Translate

7 Ocak 2014 Salı

2014 Burç Yorumları Başak

OCAK
Başak
AŞK VE İLİŞKİLER

1-5 Ocak haftası: Aşk hayatımız güçleniyor. Bütün güçlü yanlarımızı ifade edebilmemiz, karşı cins üzerinde etkili olacağız. Yeri geldiğinde baskın davranacağız. Partnerimizle bütünleşeceğiz. Eğer istersek, elde edemeyeceğimiz bir şey olamaz. Yaşadığımız ilişki bizi yeniden yaratıyor gibi. Bu kısa süreli enerjinin tadını çıkarmak lazım. Haz duygumuz bir hayli ön planda olacak.  Problemler varsa onları kökünden kazıyabiliriz. Size kimsenin hükmetmesine izin vermezsiniz.  Egonuz bir hayli yükselir. Değerli bulduğunuz her şeye sahip çıkarsınız. Yeni tanışmalar eklidir. Ancak ciddiyete dönüşmesi kolay olmaz. Eğer sevgilinizden ayrı iseniz, ondan bir haber alabilirsiniz. Fakat aceleci davranmayın.

6-12 Ocak haftası: Yeni haftamız olumlu başlıyor. Sorumluluk sahibi kişilerle tanışabiliriz. İlişkilerde sabırlı, dikkatli, çekici kişilerle bağlantı kurabiliriz. Ancak Venüs geri hareketini unutmayalım. Karşımızdaki kişiyi iyice tanımayı da ihmal etmeyelim. Girdiğimiz ortamlarda karşı cinsin dikkatini çekebiliriz. Geçici ilişkilere değil, kalıcı olanlara öncelik tanıyacağız. İşi gücü var mı, mali konularda durumu nedir, nasıl davranışlara sahip bunları gözden geçireceğiz. İlişkimizde sorunlar varsa, bunları tekrar bir gözden geçirelim. Paylaşımdan hoşlanan, ancak gelecek konusunda soru işaretleri uyandıran kişilere de dikkat edelim.

13-19 Ocak haftası: Haftanın başındaki özel bir görünüm, geleceğimizde önemli bir rol oynayacak birinin hayatımıza girebileceğini işaret ediyor. Kadersel bir karşılaşma olarak ele alabiliriz. Bu görünüm zaman içinde kendini gösterecektir. Dolunay Yengeç burcunda gerçekleşecek. Sosyal ilişkilerden, duygusal meselelere kadar güvencemizi öne almamızı sağlayacak. Hafta sonuna doğru, ilişkilerde bir hayli ciddi düşüneceğiz. Değerlerimize saygı gösterilmesini isteyeceğiz.

20-26 Ocak haftası: Hafta sonuna doğru, ilişkilerde üzerinde durduğumuz en önemli nokta, verilen sözlerin tutulması. Hiç kimsenin kafamızda soru işaretleri uyandırmasını istemeyeceğiz. Bu yüzden de, bir mesele canımızı sıktığında araya mesafe koyabiliriz.

27-31 Ocak haftası: Bu hafta Merkür-Balık burcunda seyrine başlayacak. İlişkimizle ilgili konularda şartları gözden geçirmek lazım. Partnerimizin sözlerine özellikle dikkat edelim. Doğru mu söylüyor, çabuk mu vazgeçiyor, sık sık çelişkilere düşüyor mu, dili ile gönlü aynı mı? Bunlar çok önemli. Tanıştığımız kişilerin söylediği her sözü doğru sanmak yerine, araştıralım. İlişkimizde problemler varsa, partnerimiz bizi kendi tarafına çekmek için, romantik sözler sarf edebilir. Biz, kolayca etkilenmeden, duruma bilinçli bakalım. Hafta sonuna doğru Venüs geri hareketi sona erecek. Bu aşk ilişkilerinde rahatlatıcıdır. Ancak dediğim gibi, biz söylenene değil, icraata bakacağız.

İŞ VE KARİYER

1-5 Ocak haftası: İş ilişkilerinde sorumluluk duygumuz yüksek. İşimize önem vereceğiz.  Kendimizi güçlü bir şekilde zirveye taşıyabiliriz. Ancak zaman zaman kırılganlık, kendimizi tam olarak güvende hissetmeme, çekimserlik, yaptıklarımızdan emin olmama, girişken davranmama gibi haller görülebilir. Maneviyatımızı güçlü tutalım. Başarılı olabiliriz.

6-12 Ocak haftası: Haftanın başındaki enerjimiz gayet rahatlatıcı, kendimize güvenimizi getirici, kararlı davranarak işlerimizi başarılı şekilde yapmamızı sağlayıcıdır. Hafta ortasında maddi konular ve hedeflerimiz bir hayli önem taşıyacak. Hem politik davranmalıyız hem de güven duygumuzu öne almalıyız. Birilerinin sözlerinden etkilenmemeliyiz. Biz ne yaptığımızı bilelim

13-19 Ocak haftası:  Çalışma hayatımızla ilgili konularda beklenmedik tepkilerle karşılaşabiliriz. Birileri de üzerimize gelebilir. Bu bizi rahatsız eder. Paylaşımcı davranmayan, ters ve kaba insanlardan uzak durmak lazım. Biz her şeyi dikkatlice inceleyelim. Problemlerimizi gözden geçirelim. Biz de üzerinde düşünmeden yanlış kararlar vermeyelim. Hafta sonuna doğru, hesabımızı iyi yapalım. Gereksiz harcamalardan uzak duralım.

20-26 Ocak haftası: Günlük hayatta ve çalışma ortamımızda haftanın başında etkili olmaya başlayacak Güneş-Kova burcu seyri, yaratıcı tarzda düşünmenin, arkadaşlık ilişkilerinizi önemsemenin (iş ortamında) yeni işler araştırmanın, kendinize bir hedef tayin etmenin, değişik yöntemler denemenin, ilerisini gözetmenin önemini vurgulayacak. Hem maddi açıdan gelir sağlayan hem de baskıcı olmayan bir ortamda çalışmak isteyeceğiz. İş sorunları olanlar araştırmada bulunabilirler. En başında her şeyi iyice konuşmalıyız. Bir de lütfen sağlığımıza özen gösterelim. Kan sayımı ve kontrollerimizi yaptıralım. Uzun süre oturarak veya ağır yük taşıyorsak egzersiz yapalım.

27-31 Ocak haftası: Haftanın başında enerjilerimiz hem yeniliklere açık ve biraz da kendimizi öne sürmemiz gerektiğini gösteriyor. Tam olarak tatmin olamıyoruz. Hatta bazen neden daha cesur değilim diye düşüneceğiz. Bazen işin yoğunluğu ve stresi bizi sağlık anlamında zorlamakta. Rekabetten hoşlanmıyoruz aslında.  Yeniay Kova burcunda oluştuğunda hem bu yazdıklarım hem de kendinizi yeniden gözden geçirmenizde yarar var. Neler sizi zorluyor, neler çelişki yaratıyor ve isyan etmenize yol açıyor bunları ele alalım.  Bu hafta Merkür-Balık burcunda seyrine başlayacak. Doğal olarak iş ortaklıklarında ve çalışma hayatımızı ilgilendiren konularda uyumlu davranmak durumunda kalabiliriz. Bazen aşırı hassasiyet bizi çelişkide bırakabilir.

PARA

1-5 Ocak haftası: Hafta ortasında, maddi kazancımızı ilgilendiren konularda gayet ciddi düşüneceğiz. Ancak şunu da eklemek isterim ki, yeri geldiğinde bazı kişilerle uyum içinde olmamız lazım. Lüks ve güzel olan her şeye düşkünlüğümüz nedeniyle hesabımızı şaşırmayalım.

6-12 Ocak haftası: Venüs hala geri hareketini sürdürdüğü için, özellikle maddi konularda dikkatli bir şekilde hesabımızı yapmalıyız. Bütçemizi şaşırmayalım. Birkaç kuruş olsun, bir kenarımıza koyalım. Alışverişler hoş gelebilir ancak daha sonra bizi zorlayabilir. Eğer yatırım düşünenler varsa, şu aralar çok dikkatli olmak lazım. Şu geri hareket ay sonunda bitene kadar neye yatırım yapacağımızı araştıralım.

13-19 Ocak haftası: Hafta sonuna doğru, maddi konularda hem hesabımızı iyi bileceğiz hem de bütçemizi aşmayacak şekilde ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Bu çok önemli! Sevdiklerimizi memnun edeyim derken, hesabı şaşmayalım.

20-26 Ocak haftası: Maddi konularda hafta ortasında yapılacak iş görüşmelerinde, kurulacak bağlantılarda hem bize sunulan şartlara iyice bakalım hem de kabullenici tarzda bir duruş sergilemeyelim. Ne istediğimizi, bize gerekli olanın ne olduğunu mantıklı bir şekilde ifade edelim.

27-31 Ocak haftası: Hafta sonuna doğru Venüs geri hareketi bitiyor. Maddi konularda ciddi şekilde düşünecek ve ne yapmamız gerektiğini tespit ederek, yönümüzü belirleyeceğiz.


ŞUBAT

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Şubat haftası: 5 Şubat tarihinde oldukça önemli bir görünüm meydana gelecek. Sizi hem ruhsal anlamda güçlendirici, şifalı çalışmalara yöneltici, insanlara destek olmanızı ve onlardan da destek görmenizi sağlayıcıdır. İlişki anlamında da partnerinizle aranızdaki sevgiyi daha da anlamlı hale dönüştürecek bir enerjidir. İlişkisi olmayanların hayatlarına girecek gayet etkileyici birinin göstergesidir. Özellikle ilişki haritalarında bu görünüm, bir ilişkinin evliliğe dönüşmesini sağlayıcıdır. Hafta sonuna doğru, Merkür geri hareketine başlayacak. Partneriniz ilişkisiyle ilgili konular üzerinde düşünecek.

10-16 Şubat haftası: Hafta boyunca ilişkilerde gözlem gücümüz bir hayli yüksek olacak. Birlikte olduğumuz kişinin yaklaşımları, düşünceleri, hayata bakış açısı ve ilişkideki rolü üzerinde düşüneceğiz. Her ilişkinin, insana öğrettiği bir gelişim dersi mutlaka vardır. Biz de ilişki meselelerinde gelişimden yana düşüneceğiz. Bazen fikirlerimiz uyuşmaz veya bir takım nedenlerle anlaşmakta zorlanırız. Bunlar doğaldır. Ancak burada önemli olan, beraberliğin özündeki niyet olgusu. Bu güçlü ise her türlü zorluğun altından kalkılır.

17-23 Şubat haftası: Hafta boyunca ikili ilişkilerde etkili görünümler mevcut. Bunların tümü, partnerimizle aramızdaki sevgi birliğini test edici ve bu teste göre, ilişkiyi güçlendirici olabilir. Size olan bağlılığı artabilir, sözleri hoş ve gönül okşayıcıdır.

24-28 Şubat haftası İlişkilerde olumlu yönde gelişmelerin görülebileceği bu haftanın ilk iki günü hoş enerjiler mevcut. Şüphelerden kurtarıcı ve tutkulu paylaşımları destekleyici gözüküyor. Ancak temeli güçlü olmayan veya partnerin düşünmeden aldığı kararlar, yaptığı yanlışlar, t yüzünden hafta sonuna doğru oluşan görünüm zorlanmaları işaret ediyor.

İŞ VE KARİYER

3-9 Şubat haftası: İş hayatınızla ilgili konularda hafta başında birileriyle anlaşmakta zorlanabilirsiniz. Yeniliklerde bulunmayı düşünüyorsanız, mutlaka üzerinde iyice düşününüz.

10-16 Şubat haftası: İş konularında da etkili bir haftaya adım atacağız. Hafta arasındaki dolunay, ruhsal ve bedensel anlamda bizi zorlayabilir. İş konuları, sağlık meseleleri, beklenmedik gelişmeler bizi düşündürecektir. Bizim isteklerimizi karşılamayan, başkalarının üzerimizdeki etkileri, ortam şartları gibi birçok nokta üzerinde durmamız gerekecek. Ayrıca geri hareket dolayısıyla işimizle ilgili konularda hedefimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekecek.

17-23 Şubat haftası: İş hayatınızı ilgilendiren konular üzerinde dikkatlice gözden geçirmede bulunmak, çalışma koşullarınızı yeniden ele almak yönünde, yöneticiniz Merkür’ün geri hareketi gayet önem taşımaktadır. İş tercihlerinizi, mevcut işinizle ilgili durumları ileriye yönelik ve sağlamlık çerçevesinde ele alırsanız tatmin olacağınız şekilde düzenlemelerde bulunabilirsiniz.

24-28 Şubat haftası: Yetenekli olduğumuz alanlarda hem çevremizden destek görebiliriz. Bilinçli bir şekilde tercihlerde bulunabiliriz. Güvenilir insanlarla temasta bulunabiliriz. Haftanın ilerleyen günlerinde gayet önemli bir görünüm meydana gelecek. Bu görünüm gelişme arzumuzun işaretçisidir. Ancak maddi krizlerimizi veya sıkıntılarımızı aşabilmemiz için çok daha kuvvetli değişimlere, zamana ve cesarete ihtiyacımız var. Bir de sürekli dalgalanan piyasa koşulları herkes gibi sizi de zorlamakta.

PARA

3-9 Şubat haftası: Mali konularda hem büyüme hedefli hem de gerçekten işbirliği yaparak güçlenebileceğimiz ortaklık arayışında bulunabiliriz. Bizimle aynı sektörde çalışan kişiler veya bizim alanımıza ilgi duyan kişilerle bağlantılarda bulunabiliriz.

10-16 Şubat haftası: Mevcut işimizden elde ettiğimiz gelir yetersiz veya beklentilerimizi karşılamadığı için, bu hafta yeni iş arayışlarında bulunmak veya otoritelerle konuşmak isteyebiliriz. Ancak Merkür geri hareket dönemindeyiz. Bu konuşmaların çok dikkatle yapılması veya bekleyelim görelim tarzında hareket etmemiz mantıklı olacaktır. Hafta ortasındaki bazı meseleler tekrar gündeme gelebilir. Bizim üzerinde en fazla durduğumuz nokta iş koşullarının düzensizliği ve istikrarsız gelir. Bu yüzden de alternatif bir başka iş arayışında bulunmayı düşünebiliriz.

17-23 Şubat haftası: Bu hafta mali konulardan ziyade işimiz ve ilişkimizle ilgili konular çok daha ön planda olacaktır.

24-28 Şubat haftası: Kazanç anlamında haftanın başında olumlu enerjiler mevcut. Biz de paramızın kıymetini bileceğiz. Elimize geçenle ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Hafta sonuna doğru oluşan önemli bir görünüm, uzun vadeli düşünmemiz ve riskli işlerden uzak durmamız gerektiğini işaret ediyor.


MART

AŞK VE İLİŞKİLER

1-2 Mart arası: İlişkilerde özellikle güven duygusu ve ileriye dönük bir şekilde ortak hedeflerin gözden geçirilmesi yararlı olacaktır. İyi niyet tabii ki beraberlikte önem taşıyor. Fakat bundan daha önemlisi, ortak hedeflerinizin aynı olmasıdır. Eğer bu ilişkide, her ikiniz de, davranış ve düşünce anlamında aynı yolda iseniz gayet olumlu duygularla bu iki günü geçirebilirsiniz. Balık burcunda oluşacak Yeniay, ilişkinizle alakalı konular üzerinde etkilidir. Aranızdaki sevgi birliği güçlü ise, bu Yeniay olumlu gelişmelere işarettir. Ancak beraberliğinizde bir taraf belirsiz davranıyorsa, mutlaka akıllıca ilişkinizi gözden geçirmenizde yarar vardır. Hafta sonunda Aşk hayatımızla ilgili konularda aradığımız ciddiyet ve mali anlamda sıkıntılı bir yaşam sürmemek. İşte bu beklentiler karşılanmıyorsa, keyifsizleşiriz.

3-9 Mart haftası: İlişkide karşı tarafın ılımlı yaklaşımları çok önemli. Siz her şeyi ciddiye alıyorsunuz. Onun da rahatlatıcı, güven verici davranmasını beklemektesiniz. Haftanın başında birbirinize destek olmanızı sağlayan enerjiler mevcut.

10-16 Mart haftası: İlişkilerde diyalog her iki taraf için de önemlidir. Farklı doğrularınız, görüşleriniz, hayata bakış açınız olması doğal karşılanmalıdır. Zaten bu farklılık sizi birbirinize bağlayıcı veyahut uzaklaştırıcı olduğu için, hoşgörülü ve aklı başında düşünmekte yarar vardır. Başak burcunda oluşacak Dolunay, işte bu farklılıkların aranızdaki sorunları tetiklemesine neden olabilir.

17-23 Mart haftası: Bu hafta ikili ilişkilerde etkili olmaya başlayacak Merkür-Balık burcu seyriyle başlıyor. Ancak bu burçta yanılma payımızı göz ardı etmeden partnerimizi gözden geçirmenin önemini işaret ediyor. Partnerimiz de aynı şekilde bizi ele almak durumunda. Çünkü gelecek düşünüyorsak, birbirinizle bir ömür sözü vermek için bu gözlem kesinlikle şarttır.

24-30 Mart haftası: ilişkimizde hem geleceğe dönük şekilde hareket etmenin hem de ortaklaşa bir ruh bütünlüğü içinde paylaşımda bulunmamız gerekiyor. Haftanın ilk girişinde bu konular üzerinde duracağız. Her ne kadar karşıt evimizde Merkür bizi zorluyor olsa da, sevgimiz her türlü güçlüğün üstesinden gelmemizi sağlayabilir.

İŞ VE KARİYER

3-9 Mart haftası: Bu hafta Venüs-Kova burcunda seyrine başlıyor. Çalışma evinizde etkili olacak bu geçiş süresince iş arkadaşlıklarında bazı istenmeyen durumlar oluşabilir veya belirsizlikler canınızı sıkabilir. İş koşullarının yoğunluğu zaman zaman sizi zorlayabilir.  İşinizin toplumsal alandaki yeri çok önemli. Kendinizi ve yaptığınız işi sabırla tanıtmalısınız. Sorumluluklarının sizin gibi farkında olmayan kişilere ulaşmakta, işleri düzenlemekte zorlanabilirsiniz. Bu haftaki enerjiler, işinizdeki yeniliklerin, kurulan bağlantıların önemini vurguluyor.

10-16 Mart haftası: İş konularında zorluk yaratabilecek enerjilerle baş edebilmek için, hem titiz bir incelemeye ihtiyaç var hem de bilinçli düşünmek zorundayız. Mali konular bizim için bir hayli önemli. İş tercihlerimizde veya mevcut işimizde iletişim problemleri ve finansal konular üzerinde duracağız.

17-23 Mart haftası: Eğer bir ortaklık düşünüyorsak veya bir sözleşme, taahhüt altına gireceksek, şartları mutlaka bilinçli bir şekilde ele almamızda yarar var. Yenilik ve değişimler iş hayatında söz konusu olabilir. Yaptığımız işe göre, bu değişimlerin olumlu veya zorlayıcı yanları bulunabilir. Eğer biz sezgilere, mistik faaliyetlere, şifalandırma, tasarım ve sanatsal konulara dayalı bir iş yapıyorsak işlerimiz başarılı şekilde yürür. Bunun dışında hesap kitap işine dayalı mesleklerde tabii ki dikkatli olacağız.

24-30 Mart haftası: Hedeflerimiz gerçekleştirmek amaçlı bilgilenmeye, uzmanlaşmaya önem vereceğiz. Çıtamızı her seferinde yükseğe çıkarır ve sabırla çalışırsak tabii ki başarılı oluruz. Bunun yanı sıra mali konular ve işimizdeki özgürlüğümüz de önem taşıyor. Kazançlı çıkacağımız ve hakkımızı alacağımız bir ortam arzuluyoruz. Düşündüğümüzde iş şartlarımız bizi yoruyor ve getirisi de pek tatmin edici değil. Fakat devam etmek durumundayız.

PARA

1-2 Mart arası: Mars geri hareketi nedeniyle maddi konularda hesabı bilmek gerekiyor. Kazancınızı risk altına alacak yatırımlardan kaçınmak veya atılacak adımları çok iyi düşünmek lazım. Durgunluk, yavaşlama, gecikmeler doğal karşılanmalıdır. Bunlar, para konusunda daha dikkatli düşünmenizi sağlar. Ancak ortaklık, eş kaynaklı mali konular üzerinde veya beklediğiniz gelirleri elde etme anlamında zorlanmalar yaşanabilir.  Hafta sonunda parasal konularda hesabımızı bilelim.

10-16 Mart haftası: Çalışma hayatınız veya günlük hayatta uğraştığınız işlerden ne gibi kazançlar elde etmektesiniz? Bu kazanç yeterli mi? Bunlar üzerinde duracağız. Mars para evinizde geri harekette olduğu için, tabii ki ani kararlardan kaçınıyoruz.

17-23 Mart haftası: Parasal konularda Güneş-Koç burcu geçişi önemlidir. Birileri kendi payını daha fazla önemseyebilir. Bizim de gözümüzün açık olması lazım. Bu arada karmik gelişimin işaretçisi olan Kuzey düğüm Terazi burcunda etkili olmaya başlıyor. Bu size kazanç anlamında ortaklar, destekler, ilişkiler kazandıracaktır. Bencil ortaklar, sırf kendi payını düşünenlerden uzak duracaksınız. Maddi kazanç anlamında doğru kişilerle iş yapmayı, herkesin kazançlı çıkabileceği ortaklıkları önemseyeceksiniz. İşte böyle insanlarla karşılaşma şansınız yükselecek. Tercihlerinizi artık çok akıllı yapmayı öğreneceksiniz.

24-30 Mart haftası: Maddi konularda hafta ortasında biraz zorlanabiliriz. Getiri-götürü hesabı yaptığımızda hesap dışı durumlarla karşılaşabiliriz. Koç burcunda ortak kazançlar evinde oluşacak Yeniay, kimlerle bölüşümde bulunuyorsak, ne gibi mali yükümlüler içindeysek bunları mutlaka ele almamız gerekecek.


NİSAN

AŞK ve İLİŞKİLER

1-6 Nisan haftası: İlişkilerde karşılıklı olarak paylaşımın önemi büyük. Bu anlamda cinsel, fikirsel bir sorununuz varsa, bunu mutlaka bilinçli bir şekilde gözden geçirmeniz lazım. Sizin hedefiniz, bakış açınız ile partnerin bu ortak yaşama katkılarını ele almakta yarar var. Bu hafta disiplinli, güven ve saygı olgusunu merkez alarak konuşmanızda yarar var. Bazıları evlilik kararı verebilir. Bu yönde düşünen çiftlerin nerede oturacaklarını kararlaştırmak için iyice düşünmeleri gerekecek. Bir de zaman önemli. Hazırlıklar için bir süreye daha ihtiyacınız olabilir. Hafta sonunda Venüs güçlü olduğu Balık burcunda ilerleyecek. Bu ilişkilerde olumlu gelişmelerin işaretçisidir. Sorunlar iyi niyetle halledilir, çiftler birbirine sevgiyle yaklaşır. Evlenmek isteyenler için de olumlu bir zamandır.

7-13 Nisan haftası: Hafta sonunda ikili ilişkilerde romantizm esintileri, hoş buluşmalar, kutlamalar, birbirinizle yakından ilgilenme anlamında enerjiniz gayet olumlu. Güzel bir ortamda etkileyici sözlerle birbirinizin ruhunu okşayabilirsiniz. Bu bir evlilik teklifi bile olabilir. Evli çiftler açısından da hafta sonu gayet güzel gözüküyor.

14-20 Nisan haftası: Tüm burçlarda belirttiğim gibi bu hafta her birimiz için çok önemli enerjilere işaret. Ay tutulması sizler açısından ortak kazançlar, finansal konularda etkili olacak. Onu mali konular bölümünde izah edeceğim. Bu hafta ilişki anlamında 18 Nisan tarihinde hoş paylaşımlar, problemlerin ortadan kalkması için her iki tarafın da ılımlı hareket etmesi mümkün. 20 ve 21 Nisan tarihlerinde hem sosyal çevre hem aşkta belli sınırlar, kurallar, aşkı fazla idealize ettiğiniz için uyumsuz ilişkiler yaşamanız mümkündür. Toplumsal olaylarda özellikle dikkatli olmalı, siyasi tartışmalardan, farklı görüşte olan kişilerle çatışmaktan uzak durmalısınız. İlişkilerde herkesin doğrusu kendine, bunu lütfen unutmayın.

21-27 Nisan haftası: Bu hafta 25, 26, 27 Nisan tarihleri olumlu yönde enerjilerimiz var. İletişimde bulunmak, güzelliklerden hoşlanmak, fanteziler, sevgi dolu ortam yaratmak yönünde gayet olumlu. Yazışmalar hayli etkili. Güzel sözler duymak hoşumuza gidecektir. Farklılık arıyoruz. Sıradan konuşmalar bizi pek tatmin etmeyecek. Biz de bunu dikkate alarak his dünyamızı dile getireceğiz. Partnerimizden de beklentimiz bu yönde olacak. Sanatsal, mistik konular,  resim, fotoğraf, güzel kokular, kitaplar bir hayli ilgimizi çekecek. Merkür bu hafta Boğa burcunda ilerleyecek. Değerlerimiz, sahip olduğumuz güzellikler, güvence, konforlu yaşam, güzellikler de ilgi alanlarımız arasında yer alacak. Bunlar üzerinde düşünmeyi, hayatı bu açıdan da ele almayı seveceğiz.

28-30 Nisan arası: Bu hafta inandığımız tüm değerler, sahip olduğumuz tüm kıymetler, hayata bakış açımız, maddi ve manevi zenginliklerimiz, kazancımız, bereketimiz bizim için asla vazgeçemeyeceğimiz olgular. Güneş Tutulması bize bunları hatırlatıyor. Benliğimizle, duygularımızla kendimize sahip çıkıyoruz. Aşk, çocuklar, hedeflerimiz, sosyal hayatımız ancak hepsinden önemlisi iç huzurum diyerek dileklerde bulunacağız.

İŞ VE KARİYER

1-6 Nisan haftası:  İş ortaklıklarında bazı noktaların tekrar konuşulmasında fayda var. Taraflar bir araya gelerek, gözden geçirmelerde bulunabilirler. Bunun için 3 Nisan tarihi uygundur. Çalışma hayatınızla ilgili konularda 5 Nisan tarihinde hem maddi hem de iş koşulları bakımında yeni kararlar almak, daha güçlü bir şekilde ilerlemek isteyebilirsiniz. İş kurmak isteyenler veya yeni iş düşünenler maddi konularda bir daha hesaplarını kontrol etmeliler.

7-13 Nisan haftası: Bu hafta sonunda iş ortaklığı yaptığımız veya başkalarına sunacağımız işlerle ilgili hayallerimiz, beklentilerimiz bir hayli fazla. Resim, müzik, mistik çalışmalar, estetik, kozmetik, insanları şifa veren alanlarda beğeni kazanabiliriz. Yaratıcı yönlerimiz, sezgilerimiz, çekiciliğimiz bize artı puan kazandırır.

14-20 Nisan haftası: İdeallerinizi iş anlamında gerçekleştirmek için öncelikle akılcı bir planlamaya ihtiyacınız olacak. Siz hangi alanda ve hangi yolda ilerlemekten yanasınız. Bir öyle bir böyle, bazen çabucak fikir değiştiren bir kişiyseniz, bu hafta işiniz zorlaşır. Hem ani kararlar vermemek gerekiyor hem de ne istediğimiz bilmek önem taşıyor. Çünkü yeni gelişmeler de zaten bu yönde sizi uyarıyor. Siz birileriyle ortaklaşa mı çalışacaksınız veyahut belli bir yerde maaşlı bir kişi olarak devam edeceksiniz. Ayrıca bu görünüm, ruhsal çalışmaların, yeteneklerin, el becerilerinin de işaretçisidir. Geleceği bilmek arzusu bir hayli yoğun olacaktır. Ancak tabii ki her Başakta bu böyle olacak diyemeyiz. Fakat mutlaka işiniz derinlemesine düşünmeye dayalıdır, farklıdır ve özeldir.

21-27 Nisan haftası: Merkür-Boğa burcunda seyrine başlıyor. Bu durumda bizim için rahatlık, konfor, güzel bir yaşam, gelecek, istikrarlı bir iş ve hayat kurma arzusu yoğun olacak. Bunlara sahip olmak adına kafamızın içinde hesaplar yapacağız. Mali yönde girişimlerimiz olabilir. Para kazanmak amaçlı etrafımızdaki kişilerle bağlantılarda bulunabiliriz.

28-30 Nisan arası: Güneş Tutulması ticari, mal, mülk, emlak, alış-satış, kazanç konularında işlere yönelmemizi ve becerilerimize göre hayatımızı garanti altına alacak işlere yönelmemizi sağlıyor. Güzel yaşamın, konforlu bir hayatın, huzur içinde olmanın ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız.

PARA

1-6 Nisan haftası: Maddi konularda bu hafta hesaplarımızı bir gözden geçirelim. Atak davranmak isterken, evdeki hesabın çarşıya uyması gerekiyor. Kredi alımı, ortaklaşa işlerde, kazanç anlamındaki tüm konular üzerinde bir daha düşününüz. Hiç kimseye kefil olmayınız. Çok ani kararlar vermeye kalkışmayınız. Mutlaka enine boyuna hesaplamalarda bulunmak gerekiyor. 5 Nisan tarihi bu anlamda olumludur. Şöyle bir durumunuza bakarsınız. Eğer uygunsa mali konularda adım atarsınız.

7-13 Nisan haftası: Bu hafta özellikle ortaklar yoluyla elde edilen kazançlar, hisse anlamında bölüşülen mallar,  evlilik, iş veya bir nedenle kurulan finansal ilişkiler,  üzerinde bir başkasının hak iddia edebileceği kıymetler gibi geniş alanda zorlayıcı, dengelerin kolayca sarsılabileceği bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Bizim bütün mali ilişkilerimizi yeniden ele almamız gerekiyor. Mars geri hareketi gösteriyor ki, bu meseleler eskiye dayalı konular ve bunlar sizi bir hayli yoracağa benziyor ve epeyce de uzayabilir. Karşı taraf bir hayli baskın ve haklı olduğunu iddia edebilir. Hırslı davranabilir. Anlaşmaya çalışmamız veya alttan almamız da bir çare olmayabilir. Sadece bunlar değil bireysel borçlarımız, kredi kartları, harcamalarımız gibi konularda da etkili olabilir. Nafaka davaları, miras meselelerinde de baskılar bir hayli yoğun.

14-20 Nisan haftası: 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek Koç burcundaki Ay Tutulması, tüm burçlar için olduğu gibi sizin için bilhassa finansal konularda bir hayli önem taşıyor. Ortaklaşa bölüşümde bulunduğunuz insanlarla maddi ilişkinizin zorlanması, kopması, borçlanma yönünde sıkıntı ve krizler yaşanmasına sebep olabilir. Herkes kendi payına düşeni almak ister ve birbirinin hakkını gözetmeyebilir.

21-27 Nisan haftası: Haftaya baktığımızda hem maddi kazanç hem de bu anlamda kendimizi iyi hissetmek arzumuz yoğun. Kafamızın içinde çoğu zaman paranın sağladığı konfor ve rahatlık duygusu hakim olacak. Mars geri hareketi devam ettiği için, mali konularda tam olarak önümüzü görmekte zorlanıyoruz. Ancak ödemelerimiz veya ihtiyaçlarımız da bizi düşündürüyor. Harekete geçmek istiyoruz ancak beklemede kalmak sıkıyor.

28-30 Nisan arası: Tutumlu olacağız. Yatırım yatmayı, yeteneklerimize göre girişimlerde bulunarak para kazanmayı, huzur içinde yaşamayı düşüneceğiz. Ticari kazanç anlamında destekleyici enerjilerimiz mevcut.


MAYIS

AŞK ve İLİŞKİLER

1-4 Mayıs arası:  Bu hafta ilişkilerde özellikle yapıcı tarzda konuşmak, sözlere dikkat etmek, sizin düşüncelerinizle karşınızdaki kişinin arzuları arasındaki dengeyi iyi tartmakta yarar var. Değerlerimiz ve bağımlılıklarımız, bir ilişkiden beklentilerimiz ve sunduklarımız bütün bunları, mevcut ilişkinizi göz önüne alarak değerlendirmeniz yararlı olacaktır. Tabii ki bu değerlendirme geçmişten bugüne dek yaşanılanların üzerinizdeki tesiriyle bir inatlaşmaya, çekişmeye dönüşebilir. Yeni başlayan bir ilişkide ise, taraflar birbirlerinin nelere öncelik tanıdığını en başta açık ve dürüst bir şekilde konuşmalılar.

5-11 Mayıs haftası:  10 Mayıs tarihindeki görünüm, geçtiğimiz haftanın bir başka versiyonu gibidir. Bir ilişkiden beklentilerimiz, kriterlerimiz ve değerlerimiz önceliğimiz olacaktır. Biz bunlara göre aşk hayatımızı ve ilişkimizi mercek altına alacağız. Eğer birlikteliğimiz sağlamlık ve güven, paylaşım ve ortak hayat ilkelerine uyuyorsa bu tarihteki görünümün yaratabileceği çekişmelerin önüne geçebiliriz.

12-18 Mayıs haftası: Haftanın etkili görünümleri tutku dolu bir aşkın peşinden gitme ve ne olursa olsun hiçbir kural ve sınırlama olmaksızın bu beraberliği yaşama arzunuzun işaretidir. Aşkın büyülü derinliklerinde kendimizi yeniden keşfederiz.  Sevdiğimizi öyle sahipleniriz ki, ondan başkası gözümüze görünmez. Kaybetmeye asla göze alamayız.  Akrep burcunda oluşan Dolunay, arzularımızı çok daha fazla baskın kılıcıdır. İsteklerimizi elde etmek adına odaklanırız.

19-25 Mayıs haftası: Aşk ve ilişkilerde sağlamlaştırma, köklendirme, güvence altına alma ve arzularımıza göre hayatımızı şekillendirme yönünde gayet olumlu bir enerjimiz var. 24 Mayıs tarihinde gerçekleşiyor. Sizler açısından geçmişte yaşanmış problemleri çözümlemenizde yardımcı oluyor. Doğru kişiyle ve zor engellerin üstesinden gelerek bir araya gelmenin de işaretçisidir.

26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcunda seyrine başlayacak ve bu sizleri aşk ve ilişkiler anlamında destekleyici olacaktır. Güzel ve estetik, sağlam ve uzun ömürlü bir beraberliği size hediye edebilir. Merkür Yengeç burcu geçişi de, ilişkiler anlamında hassas iletişimin işaretçisidir. Genelde her konuşmada güvence ön planda tutulur.

İŞ VE KARİYER

1-4 Mayıs arası: Bu hafta çevremizdeki bazı kişilerle iletişimde sorunlar veya anlaşmazlıklar yaşanabilir. Bizim üzerimizdeki sorumluluk, yapmak istediklerimiz ancak başkalarının bunun farkında olmadan kendi arzularını öne sürmeleri rahatsız edicidir. İş tercihlerinde karşı tarafın ileri sunduğu şartlar bize uymayabilir. Biz onların düşündüğü kişi olmayabiliriz. Beklemede kalmamız veya isteklerimizi daha makul hale getirmemiz gerekebilir. Eğer yeni bir işe başlamışsanız bu hafta biraz zorlanabilirsiniz.  Hafta içinde işlerinizi disiplinli bir şekilde yapmanız yerinde olacaktır. Hırslı, yenilikçi ve kazanmaya yönelik düşüneceğiz. Bu nedenle bize sunulanları yeterli bulmayabiliriz.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta ayrıntılara fazla dalmadan konu bütünlüğünden uzaklaşmadan, asıl önemli işlere öncelik tanımamız yerinde olacaktır. Tedbirli davranalım. Elimizdeki donelere bakalım. Bir işi yaparken araştıralım, bilgilenelim ve ona göre sunumunu yapalım.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta gerçekleşecek Akrep burcundaki Dolunay, iş hayatınızda birebir karşılaştığınız insanlarla olan iletişimin, alışverişlerin, ortaklıkların uyum ve denge gözetilerek ayarlanmasını gerektiriyor. Her şeyi bildiğinizi iddia etmek,  tecrübeniz yetersiz ise kendinizi çok bilgili bulmak, başkalarıyla aranızda uçurum oluşturabilir. Başkaları üzerinize gelerek sizi test etmeye çalışabilir. Çalışma hayatınızla ilgili bir değişim veya beklenmedik bir yenilik, sizin de durumunuzu tekrar gözden geçirmenizi gerektirebilir. Çok hızlı gelişmeler var. Fakat biz böyle ani gelişmelere pek hoş bakmayabiliriz.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta İkizler burcunda seyrini sürdürecek Güneş, kariyer hayatımızla ilgili konularda mantıklı düşünmenin, sürekli detaylara takılarak vakit kaybetmemenin işaretçisidir. Hem aktif olacağız hem de birileri söylemeden bizim ne demek istediklerini anlamamız gerekiyor. İş görüşmelerinde şartlarımızı dile getirirken, karşı tarafın çok zeki davranacağını biliniz. Siz de ona göre stratejinizi belirleyiniz.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta geçtiğimiz günlerde bahsettiğim işteki değişimler nedeniyle durumunuzu gözden geçirerek, bu yeniliklerin içinde yer alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Sisteme ve şartlara uymanız istenebilir. Sağlığınıza da bu arada dikkat ediniz. Yeniay ikizler burcunda gerçekleşecek. Yeni iş başvurularında bulunmayı, artı bir iş daha yapmayı, ek kazanç sağlamayı düşünebilirsiniz. İşiniz iletişimle birebir alakalı olabilir.

PARA

1-4 Mayıs arası: Bu hafta Koç burcunda ilerleyecek Venüs etkisi altında, düşünmeden, her şeyiyle incelemeden bir ortaklık kurmak, ortaklığı devre dışı bırakmak zamansız bir karar olabilir. Mars geri hareketi 20 Mayıs tarihinde sona erecek. Ancak biz, Mayıs sonuna kadar beklemede kalarak durumumuza bir bakmamız lazım. Parasal konularda da ölçüp biçmeden, tartmadan, piyasa koşullarını gözden geçirmeden hareket etmeyelim. Bu geçiş her ne kadar cesaretlilik veya gerginlik sonucu aceleci hareket etmemize sebep olabilir. Bizim mutlaka geçmiş meseleleri, borçları, ortaklıkları bir daha ele almamız gerekiyor. Tedbirli olalım.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta parasal konularda yine dikkatli olmamız gerekecek. Hafta sonuna doğru zorlayıcı birkaç enerjimiz var. Bunlar mali konularda bir çekişmenin, bazı kişilerle anlaşmazlıkların işaretçisidir. Özellikle eski borçlar, eski ortaklıklar, bir türlü sonuçlanmayan davalar bizi sıkıştırabilir.

12-18 Mayıs haftası: Ben bu haftayı da mali konularda dikkatli hareket etme şeklinde yorumlayacağım. Bir yanıyla hadi şu işi hallet, kur şu ortaklığı veya bitir şu ortaklığı dememize yol açan enerjiler var. Ancak böyle güdüsel hareketlerle bir başka zorlayıcı durumun içine gireriz. Güven, istikrar, geri ödeme koşullarının önemi, her türlü parasal meselede ön planda tutulmalı. İşlevini kaybetmiş olanlar zaten devre dışı kalacaktır. Fakat burada asıl mesele bir işe yaramadığı halde, düzelir diye sürdürülen ortaklıklar. İşte bunları önümüzdeki hafta Mars geri hareketinin bitimiyle daha net bir şekilde ele alacağız.

19-25 Mayıs haftası: Kazanç evinizde aylardır devam eden Mars geri hareketi sona eriyor. Bu durum kişisel kazanç ve yatırımlarımız, ortaklıklar konusunun yeni bir bakış açısıyla ele alınmasını sağlayacak. Ancak ben 29 Mayıs sonrasını olumlu bulmaktayım. O zaman bu hafta yine gözlemlerde bulunmamız, akışa göre tedbirli davranmamız iyi olacaktır.

26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcunda seyrine başlıyor. Bu sayede hem mali konularda sağlam ve doğru kararlar alabilmek kolaylaşacak. Hem de kazancımızı arttırıcı yeni ve güçlü girişimlerde bulunmak, bağlantılar kurmak mümkün hale gelecek.


HAZİRAN

AŞK ve İLİŞKİLER

2-8 Haziran haftası: Eğer yeni biriyle tanışmışsak, ondan etkilenmemiz mümkün. Görüşleri, tavırları, aklı başında hareketleri ve sağlamlığı ile dikkatimizi bir hayli çekecektir. Uzun zamandır ilişkisi olanlar, bu hafta romantik ve huzurlu ortamlarda bir arada olmaktan mutluluk duyacaklardır. Bu anlamda 4 Haziran günü ve gecesi daha olumlu gözükmekte. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Bu tarihler arasında güven unsurunu mutlaka gözeteceğiz.

9-15 Haziran haftası:  Merkür geri hareketi nedeniyle, eğer ilişkimizde sorunlar varsa, lütfen oturup iyice bir düşünelim. 13 Haziran tarihinde önceden kararlaştırılmış yolculuklar iptal edilebilir.  Maddi bir zorluk veya bazı meselelerin kafanızı kurcalaması bunda etkendir. Çevremizdeki insanlara bu hafta güvenmekte zorlanacağız. Ailevi konularda etkili olacak Dolunay, genelde gereksiz meselelerin büyütüleceğinin işaretçisi olabilir. Hoşgörülü olmakta yarar var. Ailenizle ilgili konulara dikkat ediniz.

16-22 Haziran haftası:  18 Haziran tarihindeki görünüm rahatlatıcı ve güzellikleri kendinize kolayca çekebilmenizi sağlayıcıdır. Hem yakınlarınızla hem de düşünceleri, yolu aynı olan insanlarla olumlu bağlantılarda, sevgi alışverişinde bulunabilirsiniz. 21 Haziran tarihinde Güneş-Yengeç burcunda seyrine başlayacak. Bu da eski dostlarımızla teması, can bildiğimiz insanlarla olan muhabbetimizi ve güven içinde yaşamanın kıymetini bize hatırlatıyor.

23-29 Haziran haftası:  29 Haziran tarihi hayli ilginç. Sanki kafamızı karıştıran bir ilişki yüzünden ne yönde karar vermemiz gerektiğini bilemiyoruz. Bir yandan duyarlıyız, kaybetmek istemiyoruz, diğer taraftan kendi kendimize engel koyuyor bu iş olmaz diyoruz. Kafamızda onlarca düşünce var. Parasal ve iş konuları bizi öylesine etkiliyor ki, belki de bu yüzden ilişki anlamında tutarlı ve dengeli davranmakta zorlanıyoruz.

İŞ VE KARİYER

2-8 Haziran haftası: Bu hafta iş hayatımızla ilgili meselelerde iki ayrı görüşmede bulunabiliriz. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Bizim de çok dikkatli bir şekilde güven olgusunu gözetmemiz lazım.  Ortaklaşa işlerde de çok iyi düşünülmelidir.

9-15 Haziran haftası: İş konularında da etkili olacak Dolunay, internet yoluyla yapılan iş başvurularında mutlaka şartları iyice gözden geçirmenin önemini işaret ediyor. İşverenlerle aranızda hoşgörü yetersizliği, fikirsel problemler yaşanabilir ve bunlar işimizde huzursuzluğa, gereksiz polemiklere sebebiyet verebilir. İş yoğunluğu çok artabilir. Ancak Dolunay öncelikle ailevi konulara önem vermenin, işlerinizi de buna göre ayarlamak gerektiğini gösteriyor. Belki mevcut işinizdeki değişimler ailenizi de yakından ilgilendiren hale gelebilir. İki ayrı işle uğraşıyorsanız ailenizi ihmal etmeniz mümkündür. Bunlara dikkat edelim.

16-22 Haziran haftası:  Kariyer hayatınızla ilgili konularda etkileyici Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. İşlerinizi dikkatli bir şekilde yapabilmeniz için, öncelikle dağılmamak gerekiyor. Hangi iş üzerinde çalışıyorsanız, onunla ilgili noktaları gözden geçirmeden, başka bir işe başlamayınız. İş tercihlerinizi yaparken hem maddi hem de güven olgularınızı önemseyiniz.

23-29 Haziran haftası:  Venüs İkizler seyri 23 Haziran tarihinde başlıyor. Merkür ikizler burcunda geri harekette. Bu demek oluyor ki, iş ilişkilerimizi de dikkatle gözlem altına alacağız. 27 Haziran tarihide Yengeç burcunda oluşacak Yeniay, hedef belirleme, güvencenin önemini işaret ediyor. Böylece bir yandan maddi yönde rahatlamak diğer taraftan kalıcı işleri tercih etmek gerekiyor. 25 Haziran tarihindeki görünüm, mali konularda zorlayıcı. Nakit sıkıntısı ve ödemeler bizi sıkıştırabilir.

PARA

2-8 Haziran haftası: Maddi konularda şansımız 4 Haziran civarında olumlu gözükmekte. Eşimizden veya daha önceki bağlantılarımızdan kazanç elde edebiliriz. Ödemelerimizi yapabiliriz. Gereksinimlerimizi alabiliriz. Venüs, burcunuzla uyumlu görünüm yaptığı için, sizi maddi açıdan destekleyecektir. Ancak Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Bizim de hesabımızı bilmemizde yarar var.

9-15 Haziran haftası: Bu hafta genel olarak tüm burçlar için bir dikkat içermekte. Maddi açıdan işimizin durumu, yeni kararlar veya sorun çıkartan meseleler keyifsizlik yaratabilir. Maddi konularda karar vermekte zorlanabiliriz. Bazen oldukça çelişkili düşünürüz. Dengeli bir bütçe yapmak, buna uymak zor olabilir. Kafamız karışabilir. İşimizden elde ettiğimiz geliri arttırmak amaçlı faaliyetler zamanla yerine oturacaktır.

16-22 Haziran haftası: Ortaklaşa kazançlar ve işinizden elde ettiğiniz gelirle alakalı olarak çok iyi bir analiz yapmak gerekecek. 18 Haziran tarihinde olumlu bir görünüm var. Bu mali anlamda rahatlatıcıdır. Ancak bir iş bağlantısı kuruluyorsa, bir proje önünüze gelirse veya siz yeni bir değişim düşünüyorsanız, lütfen çok dikkatlice analiz ediniz.

23-29 Haziran haftası: 23, 25 Haziran tarihleri zorlayıcı gözüküyor. Bir yandan nakit para ihtiyacımız var diğer taraftan bir borcun altına girsek, iş durumumuz veya elimize geçenle ödemek kolay olmayabilir. Finansal anlamda ölçümüzü kaçıran, bizi sıkıştıran insanlarla konuşmamız, anlaşmamız gerekecek. Buna zorunluyuz. Bu da bizi rahatsız edebilir.


TEMMUZ

AŞK VE İLİŞKİLER

1-6 Temmuz haftası: 4 Temmuz tarihi aşk hayatımızla ilgili konularda bizi bir hayli cesur kılıyor. Kendimizi öylesine güçlü ve emin bir şekilde ifade edeceğiz ki, bundan etkilenmeyen biri olmaz. Benim değerlerim bunlar, sınırlarım bunlar, sevmişsem böyle davranırım, şunlara asla gelemem gibi taviz vermeyeceğimizi dile getiririz. Sorunlu bir ilişkide bu tavır, karşınızdaki kişinin de aynı şekilde diretmesine yol açabilir. Buna da dikkat edelim.

7-13 Temmuz haftası: 12 Temmuz tarihindeki Dolunay, bir Başak için zorlayıcı olmaz. Aşkta kriterlerini zaten bildiği için ona göre belli bir sınır, kural, sorumluluk ve disiplin altında ilişkisini ele alacaktır. Ancak burada duyguların kısıtlanması söz konusudur. Ayarı ve dengeyi iyi bilmek lazım. Hem duygularımızı ifade edebilmeliyiz hem de aşkı ele alırken biraz daha yumuşak düşünmeyi bilmeliyiz.

14-20 Temmuz haftası: 16 Temmuz tarihinde başlayacak Jüpiter-Aslan burcu seyri, gizli ve özel bir dünyanın kapılarını size açıyor. Bildiğimiz manada bir ilişki değil bu. Daha farklı ve daha özel.  Bekar Başaklar için farklı görüşleri olan biriyle uzun sürecek bir ilişkinin işaretçisi. Bu kişi sizin bilinçaltınızdaki tüm birikmişlikleri kendi öğretileriyle temizleyerek yeni bir bilinç düzeyine sizi getirebilir. Aşkın manasını, ilişkinin farklı bir ritüel olduğunu öğretebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta bu kişiye abartılı şekilde kendinizi kaptırmamanızdır. Tanıyın, test edin öyle karar verin.

21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihinde hem aşk hem de sosyal hayattaki ilişkilerin gözden geçirilme zamanı.  22 Temmuz tarihinde Güneş-Aslan burcunda ilerleyecek. Tüm cesaretimiz ve ifade gücümüz, fiziksel ve ruhsal anlamdaki aktivitelere yönelecek. Kendimizi toparlamamız gerekiyor. Enerjimiz düşebilir. İlişki konularında her iki kişi de sıkıntılarınızı, arzularını birbirlerine dile getirmeliler.  24 Temmuz tarihinde içsel gelişim yolunda mesafe alacağız. Moral, motivasyon, toparlanma anlamında çalışmalara yöneleceğiz. 26 Temmuz tarihinde, Mars-Akrep burcunda seyrine başlayacak. Bu bizim hem hedef hem de çevresel ilişkilerde kuvvetlenmemiz anlamına geliyor.

İŞ VE KARİYER

1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketinin bitişiyle, iş konularında aktif olacağız. Şimdi hızlıca ilerlemek mümkün. Girişimlerde bulunabiliriz. İki ayrı iş düşünüyorsak, hangisi daha olumlu ve getirisi yüksek olur, bunlara bir bakacağız. Geçtiğimiz aydan bu yana olan gelişmeleri ele alacağız. Başvurularımız sonuçlanabilir. İş görüşmesine çağırabilirler.

7-13 Temmuz haftası: Ortaklaşa yapılan işlerde tarafların hem birbirinin hakkını gözetmeleri hem de açık ve dürüst bir şekilde davranmaları gerekiyor. Çalışanlar açısından baktığımızda 8 Temmuz tarihinde işimizde sağlamlık ve güvence olgularını baş planda tutacağız. Merkür 13 Temmuz tarihinde Yengeç burcunda seyrine başlıyor. hedeflerimizin üzerine akıllıca, iletişi güçlü tutarak gitmek lazım. Eski iş çevremizdeki arkadaşlarımızla bir araya gelebiliriz. Duyarlıyız ancak ne yapmamız gerektiğini de bileceğiz. 13 Temmuz tarihinde, iş ilişkilerine dikkat edelim. İki yönlü davranan insanlar, iki ayrı proje üzerinde çalışmak sıkıcı gelebilir.

14-20 Temmuz haftası: 19 Haziran tarihindeki görünüm, kariyer konularında hem akıllıca bağlantılar kurmanın, insanların içinden geçenleri hissetmenin, geçmiş tüm deneyimlerinizin sizde bıraktığı güçlü etkileri başkalarına iletme arzunuzun işaretçisidir. Siz sezgilerinizle insanlara destek olabilir,  zor durumda olanları motive edebilirsiniz. Bu konular üzerinde çalışabilirsiniz.

21-27 Temmuz haftası:  22 Temmuz tarihinde kariyer hayatımızla ilgili konularda bilinçli şekilde düşünmemiz ve kendimize hedefler koymamız lazım. Bizim için neyin doğru olduğunun cevabı yapacağımız analize bağlı. Yeteneklerimizi öne sürmek için cesur olmak gerekiyor. Çekinmek, korkmak, kabuğumuzda saklanmak bir işe yaramaz. Hayat bize, çık ve hayata karış diyor. İşe yaramayan, gelişimini engelleyen ne varsa at gitsin diyor. Değişime açık olmak, sosyal hayatta yer almak, isteklerimizi kabul ettirecek şekilde cesur olmak lazım. Mars-Akrep burcu geçişi 26 Haziran tarihinde bu gücü size sunuyor. 27 Temmuz tarihindeki Yeniay, önünüzdeki iki haftalık süreçte şu ana kadar yazılanları gözden geçirerek bir yol belirlemenizde yardımcı oluyor.

PARA

1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketi sona eriyor. Geçtiğimiz ay, çözümsüz kalan, ertelenen maddi görüşmeler tekrarlanabilir. Açık ve net şekilde talebimizi ortaya koyabiliriz. Ek bir iş için harekete geçebiliriz. İş alacaklarımızı tahsil edebiliriz. Bitmiş bir ortaklığımız varsa mali anlamda durumumuza bir bakarız. İş girişimlerinde parayı önemseriz. Bir iş yaptığımızda paranın zamanında ödenmesini isteriz.

7-13 Temmuz haftası: Hem başkalarıyla uyum içinde hem de hesabımızı bilerek maddi konularda hareket etmek faydalıdır. Finansal dalgalanmalar hafta başında yine etkili olabilir. Alacağımız vereceğimiz derken elimize pek bir şey kalmaz. Hafta sonunda harcamalar biraz artabilir. İhtiyaçlar için belli bir bütçe yapmak yararlıdır.

14-20 Temmuz haftası: 14 Temmuz tarihindeki görünüm, parasal konularda hem aktif şekilde girişimde bulunmanın hem de başkalarıyla ortaklaşa uyum içinde çalışmanın yararlı olacağını göstermektedir. 18 Temmuz tarihindeki görünüm, insanlarla kurulan bağlantıların, ilişkilerin koruyucu ve sahiplenici yönlerinizin mali anlamda getirisini işaret ediyor.

21-27 Temmuz haftası: 25 Temmuz tarihinde ihtiyaçlarınıza göre bir bütçe düzenlemesinde bulununuz. Çünkü plansız alışverişler daha sonra ödemelerde zorlanmalara neden olabilir. İş ortaklıklarında da tarafların mali konularda birbirlerinin kararlarına uygun şekilde hareket etmeleri iyi olacaktır. 26 Temmuz tarihinde Mars-Akrep burcunda ilerleyecek. Finansal konularda güçlenme arzumuz artacak. Durumunuzu iyice gözden geçiriniz. Eğer iş çevreniz, ortağınız, mevcut işiniz gelir sağlamıyorsa geride bırakınız. Seçeneklere bir göz atınız.


AĞUSTOS

AŞK VE İLİŞKİLER

1-3 Ağustos arası: Bu haftanın ilk etkili görümü 1 Ağustos tarihinde oluşacak. Yeni tanıştığınız kişinin çok güven verici ve ciddi niyetli olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak ben acele karar vermemenizi tavsiye ediyorum. Belki siz kalıcı bir ilişki istiyorsunuz ancak görünen o ki, bu kişi arkadaşlık yapmaya daha dönük olabilir. Belki bir takım engelleri vardır. Evlidir veya bir başkasıyla bağlantılıdır. Onun için lütfen iyi düşününüz. Uzun zamandır beraber olup evlilik düşünüyorsanız, yine bu konuda da partneriniz çekimser davranabilir.

4-10 Ağustos haftası:  5 Ağustos tarihinde yakın çevrenizdeki kişilerin evliliğiniz veya ilişkinizle alakalı konularda yapıcı tarzda olmayan konuşmalarına karşı dikkatli olunuz. Sizi manipüle etmeye kalkışmasınlar. Oysaki bu özel görünüm, aslında iki kişinin de konuşarak, doğru ve yanlışları tartarak ilişkiyi güçlendirmelerini sağlayıcıdır.

11-17 Ağustos haftası:  12 Ağustos tarihinde Venüs-Aslan burcunda ilerliyor. Bu geçişte ilişkideki beklentilerinizi, isteklerinizi, kendinizi öne alma ve ilgi uyandırma gibi yaklaşımları geride tutacaksınız. Bir partnerle veya başkalarıyla olan münasebetinizi ölçüp biçeceksiniz. Uzlaşmak, anlaşmak, almak ve vermek, sevgiyi büyütmek gibi kavramları ele alacaksınız. Yüreğinizin derinliklerindeki arzularını yeniden tanımlayacaksınız. Belki gizli bir ilişkinin veya bir türlü adı konmamış bir beraberliğin anlamını sorgulayacaksınız. Sevmenin, insanın kendinden uzaklaşmak olmadığını, bir ortaklık olduğunu düşüneceksiniz. İşte bütün bunlar beraberlik anlamındaki yeni bir tanımlamanın belirlenişi olacak.

18-24 Ağustos haftası: 18 Ağustos tarihinde ilişkilerde akıllı tespitlerde bulunmanın gerekli olduğu bir haftaya adım atıyorsunuz. Panteriniz veya karşınıza çıkabilecek kişinin,  iç dünyanızın derinliklerine sızabilme gücünden Jüpiter-Aslan burcu seyrinde uzun uzun bahsetmiştim. Şimdi yine tekrarlıyorum. Etkileyici kimlikte olan birisinin ruhsal ve fiziksel anlamda sunacağı güzellikler aklınızı başınızdan almadan önce iyice düşününüz. 19 Ağustos tarihinde bir yandan mantıklı şekilde ilişkinizi gözden geçirmeli diğer taraftan iç sezgileriniz ne diyor bir bakmalısınız. Çünkü hem akıl hem sezgi aynı anda çalışacak. Aldanmamak için her sözün ardındaki gerçeği araştırmak lazım. 21 Ağustos tarihi aşkta doğru tespitlerde bulunmanızı sağlar. Ben derim ki, siz de bu tarihte olan bitene bir daha bakınız

25-31 Ağustos haftası: Bu hafta her burç için yine yüklü enerjilere işaret. Burcunuz üzerinde oluşacak Yeniay ve gün boyu etkili olacak görünümler sıradan bir Yeniay olmadığını gösteriyor. Çevremizi gözden geçireceğiz. Kimlerle bağlantımız ve kimlerle artık yol ayrımına geldik. Eğitim üzerinde duracağız. Kendimizi daha güçlü bilgilerle donatacağız. Derinlikli tahlil yapacağız. Canımızı sıkan insanlara yetti diyeceğiz. Yolumuza engel koyan, bizi yavaşlatan ne varsa ondan kurtulmak isteyeceğiz. İlişki meselelerinde gerçekçi olacağız. İyi niyetimizi kullanan kişilere karşı tedbir alacağız. Bizi baskı altına alan her şeyden kurtulmak veya kontrolü ele geçirmek için baskın davranacağız.

İŞ VE KARİYER

1-3 Ağustos arası:  1 Ağustos tarihinde Merkür-Aslan burcunda seyrine başlayacak. Bir çalışma için geri planda hazırlık dönemidir. Sözgelimi bir sergi, oyun, yarışma, sınav, senaryo yazarlığı, zeka oyunları gibi alanlarda çalışma dönemi olarak faydalıdır. Genelde dışarıyla pek temasınız olmaz. Kafanız, belli bir konuya odaklanmıştır. İş hayatında, ilişkilerin de bu hafta önemi büyük. Laf söz taşıyan kişilere karşı dikkatli olunuz. Yaptığınız işe odaklanınız. Bırakın hakkınızda ne düşünürlerse düşünsünler. Kendinizi strese sokarsanız yanlışlar yaparsınız. Bir de dinlenmeyi unutmayınız.

4-10 Ağustos haftası: 8 Ağustos tarihindeki görünüm, kariyer hayatınızı farklı ve oldukça sıra dışı bir meslekte sürdürme yönünde bir kararın işaretçisidir. Bazı meslekler için gayet olumludur. Sözgelimi,  bilinmeyenleri araştırmak, gizli bir görev için seçilmek, çok önemli bir işin liderliğini üstlenmek gibi. Siyaset, ilim, iletişim anlamında da etkili olan bu görünüm için benim tavsiyem yine de çok dikkatli olmanızdır. Görevin neyi içerebileceğini size  izah etmeye çalıştım.  Ancak tehlikeli, güvenilmez, risk içeren işlere de lütfen kalkışmayınız. 10 Ağustos tarihindeki Dolunay, iş hayatınızla ilgili konularda yaşanabilecek bir değişimin işaretçisidir.

11-17 Ağustos haftası: 15 Ağustos tarihinde burcunuzda ilerleyecek Merkür, iş alanında verimli düzenlemelerin, gerekli ile gereksizleri ayırmanın, mantıklı şekilde düşünmenin,  elle tutulur, gözle görülene yönelmenin işaretçisidir. İş tercihlerinde doğru seçeneği analiz yoluyla saptarsınız. Üretime katkıda bulunan aklınız, projeler için tercih edilmenizi sağlar. Bu tarih itibariyle önümüzdeki ay yapmak istediğiniz işleri planlarsınız. Her ayrıntıyı, olasılıklar dahilinde gözden geçirerek yanlışa izin vermemeye çalışırsınız.

18-24 Ağustos haftası:  Bu hafta kariyerinizle ilgili konularda iki görünüm oluşacak. 19 Ağustos tarihinde yapılacak işler, sözleşmeler, bağlayıcı olan her türlü iş anlaşmasının, ortaklıkların akıllı bir şekilde yapılması şart. Kaldı ki, Merkür burcunuzda ilerliyor. Yapılan teklifleri, fırsatları ve sunulan şartları detaylıca gözden geçirdiğinizde hakikaten olumlu gelişmeleri işaret edebilir. Ancak aklımız devreden çıkarsa, şaşırmak mümkündür. Ben gayet başarılı şekilde analiz edeceğinizi düşünmekteyim. 21 Ağustos tarihi bu anlamda gayet olumludur. Doğru bir senteze ulaşmanızı sağlar. 23 Ağustos tarihinde Güneş, burcunuzda ilerleyecek. Bilinçli istekleriniz, yaşam enerjinizi istediğiniz bir konuda yönlendirme gücü kazanacaksınız.

25-31 Ağustos haftası: Hedeflerimizi belirleme ve hedeflere göre yolumuzda kararlılıkla ilerleme zamanımız geldi. Arkadaşlıklarda, ortaklıklarda, çevre ilişkilerinde şimdi aklımızı başımıza alıp analizde bulunma vaktidir.  Susup katlandıklarımız veya yaptığımız yanlış seçimlerin sonuçlarıyla yüzleşmek lazım. Ancak böyle olursa, kendimize yeni bir yol açabiliriz.

PARA

1-3 Ağustos arası: Bu hafta maddi konularda hesabı bilerek hareket etmek gerekiyor. Harcamalar yaparken, satın aldığınız ürünün dayanıklı olmasına dikkat ediniz. Arkadaşlarınıza veya aileniz için minik alışverişler yapabilirsiniz. Fakat bunlar bütçenizi aşmasın. Finansal konularda, güvenilir yatırım araçlarını tercih ediniz.

4-10 Ağustos haftası:  6 Ağustos tarihindeki görünüm, hedefine varmak, güven içinde yaşamak isteyen kişinin paraya duyduğu ilginin göstergesidir. Ancak bu bencil bir istek değil, tam tersine bir insanla veya sevdikleriyle üleşmek içindir.

11-17 Ağustos haftası:  11 ve 15 Ağustos tarihlerinde maddi konularda dikkatlice hesaplamalarda bulunalım. Merkür burcunuzda ilerleyeceği için düşünmeden verilecek kararların önüne geçer. Daha dikkatli şekilde alışverişte bulunursunuz. Tabii ki bazen ilişki veya bir başka problem nedeniyle harcama arzusu yükselebilir. Yöneticiniz Merkür, ayarı tutturmanızda yardımcı olacaktır.

18-24 Ağustos haftası:  18 Ağustos tarihi paranın sizin hayatınızdaki yeri ve önemini güçlü bir şekilde hissederken, aslında manevi zenginliğin çok daha önemli olduğunu düşünebilirsiniz. Özellikle iç değerlerine önem veren, farkındalık yönü güçlü kişilerde bu çok daha yüksek olur. Bolluk ve bereket insanın gönlündedir. Şekilde değil özdedir diyebilenlerin olumlu yönde mükafatlarla karşılaşması kolaydır. Çünkü onlar edinilen bilginin, güzelliğin, tevazu yolunda ilerlemeleri neticesinde olduğunun farkındadırlar. Hayırlı olanla buluşmanız dileğimle,

25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda da etkili olan bu hafta içinde bizi bağlayan borçlar, yanlış kurulan ilişki ve ortaklıklar, gizli saklı ilişkiler ve üzerimizde baskı yaratan her ne varsa bu hafta kendini hatırlatacaktır.  Kazandırıcı olana yönelmek kaybettiren ne varsa ondan uzaklaşmak lazım.


EYLÜL

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Eylül haftası:  5 Eylül tarihinde Venüs burcunuzda ilerleyecek. Bu geçiş sizler için hem dışarıda dengeli ve hoş paylaşımların önemini vurguluyor hem de doğanız gereği beli bir mesafeyi korumanızı. Çünkü karşınızdaki kişiyi bir hayli inceleyecek,  kusursuzluk arayacak,  kriterlerinize göre testten geçireceksiniz. Fiziksel açıdan giydiklerinize, nasıl göründüğünüze de önem vereceksiniz. Her zamanki stilinizi koruyacaksınız.

8-14 Eylül haftası:  3 Eylül tarihindeki Dolunay, ruhunuzla örtüşen, sizi aşkla sarıp sarmalayacak birine duyduğunuz ihtiyacın simgesidir. Artık yalnız başınıza yol almak istemediğiniz için, bir an önce hayatınıza girecek doğru insanın hayalini kurarsınız. Devam eden ilişkilerde çiftleri birbirine bağlayıcıdır. 14 Eylül tarihindeki Mars-Yay geçişinde başka bir yere taşınabilirsiniz. Ev alanında hızlı değişimler görülür.

15-21 Eylül haftası: Bu hafta ilişkide ortaklaşa hareket etmek zor olabilir.  Bir hayli titizlenirsiniz. Her şeyin düşündüğünüz gibi olmasını istersiniz. Bu olmadığında endişelenirsiniz.  Ya, mantıklı bir şekilde ilişkinizi gözden geçirin veyahut bu denli kendinizden ödün vermeyin.

22-28 Eylül haftası:  22 Eylül tarihinde eğitim, yerleşim, ailevi, özel hayatınızla ilgili bir konuda çok önemli bir yolculuk gerçekleşebilir. Bu yolculuk bir bilgi edinmek amaçlı veya çok daha önemli bir proje için yapılabilir. Yapmak istediğinizden eminseniz ve gerçekten bunun sizin için doğru olduğunu düşünüyorsanız yapınız. Ancak abartıyla düşünmeden karar vermeyiniz.

İŞ VE KARİYER

1-7 Eylül haftası:  Merkür-Terazi burcu geçişi 3 Eylül tarihinde başlıyor. Kariyer hayatımızla ilgili konularda hem maddi anlamda ilişkilerimizi gözden geçireceğiz hem de bağlantılarda bulunacağız. Bu bağlantıların hem çok akıllıca iletişime dayalı yapılması, ne konuşulacağının bilinmesi hem de fayda sağlıyor olması bizim için önemli. İşimizi bileceğiz dersek daha doğru olur. Nabza göre şerbet vermek hali.

8-14 Eylül haftası:  11 Eylül tarihinde planlarımızı, işlerinizi, girişimlerinizi karşınıza çıkan olumlu yöndeki fırsatlarla başarılı şekilde uygulayabilirsiniz. 13 Eylül tarihinde finansal her konuda, borçlar alacaklar, yatırımlar, ortaklıklarda lütfen sakin olunuz. Aklınız başınızda hesabınızın farkında olunuz.

15-21 Eylül haftası:  Bu hafta, iş girişimleri ve yakın çevrenizle olan ilişkilerinizi gözden geçireceksiniz. Piyasanın durumuna göre işlerimizi yoluna koymaya çalışacaksınız. Derinlikli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunacaksınız. Bir araya geldiğiniz kişiler sizin işinizdeki ciddiyetinizin ve ilişkilerinizdeki özenin farkına varırlar.

22-28 Eylül haftası: 22 Eylül tarihindeki Jüpiter-Uranüs görünümü, farklı bilgiler, inanışlar, yenilikler ve zengin bir iç dünyanın kapıları açar. Sanattan felsefeye kadar geniş bir alanda gizli ve farklı öğretilerle uğraşma arzusu yoğundur.

PARA

1-7 Eylül haftası:  Maddi konularda Merkür-Terazi geçişi, kurulan bağlantıların maddi anlamda faydalı olacağını gösteriyor. Giyim ve kuşama önem vermekte de yarar var. Çünkü mesleğimiz sanatla alakalı ise, kendimizi itina göstermemiz birçok açıdan ye kürküm ye misali bir sözle özetlenebilir. Başak genelde hesabını bildiği için, bunu ekonomik bir şekilde halletmenin yoluna gidecektir.

8-14 Eylül haftası:  10 Eylül tarihindeki görünüm,  parasal ilişkiniz olan kişilerle doğru bir iletişimde bulunmanız çıkarlarınız gereği yararlıdır. Belki içimizden başka şeyler geçiyor olabilir. Ancak deyim yerindeyse çam devirmenin alemi yoktur.

15-21 Eylül haftası:  17 Eylül tarihinde gelirinizle alakalı bir konuda geleceğe dönük bir karar verebilirsiniz. Çok iyi düşünmeli, tarafsız bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Bu sizin hayatınızda gelişim yönünde çok önemli bir karardır. Gerçekçi olmanız, konusunda uzman kişilere danışmanız yararlı olur. Karşınıza bir teklif çıktığında mali ve diğer açılardan artı ve eksileriyle ele almalısınız. Hukuk davanızda uzlaşma sağlanabilir.

22-28 Eylül haftası:  23 Eylül tarihindeki Güneş-Terazi geçişi, parasal konularda strateji belirleme zamanıdır.  Dengeli bir bütçe için bu şarttır. Harcamaların bir kısmı kişisel ihtiyaçlarımızın alımı ve sevdiklerimizi memnun etmek isteğimizle yapılır. Ancak hesapta olmayan giderler de görülebilir. Ek kazançlarda eş veya ortaklarınızdan destek görebilirsiniz.


BAŞAK EKİM AYI
Ekim ayı özel dosyası Aşk-İş-Para
Güneş ve Ay Tutulmaları ve
Merkür Akrep-Terazi geri hareketleri

1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu sürede bir iş üzerinde araştırma yapmak, eğitim ile alakalı bir konuda karar vermek, çevre değişimi, yakınlarınızla alakalı ilişkileriniz, dargınlıklar, kıskançlıklar, kötü niyetli sözler bunların hepsine dikkat ediniz. Herkese güvenmeyiniz ve sırlarınızı vermeyiniz. Sezgileriniz ve buna dayalı işleriniz, doğru bilgilenme ve yolculuklarda güvenliğinize özel önem veriniz. Bu süreç, iş hayatınızla ilgili konularda yapılacak görüşmeler, bir proje üzerinde düşünmek, iş için bilgilendirmeler, ticari anlamda kurulacak iş ortaklıkları, yeni bir iş için çevre araştırılması gibi konularda da acele edilmemesi, her türlü detayın gözden geçirilmesini gerektirmektedir. Ayrıca yakın çevrenizden birine yapılacak bir maddi yardımın veya kardeşlerinizle aranızdaki bir parasal iş ortaklığının gözden geçirilmesi gerekir. Eğer daha önce yapılmış bir ortaklık finansal anlamda sorun yaratmışsa şimdi bu meselelerin bir daha tetkik edilmesi gerekir.

6-12 Ekim haftası:  8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması ortaklaşa kazançlar, miras ve hisseli paraların bölüşümü, cinsel yaşamınız, ödenmesi gereken vergileriniz, krediler, partnerinizin mali durumları gibi konular üzerinde bencil düşünmenize, çabucak olsun diye paranızı yanlış değerlendirmenize, bir ortaklığın bozulmasına, taraflar arasında gerginliğe sebep olabilir. Tutulmanın oluştuğu günkü görünümlere baktığımda, maddi konularda bir yapılanma sürecinden geçilmektedir. Sabırlı olmanız lazım. Ev yatırımı, ev borçlanmaları, başka yere yerleşim, yuvadan ayrılma konularında lütfen aklı başında hareket ediniz. Bilmediğiniz kişilerle işlere kalkışmayınız. Merkür geri hareket dönemindeyiz. Kazanç konularında dengeli, hukuka uygun, uzlaşmaya açık olmak zamanıdır.

10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür, işinizden elde ettiğiniz gelir veya kazanç anlamındaki ortaklıklar ve yatırımların mutlaka bilinçli bir şekilde ele alınması gerektiğini gösteriyor. Riskli ortaklıklardan kaçınmalı, sağlam olan işbirliğinizi sürdürmeli ve hesaplarınızı, kararlarınızı bir daha gözden geçirmelisiniz.

24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması yakın çevrenizle ilişkiniz, eğitim ve ticari girişimlerdeki düzelmeler 9 Kasım itibariyle görülecektir Aşk hayatınız ve çocuklarınızla ilgili konularda 11 Kasım tarihi çok olumludur. Kuvvetleniyor ve yepyeni, güçlü adımlar atıyorsunuz.


KASIM

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Kasım haftası:  9 Kasım Merkür-Akrep burcu geçişi, yakın çevremizle olan ilişkilerimiz, eğitim ve iş hayatımız, kariyer yaşantımız ve toplum içindeki yerimizle alakalı her durumu derinlikli bir şekilde gözden geçiririz. Bu çok ılımlı bir düşünme hali olmayabilir. Hani samanın altında çöp aramak, denizin dibinde inci aramak gibi bir şeydir. Derinlere inilir, inildikçe daha fazla bilgiye sahip olma arzusu büyür.

10-16 Kasım haftası:  16 Kasım Venüs-Yay burcu geçişi, sınırların azaldığı, güven duygusunun temini için, ailenin birbirine karşı ılımlı yaklaşımlar sergilendiği bu süreçte, problemler kolayca halledilir. Bitmiş midir? Eğer gerçekten samimi bir niyetle ve kalıcı bir temel üzerine oturtuyorsanız, neden olmasın. Venüs-Yay geçişleri evden yapılan işler, maddiyatla alakalı alışverişler, bilgilenmek ve farklı konular üzerinde bazı kişilerle bağlantılar kurmak mümkündür.

17-23 Kasım haftası: 20 Kasım tarihinde, ilişkide her iki taraf da birbirinin özgürlüklerine saygı duyarken  sadık olmayı da bilmeliler. Eğer kafamızda soru işaretleri varsa, tabii ki eşimizi, sevgilimizi, evladımızı koruyacağız, kollayacağız.

24-30 Kasım haftası:  Gerek ailevi ve gerekse ikili ilişkimizde özgürlük-bağımlılık olgularını sorgulayacağız. Partnerimizin bize karşı olan davranışları ve bizim düşüncelerimiz arasında bir mücadele söz konusu olabilir.

İŞ VE KARİYER

3-9 Kasım haftası: 7 Kasım tarihindeki Dolunay, eğitim hayatınız olmak üzere, uzak ülkelerle olan her türlü ticari ve parasal bağlantılarınız konusunda dikkatli olunuz. Özellikle medya dünyası, yasal davalarınız, mesleki ihtisas durumunuzla ilgili atama, tayin veya parasal konulardaki pürüzlere karşı dikkatli olunmalıdır. Olayların üstüne gitmek yerine, durumları sakin ve mantıklı emin bir şekilde incelemeniz son derece faydalıdır.

10-16 Kasım haftası:  İş ortaklıklarında dikkatlice düşünmek gerekiyor. Çalışma ortamında ise düşüncelerimizi saklamak ihtiyacı duyacağız. İnsanların iyi niyetli olmadıklarını, kendimizi korumamız gerektiğini hissedeceğiz.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım Güneş-Yay geçişi, yuvanız içindeki meselelerin çözüme odaklı bir şekilde ele alınmasını gerektiğini gösterir.  Çocuklar, eş, sevgili, parasal meseleler üzerinde geçmişi yargılamak yerine, önce ayrıntılara bakın. O ayrıntılar net olarak problemi çözmenizde yardımcı olur. Birbirinize karşı önyargılı yaklaşmayın. Bu dönemde bir takım projeler, geleceğiniz açısından önem taşıyabilir. Ancak üzerinde çok iyi düşünülmeden yürürlüğe konmamalıdır.

24-30 Kasım haftası:  28 Kasım tarihinde Merkür-Yay burcunda seyrine başlayacak. Ev satın almak konusunda birkaç kez düşünün. Mali anlamda ödemelere ve gücünüze göre tüm planlarınızı gözden geçirin. Hesap kitap yapın, dağılmayın. Bir ofis açmayı mı düşünüyorsunuz. Bunu kredi alarak mı yapacaksınız. İyi düşünün. Gurbette misiniz, yurdunuza mı dönmeyi düşünüyorsunuz? Şartlarınızı gözden geçiriniz. Proje, tasarım, elle yapılan tüm çalışmalar bu dönemde ofis veya ev içinde yoğun olacaktır. Ailede, doğru iletişimin, dürüst ve mantıklı konuşmaların önemi büyük. Bir karar alınacaksa, mutlaka iyi etüt yapılmalıdır.

PARA

3-9 Kasım haftası:  2 Kasım tarihindeki görünümler maddi konularda olumlu bir akışı işaret ediyor. Paramızı neye yatıracağımızı ve nasıl kullanacağımızı gayet iyi bileceğiz. Vakti gelen ihtiyaçlarımızı alacağız ve ödemelerimizi de kolayca yapabileceğiz.

10-16 Kasım haftası:  Maddi konularda bu hafta kendimizi gayet güçlü hissedeceğimiz görüşmeler ve gelişmeler söz konusu olacak. 11 ve 13 Kasım bu anlamda olumludur.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım tarihindeki Yay burcunda oluşacak Yeniay, her ne kadar ailevi, ev, yerleşim konularında etkili olsa da, iki hafta içinde özellikle yatırımlar, ortaklaşa kazançlar, borçlar konusunda şimdiden uyarıcıdır. Önünüzü göremediğiniz, iş durumunuzun belli olmadığı veya istikrarlı olmayan bir bütçe ile büyük borçların altına girmeyiniz. Bilip bilmediğiniz insanlarla alışverişte bulunmayınız. Siz bu Yeniayda öncelikle iş durumunuzu gözden geçiriniz.

24-30 Kasım haftası: Harcamalarımızın birçoğu ev ve ofisle ilgili olabilir. Bazı ödemeler sizi sıkıştırabilir.


ARALIK

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Aralık haftası:  1 Aralık tarihinde ilişkinizi sağlama almak ve güvende olmak amacıyla hareket edersiniz. Karşınızdaki kişinin de aynı şekilde davranmasını beklersiniz. Ancak 4 Aralık tarihinde bazı noktaları aydınlığa kavuşturmak isteyeceksiniz. İyi niyetinizin, inancınızın sarsılmasını istemiyorsunuz.

8-14 Aralık haftası:  10 Aralık tarihinde Venüs-Oğlak burcunda ilerleyecek. Bu sizin için, ciddiyetin aşk hayatınızdaki etkili olmasını sağlayacak. Size yaklaşan kişiler veya hayatınızdaki insan daha dikkatli davranmak zorunda kalacaktır.

15-21 Aralık haftası: Olumlu enerjilerin aktığı bir hafta olacak. İlişkilerde dikkat edilecek tarih 20 Aralık. Gerçekten sağlam olan sizinle kalacaktır. Güçleniyorsunuz. Yanlış olan hayatınızdan çıkıp gidiyor.

22-28 Aralık haftası: 23 Eylül tarihinde Yay burcunda ilerleyecek Satürn, iki buçuk yıl boyunca ailevi konular başta olmak üzere, ev hayatımızla ilgili meselelerde kısıtlayıcı, sorumluluk yükleyici ve zorlayıcı olacaktır. Satürn öğretmendir. Test eder ve sınar. Kişi bu testten geçmek için yazgısının bilincinde ve evrensel yolunun farkında olmalıdır. Yaşlı anne ve baba, evde yaşadığınız kişiler bunlarla ilgilenmek durumundasınız. Evde huzur ve güvenliğinizi tek başınıza sağlamak zorunda kalabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

1-7 Aralık haftası:  5 Aralık tarihindeki Mars-Kova burcu geçişinde özgür çalışmalarda bulunmak isteriz. Dokuz altı işlerle günün sınırlanmasından hoşlanmayız. Ekip halinde bir proje çalışmasına girebiliriz. 21 Aralık tarihinde bunu yürürlüğe koyabiliriz. Gönüllü çalışmalar da bu süreçte ön plandadır. Kronik sağlık şikayetlerimizi tekrar bir kontrol ettirmekte yarar vardır. Vücudu gevşetici egzersizler yararlı olur. Böylece enerjimizi doğru yönde kullanabiliriz. İşimizde tatmin olmak duygusu bu geçişte son derece önemli olacaktır. Farklı olan yeteneklerini, projelerini, tasarımlarını öne sürmek isteyen kişiler için bu tarih olumludur.

8-14 Aralık haftası:   8 Aralık tarihinde biraz evde dinlenmek veya iş özel işlerinizle ilgilenmek isteyebilirsiniz.

15-21 Aralık haftası: 15 Aralık Uranüs-Pluto görünümü,  Finansal sorunlar gündeminizde önemli bir yer işgal edebilir. Mal, mülk taksimi, ödenmesi gereken borçlar, yüksek faizle edinilmiş krediler, eski iş ortaklarınızla aranızdaki meseleler tümüyle kendini hatırlatır. Başkalarına güvenerek yola çıktıysanız, şimdi yaşanması muhtemel olaylar sayesinde pişmanlık duyabilirsiniz. Ancak şunu biliniz ki, bu görünüm hayırlıdır ve zararlı olanları sizden uzak tutmak için uyarmaktadır.

22-28 Aralık haftası: İşlerinizi halletmek için birkaç gün izin alabilirsiniz. Yeni bir iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Sağlığınızla ilgilenebilirsiniz.

PARA

1-7 Aralık haftası:  Haftanın başında mali açıdan 1 Aralık tarihi kısa ancak olumlu bir gelişmeyi işaret ediyor. Para harcamaya dönük enerjiler söz konusu olsa da, siz ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Güven çok önemli. Bu nedenle karmaşık olana prim vermezsiniz. Ev veya sağlıkla ilgili konularla ilgili işleriniz olabilir. Onlara bir miktar para ayırabilirsiniz.

8-14 Aralık haftası:  8 ve 14 Aralık tarihlerinde ev için masraflar artabilir. İhtiyaçlarınızı karşılarken fazla açılmayınız. Kiraya çıkmak, ev taşımak, ev satın almak gibi konular üzerinde duracaksınız.

15-21 Aralık haftası:  20 Aralık tarihinde çok hızlı para harcayabilirsiniz. Dikkatli olmakta yarar var.

22-28 Aralık haftası: 23 Aralık tarihi mali bir konuda gözden kaçmış veya halledilir diyerek ertelenmiş bir borcun ödenmesi veya bir alacağınızın size geri dönmesi anlamına gelebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder