Translate

22 Aralık 2013 Pazar

2013-2014 Trendleri: Kalem Etek

Kalem etek bu sezonun vazgeçilmezleri arasında

Zarafetin simgesi kalem etek, 2013-2014 sonbahar/kış sezonunda yine gözde parçalardan... 1940 yılında Christian Dior tarafından moda dünyasına ve tabi ki biz kadınlara hediye edilen bu zamansız parça, uygun şekilde giyildiğinde harikalar yaratabilir. Marilyn Monroe, Ava Gardner ve Grace Kelly gibi stil ikonlarının favori parçalarından biri olmuş kalem etekler, bu sezon bir çok renk ve desen seçeneği ile vitrinlerde yerini alıyor.




Her tarza uyan kalem etekler

Bu sezon bir çok farklı renk, desen ve materyalde kalem etekler görmekteyiz. Sezonun deri trendi etkisiyle deriden yapılmış kalem etekler çok revaçta. Buna ek olarak PVC (Vinil) kumaşlardan yapılan kalem eteklerin de yükselişte olduğu görülüyor. Sezonun en önemli trendi ekose desen de kalem eteklerde yerini alıyor. Özellikle okula dönüş şıklığı için ekose kalem eteklerden faydalanabilirsiniz.




Gözalıcı kalem eteklerin kış sezonunda yoğun olarak görüldüğünü belirtmek gerekiyor. Özellikle çiçekli ya da geometrik desenli kalem eteklerin dikkati çektiğini söylemek lazım. Bir de boncuk süslemeli ve işlemeleri olanları sezonun dikkat çekici ve şık kalem etek seçeneklerinden... Metalik kalem etekleri de unutmayın.



Öne çıkan renklerde ise siyah zirveyi koruyor. Oxblood bordo, lacivert, yeşil, gri, kobalt mavi ve monokrom renkler de kalem eteklerde dikkat çekiyor.



Kalem etek giymek için bir kaç stil önerisi

-Eğer zayıfsanız, kalem etek sizi dolgun gösterir. Dolgun göstermekten kastım, asla kilolu değildir. Sadece daha kadınsı hatlara sahip olmanızı sağlar. Birazcık kilo problemi olanlar için de toparlayıcı özelliğiyle kişiyi olduğundan daha zayıf ve uzun gösterebilir.

-Kalem eteği topuklu ayakkabılarla giymeniz illüzyon yaratarak bacak boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesine sebep olur. Beliniz inceyse, kalın olmayan bir kemer kullanarak bacak boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz.


- Bu sezon kalem etekleri Sweatshirt ya da kazaklarla giymenizi öneririm. Daha stil sahibi bir görüntü için kısa üstleri (Crop Tops) kalem etekler ile birlikte giyebilirsiniz. Kalem etekler yüksek bel olduğundan kısa üstlerle harika görünüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder