Translate

31 Aralık 2013 Salı

Johnny Depp Hakkıında Bilinmeyenler

Sen çok tatlısınız ama <3

Aile Durumu: Kardeşi D.P. Depp ile birlikte ilk yönetmenlik denemesi olan "The Brave" filminin senaryosunu yazdı. Lily-Rose Melody Depp adında bir kız kardeşi var.

Önceki İşleri: Johnny Depp'in grubu The Kids, Florida gece kulüplerinde gecede 25 dolara çalıyordu. Depp'in yaşı küçük olduğu için kulüplere arka kapılardan alınıyordu. Daha sonra Iggy Pop'un ön grubu olarak sahne aldıklarında rüyaları gerçek oldu. Fakat Hollywood'dan ayrılmak zorunda kalınca dağıldılar ve Depp bir satıcılık işine girdi.

Eğitim: 16 yaşında bir rock gitaristi olmak için okulu bıraktı

Kanuni Sorunlar: 1993’te Aktör River Phoenix, Depp'in gece kulübü The Viper Room'da uyuşturucuya bağlı kalp yetmezliğinden öldü. 1994’te Manhattan'da bir otel odasını dağıtmaktan tutuklandı. 1999’da Londra'da bir restoran görevlisiyle kavga etmekten tutuklandı.

En yakın arkadaşı: Nicolas Cage. Çok sevdiği Johnny Depp'i kendi menajeriyle tanıştırdı. Böylece Depp ilk rolünü "A Nightmare on Elm Street" filminde almış oldu.

Büyük Çıkışı: 21 Jump Street dizisindeki rolü. Oysa Depp dizide hiç oynamak istememişti. Menajeri dizinin sadece birkaç hafta süreceğini söyleyerek onu ikna etti. Dizi üç yıl sürdü!.

Müzik: Halen "P" adlı bir grubu var ve gitar çalıyor.

Johnny Depp’in, hayatındaki önemli olayları kolunda kesikler oluşturarak işaretlediğini biliyor muydunuz?

Dövme: Nişanlısı Winona Ryder için yaptırdığı "Winona Forever" adlı dövme ayrıldıktan sonra ameliyatla "Wino Forever" haline getirildi. Ayrıca annesinin adına yaptırdığı "Betty Sue" dövmesi var.

Gençlik yılları:

Annesinin 12 yaşında aldığı gitarla garage rock türü müzikler çalmaya başladı. 15 yaşında bir rock müzisyeni olmak umuduyla okulu bıraktı. Aynı sene anne ve babası boşanmış kendisine zarar vermeye başlamıştı. The Kids adlı müzik grubuyla çalmaya başladı. Grubun basçı ve vokalistinin kız kardeşi Lori Anne Allison ile 24 Aralık 1983'te evlendi. Los Angeles, Kaliforniya'da eşinin yardımıyla Nicolas Cage ile tanıştı ve ilk filmi A Nightmare On Elm Street'de 1984 yılında oynama şansı buldu. 7 Mart 1986 yılında ise Lori Anne Allison'dan boşandı. İlk evliliğinden sonra Kate Moss ve Winona Ryder gibi ünlü isimlerle beraber olmuştur. Sevgilisi Winona Forever'nın adını koluna dövme olarak yaptıran sanatçı dövmeyi ayrıldıklarında "sonsuza kadar şarapçı" anlamına gelen "Wino Forever" haline getirdi.


Özel hayatı :

14 Haziran 2008 tarihinde Vanessa Paradis ile resmen hayatını birleştirmiştir. Ailesi ile beraber Saint-Tropez,Fransa'da yaşamaktadır.

Depp, Robin Williams'ın 1998 yapımı "Patch Adams" filminde canlandırdığı "Hastane-Palyaçosu" tiplemesine gönderme yaparak, "Public Enemies" isimli filminin tanıtımı için gittiği İngiltere‘de giden, "Karayip Korsanları" film serisinin kült figürü Jack Sparrow‘un kostümünü giyerek Londra'da bulunan Great Ormond Street Hastanesi'nin çalışanlarını ve hasta çocukları ziyaret edip, klinikte hasta çocuklarla uzun süre yakından ilgilendi.
Depp, Böbrek yetmezliği sıkıntısı çeken 10 yaşındaki kızı Lily-Rose'un, 2007 yılında başarılı bir şekilde tedavi edilmesinden dolayi Great Ormond Street Hastanesi'ne bir milyon Euro bağışta bulunmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder