Translate

7 Ocak 2014 Salı

2014 Burç Yorumları Yengeç

OCAK
Yengeç
AŞK VE İLİŞKİLER

1-5 Ocak haftası: İlişki meselelerinde bir hayli zorlayıcı bir haftaya adım atıyoruz. Partnerinizle aranızda çatışmalar meydana gelebilir. Özellikle 3 Ocak tarihi bu anlamda önemlidir. Onun kişisel baskınlığı, ev içinde veya beraberliğinizde dengeleri bozabilir. Birbirinize karşı kırıcı, sonradan pişman olucu tarzda konuşmayınız. Geçmiş konular yüzeye çıkabilir. Yeni tanışmalar açısından etkili bir hafta olsa da, işin ciddiyete dönüşmesi pek kolay değil. Bu haftanın özünde, başkalarının hayatınızdaki önemi, ilişkinizin sorumlulukları, bizden farklı yönde düşünen kişilerin üzerimizdeki etkileri, dengeli hareket etmek zorunluluğu bir hayli etkili olacaktır.

6-12 Ocak haftası: Haftanın başında partnerimizle veya karşı cinsle iletişimsel anlamda rahatlatıcı etkiler mevcuttur. Geçmişe ait meseleleri ele alabilir, üzerinde konuşabiliriz. Venüs geri harekette olduğundan konuşmalarımıza, davranışlarımıza dikkat edeceğiz. Burada özellikle partnerin de, kendini ilişkisine göre ayarlamasında yarar var. Ailevi meseleler sakinlikle ele alınmalıdır. Yeni tanışmalar gündeme gelebilir. Ancak dikkat ediyoruz. Birbirimizi tanıyacağız. Ancak ondan sonra ilişkimiz hakkında karar verebiliriz. Tutarlı, güvenilir kişileri tercih etmeliyiz. Bazı sorunları aşabileceğimiz bir hafta olduğunu söyleyebilirim.

13-19 Ocak haftası: Neptün’ün güzel bir görünümü meydana gelecek. Bu bizi ilişkilerde ileriye dönük olarak güçlendirir.  Vizyonumuzu yükseltir,  şüphelerden arındırır, aşkta geleceğimizi görmemiz, gelişmemiz mümkün olur. Burcunuzda gerçekleşen Dolunay, ilişki meselelerinde son iki haftada yaşananların değerlendirilmesi anlamında önemlidir. Partnerinizin baskın tavırları ile sizin duygularınız arasındaki bir gerilimi işaret eder. Bu gerilim aile içinde sorun yaratabilir.

20-26 Ocak haftası: Aşk hayatınızla ilgili konular üzerinde hem birbirinizin özgürlükleri, inançları, hedeflerine saygılı olmak hem de şu andaki mevcut sorunları çatışmadan halletmek zorundasınız. Nazik ve ölçülü davranışlarda bulunulmadığı takdirde sıkıntı yaşanabilir.

27-31 Ocak haftası: Merkür Balık burcunda ilerlemeye başlayacak. Ilımlı iletişim, sevgiyle kucaklamak, insanlara şefkatle yanaşmak arzumuz yükseliyor. Bizde hayal kırıklığı yaratan ne varsa, onları bilinçli bir şekilde gözden geçirmemiz lazım. Bu hafta Venüs geri hareketi sona eriyor. En azından ilişkilerde şu yanlış davranışlar, baskın durumlar, sıkıntılar azalıyor. Yeni ilişkiler için yol açılıyor. Güven, sevgi, saygı üçlemesi beraberliklerde yine etkili unsurlar arasında yer alacak.
İŞ VE KARİYER

1-5 Ocak haftası: Özelikle hafta arasında başkalarının, sözgelimi iş ortaklarımızın, iş yaptığımız insanların, bir araya geldiğimiz kişilerin, ailevi konuların, geleceğimizle alakalı meselelerin önemi bir hayli vurgulanacak. İlişkilerimize önem vermek zorundayız. Kendimizi ifade etmek, hedefimize ulaşmak yolunda ilişkilerin baskınlığı bir hayli fazla olacak. Biz aktif olmak, ortayı bulmak, alttan almak durumunda kalabiliriz. Ani kararlardan kaçınmamız, güvenliğimizi risk altına almadan, dengeli bir şekilde paylaşımda bulunmaya çalışmamız gerekecek.

6-12 Ocak haftası: Güvencemizi daha fazla önem vereceğiz. İş ile ilgili sizin veya partnerinizin meseleleri ev içinde bir hayli etkili olacaktır. Hayatımızda bir şeyleri yavaşlıyor gibi hissedebiliriz. Bu bizde gerilim yaratabilir. Canımız çabucak sıkılır. Her şeyi abartabiliriz. Hassasiyetle ele alabiliriz. İş hayatımızda ve evde taviz vermekten yorulabiliriz.

13-19 Ocak haftası: İş ve ilişki meselelerinde yön belirlemekte, geçmiş bazı problemleri çözümlemekte zorlanmalar yaşanabilir. Ortaklık kurduğumuz kişilerin baskın tavırları, üzerimizde etkin olmaya çalışmaları bizi hayli rahatsız edebilir. Eğer yeni bir iş düşünüyorsak, çok iyi düşünelim. Venüs geri hareketinde mutlaka çok iyi düşünmek gerekiyor. İş konularında sabırlı olmamız, olan biteni bir daha gözden geçirmemiz lazım.

20-26 Ocak haftası: Karşınıza çıkabilecek tekliflerin sizi geleceğe dönük şekilde tatmin edici olması, şu andaki sorunlarınıza benzer durumların yaşanmaması için, seçimlerinize özen göstermeniz gerekecek.

27-31 Ocak haftası: Venüs bu hafta sonu geri hareketini bitirmiş olacak. İş ortaklıkları, sözleşmeler veya yeni yapılacak görüşmeler etkili olmaya başlar. Ay içinde yaşanan bir takım sorunlar geçmişe dönük bir şekilde yeniden ele alınmalıdır.

PARA

1-5 Ocak haftası: Parasal anlamda bu hafta bütçemizin sınırlarını bilmemiz gerekecek. Eğer evliysek eşimiz, iş alanında ortağımız veya patronumuz ile olan her türlü alışverişte onların baskınlığı söz konusu olabilir. Mali anlamda enerjimiz biraz düşebilir. Dikkatli harcamalarda bulunmamızda yarar var. Evimizin ihtiyaçlarını gelir durumumuza göre düzenlemeliyiz. Eşimizin de aynı şekilde buna uygun davranması gerekecektir.

6-12 Ocak haftası:  Mali konularda bu hafta eşimiz veya ortağımızla bütçemizin düzenlenmesi anlamında görüşebiliriz. Birbirimize yardımcı olmamızda yarar var. Uyumlu, nazik, ölçülü tarzda, birbirimizi anlayacak şekilde konuşursak, mali konuları düzenleyebiliriz. Eskiye dair meseleler üzerinde, eğer yeni bir ortaklık söz konusu ise, finansal anlamda gözden geçirmelerde bulunalım. Venüs geri hareket dönemindeyiz. Her şeyi ciddiyetle ele almamız gerekiyor. Hafta sonuna doğru, Merkür ortaklaşa ilişkilerin finansal açıdan konuşulması, borçların, yatırımların veya bazı girişimlerin analiz edilmesi yönünde kıymet taşıyacak.

13-19 Ocak haftası: Haftanın sonlarına doğru, maddi konularda hesaplarımızı gözden geçireceğiz. Bir iş, yatırım düşünüyorsak, piyasa şartlarına göre hareket edelim. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da, maddi konular üzerinde hassas düşüneceğiz. Dolunay burcunuzda oluşacak. Sadece duygusal anlamda değil, parasal konuları da vurgulayacak.

20-26 Ocak haftası: Maddi kaynaklar ve kazancımızla ilgili meseleler üzerinde bir hayli duracağız. Yeteneklerimizi değerlendireceğimiz işlere yöneleceğiz. Borç ve alacak konularında dikkatli olacağız. Geleceğimizi mutlaka düşüneceğiz. Yatırım araçlarını inceleyeceğiz. Hangisi gelir açısından faydalı, hangi seçenek bizi ileride zorlar bunlara bakacağız.

27-31 Ocak haftası: Maddi konularda ilişkilerimize önem vereceğiz. Fikirlerimizi hem dış dünyada hem ortaklıklarda öne sürebileceğiz. Amacımız, yeniliklerde bulunmak ve mevcut parasal sorunların üstesinden gelerek rahatlamak olacaktır.


ŞUBAT
AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Şubat haftası: Hafta başındaki enerjiniz, aşk hayatınız, çocuklarınız ve hayatın genelinde ilişkilerin önemini vurguluyor. Siz sevdiklerinizin, ailenizin güvenliğini önemsemektesiniz.  İlgi ve hevesli bir şekilde ortaklaşa bir yaşamın insana katacağı güzellikleri özlüyorsunuz. Kendi geleceğiniz kadar sevdiklerinizin de ilerisini düşünmektesiniz.

10-16 Şubat haftası: Partnerinizle aranızda paylaşım sorunları varsa mutsuzluk duyabilir, tatminsizlik yaşayabilirsiniz.  İşte bu haftanın en önemli etkisi budur.  Hayat sizi ne zaman yorsa,  sahip olduğunuz her şeye daha fazla sarılabilirsiniz.  Sıkboğaz edilmekten hoşlanmayacaksınız.  Ancak aklınıza bir şey takılırsa,  onu anlamadan rahat etmeyeceksiniz.

17-23 Şubat haftası: İlişkinizi ilgilendiren konularda mutlaka gözden geçirmelerde bulunmak gerekiyor. Tatmin edici bir ilişki için bu şart. Geçmişte yaşanan ve beraberliğinizde sorunlara yol açan meseleler halledilmeden aşkta huzur bulmak, canlanmak kolay olmaz.

24-28 Şubat haftası: Siz bir ilişkide güven, sadakat, huzur arıyorsunuz. Hafta başındaki enerjiler, devam etmekte olan beraberlikte bu olguları, partnerinizle dürüst paylaşımları, cinsel anlamda birbirinize duyduğunuz tutkuları yükseltir.  Gayet olumlu ve ciddi bir şekilde beraberlikler yaşanabilir. Sorunlarınız, gönül birliğiyle çözümlenir.

İŞ VE KARİYER

3-9 Şubat haftası: İş hayatınızla ilgili konularda bu hafta iyileştirici, sıkıntılarınızı giderici, gayet olumlu bir enerji oluşacak. Bu özel görünüm, eskiye dönük mesleki problemlerin de çözümünü sağlayacaktır. Hem kendinizi güvende hissetmenizi, hem bugüne dek iyi niyetli bir şekilde çalışarak, emek verdiğiniz alanlarda da size hayırlı kapılar açabilir.

10-16 Şubat haftası: İş hayatınızla ilgili konularda özellikle hafta başında karşınıza çıkabilecek teklifleri hemen kabul etmeyiniz. Üzerinde düşünmekte yarar var. Merkür gerilediği için, tam olarak doğru bir karar vermek, tespitlerde bulunmak kolay olmayabilir. Lütfen iyice araştırmada bulununuz. Duygusal düşünmeyiniz.

17-23 Şubat haftası: Hafta başında Güneş-Balık burcunda ilerlemeye başlıyor. Sanat, mistik, dini, ruhsal çalışmalar anlamında sizi güçlü kılacak, huzurlandıracak, yüreğinizdeki güzel hisleri ortaya çıkaracak, yeni bir düzende yaşama arzusu verecek bir enerjiyle parlamaktasınız. Ayrıca hafta sonuna doğru, yine bu bahsettiğim güzelliklerin devamını sağlayan olumlu ruhsal anlamda keyiflendirici enerjiler sayesinde hayata olan inancınız yükselecektir.

24-28 Şubat haftası: İş hayatınızla ilgili dönüşüm, yenilik, işlemeyenlerin devre dışı kalması, yeni bir iş alanına yöneliş mümkündür. Ancak bu yöneliş, şu anki işinizdeki değişimler nedeniyle olabilir. Sizi biraz zorlayabilir. Fakat siz bunları hayatın size sunduğu yeni gelişim yolu olarak görmelisiniz.

PARA

3-9 Şubat haftası: Bu hafta ilerisini düşünerek, kararları gözden geçirmek lazım. Borç ödemelerinizi geciktirmeyiniz. Başkalarına güvenerek mali konularda hareket etmeyiniz. Eğer bir yatırım düşünüyorsanız, bunun risk içermemesine dikkat ediniz. Hafta sonunda Merkür geri hareketine başlıyor ve bizim de bunlar üzerinde iyice düşünmemiz lazım.

10-16 Şubat haftası: Bu hafta kazanç anlamında önemli bir görünüm oluşacak. 11 Şubat tarihindeki bu enerji borsa ve spekülasyon konularında dikkatli olmanızı, bir incelemede bulunmadan riskli işlere kalkışmamız gerektiğini gösteriyor. Hafta ortasında Merkür Kova burcuna gerileyecek. Ortaklık bölüşümleri, eşiniz, miras, kredi gibi konular üzerinde dikkatlice durmanızda yarar var. Aslan burcundaki Dolunay, kazanç konularında etkili olup, başkalarıyla ortak finansal paylaşımlarınızın dengeli bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin işaretçisidir.

17-23 Şubat haftası: Parasal konularda yine dikkatli oluyoruz. Planlamalarımızı gözden geçireceğiz. Ve tabii ki bilinçli şekilde, ilerisini düşünerek hareket edeceğiz.  20 Şubat tarihinde olumlu enerjilerimiz var. Maddi konularda umut verici ve arzuladığınız bir takım gelişmelerin işaretçisi olabilir.   Yerleşim yeri değişikliği veya ilerisi adına bir yatırımda bulunmak için incelemeler yapabilirsiniz. Uzak akrabalarınızdan destek görebilirsiniz.

24-28 Şubat haftası: Hafta başında, mali konularda eşinizden destek görebilirsiniz. Birlikte ortak bir karar verebilirsiniz. Ancak unutmayalım, Merkür geri hareket dönemindeyiz. Fazla açılmamakta yarar var. Hafta sonuna doğru, Merkür düzelecek. Bu durum finansal destekler anlamında size yardımcıdır. Sizin kendi kazancınızdan ziyade başkaları aracılığıyla olan mali ortaklıklarınız çok daha önemli gözükmektedir.


MART
AŞK VE İLİŞKİLER

1-2 Mart arası: Ailevi konular, yuvanız, birlikte aynı ortamı paylaştığınız kişilerle ilişkiniz ve gelecek hedefleriniz anlamında etkili olacak Mars geri hareket döneminde bir hayli zorlanabilirsiniz. Bir yandan kendi arzularınız, diğer taraftan başkalarına uymak zorunda kalışınız sizi yorabilir.  Balık burcunda oluşacak Yeniay, hayata bakış açınızı olumlu yönde parlatan bir ışık gibi. Tabii ki, rehavete de kapılmadan, amacımıza uygun şekilde tespitlerde bulunmayı da ihmal etmeyeceğiz. Gelişimi mutlaka önemseyeceğiz. Hafta sonunda partnerimizin ilişkimizle alakalı mesafeli, baskıcı, yönetken tavırları bizi huzursuz edebilir.

3-9 Mart haftası: Partnerinize önem vermektesiniz. Ancak onun da aynı şekilde ılımlı ve sevgi dolu davranmasını bekleyeceksiniz. Mesafeli duruşu sizi rahatsız ediyor. Buna bir çözüm bulmalı diye düşüneceksiniz. Bu hafta Venüs-Kova burcunda ilerlemeye başlıyor. Sizin için ilişkinizdeki paylaşım, arkadaşlık olgusu çok önemli hale geliyor. Partnerinizin kendine dönük halleri rahatsız edici olabilir. İlişkiye biraz heyecan katabilirseniz, bu dönemi hoş geçirebilirsiniz.

10-16 Mart haftası: Bu hafta ilişkiler anlamında iki önemli görünüm var. Sizin düşündüğünüz şekilde bir iletişim, aranızda bir türlü sağlanamadığından gereksiz olsa da, bir çok şeyi kafanıza takabilirsiniz. Fakat diğer enerjiniz, bu sıkıntıları hafifletici gözüküyor. En azından tartışmaların önüne geçiyor. Birbirinize kırıcı davranmak yerine neler sorun çıkarıyor bunlar üzerinde konuşabilirsiniz. Yeni tanışmalarda ise, çiftlerin  birbirine ciddi şekilde yöneleceğini söyleyebiliriz.  Hafta sonundaki Dolunay, çiftlerin iletişim anlamında biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini işaret ediyor.

17-23 Mart haftası: Merkür-Balık burcunda ilerleyecek. Sizler inancınıza, görüş açınıza, hayatı ele alış biçiminize göre ilişkilerde bulunacaksınız. Ruhsal yönden tatmin olmak arzusu bir hayli etkili. Sanatsal ve ruhsal çalışmalara olan meyliniz, bu alandaki kişilerle bağlantılar kurmanızı sağlayacaktır. Olumlu konuşan, insana huzur veren kişilerle konuşmak, bir araya gelmek isteyeceksiniz.

24-30 Mart haftası: Değerlerimizi önemsediğimiz gibi başkalarının da görüşlerine saygımız sonsuz. Bu duygular altında haftaya adım atacağız. İnsanlarla bağlantı kurmak, görüşlerini öğrenmek, biz de fikirlerimizi sunmak niyetindeyiz. Hayatı kucaklıyoruz. Hoş ılımlı duygularla sevdiklerimizi kucaklamak isteğiyle doluyuz. Aynı şekilde ilişkimizde de mutlu olmak, sorunlarımız varsa bunları birlikte çözmekten yanayız. Bazı konularda yaklaşım tarzı olarak partnerimizle ayrılıyoruz. Bu bizi çoğu zaman iç dünyamızda, evimizin sınırları içinde rahatsız ediyor.

İŞ VE KARİYER

1-2 Mart arası: İş hayatınızla ilgili konularda hem görüşlerinizi paylaşacağınız hem de sizi destekleyebilecek kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Güvenceye önem verecek, ancak iyi niyetinizin de kullanılmasını istemeyeceksiniz. Davranışlarınız uyumlu, ılımlı olacak. Aynı şekilde insanların da size olumlu hislerle yaklaşmanızı bekleyeceksiniz.

3-9 Mart haftası: Kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek, bilgi ve tecrübelerinizi başkalarıyla paylaşmak niyetindesiniz. Özellikle sizin yeteneklerinizi fark eden kişilerle bir araya gelerek paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

10-16 Mart haftası: İş anlamında kendinizi güçlü bir şekilde lanse edebilmenizi sağlayan enerjiler mevcut. Sizin için gerekli olanın farkındasınız. Fakat sizi rahatsız eden konu, insanların sunduğu tekliflerin veya önerdikleri şartların, sizin kafanızın içindeki kriterlere uymayışı. Siz de doğal olarak risk almak istemiyorsunuz. Bu hafta oluşacak Dolunay, iş hayatınız, çevrenizle alakalı meselelerin bir hayli önemli olduğunu gösteriyor. İnce eleyip sık dokuyorsunuz. Sistemsiz ve gayri ciddi bir iş ve ilişkiler sizi bir hayli zorluyor. İşinize odaklanmakta güçlükler yaşanabilir.

17-23 Mart haftası: İş anlamında özellikle hafta içinde dikkatli olalım. Fazla zora gelemeyeceğiz. Çabuk tepki gösterebiliriz. Bizi tatmin etmeyen durumlar, fevri çıkışlara neden olabilir veya üzerinizde baskı yaratabilir. İş anlamında Güneş-Koç burcu geçişi, sizlerin çok dikkatli olmasını gerektiriyor. Ancak ben bu geçişin sizi başarılı kılacak cesaret gücünü arttırıcı olduğunu söylemeliyim. İşini bilen kaptan misali. Biz de akıllı davranırsak, yükseler özgüvenimizle başarılı girişimlerde bulunabiliriz. Kuzey düğüm Terazi burcunda ilerliyor. Böylece iş alanında sert, taviz vermez hallerimiz son eriyor. Geleceğimizi düşünerek işbirliğinde bulunmamız önem taşıyor. Yuvamızda huzur olduğu sürece, işimizde başarıya ulaşabiliriz.

24-30 Mart haftası: Bu hafta Yeniay-Koç burcunda oluşacak. İş konuları, mesleki kariyerimizle alakalı konularda kendimizi ifade etmek, girişimlerde bulunmak isteyeceğiz. Bir yandan aktif olmamız diğer taraftan da kurallara, sisteme uymamız gerekecek. İş girişimlerinde güven duygumuz çok önemli. Baskıdan hoşlanmıyoruz. Buna göre değerlendirmede bulunacağız. Yenilikler gündeme gelebilir.

PARA

1-2 Mart arası: Sevdiklerimizi mutlu etmek amacıyla harcamalarda bulunabiliriz. Bir yolculuk veya bir davet nedeniyle alışverişe çıkabiliriz.

3-9 Mart haftası: Parasal konularda da etkili olacak Venüs-Kova burcu seyri, mali ilişkileriniz anlamında bir hayli önem taşıyacak. Hem durumunuzu bir gözden geçireceksiniz hem de size destek olanların üzerinizde baskı kurmasından hoşlanmayacaksınız. Parasal konularda başkaları kendi çıkarlarını daha fazla önemseyebilir.

10-16 Mart haftası: Parasal anlamda mutlaka hesabı bilmeliyiz. Mars geri hareketi, evinizle alakalı ihtiyaçların kimi zaman bütçenin dengelerini bozacağını işaret ediyor. Ayrıca kiminle ortak paylaşım içindeyseniz, bu kişilerin de mali konularda dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bu, sizin de zorlanmanız anlamına geliyor. Miras, hisseli bir ev veya mülkle alakalı konularla uğraşabilirsiniz.

17-23 Mart haftası: Maddi konularda hafta arasında dikkatli olalım. Yanlış kişiler nedeniyle zarara uğramamak için, kimlerle bağlantımız varsa bu kişileri izleyelim. Biz de işimizi risk altına alacak kararlardan kaçınalım.

24-30 Mart haftası: Parasal konularda özellikle, birlikte yaşadığımız ailemiz, ortağımız ve eşimizle aramızda görüş farklılığı oluşabilir. Bir taraf fazla özgür ve kendi kurallarını dayatmaya çalışırsa, bizim geleceğimizi, yatırımlarımızı veya yapmak istediklerimizi gerçekleştirmemiz zor. Ev kredi borçlanmaları, ev satışı, bir malın paylaşımı gibi konularda etkili bir haftadayız. Ancak aceleci kararlar vermemeliyiz.

NİSAN
AŞK ve İLİŞKİLER

1-6 Nisan haftası: Aşk evinizle ilgili bir iyi bir de dikkate değer enerjiler altındayız. İyi haber, ılımlı paylaşımları, yeni bir tanışmayı, yakınlaşmayı işaret ettiği gibi, olumlu düşünmenin, güzel sözler söylemenin, huzurlu bir aşkı özlemenin işaretçisidir. Ancak öbür gelişme özellikle evli çiftler açısından önemli. Partnerin baskın tavırları veya kendini haklı görmesi, sizin de buna karşı çıkmanız söz konusu. Hafta sonunda Venüs-Balık burcunda ilerleyecek. Bu sizleri rahatlatıcı bir enerji geçişidir. Huzuru, paylaşımı, inançla hayata sarılmayı ve size aşkı getiricidir. Farklı bir açıdan bakmanızı sağlar. Evet, problemler vardır, sürüyordur ancak siz güzel tarafından hayatı kucaklamak istersiniz.

7-13 Nisan haftası: Hafta sonunda olumlu bir enerjimiz var. Bu hem romantizmi hediye edici hem de ruhsal sevginin işaretçisi. Hassas duygularınızla sevdiklerinizi kucaklarsınız. Bir çoğunuz için aşık olmak, aşkta aradığınızı bulmak işaretçidir. Rüyalarınız çıkar. Ne zamandır aradığınız huzuru yakalarsınız.

14-20 Nisan haftası: Tüm burçlar için stresli bir hafta. Sizin için hem ailevi hem mesleki konularda etkili olacak Ay tutulmasını kariyer bölümünde ele aldım. İlişki anlamında haftaya baktığımızda 18 Nisan tarihinde güzel paylaşımları, ılımlı yaklaşımları işaret eden enerjiler mevcut. Bekar Yengeçler yeni biriyle tanışabilirler. Ancak 20 ve 21 Nisan tarihinde çok önemli görünümler var. Bunlar ciddi ve uzun süreli ilişkilerin yeniden ele alınmasını, eğer sorunlar varsa beraberliğin seyrinin değişebileceğini işaret ediyor.

21-27 Nisan haftası: Yine problemli ilişkilerde dikkatli olmayı gerektiren 23 Nisan gününde kavgacı, bozucu, gereksiz yere tartışmalara davetiye çıkartıcı hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Yükselen burç farklılıklarınızı göz önüne alırsak, bunu siz de başlatabilirsiniz, partneriniz de. Ancak Mars geri hareket döneminde birbirinize karşı pişmanlık yaratıcı sözler sarf etmeyiniz. 25 Nisan tarihinde olumlu bir enerjimiz var. O fırtınaları biraz olsun hafifletir. Bekar Yengeçler için de hoş bir yansımadır.  Hafta sonunda enerjiler gayet olumlu. Sözler ılımlı ve nazik. Yeni buluşmaları işaret edici ve problemleri en azından biraz olsun çözümleyici olabilir.

28-30 Nisan arası:  29 Nisan tarihindeki Güneş Tutulması sosyal hayat, arkadaşlıklar, hedefler, aşk hayatı, çocuklar, maddi ve manevi yöndeki paylaşımları, sizin kararlarınızı, yaşanan gelişmelere göre edindiğiniz tecrübeleri vurguluyor ve sizin bu konular üzerinde düşünmenizi, kararlar vermenizi sağlıyor.

İŞ VE KARİYER

1-6 Nisan haftası: İş görüşmelerinde isteklerimize uygun beklentiler içindeyiz. Gerek yeni iş gerekse mevcut görevimizde, otoritelerin anlayışlı olmasını bekliyoruz. Aşırı iyi niyetli düşünmeden, bilinçli bir şekilde durumlara bakmamızda yarar var. Yenilikçi ve yaratıcı olmalısınız. Sizi fark etmelerini sağlamalısınız. Disiplinli çalışmanız gerekebilir. Genelde iş dünyasında güçlü insanların vereceği kararlar bizim düşündüklerimize uymayabilir.

7-13 Nisan haftası: Bu hafta itibariyle iş hayatınızda aktif düşünme, hızlıca hareket etme ve gerginlikten uzak durmanızı gerektiren Merkür-Koç burcu seyri başlıyor. Bazen bilinçli analizlerde bulunacağız ancak çoğu zaman gergin konuşmalar söz konusu olabilir. İş hayatında tartışmalardan uzak durmamızda yarar var. İş girişimlerinde özgüven duygumuzu sözlerimizle yansıtmamız iyi olacaktır. Tabii ki aşırıya kaçmadan. Sanatsal alanda çalışanlar için Venüs-Balık geçişi gayet olumludur.

14-20 Nisan haftası: 19 Nisan tarihinde Ay tutulması gerçekleşecek. İş hayatınızla ilgili konularda sizi biraz tedirgin edebilir. Başkalarıyla olan ilişkilere dikkat etmekte yarar var. Sağlık anlamında mutlaka tetkiklerinizi yaptırınız. Bu tutulma tamamıyla çalışma yaşamınızı ilgilendiren meseleler üzerinde etkili olduğundan, endişe yaratıcı, bir çok noktayı kafanıza takmanıza neden olabilir. Mecburi değişimleri işaret eden diğer enerjiler haftanın zorlu geçebileceğini işaret ediyor.

21-27 Nisan haftası: Başarılı işler çıkarabilmek için otoritelerle anlaşmakta, sularına gitmekte yarar var. Belki bu işinize gelmeyebilir. Ancak bu işinizin görülmesini ve dikkate değer bulunmanızı sağlar. Mars geri hareketini de göz önüne alırsak zaten huzursuzluktan uzak durmamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemiz istenecek. Hiç tartışmaya girip canımızı sıkmayalım. Biz dikkat edelim. Bu hafta itibariyle istikrarlı ve gayet sakin bir şekilde düşünmemizi sağlayacak Merkür-boğa burcu seyri başlıyor. Gergin kişi ve ortamlar zihnimizi artık pek yormaz. Biraz sosyal ilişkilere yönelelim, rahatlayalım.

28-30 Nisan arası: Bu hafta Güneş tutulması meydana gelecek. Hem bedensel hem ruhsal anlamda değerlerimize, dostluklarımıza, hedeflerimize önem vereceğiz. Maddi ve manevi açıdan güvenli ve rahat bir yaşam, sevdiklerimizle örülü bir hayat, problemlerimizi çözerek feraha kavuşmak niyetimiz yüksek. Riskten uzak duracağız. Bastığımız yeri bilerek kararlarımızı alacak. Gelişmeler umut verecek. Yaşadığımız bu ayki sıkıntıları geride bırakarak ileriyi hedefleyeceğiz. Güzellikler düşüneceğiz ve hayrımıza gelişmeler olmasını isteyeceğiz. Değerlerimize önem vereceğiz ve karar verdiğimiz hiç bir şeyden geri dönmek istemeyeceğiz.

PARA

1-6 Nisan haftası: Maddi konularda ne yaptığımızı bilmemiz ona göre kendimizi ayarlamamız lazım. Eviniz veya yuvanızla ilgili ihtiyaçlarımızı karşılarken, hesabı şaşmayalım lütfen. Kredi kartlara, öteleme ile yapılan alışverişler ve yatırım anlamındaki konulara daha fazla dikkat edelim. Ailemizden veya başka türlü kaynaklardan gelebilecek hisseli paralar söz konusuysa bunları geleceğe dönük bir şekilde değerlendirmemizde yarar var.

7-13 Nisan haftası: Kariyer ve aşk hayatımızla ilgili konularda etkili olan bu hafta, mali anlamda çok etkili bir görünümlere sahip değil. Her şey, biraz da iş hayatımızla ilgili durumlara bağlı olduğu için, ayın kalan diğer haftalarında da parasal durum rutin şekilde devam edecektir.

21-27 haftası ve 28-30 haftası da mali konularda çok olumlu veya olumsuz durumları işaret etmiyor.


MAYIS
AŞK ve İLİŞKİLER

1-4 Mayıs arası: Bu hafta aşk hayatımızla ilgili konularda dengeleri yerli yerine oturtmak gerekiyor. Aslında ben hiç zorlayıcı bulmuyorum. Bir yanıyla kendi arzularımızı ve değerlerimizi önemseyeceğiz. Ancak diğer taraftan partnerimizin bizden beklentilerini önemsememiz gerekecek. İlişkinizde kıskançlık veya geçmiş konular sürekli kurcalanıyorsa, o zaman lütfen iletişime dikkat edelim. Arkadaşlıklarda, sosyal ilişkilerde,  ileriye yönelik düşündüğümüz bazı konularda güvenilirliği, uzun ömürlülüğü öne alacağız.

5-11 Mayıs haftası: Haftaya olumlu başlayacağız. 6 ve 7 Nisan tarihlerindeki enerjiler hem güven duygumuzu yükseltiyor hem de aşk hayatımızda yumuşacık duyguların öne çıkmasını sağlıyor. Kendimizi rahat hissedebileceğiz. Hafta ortasında Merkür İkizler burcunda seyrine başlayacak. Üzerinize gelen veya canınızı sıkan bir şey olduğunda çabucak sinirlenebilirsiniz. Bazen mantıklı düşünürsünüz ancak çoğu zaman konuşmak istediğiniz halde susmak zorunda kalışınız sizi stres altına alır. İnatlaşmalardan mutlaka kaçınalım.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta Akrep burcunda oluşan Dolunay, ilişkilerde bir hayli gerilim yaratabilir. Bir taraf benim dediklerim doğru derken diğer taraf tümüyle hakimiyeti elinde tutmaya çalışır. Bu gerilim rahatsız edicidir. Aslında dengeli olunsa, her iki kişi de inatlaşmasa sorun çıkmayacaktır. Ancak tek taraflı bir çözüm bulunması zor olur.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor. Aşk hayatımızla ilgili konularda da önemli olan bu durum, hem eski meselelerin hem de mevcut sorunların çözülmesinde rahatlatıcı olabilir. Sevgilisi uzakta olanlar kavuşmaya başlarlar. Evlenmeyi düşünenler hazırlıklara başlarlar. Evin içinde hem bir aktivite hem de ortaklaşa hareket etme yönünde etkiler devreye girer. Huzursuzluk çıkmaması için, problemli çiftlerin el birliğinde bulunmalarında yarar vardır.

26-31 Mayıs haftası: Yeniay-İkizler burcunda oluşacak. Bu durum aşkta hem duygusal hem de bilinçli bir şekilde düşünmek,  gereksiz yere meseleleri büyütmemek gerektiğini işaret ediyor. Kendi içinizde oturup bir düşününüz. İletişimi engelleyen ne gibi hususlar var, gözden geçiriniz. Bazılarınız iki aşk arasında kalabilirsiniz. Hangisi doğrudur ve hangisi daha olumlu. İki hafta boyunca bunlar üzerinde durabilirsiniz. Venüs, 29 Mayıs tarihinde Boğa burcunda seyrine başlayacak. Bu sizi huzurlandırır. İlişkileri güçlendirir. Bekar Yengeçler için bir tanışmanın, aşkın işaretçisidir.

İŞ VE KARİYER

1-4 Mayıs arası: Haftanın ilk gününde işlerimizi sakin ve gayet pratik ve inançla yapmamızı sağlayacak enerjilerimiz var. 3 Mayıs tarihinde bir yandan sakin bir şekilde görevlerimizi yerine getirelim. Diğer taraftan birileriyle ortaklaşa hareket etmemiz gerektiğinde uyumlu davranalım. Böylece hem istediğimiz şekilde ilerleriz hem de gereksiz stresten uzak durarak, günü değerlendiririz. Venüs-Koç burcunda bu hafta seyrine başlayacak. Gerek ailevi gerekse kariyer anlamında ilişkilerin önemi epeyce fazla. Sorumluluklar ve zorluklar bir yandan, iş ortamındaki bencil tavırlar huzursuzluk yaratabilir.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta mantıklı düşünmek, işlerimizi planlamak ve yürürlüğe koymak zamanıdır.  Neyin önemli neyin gereksiz ve neyin zaman alıcı olduğunu tespit edelim. Ona göre ilerleyelim. Bir teklifle karşılaştığımızda analiz edelim ve iyice düşünelim.  Merkür bu hafta İkizler burcunda ilerleyecek. Bazen kolayca dağılırız, stres altında kalabiliriz. Bunun farkında olarak işlerimizi düzenlersek iyi olur. Bu haftanın bir başka önemli yanı, kafanızın içinde sorun yaratan bir durumla karşılaştığımızda hemen panik olmayalım. Bilakis soğukkanlılık,  sizi rahatsız eden problemi kolayca çözmenizi sağlar.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta her konuda gücü elinde bulunduran taraf olmak isteyeceğiz. Birileri çok fazla duyarlı olduğumuzu söyleyecek. Kimileri bizim sabrımızı sınayacak. Ani ve kararlar vermemize neden olabilirler. Bunlara dikkat ediniz. Bazen hayat insanın üzerine fazlaca gelir. Bu hafta da buna benzer durumlar söz konusu. Vereceğimiz karar doğru mudur? Buna iyi bakalım.  Yoksa birilerinin dolduruşuyla yanlış yapmayalım.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor. Kariyer konularında şimdi olan bitenleri, yaşadıklarımızı, işimizle ilgili meseleleri, gerileme hareketinde bu yana yaşananları bir daha gözden geçirelim. İç dünyamızda huzursuzluğa yol açan sebepleri ancak ve ancak insanların etkisi altında kalmadan, kendimize güvenerek ve işimize odaklanarak ortadan kaldırabiliriz. 24 Mayıs tarihindeki görünüm, iş konularında umut verici.

26-31 Mayıs haftası: Zorlu bir görünümle haftaya adım atacağız. Artık geçmiş ve gelecek arasındaki tercihi iş ve yuvanızla ilgili konularda yapma zamanınız. Ya işinize tümüyle kendinizi vereceksiniz ve yolunuzu çizeceksiniz. Hırsla çalışacaksınız veyahut evimdeki huzurum önemli diyerek bu denli dışarıda gergin olmayacaksınız. Ancak ben derim ki, iki ucu da dengede tutabiliriz. Dış dünyada kimseyle çatışmadan evimizde de huzuru önemseyerek gerekli dengeyi sağlarız. Gerginlikler sizin en büyük engeliniz.

PARA

1-4 Mayıs arası:  3 Mayıs tarihinde maddi konularda bir yandan kazanmak, çoğaltmak istersiniz, diğer yandan hırs yaparsınız. Bu doyumsuzluğa neden olabilir. Çok güçlü olmak ve sürekli garantili bir yaşam arzulamak fakat duygusal anlamda asıl arzunuz olanı elde edemediğinizi düşünmek. Bu tabii ki rahatsız edici bir haldir. İş ve özel hayatınızda gerginliğe, başkalarıyla aranızda sorunlara neden olabilir. 4 Mayıs tarihinde parasal konularda disiplinli olmak, eş-iş ortağı veya başkalarıyla ilişkilerinizi mutlaka ele almak gerekiyor.

5-11 Mayıs haftası: 6 ve 7 Mayıs tarihleri maddi konularda hem rahatlatıcı hem de belli bir akışı sağlayıcıdır. 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde yine geçen haftayı hatırlatıcı gözükmekte. Kendi bildiğimiz şekilde kararlar almak isteyeceğiz. Benim param, benim değerlerim demek yerine bizim kazancımız şeklinde düşünmekte yarar var. Ancak bu pek kolay olmayabilir. Kiminle ortaklaşa bir bölüşüm içindeysek, o kişinin baskın tavırlarıyla karşılaşabiliriz.

12-18 Mayıs haftası: Akrep burcundaki Dolunay parasal konularda da önem taşıyor. Çocuklarımızın veya bizim geleceğiz, ilişkimizdeki her türlü paylaşım, ileriye yönelik kişisel hedeflerimiz gibi geniş alanda maddi açıdan bizi düşündürüyor. Gerekli ayarlamalarda bulunmak zorundayız. Eğer şartlarımız tek başımıza ayakta durmanın önüne geçiyorsa, hedeflerimiz ile kazancımız arasında farklılıklar varsa başkalarını idare etmek, onlara uymak zorunda kalabiliriz. İş hayatı çok önemli. İşimizde sorunlar varsa veya işimiz yoksa, mali anlamda yeteneklerimize ağırlık vererek para kazanmaya çalışmalıyız.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta destekleyici enerjiler mevcut. Ortaklaşa kazançların tekrar bir gözden geçirilmesi, beklediğimiz bir takım mali haberlerin olumlu yönde gelişeceğine dair gelişmeler yaşanması rahatlatıcı gözüküyor. Bekleyip, sabırlı olmamız işimize yarar.

26-31 Mayıs haftası: Rahatlatıcı ve bizi mali anlamda umutlandırıcı gelişmeler 29 ve 31 Mayıs tarihlerindeki geçişlerle bir oh çekip ayı bitireceğiz.


HAZİRAN
AŞK ve İLİŞKİLER

2-8 Haziran haftası: Bu haftayı sevdiğimiz dostlarımızla bir araya gelerek, güzel ortamlarda bulunarak değerlendirebiliriz. Huzur, ılımlı yöndeki paylaşımlar bizi rahatlatıcı olacaktır. Genelde çok kalabalık, gürültülü yerleri tercih etmeyiz. Çünkü Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde burcunuzda geri hareketine başlıyor.  Sorunları bazen halledilir diyerek geçiştiririz bazen de birçok mesele aklımıza takılır, bir türlü işin içinden çıkamayız. Bir daha dönüp olan bitene bakalım.

9-15 Haziran haftası:  Haftanın ilk etkili görünümü 9 Haziran tarihinde gerçekleşecek. İlerisi adına ilişkimizi ilgilendiren konular üzerinde sakin bir şekilde düşüneceğiz. Partnerin de baskıcı tutumundan mutlaka kaçınması gerekecek. Herkesle anlaşırken, birbirinizle anlaşamıyor olmak garip değil mi? Haftanın tüm burçlar açısından en etkili tarihi 13 Haziran. Bu tarihte size zevk veren, rahatlatan, huzurlu kılan kişi ve aktivitelere daha fazla önem vermek, hayatı güzel yanlarıyla hissetmek istiyorsunuz. Ancak iş, sağlık ve ilişki konularında bir mucize lazım diyeceksiniz. Dolunay, abartılı hareketlerin, konuşmaların bir işe yaramayacağını işaret ediyor. Gerginlikler en çok yuva ve ilişki konularında etkili oluyor.

16-22 Haziran haftası:  Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. Ailevi, yuvanız, çocuklarınız ve duygu dünyanızı ilgilendiren konuları çok fazla irdeleyebilirsiniz. Her meseleyi iki yönlü düşünür fakat uygulamaya gelince hangisi doğru veya yanlış karıştırabilirsiniz. Zihinsel anlamda rahatlamak için,  düşüncelerinizi gerçekçi bir şekilde ele almalısınız. Birilerinin size karşı olduğunu, yanlış düşünceler beslediğini, hakkınızda konuşulduğunu düşünürsünüz. Ancak bunlar doğru veya yanlış mı, yoksa sadece sizin bir varsayımınız mı? Bunları çok iyi incelemek, gözünüzle görmedikçe, kulağınızla duymadıkça inanmamalısınız.

23-29 Haziran haftası: Venüs İkizler burcunda seyrine başlıyor. Hem yüzeysel hem derinlikli bir şekilde ilişkileri gözden geçirmek zor olabilir. İkilem içinde, hangi şekilde düşünmek gerektiğini bilemezseniz, kendinizi bir hayli yorarsınız. Öncelikle kışkırtmalara, gereksiz konuşmalara, birilerinin dolduruşuna gelerek, sürekli olayları deşeleyerek hareket etmeyiniz. İçsel bütünlük çok önemli. Bunun sağlanması için laftan sözden uzak durmalısınız. Çalışmak, bilgilenmek, ilgilendiğiniz alanlarda kendinizi geliştirmek varken, birilerine kafanızı takmayınız. 27 Haziran tarihinde burcunuzda oluşacak Yeniay, kendinize yeni hedefler belirlemenizi sağlayıcıdır. 29 Haziran tarihinde özellikle ilişkilerde bilinçli olmakta yarar var.

İŞ VE KARİYER

2-8 Haziran haftası: Bu hafta kişisel anlamda ilgimizi çeken konulara ağırlık verebiliriz. Olumlu paylaşımlarda bulunmak, rahatlamak, kendimizi güvende hissetmekten hoşlanırız. İş sorunlarımız varsa, bunu bazı arkadaşlarımızla bir araya gelerek konuşabiliriz. Eğer iş arıyorsak şöyle bir piyasayı araştırırız. İş görüşmelerinde tam olarak kendimizi ifade etmemiz, öne sürmemiz kolay olmasa da, Venüs-Boğa burcunda insanları etkilememizde yardımcı olur. 6 Haziran tarihinde iş meseleleri bizi biraz rahatsız eder. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Görüşmelerde hemen karar vermeyelim. Garantiyi önemseyelim.

9-15 Haziran haftası:  Haftaya aslında olumlu başlıyoruz. Etrafımızla olan alışverişimiz, bağlantımız güçlü. Ancak 13 Haziran tarihinde iş konularında, sağlık, ailevi, iş ortaklığı meselelerinde dirençle karşılaşabiliriz. Değerlerimize öyle sıkı sıkıya sarılırız ki, kutsal kabul ederiz. Fikirlerimizi iş ortamında ve çalıştığımız insanlarla paylaşırken, Dolunay etkisi altında zaman zaman abartabiliriz. Hoşgörülü davranmakta zorlanırız. Yüzeysel meselelere kafamızı takıp gereksiz ayrıntılarla kendimizi üzeriz. Oysaki enerjimizi hoşlandığımız aktivitelere, dostlarla birlikte olmaya, biraz şöyle dışarı çıkıp hava almaya, kavgadan ve negatif insanlardan uzak durmaya versek, bu haftayı rahat geçirmiş oluruz.

16-22 Haziran haftası:  18 Haziran tarihinde, hedeflerinizi ve kişisel anlamda ortaya koymak istediklerinizi destekleyici, size moral kazandırıcı, iç dünyanızda güveni sağlayıcı olumlu bir görünüm var. Huzur ve emniyet, etrafınızdaki insanların davranışları, kendinizi iyi hissetmenizde yardımcıdır. Güneş burcunuzda ilerlemeye başlıyor.  Sizin değer verdiğiniz, koruduğunuz, sakındığınız her şey iki misli önemli hale geliyor. Merkür geri hareketi, sizi biraz yorabilir. Hem huzur arayıp hem de kendi kendinizi huzursuz ederseniz kafanızı karıştırmış olursunuz.

23-29 Haziran haftası:  25 Haziran tarihinde ev-iş arasındaki dengenin bozulmasına, gerginliklere, çıkışlara ve agresif tarzda hareketlere karşı çok dikkatli olmak gerekiyor. Bir yandan her şeyi dengede tutacağım diye çabalarken diğer taraftan tepki göstermek, birilerinin dolduruşuna gelerek kararlar vermek çok yanlış olur. 29 Haziran özellikle, işlerinize, amacınıza, kendi içinizdeki bütünlüğe önem veriniz. Özel hayatınıza dikkat ediniz. Kendinize sahip çıktığınız sürece kimsenin sizi kışkırtması mümkün olmaz. Gizli saklı işlerden kaçınınız.

PARA

2-8 Haziran haftası: Maddi konularda biraz dikkat etmekte yarar var. Hesap dışı ödemeler, gelir-gider dengesizliğine sıkılırız. Ancak sosyal yaşamdaki güzel paylaşımlarla kendimizi mutlu edebileceğimiz enerjilerimiz var. Bunlar biraz olsun kafamızı dağıtmamızı yardımcı olacaktır.

9-15 Haziran haftası:  Maddi konularda da dikkatimizi çekebilecek bir haftaya adım atıyoruz. Kazanç evimizin yöneticisi Güneş hala ikizler burcunda ilerlemekte ve doğal olarak biz de gereksiz masraflar veya dalgalanmalar yaşıyoruz. İş anlamında sorunlarımız olduğu için, pek de açılmamakta yarar var. 13 Haziran tarihindeki Dolunay, hesabı bilmek gerektiğini gösteriyor. Sizin biraz da paranıza sahip çıkmanızda yarar var. Maddeci biri değilsiniz fakat bazen hesabı bir hayli şaşıyorsunuz. Sevdiklerinize olan düşkünlüğünüz de bunda etkili oluyor.

16-22 Haziran haftası:  Güneş, 21 Haziran itibariyle burcunuzda ilerleyecek. Mali konular üzerinde çok daha fazla duracaksınız. Riskten uzak, güven içinde yaşamak arzunuz yükselecek. Değerlendirme yaparken para kıstas haline gelecektir. Eğer mali gücünüz yüksekse, kendinizi çok daha huzurlu hissedersiniz. Yetersiz ise, kaygılanırsınız.

23-29 Haziran haftası:  27 Haziran tarihinde burcunuzda oluşacak Yeniay, maddi konularda güvence sağlayan işlere yönelmenizi, üretmek ve aile bütçesine katkıda bulunmak amaçlı kararları işaret ediyor. Disiplinli olmak, araştırmak, yaratıcı düşünmek gerekiyor.


TEMMUZ
AŞK VE İLİŞKİLER
1-6 Temmuz haftası:  Merkür geri hareketi sona eriyor. Geçtiğimiz aydan bu yaşanan gelişmeleri şimdi bir daha ele alacağız. Yine duyarlı düşünebiliriz. Ancak şimdi bir konuya sürekli takılmayacağız, önümüze bakacağız. Ailevi konularda yaşanan problemleri, iki yönlü şekilde ele alalım. Sadece bir taraf değil, herkesin kendi şapkasını önüne koyarak düşünmesi yararlı olur. 4 Temmuz tarihinde lütfen ilişkilerde dikkatli olunuz. Her iki kişi de, birbirine baskı uygulamaya, otoritesini kabul ettirmeye çalışabilir. Bu pek de iyi sonuç vermez.

7-13 Temmuz haftası: 8 Temmuz tarihindeki görününüm değer ölçülerimize göre ilişkimizi verimli hale getirme arzumuzu işaret ediyor. Ancak bizim düşüncelerimiz ön planda olacağından karşı taraf bunu kabul eder mi diye düşünmemiz lazım. Nitekim 12 Temmuz tarihindeki Dolunay, partnerimizle aramızdaki düşünce ve duygu farklılığının sorun çıkartabileceğini gösteriyor.

14-20 Temmuz haftası: Bu hafta bir hayli yoğun enerjiler var. 14 Temmuz tarihinde ilişkilerde hem aktif taraf hem de huzur için taviz veren kişi olabilirsiniz. Her ikisi de aslında ev içinde sorun yaratıcıdır. İlerisi adına ilişkinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçirmelisiniz.
18 Temmuz tarihinde Venüs burcunuzda ilerleyecek. Hem uyumlu hem de sevdiklerinize düşkün olacaksınız. Değerlerinizi koruma altına alacaksınız. Duyarlı yanlarınız ilişkilerde daha fazla ortaya çıkacak. 19 Temmuz tarihinde, duyarlı olduğunuz konularda aileniz veya partnerinizin nazik olmayan davranışları sizi rahatsız edebilir. Oysaki huzur en fazla ihtiyacınız olan olgudur.

21-27 Temmuz haftası:22 Temmuz tarihi çok önemli. Çünkü çiftler arasında bir güç savaşına yol açabilir. Bir taraf aşırı hassas, duyarlı tepkilerde bulunmaya müsaittir. Diğer taraf ne emmeye gelir ne gömmeye. Baskı kurar ve bu baskı sonucu sinirler bir hayli gerilir. 24 Temmuz tarihi bu baskıyı azaltıcıdır. Ayrıca romantik paylaşımların da işaretçisidir. 25 Temmuz tarihi gayet olumludur. Birbirinizle konuşarak, anlaşmazlıkları giderirsiniz. Ortak bütünlüğünüze önem verirsiniz. 26 Temmuz tarihi Mars-Akrep geçişinde aşk hayatınızla ilgili konularda gücünüz yükselir. Egemen taraf olmayı başarırsınız. Bir yandan aşkı delice arzular, isteklerinizi elde edersiniz. Diğer taraftan cinsel arzularınız, tutkularınız ilişkide vazgeçilmeniz olmanızı sağlar. Tabii ki ayarınızı bilirseniz iyi olacaktır.

İŞ VE KARİYER

1-6 Temmuz haftası: 4 Temmuz tarihinde otoritelerle yapılacak iş sözleşme görüşmeleri veya iş başvurularında gerilim yüksek olabilir. Bizim taleplerimiz, diğer kişiler tarafından kabul görmeyebilir. İş ortaklıklarında da dikkatli olmak gerekiyor.

7-13 Temmuz haftası: İş konularında bu hafta zorlayabilecek görünümler var. Duyarlılığınız,  değer ölçüleriniz ve sizin işinizi ele alış biçiminiz başkaları tarafından hoş görülmez. Atak olmanız gerekirken, duyarlı düşünürseniz hem geri kalabilirsiniz hem de çok verimli işler çıkartamazsınız. Sizi böylesine yormakta olan özel konuları işinize taşımayınız.

14-20 Temmuz haftası: 14 Temmuz tarihi iş konularını kendi içinizde şöyle bir gözden geçireceksiniz. Ancak hem gerginsiniz hem de idare etmeye çalışıyorsunuz. Yoğunluk, iş ilişkileri veya gelişim yönünde tatmin etmeyen şartlar sizi rahatsız ediyordur. Bu durum bazen evdeki ilişkileri bile etkileyebilir. Moralinizi yüksek tutmanız ve sıkıntılarınızı paylaşmanız yerinde olur. Bu tarih, bazılarınız için bir proje üzerinde çalışmanız anlamına gelir. Bu çok önemli bir iş olup, çok da dikkatli yapılması gerekir.

21-27 Temmuz haftası: 25 Temmuz tarihinde iş hayatında sinirlerinizi kontrol etmenin ve duyarlılığınızı da belli ölçülerde ayarlamanın zamanıdır. Değişimlere, yeniliklere adapte olmak için çok akıllıca düşünmek, bilinçli olmak gerekiyor.

PARA

1-6 Temmuz haftası: Mali konularda da, 4 Temmuz tarihi önemli. Yeni işe girecekler, iş ortaklığında bulunacaklar, yasal davaları olanlar, miras gibi konuların bölüşümü, nafaka hususlarında anlaşmazlıklar yaşanabilir.

7-13 Temmuz haftası: Maddi konularda 8 Temmuz tarihindeki görünüm kendinizi güvene alma, buna göre düzenlemelerde bulunma yönünde önem taşıyor. Desteklenmek  ihtiyacımız yoğun. Tek başımıza bütçenin düzenlenmesi veya sıkıntıların üstesinden gelmek kolay değil. Hafta boyunca parasal harcamalarda ölçüyü kaçırmamak lazım.

14-20 Temmuz haftası: 16 Temmuz tarihinde kazanç evinizde seyrine başlayacak Jüpiter, Ağustos 2015 tarihine kadar parasal konularda büyüme, gelişme, bilgilenme, keşfetme yönünde etkilidir. Bu süreçte para harcamayı, kazanmayı bir hayli seversiniz. Özgür bir şekilde kazanmak istersiniz. Paranızı bir güç aracı olarak görürsünüz. Haydan gelip huya gitmemesi için tabii ki uygun şekilde değerlendirmenizde yarar vardır. Bir de tevazu sahibi olmak, kibirli hareketlerden kaçınmak gerekir.

21-27 Temmuz haftası:22 Temmuz tarihinde Aslan burcunda ilerleyecek Güneş, mali konuları odak noktamız haline getiriyor. Yeteneklerimizi güçlü bir şekilde ifade ederek, kazanç elde etmek isteyeceğiz. Takdir ve tercih edilmekten yana olacağız. Bizim ne kadar önemli özelliklere sahip olduğumuzu bilmelerinden yanayız. 24 Temmuz tarihinde mali konularda girişimde bulunarak para kazanabiliriz. 27 Temmuz tarihinde Aslan burcunda oluşacak Yeniay, mali konularda verilen güçlü kararların işaretçisidir.

AĞUSTOS
AŞK VE İLİŞKİLER

1-3 Ağustos arası: 1 Ağustos tarihindeki görünümlerin ilki sağlamlaştırıcı ve ilişkideki güven olgusunu güçlendiricidir. Birbirinize karşı olgunlukla yaklaşmanızı sağlar. 2 Ağustos tarihinde maddi veya bir başka nedenle abartılı kararlar verilebilir. Karşınızdaki memnun edeyim derken kendinizi zor duruma sokmayınız. Gücünüzü aşan sözler vermeyiniz. Her şey dozunda, kararında olsun. Eğer dışarıda sorunlar varsa, birbirinize destek olmakta yarar var.

4-10 Ağustos haftası: 5 Ağustos tarihinde aşk hayatınızla ilgili konularda olumlu bir görünüm var. Bu enerji, şu andaki mevcut sorunlarınızı çözmenizde yardımcıdır. Burada esas olan, beraberlikte dürüst yaklaşımlar ve bütünlük olgusunu gözetmektir. 6 Ağustos tarihinde bekar Yengeçler bir yuva kurmayı, evli olanlar eşiyle huzur içinde yaşamayı isteyecekler. Bu arzunun altında yatan en önemli neden,  gelecekte yalnız kalmamak ve mutsuz olmamak.  Hatta bazı Yengeçler sırf bu yüzden, zor bir ilişkiyi sürdürmeyi bile göze alırlar.

11-17 Ağustos haftası:  15 Ağustos tarihinde tutkular ön planda. Bir yandan sevdiğimize arzuyla bağlıyız diğer yandan bazen üzerimizdeki güçlü etkisi bizi yorsa da, bir elmanın iki yarısı misali bu tarihte doğal karşılayacağız. Bir dönüşüm bir yenilenme güçlü bir şekilde aşkın derinliklerinde dolaşma günü olarak da özetleyebiliriz.

18-24 Ağustos haftası:  19 Ağustos tarihindeki görünümler hem akıllıca konuşmanın hem de yeri geldiğinde ılımlı olmanın işaretçisidir. Aşkta empatinin önemi kadar, bilinçli olmanın da kıymeti büyük. Bize söylenenleri ve yaşadıklarımızı iki yönlü şekilde incelememiz lazım. Ne denli doğru ve ne derece uygulanabilir. Evet, güzel sözler duymak tamam da, gerçekçi mi, buna da bakalım. 21 Ağustos tarihinde birbirinizin doğasını, özünü, kişilik yapısını göz önüne alarak düşünmek lazım. İş hayatınızdan özel konulara kadar birbirinizin farkında olmanız lazım.

25-31 Ağustos haftası: Haftayı genelde ilişki anlamında olumlu buluyorum. Düşünceler mantıklı, arzular kuvvetli bir şekilde iletilecek. Karşımızda kişiyi çok iyi gözlemleyeceğiz. Hem fiziksel anlamda hem de özgüveni yüksek insanları beğeneceğiz. Sert sözlerden, soğuk tavırlardan hoşlanmayacağız. Yeniay-Başak burcunda oluşacak. Konuşmalara, tavırlara dikkat edeceğiz. Birçok noktayı gözden geçireceğiz.  Aynı gün oluşan bir başka görünüm hem baskınlığı hem de tutkuları yükselticidir. 26 ve 27 Ağustos tarihleri biraz zorlayıcı geçebilir. Aynı evde yaşıyorsak birbirimize karşı anlayışlı olmamız lazım.

İŞ VE KARİYER

1-3 Ağustos arası: İş konularında bu hafta yenilikçi düşünmek, piyasayı bir kontrol etmek, kimler ne yapıyor bir bakmak lazım. Çabuk sıkılmak, bir işi uzun süre devam ettirmemek, bitirmeden başka bir işe başlamak gibi durumlar yaşanabilir. Bir davranıştan bin bir tane yorum çıkarabilirsiniz. Bu da iş huzurunuzu kaçırabilir.

4-10 Ağustos haftası:  8 Ağustos tarihi parasal alanda olduğu gibi mesleki açıdan da temkinli olmanız gerektiğini gösteriyor. Hani bir söz vardır. Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmamalı diye. Aynen böyle. Yöneticilerle ilişkinize dikkat ediniz. Hayata geçirmek istediğiniz bir planınız varsa bunun üzerinde iyice bir düşününüz. Bu görünüm yeni bir işe başlamanın da işaretçisi olabilir. Uzun süredir işsizseniz karşınıza çıkacak bir teklifi hiç düşünmeden kabul edebilirsiniz. Ancak bu iş sürekli hareketlilik gerektirebilir. Ona göre incelemekte yarar var.

11-17 Ağustos haftası:  15 Ağustos tarihindeki görünüm mesleki konularda güçlü olma azmimiz ve kararlılığımızın işaretçisidir. Biz hem başarılı olacağımız hem de zevk alacağımız işi yapmaktan yanayız. Ya tamamen doğru düzgün bir şekilde yaparız veyahut hiç yapmam daha iyi diye düşünürüz. Ortaklaşa bir işimiz varsa, bugünkü görünüm bir dayanışmanın işaretçisidir. Her iki taraf da gücünü, bu iş adına ortaya koyabilirler.

18-24 Ağustos haftası:  18 Ağustos tarihinde iş ortamında ve genel olarak iyimser düşünmeye, ilişkilerimizi güçlü tutmaya özen göstereceğiz. Farklı ve yeni olan dikkatimizi çekecek. Bazılarınız için yeni bir işin işaretçisi olan bu tarih, kimileri için iş konumunuzdaki yükselişin simgesidir. Getirisi de ona göre olumlu yönde olacaktır. Görüşmelerde parasal meseleler üzerinde mutlaka akılcı düşünmekte yarar vardır. 23 Ağustos tarihinde Başak burcunda ilerleyecek Güneş, yeni iş çevresi ve yoğunluğun göstergesidir. Bazıları için, emeklilik dönemi ve çevre değişimi anlamına gelir.

25-31 Ağustos haftası: iletişim bizim için bu hafta çok önemli. İş görüşmelerinde veya günlük hayatta amacımıza yönelik konuşmak isteyeceğiz. Bir şey bizi hoşnut etmiyorsa ve işimize gelmiyorsa bunu söyleyeceğiz. Haberleşme yoğun olabilir. Bir toplantıdan diğerine koştururuz. Ciddi biçimde işlerimizi gözden geçiririz. Maddi konuları önemseriz. Her durumu ölçüp tartmadan karar vermemek gerekir. Geleceğimizi garanti altına alacak şekilde düşünürüz. Ailemizin veya kişisel anlamdaki huzurumuzu hiçbir şeyin kaçırmasını istemeyiz.

PARA

1-3 Ağustos arası:  1 Ağustos tarihinde Merkür-Aslan burcunda seyrine başlayacak. Parasal konularda zeka ve ifade gücünü yükseltici bu dönemde insanları ikna etmek kolaylaşır. Yengeçler pek öyle konuşmaktan, kendilerini öne sürmekten hoşlanmazlar. Ancak bu süreçte dilimiz kazandırıcıdır.  Birkaç hafta sürecek işlerden para kazanabilirsiniz. Kalıcı olması için sabır gereklidir. Bir de yaz sezonu olması, tatil vb. konularda bütçemizi zorlayabilir.

4-10 Ağustos haftası: Maddi konularda 8 Ağustos tarihinde aktif ve kendinizi gösterme hevesiyle parasal anlamda hızlı kararlar alabilirsiniz. Ancak bu kararlar o denli hızlı verilir ki, çok dikkatli bir hesaplamaya ihtiyaç vardır. Sabırsızlık bir anda yanlış sonuçlarla sizi karşılaştırabilir. İş ve maddi konularda lütfen sakin ve bilinçli düşününüz. 10 Ağustos tarihindeki Dolunay kişisel kazancınızı başkalarıyla bölüşmek yönündeki gerilimi işaret ediyor. Borçlar, miras, hisseli paralar, eş veya ortaklar yoluyla edinilen kazançlarda yaşanan bir krizin işaretçisi olabilir.

11-17 Ağustos haftası:  Bu haftanın görünümlerinin çoğunluğu parasal konularda etkilidir. 11 Ağustos tarihinde geleceğimizi garanti altına alacak şekilde düşünürüz. Bir yuva kurmak, bir ev satın almak, ek bir iş yapmak gibi. 12 Ağustos tarihinde Venüs, kazanç evimizde seyrine başlayacak. Yeteneklerimizi,  para kazanmak amaçlı işlere ve ilişkilere yönlendirme zamanıdır. Ancak bunun yanında çok kolay para harcatır. Zevk veren her şey, dikkatimizi çeken güzellikler, sevdiğimiz kişiler için kesemizi bir hayli açabiliriz.

18-24 Ağustos haftası:  Maddi konularda en etkin gün, 18 Ağustos. Bu tarih olumlu bir gelişmenin, ücret artışının, bütçeye ek bir kazancın girişini de müjdeler. Bir mali görüşme başarılı şekilde sonuçlanabilir. Beklediğimiz bir para elimize geçebilir. Ancak harcamalara da dikkat etmek yerinde olur. Tatil, çocuklar, nişan, düğün, kutlamalar, ihtiyaçların alınması derken limitleri aşmayalım. 23 Ağustos tarihindeki Güneş-Başak burcu geçişi olumludur. İş görüşmelerinde mali konularda anlaşma sağlanabilir. Bir iş için kaparo alınır. Biz de paramızı daha dikkatli bir şekilde değerlendiririz.

25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda refahımızı önemseyeceğiz. İstediğimiz bir şeyi almaktan hoşlanacağız. Hesap kitap yapacağız ama gönlümüz istedi mi bizi pek kimse durduramaz. Hele sevdiklerimiz söz konusuysa, aman memnun edeyim derken hesabı şaşabiliriz. Merkür-Başak burcunda ilerlediğinden denetimi sağlasa da, yine de dikkat etmekte yarar var.


EYLÜL
AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Eylül haftası:  2 Eylül tarihinde Merkür-Terazi burcunda ilerlediğinde ev içindeki iletişim dengeli ve ölçülü olmak zorunda. Bir yandan akıllıca yuvanızın iç dengelerini yerli yerinde tutmak diğer yandan güzellikten, barıştan, sevgiden söz etmek gerekiyor. Ancak bunun tek taraflı değil, el birliğiyle halledilmesi lazım. Fakat problemleri yok saymak yanlıştır. 5 Eylül tarihindeki Venüs-Başak burcu geçişini de hesaba katarsak, bu hafta ilişkilerde dengelerin yerle yerinde olacağını söyleyebilirim. Çünkü bu iki gezegen birbirlerini güçlendirecek pozisyondalar.

8-14 Eylül haftası: 10 Eylül tarihideki görünüm, çeşitli nedenlerle düşüncelerinizi açıklamaktan çekinmenize neden olabilir. Hatta sırf uyumlu davranayım diye, sabır gösterebilirsiniz. Bu durum ilişki meselelerinde sizi yorabilir. 10 Eylül tarihinde, çalışma ortamınız, kararlarınız, nefes aldığınız ortam, yakınlarınız ve etrafınızla olan her türlü ilişki alışverişinizi, iş hayatınız dahil olmak üzere gözden geçiriniz. 13 Eylül tarihinde aileniz, ev yaşamınız, iç dünyanız ve sizinle alakalı özel konularda lütfen sakin olunuz.

15-21 Eylül haftası: Bu hafta yakın çevrenizle ilgili konular üzerinde titizlikle duracaksınız. Bazı durumlar sizde endişe yaratabilir. Kendinizi zayıf hissedebilirsiniz. İnancınız sarsılacak gibi olur. Sürekli her şeyi kontrol etmeye çalışabilirsiniz. Aşırı fedakarlık veya tümüyle gergin şekilde davranabilirsiniz. Lütfen sakin olunuz. 17 Eylül tarihinde ailenizi ilgilendiren konularda iki yönlü düşününüz. Geçmişten ziyade bugünkü duruma bakınız. Tarafsız bir şekilde inceleyiniz.

22-28 Eylül haftası:  23 Eylül tarihinde Güneş-Terazi burcunda ilerleyecek. Ailevi yaşantımız evimizin içindeki huzur ve uyum arzumuz, dengeleri yerli yerine oturmuş bir ortamda yaşam sürme ihtiyacımız yoğun olacaktır. Eğer sorunlarımız varsa, ev içinde rahatsızsak bunlara susmak yerine ılımlı bir şekilde konuşmak, sıkıntılarınızı dile getirmek, birbirinizi dinlemek faydalı olacaktır.

İŞ VE KARİYER

1-7 Eylül haftası:  Çalışma hayatında bu hafta hem işlerimizi derleyip toparlamak hem de iş ortamında ilişkilerimizi düzenlemek mümkün. Herkes görevinin başında ve sorumluluklarının bilincinde olacaktır. Kişisel anlamda duruma bakarsak, iş girişimlerinde becerikliliğimiz, ustalığımız bizi rakiplerimizin karşısında güçlü kılacaktır. Ortaklaşa işlerde, ikili görüşmelerde üstümüze düşeni özverili şekilde yerine getiririz ve karşımızdaki kişiden de dürüstlük ve sağlamlık bekleriz.

8-14 Eylül haftası: 3 Eylül Balık burcu Dolunayı,  hayata olan bakış açınızı olumlu hale getirici, inançlı bir şekilde ilerlemenizi sağlayıcı, eğitim, akademik kariyer, yenilik anlamında arzu ettiğiniz gelişmeleri destekleyici, ruhsal ve mistik konular aracılığıyla kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmenizde rehberlik edicidir. Ayrıca, bilgiyi önemsemeniz, incelemeniz, çalışmanız, dengeli bir şekilde hareket etmeniz, düzenli çalışmanız ve ne istediğinizi bilerek hayatınızı şekillendirmeniz gerektiği yolunda da uyarıcıdır. 11 Eylül tarihinde,  çevrenizle olan ilişkiniz, çocuklarınız ve partnerinizle ilgili konular üzerinde faydalı gelişmeler yaşanacaktır.

15-21 Eylül haftası: 21 Eylül tarihinde, yakın çevremizden birisi, çalışma hayatımızla ilgili bir konuda bize yardımcı olabilir. Biz de birilerine destek sunabiliriz. İleriye dönük bir plan ve projemizle alakalı olarak birileriyle iş görüşmesinde bulunabiliriz.

22-28 Eylül haftası:  22 Eylül tarihinde maddi açıdan rahatlatıcı bir gelişme yaşanır. Bu yaptığınız bir işten gelebilir veya maaşınızda bir artış yaşanabilir. Bir iş yolculuğuna çıkabilirsiniz. Bunun için ekstradan bir para elinize geçebilir. İki ayrı iş için kaparo alabilirsiniz. Bir iş teklifi alabilirsiniz. Maddi açıdan rahatlatıcıdır.

PARA

1-7 Eylül haftası:  Maddi konularda bütçemizin şartlarına göre hareket edebiliriz. Güçlü bir eş veya iş ortağıyla kendimizi güvende hissedebiliriz. Bu hafta harcamalarda dikkatli ve ölçülü davranacağız.

8-14 Eylül haftası: 14 Eylül tarihinde Mars-Yay burcunda ilerleyecek. Çalışma hayatınızla, ilgili konularda abartılı kararlardan kaçının. Çünkü bundan bütçeniz de etkilenebilir.

15-21 Eylül haftası: Bu hafta maddi konularda titiz ve dikkatli düşünürsünüz. Ancak değer verdiğiniz kişiler mali anlamda bir destek isterlerse elinizden geleni yaparsınız. Çocuğunuz varsa onun okul ihtiyaçlarına bir miktar ayırabilirsiniz.

22-28 Eylül haftası: 22 Eylül tarihi sizin için kazançlı işlere yönelmenizi sağlayıcıdır. Değişim iş hayatında yoğun bir şekilde görülür. 23 Eylül tarihindeki Güneş-Terazi geçişi finansal konularda da etkilidir. Güzel görünmek, modayı takip etmek, kaliteli ürünler satın almak amacıyla kesenin ağzını bir hayli açabilirsiniz. Partnerinize hediyeler sunmak, jestler yapmak, ne kadar kibar ve zarif biri olduğunuzu göstermek istersiniz. Evinizle ilgili alışverişlerde bulunabilirsiniz. Bütçenizin dengelerini bozmamaya gayret ediniz.


EKİM AYI
Ekim ayı özel dosyası Aşk-İş-Para
Güneş ve Ay Tutulmaları ve
Merkür Akrep-Terazi geri hareketleri

1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu süre içinde sosyal yaşamınız, çocuklarınız, Aşk hayatınız, gizli ilişkiniz, özel becerileriniz, hamilelik gibi konular üzerinde düşünmek, araştırmada bulunmak yararlıdır. Karşınıza yeni biri çıktığında mutlaka hakkında bilgi sahibi olunuz. Hemen ilişkiye girmeyiniz. Hamilelik ve doğumla ilgili hastane ve doktor seçiminizi yapınız. Kontrollerinizi ihmal etmeyiniz. Çocuğunuzun eğitimi, becerilerinizi bir yerde sergileme ve bununla ilgili girişimler, bir oyunun veya bir organizasyonun görüşülmesi, yakınlarınız vasıtasıyla özel biriyle tanışma gibi meselelerde gözden geçirmelerde bulununuz. Araştırınız. İyice inceleyiniz. kıymetli sanatsal objeleriniz, çocuğunuzun geleceğiyle alakalı gizli yatırımınız, bir oyun  veya bir organizasyon için depoda tutulan mali anlamda değeri olan her şeyi bir gözden geçiriniz ve güvenliğini tetkik ediniz.

6-12 Ekim haftası:  8 Ekim tarihinde Koç burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, iş hayatınız ve toplumsal ilişkilerinizdeki gerginliklerin sizi bir hayli tedirgin etmesi mümkündür. Tutulmanın görünümlerine baktığımızda bu gerginliğin çalışma hayatınız, sağlığınız ve maddi konularda olmak üzere aileniz ve ilişkinizi de yakından ilgilendirdiği görülüyor. Zorlu bir tutulma sizin için. Benim tavsiyem sakin olmanız ve ailenizle olan ilişkiniz ile iş arasındaki dengeyi iyi kurgulamanızdır. Merkür geri hareketi bu yönde önem taşıyor.

10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür döneminde ailevi konularda dengeli hareket etmenin önemi büyük. Dışarıdaki stres ve iş sorunlarınızın yuvanızdaki ilişkileri de zorlayabilir. Lütfen sakin biçimde gözden geçirmelerde bulunun.

24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması aşk hayatınız, çocuklarınız,  yeteneklerinizi değerlendirme, cinsel yaşamınızla ilgili sıkıntıların, meselelerin 9 Kasım tarihi itibariyle düzeleceğinin işaretçisidir. 11 Kasım tarihi itibariyle eşiniz, iş ortaklığınız, yasal davalar ve evlilik konularında önemli bir dönüşüm ve yenilenme yaşanacaktır.


KASIM
AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Kasım haftası: 9 Kasım tarihindeki Merkür-Akrep geçişi, fiziksel ve ruhsal güvenliğimiz, yakın çevremizle ilgili meseleler bir hayli önem taşır. Düşüncelerimizi kimi zaman gizlediğimiz, içten içe muhasebede bulunduğumuz bu dönemde, aşkta duygular bir hayli güçlü ve yoğundur. Birlikte olduğumuz kişiyi ve her bir değerimizi kendi içimizde öylesine sahipleniriz ki, hiçbir problemin bizi ayırmasına veya aramıza mesafe sokmasına izin vermeyiz.

10-16 Kasım haftası:  Aşk hayatınızla ilgili konularda son derece önemli bir hafta. Eğer problemli bir ilişkiniz varsa biliniz ki tek bir cümle ters söz bile, bu ilişkinin bitmesine neden olur. Baskı bir hayli yoğun. Oysaki çiftler ilişkinin devamı için el ele vermeyi başarsalar, bu ilişki bir hayli güçlenir. Kaldı ki ben beraberlik anlamında ne kadar zorlu olsa da, bu haftanın çok önemli gelişmelere sağlamlaştırıcı yönde etkili olacağını düşünüyorum.

17-23 Kasım haftası:  Geçtiğimiz haftanın devamı niteliğinde görünümler var. 18 ve 20 Kasım tarihlerinde verilecek kararlar beraberliğin bir üst aşamaya geçmesi yönündedir. Bugüne dek yaşanan itiş kakışlar bitmek üzere. Güçlü bir temeliniz varsa, bunca badireden sonra artık ayrılmazsınız. Sürekli hır gür içindeki bir ilişki ise bitebilir.

24-30 Kasım haftası:  Evet son üç haftadır, beraberlikler anlamında gayet önemli olan gelişmelerin sonuna geldik. 26 Kasım tarihinde ilişki hakkında net bir karar verilmiş olur.

İŞ VE KARİYER

3-9 Kasım haftası:  7 Kasım tarihindeki Dolunay, belli bir proje için bir araya geleceğiniz insanları özenle seçmeye dikkat ediniz. Bu sizi daha sonra olabilecek zararlardan koruyabileceği gibi, zaman kaybetmenizin de önüne geçebilir. Kimsenin dolduruşuna gelmemeye, başkalarının iyiliği için kendinizden vazgeçmemeye çalışınız.

10-16 Kasım haftası:  16 Kasım Venüs-Yay burcu geçişi, ilişkinizin üzerinizdeki baskılarından kurtulmak için önce kendinize bir bakmalısınız. Fiziksel ve ruhsal sağlığınızı önemsemelisiniz. Sizi kısıtlayan koşulların ne olduğunu siz zaten az çok biliyorsunuz. Onlarla mücadele edebilecek gücü şimdi buluyorsunuz. Pozitif olumlamalar, kısa geziler, arkadaşlarınızla sohbet, bir ilişki yaşamak veya ilişkinizi zevklendirecek bir şeyler uğraşmak için, hayat size bir olanak sunuyor.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım tarihinde oluşacak Yeniay çalışma hayatınızla ilgili konularda aklı başında düşünmenizi, yeteneklerinizi doğru alanda değerlendirmeyi, mali ve kariyer açısından ele almayı gerektirir. Geçici değil, kalıcı olması için, sizin ne istediğinizi bilmenizde yarar var. Bunları belirlediğinizde hem mali hem de ilerisi adına doğru yol belirlemiş olursunuz.

24-30 Kasım haftası:  28 Kasım Merkür-Yay burcu geçişinde uzun vadeli olana yönelmekte yarar var. Çalışma hayatında dağılmadan, işlerinize odaklanmalısınız. Bilgilenmeli, okumalı, keşfetmelisiniz. Bilmediğiniz konularda ahkam kesmemelisiniz. Beceri ve yeteneklerinize göre işler tercih etmelisiniz.  Her işte olasılıkları hesaba katmalı, öyle karar vermelisiniz.  Doğru bilgiye ulaşmaya çalışmalısınız.  Ne de olsa bilgi korkuyu yenecektir.

PARA

3-9 Kasım haftası:  4-5 Kasım tarihleri maddi açıdan güçlendirici ve olumludur.

10-16 Kasım haftası:  14 Kasım tarihinde harcamalara dikkat edelim.

17-23 Kasım haftası:  Hayatın kendi akışı içindeki sorunları hem psikolojik hem de fiziksel anlamda kuvvetli şekilde karşılamak için tabii ki sağlığımız çok önemli. İşimizle alakalı konularda da bu dönemde, hem içinde bulunduğumuz duruma bakacağız hem de eğer bir yenilik düşünüyorsak tüm olasılıkları gözden geçireceğiz. Aman iş olsun da, demek yok. Verimli çalışmak için huzurumuz  her şeyden önemli.

24-30 Kasım haftası:  26 Kasım tarihinde maddi anlamda gelir getirici ve sizi güçlendirici bir işe imza atabilirsiniz.


ARALIK
AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Aralık haftası: İlişki anlamında 1 ve 5 Aralık tarihleri önemli. Her ikinizin de ciddi bir yüzleşmede bulunması gerekiyor. Ortak sorumluluklarınız olduğunu biliniz. Mars-Kova burcu geçişinde partnerinizle yolları arıyorsanız ve ortada çocuk varsa, lütfen bir daha düşününüz.

8-14 Aralık haftası:  10 Aralık tarihinde Venüs-Oğlak burcunda ilerleyecek. Partnerinizin ilişkide mesafeli ve soğuk tavırları sizin hassas dünyanızda rahatsız edici olabilir. Bir yandan uyum diğer taraftan baskı altına alması sizi yorabilir.14 Aralık tarihinde hoş bir görünüm var. Arayı düzeltici olabilir.

15-21 Aralık haftası:  15 Eylül Uranüs-Pluto görünümü hepimizi ilgilendiriyor. Evlilik-uzun süreli ilişki-iş ortaklığı-boşanma gibi alanlardaki dönüşümün ve yenilenmenin işaretçisidir. Bazen evlendiğiniz kişi üzerinizde fazlasıyla hakim olabilir. Bazen de hiç ummadığınız bir anda evlenebilirsiniz. Partneriniz kimi zaman size karşıdır kimi zaman mücadeleci bir kimliktedir. İşlevini çoktan kaybetmiş olan sorunlu evlilikler, beraberlikler bitebilir. Karşınıza çıkan biri, evliliğe bakış açınızı değiştirebilir.

22-28 Aralık haftası: 22 Aralık tarihinde Oğlak burcunda oluşacak Yeniay, iki haftalık sürecin bir hayli zor geçeceğini gösteriyor. Bu hafta ilişkiler açısından çok zorlayıcıdır. Karşı tarafın etkisi tümüyle ön planda. Anlaşmak, uzlaşmak, orta bir yol bulmak için epey mücadele vereceksiniz.

İŞ VE KARİYER

1-7 Aralık haftası:  1, 4, 5, 6 Aralık tarihleri çalışma hayatınızı direkt ilgilendiriyor. İletişimin bir hayli yoğun olduğu ancak çoğunlukla gereksiz işlerle uğraştığınız bir hafta. Oradan oraya koşturup durabilirsiniz.

8-14 Aralık haftası:  8 ve 14 Aralık tarihlerinde, iş hayatınızla ilgili konulardaki koşturma veya özel hayatınızdaki bir takım meseleler ev yerleşiminde veya evle ilgili konularda da uğraştırmanız gerekebilir. Bir yere yerleşmek, başka bir iş değişikliği, sağlıkla alakalı konular ön planda olacaktır.

15-21 Aralık haftası:  İş ortaklıkları ve ikili ilişkiler açısından zorlu bir hafta. İşlerinizi çok iyi organize etmeniz lazım.

22-28 Aralık haftası: 23 Aralık itibariyle Satürn-Yay burcunda seyrine başlıyor. Bu seyir 2,5 yıl sürecektir. Sizler çalışma hayatınızı mutlaka ciddi bir şekilde ele alacaksınız. Planlı ve programlı olmak biraz zorlaşabilir. Karşınıza türlü engeller çıkar. İşinizi yapmak, yerine getirmek zaman alır. Çevrenizdeki kişiler sizden yardım ister, onlar için zamanınızı ayırmanız beklenir. Sağlığınıza çok özen göstermek lazımdır. İşte bütün bunlar sizin bu konular üzerinde karmik dersinizdir. Bunlara dikkat ederek hayatınızı düzenlerseniz bu dersi kolayca öğrenirsiniz.

PARA

1-7 Aralık haftası: 5 Aralık tarihindeki Mars-Kova burcu geçişi, eş veya iş ortağınızın parasal konulardaki özgür yaklaşımını işaret eder. Kendi bildiği şekilde ve kurallara uymayan tarzdaki hareketleri sizi rahatsız edebilir. Bu dönemde finansal konularda siz de rahat davranabilirsiniz. Kredi çekimlerinde ve kredi kartı harcamalarında ölçüyü kaçırmamak lazım. Ortaklaşa bir proje için finansör arayışına geçebilirsiniz.

8-14 Aralık haftası:  Sağlık giderleri, ev masrafları, ev içinde yapılan değişiklikler, yolculuklar, derleme toparlama masrafları, bürokratik konularla ilgilenmek durumundayız.

15-21 Aralık haftası:  21 Aralık tarihindeki görünüm,  başkalarının işleriyle ilgilenmek amaçlı elinize geçen parayı gösterir. Ayrıca iş veya eşinizle alakalı mali meseleleri de işaret eder. Hızlıca bunları yoluna koymanız gerekir.

22-28 Aralık haftası: 22 Aralık tarihinde Güneş-Oğlak burcunda ilerleyecek. Eş veya iş ortağınızla finansal meseleler üzerinde konuşmanın, iletişimde bulunmanın simgesidir. Kazancınız üzerinde başkaları baskın olabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder