Translate

7 Ocak 2014 Salı

2014 Burç Yorumları Koç

OCAK AYI

 Koç
Aşk ve İlişkiler

1-5 Ocak haftası: Aşkta ciddiyet, güven, sorumluk bir hayli etkin olacaktır. Ayrıca ailevi konular üzerinde odaklanacağız.  Birbirinizin isteklerine, hedeflerine, farklılıklarına karşı anlayışlı olunuz. Genelde ciddi ilişkilere meyilli olacağız. Tutkuluyuz. Ancak kimseye eğilmez bir halimiz var. Bu problemli bir ilişkide sorun yaşatabilir. Ancak güven olgusunu önemsemeliyiz.

6-12 Ocak haftası: Eski bir ilişki yeniden kendini hatırlatabilir. Yeni ilişkilerde ise, hemen karar verilmemelidir. İlişkilerde geçmişte yaşanmış bir takım meseleler ele alınabilir.  Sadakat önemsenir.  Çok fazla köşeleyici düşünmek kadar, her şeyin sizin istediğiniz gibi olmasını talep etmek de yanlıştır.

13-19 Ocak haftası: Sosyal anlamda iletişim hızlanıyor. Dostlarınızla bir araya gelebilir. İletişim, haberleşme anlamında aktif olursunuz. Sürpriz arkadaşlıklar kurulabilir. Bunlar genelde fikirlerinizin uyuşacağı kişilerdir. Ancak aklımız başımızda olsun. Hafta ortasında ailevi konularda hassas olacağız. İş ve ev arasındaki dengeye dikkat!

20-26 Ocak haftası: Sosyal yaşamda kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeye başlayacaksınız. İlişkilerinizi, gelir geçer tarzda değil, gelecek vaat ediyor mu diyerek ele almanızda yarar var. İletişim anlamında etkin bir hafta. Partnerinizle aranızdaki sorunları konuşarak halledebilirsiniz.

27-31 Ocak haftası: Yeni biriyle tanışabilirsiniz. Kişiliğinizin özel yanları, onun dikkatinden kaçmaz. Birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, etkinliklerde bulunabilirsiniz. Ancak duygusal konularda kimi zaman ikilimde kalabiliriz.

İŞ VE KARİYER

1-5 Ocak haftasında,  iş hayatınızla ilgili konularda hedef belirleme, ciddiyetle çalışma, sorumluluk yüklenme ve toplum içindeki imajımızı güçlendirme anlamında enerjiniz gayet güçlü.  Kendinizi ispat edebilmek, gücünüzü kanıtlamak ve  yeniden bir şeyler inşa etmek için kararlı olmanızda yarar var. Toplum içindeki imajınızı önemseyiniz. Güçlü insanlarla kontak kurunuz. Sizden farklı karakter yapısında olan kişilerle çatışmayınız. İş görüşmelerinde güvenceyi bilhassa öne alınız.

6-12 Ocak haftası: Önceden iş konusunda bir araya geldiğiniz kişilerle tekrar görüşebilirsiniz. Üstünüzdeki baskıları azaltmanın yolu, kendinizden emin olmakla mümkündür

13-19 Ocak haftası: Güven olgusu sizin için gayet kıymetli. İş hayatında sorumluluklar sizi yorsa da, geleceğinizi garanti altına almak zorundasınız. Siz de bunun gayet iyi farkındasınız. İş konularında bazı sıkıntılar oluşabilir. Dikkatiniz çabuk dağılabilir. Planlı çalışmanız gerekiyor.

20-26 Ocak haftası: İlgi alanınıza giren konularda ve alanlarda güçlü bir şekilde kendinizi ifade edebilirsiniz. Grup ve organize işler anlamında önümüzdeki bir ay boyunca enerjiniz yüksek olacaktır.

27-31 Ocak haftası: Kişisel ve sosyal anlamda hedef belirleme, kendimizi gerçekleştirme, sosyal faaliyetlerimize önem verme, dışadönük hareket etme yönünde etkili enerjilere sahibiz. Ancak zihinsel açıdan kolay etki altında kalabiliriz. Bu haftanın sonunda Venüs geri hareketi bitiyor. Böylece iş ilişkileri, kariyer konularında düşündüklerimizi uygulama fırsatı bulacağız.

PARA

6-12 Ocak haftası: Maddi konularda otoritelerle veya iş ortaklarınızla aranızda yapılacak görüşmeler, iş ilişkilerinin düzene koyulması anlamında önem taşımaktadır.

13-19 Ocak haftası: Sizi zorlayan, başkalarıyla aranızda problem yaratan ve mutlaka düzenlenmesi gereken mali konular üzerinde duracaksınız. Bunları halletmek isteyeceksiniz.

20-26 Ocak haftası: Mali konulara çözüm bulmak amacıyla girişimleriniz olabilir. Ancak ortaklaşa yapılacak iş ve paylaşımlarda bilinçli olmanızda yarar var. Vergilerinizi zamanında ödeyiniz. Derinlikli bir şekilde parasal durumunuzu ele alınız. Ödeme zorluğu çekebileceğiniz borçların altına girmeyiniz.


ŞUBAT AYI

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Şubat haftası: İç dünyamızda sevilmeye, şefkate bir hayli ihtiyacımız var. Ancak bunu anlayabilecek kişilerin çok duyarlı olması gerekir. Çünkü çok derinlerde saklı arzularımız var. Yaşadığımız bazı tecrübeler bizi, bu arzuları gizlememize neden olmakta. Merkür-Balık burcunda geri hareketine başladığı için, bizim de özellikle zihnimizi bulandıracak durumlara karşı dikkatli olmamız lazım.

10-16 Şubat haftası: Arkadaşlıklar bu hafta da etkili gözüküyor. Fırsat buldukça internet üzerinden veya grup aktivitelerine katılarak değişik kişilerle bir araya gelebiliriz. Ancak pek de sıkıntıya gelemeyeceğiz. Sürekli sorgulayan, fazla inceleyen, soru işaretleri uyandıran kişilerden hoşlanmayacağız. Merkür bu hafta Balık burcundan, Kova burcuna gerileyecek.  Bizim de iletişimde bulunduğumuz insanlarla belli bir mesafeyi korumamız faydalı olacaktır. Hafta ortasında aşk evimizde oluşacak Dolunay, aşkta kendimizi önde görme, ilgi uyandırma hevesimizi yükseltiyor. Hem sosyal hayatta özgür hem de ilişkide bir hayli iddialıyız. Hafta sonuna doğru, ilişki açısından etkileyici enerjilerimiz var. Devam eden beraberliğimizde ortaklaşa hareket etmemiz mümkündür.

17-23 Şubat haftası: Bu hafta Balık burcunda ilerleyecek Güneş, aşk hayatınızla ilgili konularda romantizm, fedakarlık, şefkat, düşleri besleyici bir aşkın özlemini duyuracağı gibi,  hislerini gerçekçi olmanın önüne geçici, platonik bir aşka meyilli olmamızı sağlayıcı ve çelişkili duygulara yol açıcı olabilir. Hafta ortasında özellikle ilerisi adına düşünmekte yarar var. Böylece aşkta seçimlerinizi daha doğru şekilde değerlendirmeniz mümkün olur. Bu hafta özellikle aşık olmak, aşkı derinliklerimizde hissetmek, aşka kendimizi adamak gibi olgular ön planda olacaktır.

24-28 Şubat haftası: Bu hafta, özellikle ciddi ilişkilerde aksaklıkların, ilerisi adına bazı noktaların gözden geçirilmesinde fayda var. Böylece her iki taraf da ne istediğini, ne gibi beklentiler içinde olduğunu belirleyebilirler. Hafta sonuna doğru, Merkür geri hareketi bitiyor. Sosyal ilişkilerimiz, arkadaşlıklarımız anlamında yeni düzenlemelerde bulunabiliriz.

İŞ VE KARİYER

3-9 Şubat haftası: Hafta sonuna doğru, Merkür geri hareketine başlayacak.  Bu durum çalışma hayatımızla ilgili her konuda çok dikkatli düşünmemiz gerektiğini gösteriyor. Ancak ay sonuna doğru, Merkür gerileme hareketi sona erdiğinde, özgürce fikirlerimizi öne sürebilir,  projeler yapabilir, bir grup içinde kendimizi gösterebiliriz. Devam eden işimizden memnunsak, maddi anlamda da doymak isteyeceğiz.

10-16 Şubat haftası: İşimizle ilgili yaptığımız fedakarlıkların, çalışmalarımızın maddi ve manevi anlamdaki karşılığını almak istiyoruz. Bir yandan şartları gözden geçireceğiz diğer yandan çıkarlarımızı gözeteceğiz. Eğer memnun değilsek birçok şeyden, şöyle bir iş araştırmalarında bulunabiliriz. Ancak unutmayalım,  Merkür, geri hareket dönemindeyiz, hedeflerimizi ve yapmak istediğimiz yenilikleri, değişimleri gözden geçirmemizde yarar var.  Hafta sonuna doğru iş ve ortaklık ilişkilerini, sözleşmelerimizi, ileriye dönük bir şekilde tekrar ele alalım.

17-23 Şubat haftası: Bu hafta çalışma hayatımız ve başkalarıyla olan iş ilişkilerimizi, paylaşımlarımızı gözden geçirmemiz gerekecek. Arzu etmediğimiz durumlar bizi bir hayli sıkıştırabilir. Hem proje ve yenilikler üzerinde çalışmak hem de dağılmadan işlerimizi bir düzene koymak durumundayız. Bu da baskı yaratıcıdır.

24-28 Şubat haftası: Bu arada kafamızı karıştıran problemlerin de çözümü şart. Yoksa bir hayli zorlanabiliriz. Otorite konumundaki kişilerin biraz daha anlayışlı davranmasını bekleyeceğiz. İş başvurularında, para ve çalışma şartları işimize gelmediği için beklemede kalabiliriz. Hafta sonuna doğru, Merkür geri hareketi sona erecek. İş anlamında kafamızın içindekileri yerli yerine oturtarak ilerlemek kolaylaşacaktır.

PARA

3-9 Şubat haftası: Parasal konularda özellikle otoritelerin vereceği karar önemli. Maaş artışı istediğiniz oranda yapılırsa, buna göre bütçemizi ayarlarız. Ancak bu gerçekleşene kadar dikkatli olmamız, gereksiz alışverişlerden kaçınmamız lazım. Eğer bir iş başvurusunda bulunacaksak bize önerilen maaş ve şartlara bir bakmakta yarar var.

10-16 Şubat haftası: Eşimiz, ailemiz, iş ortaklarımız, bankalar veya miras yoluyla elde etmeyi düşündüğümüz gelirlere güvenmek arzumuz yüksek olabilir. Ancak bunların kalıcılığı veya sağlamlığını çok iyi bilmek lazım. Olur deriz, farklı bir durumla karşılaşırız. Onun için, hafta başında özellikle sakin olmakta yarar var. Hafta sonuna doğru, mali durumumuzu farklı yönleriyle ele alabileceğiz. Kimden ne gibi faydalar sağlanabilir, bunlar üzerinde akıllıca düşünmemiz mümkün olacak.

17-23 Şubat haftası: Merkür geri hareketi devam ettiği için, hem mali konularda birileriyle yapılacak görüşmelerde dikkatli olacağız, sözler vermeyeceğiz hem de ödemeyeceğimiz borçlar altına girmeyeceğiz.

24-28 Şubat haftası: Hafta başında,  işimizle alakalı maaş artışıyla ilgili konular kafamızı bir hayli kurcalayacak. Bizim arzumuz, şu andaki yetersiz maaşımızın iyileştirilmesidir. İş başvurularında ise, karşı tarafın bize teklif edeceği ücret ve koşulların yetersizliği, bizi düşündürebilir. Ay sonunda Merkür geri hareketinin bitişiyle, iş anlamında bağlantılarda bulunabilir, yeni girişimler için hız kazanırız.


MART

AŞK VE İLİŞKİLER

1-2 Mart arası: Bu hafta Mars-Terazi burcunda gerileyecek. İkili ilişkilerde yasal konularda, boşanma, evlilik veya yasal sözleşmeler anlamında zorlayıcı, engelleyici ve erteleyici tarzda durumlar yaşanabilir. İlişkiyi sürdürmekte veya bitirmekte kararsızlık, uzlaşmak veya bitirmek gibi konularda isteksizlik görülebilir. Bir ilişkinin başlatılması veya adının konması zordur. Partneriniz veya karşı cins bazen size yönelir, sonra geri çekilir. İlişkideki dengelerin yerli yerine oturması için sabır gerekir. Hafta içindeki diğer görünümlere baktığımızda ailevi ilişkilerde ve bazı özel meselelerde bağımlılıklarınızı gözden geçirebilirsiniz. Özveride bulunuyorsanız, size karşı da aynı şekilde davranılsın istersiniz. Yeniay Balık burcunda oluşuyor. Aşkta romantizm, içsel duygular, platonik aşklar, derinliklerimizde tüm ılımlı duygular tavan yapıyor. Hafta sonuna doğru ilişkilerde dikkatli oluyoruz. Mars geri harekette ve oluşacak görünüm aranızda sorunlara yol açabilir.

3-9 Mart haftası: Hafta başındaki görünüm özellikle ruhunuzu güçlendirici çalışmalar anlamında gayet olumludur. Sözgelimi meditasyon, zikir, çeşitli ritüeller hem fiziksel hem de duygusal sağlığınızı güçlendiricidir. Yoğun iş veya hayatın bizzat üzerinizde yarattığı baskıları gidericidir. Haftanın ikinci etkili enerjisi Venüs-Kova burcu seyri. Bu geçişte sosyal ilişkileriniz bir hayli güçlenecek. İlerisi adına sizi güçlü kılacak ortaklara, desteklere, dostluklara ihtiyacınız var.

10-16 Mart haftası: Hafta boyunca etkili olacak enerjilere göre, özellikle gereksiz detaylarla uğraşmamak, bütüne bakmakta yarar var. İlişkilerde bir yandan özgür düşünmeye çalışacağız diğer taraftan çıkarımız gereği iyi geçinmenin yollarını arayacağız. Bu bizi biraz zorlayabilir. Arkadaşlıklara, ilişkilerde dengesiz durumlara, aynı hedefe yol almadığımız kişilere karşı dikkatli olalım. Birileri yüzünden kendimizi zor duruma sokmayalım.

17-23 Mart haftası: Merkür-Balık burcunda seyrine başlıyor ve sizler dikkat dağınıklığına karşı şimdiden dikkatli olmalısınız. Özellikle ticari konularda ve iş hayatınızı ilgilendiren diğer mevzularda konuştuğunuz kişilere ve söylenenlere gerçekçi bir şekilde bakmalı, incelemelisiniz. Mesleğiniz fiziksel ve ruhsal danışmanlık, mistik, sezgi, şifaya dayalı ise, bu dönemde başarılı çalışmalarda bulunabilir, kendinizi geliştirirsiniz. Haftanın ilerleyen günlerinde yeni arkadaşlıklar kurulabilir ve ilişkiler yaşanabilir. Güneş burcunuzda ilerleyeceği için, kişisel anlamda cesaretiniz yükseliyor. İlişkilerde kuzey düğüm Terazi geçişinin başlamasıyla partnerinizin veya birlikte olacağınız kişilerin sizinle ortaklaşa hareket etmeleri gerekecek. Aynı şekilde sizin de bencil değil, uyumlu olmanız gerekecek.

24-30 Mart haftası: Ailevi konular üzerinde kendi kendimize bir düşüneceğiz. Bağlılıklarımızı, ailemizin hayatımızdaki önemini, aramızdaki iletişim durumunu. Birbirimizden düşüncelerimiz farklı mı? Bu aramızda bir sorun oluşturuyor mu diyerek gözden geçirmede bulunacağız. Sosyal ilişkilerimizde başarılıyız ancak ikili ilişkilerde aradığımız denge ve uyumu yakalamakta şu sıralar zorlanabiliriz. Bir insanla cinsel, maddi ve manevi anlamda uyumdan yanayız. Fakat tam olarak kendimizi tatmin eden, evet buydu beklediğim diyebilecek insan sayısı az. Yaşamımız kolay geçmedi. Bu nedenle kolayca güvenemiyoruz. Yeniay burcumuz üzerinde oluşacak. Bu taze enerji, dış dünya ile temasımız ve ilişkilerimiz anlamında önem taşıyacak. İlişkimizi veya ilişki hedeflerimizi tekrar ele almakta yarar var.

İŞ VE KARİYER

1-2 Mart arası: İş konularında dikkatli olmamızı gerektiren görünüm,  2 Mart Pazar gününe rastlasa da etkisi birkaç gün sürebilir. Patronumuz veya iş yaptığımız insanlarla, ortaklaşa çalıştığımız kişiler aramızda problemler oluşabilir. Sorumluluklarımız ve bir yandan da insanları idare etmek zorunda kalışımız bizi bir hayli zorlayabilir.

3-9 Mart haftası: Hafta başında iş konularında sorumluluklar artabilir. Oysaki pek çalışmaya gönlünüz yok gibidir. Kısa molalar vermeyi unutmayınız.

10-16 Mart haftası: Riskli işlere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Her türlü teklif veya bağlantıları çok iyi inceleyelim. Özellikle yazılı sözleşmelerde her maddeyi iyi inceleyelim. Hafta sonunda oluşacak Dolunay, çalışma evimizde meydana gelecek. Bizim de çok titiz bir şekilde işlerimizi kontrol etmemizde yarar var. Birileri bizi zora sokabilir, fazla yoğunluk yorabilir, gereksiz detaylar zaman alabilir.

17-23 Mart haftası: Ticari konularda, iş bağlantılarında, görüşmelerde ve anlaşmalarda mutlaka enine boyuna düşünmenizi gerektiren durumlara dikkat ediniz. Güneş bu hafta burcunuzda seyrine başlayacak. Bu size cesaret, özgüven ve kendinizi ifade yönünde hız kazandırıcıdır. Ortaklıklarda her iki tarafın da adil, uyumlu ve paylaşımcı olması gerekiyor. Bu hafta hem yeniliklerde ve girişimlerde bulunabilirsiniz.

24-30 Mart haftası: İş konularında yaratıcı fikirlerimiz var. Herkesten farklı düşündüğümüz tasarımlarımız, çalışmalarımızı disiplinli bir şekilde çalışarak ortaya koyabiliriz. Burcumuz üzerinde oluşacak Yeniay, bize taze enerjiler sunuyor. Ancak Mars geri hareketi nedeniyle ortaya koymak istediğimiz yenilikleri tekrar bir gözden geçirmemizde yarar var.

PARA

1-2 Mart arası:  İşimizden elde ettiğimiz kazanç veya şu sıralarda mali durumumuz nedeniyle başkalarıyla iyi geçinmek zorunda oluşumuz bizi zorlayabilir. Özellikle başkalarının üzerimizdeki baskısı bizi bunaltabilir.

3-9 Mart haftası: Parasal konularda ilişkilerin önemi büyük. Ancak bunların olumlu yönde destekleyici olmasını arzuluyorsunuz. Çıkarlarını düşünen kişilere karşı dikkatli olunuz.

10-16 Mart haftası: Haftanın ilk iki günü boyunca ortaklaşa parasal bölüşümler konusunda veya kredi, borçlanma anlamında lütfen çok dikkatli olunuz. Size sunulan veya sunulmuş her şeyi inceden inceye tetkik etmeden imzalamayınız. Mars geri hareket dönemindeyiz. İş ortaklıklarında bilinçli düşünmeliyiz. Aklı başında hareket etmek gerekiyor. Riskli alışverişlere karşı tedbirli olmakta yarar var.

17-23 Mart haftası: Ticari konularda mali anlamda dikkatli olmak lazım. İş ortaklıklarında parasal konuların adil biçimde ayarlanması gerekiyor. Bilmediğiniz kişilerle para alışverişine girişmeyiniz. Hesabınızı mutlaka iyi yapınız.

24-30 Mart haftası: Mali konular üzerinde bazı zorluklar yaşayabiliriz veya yaşıyoruz. İşte bu nedenle geri ödemeler, kredi kartları, faizli borçlar, başkalarıyla olan parasal ilişkilerimiz bizi baskı altına alabilir. İhtiyaçlarımızı tam olarak karşılamakta zorlanıyoruz. Buna bir çare bulmamız gerektiğini düşüneceğiz. Bu da bizi çoğu zaman sıkıyor.


NİSAN

AŞK ve İLİŞKİLER

1-6 Nisan haftası: Bu hafta sosyal ilişkilerinizi geleceğe dönük bir şekilde ele alacak ve üzerinde düşüneceksiniz.  Yeni bir tanışma ve ilişkisi olanlar için olumlu gelişmeler gündeme gelecektir. Karşı cins ve dostluklarda kadersel karşılaşma ve tanışmalar meydana gelecek. Gelecek vadeden bu tanışmalar sayesinde hayatınızda yenilikler yaşanacaktır.

7-13 Nisan haftası: Bu hafta ikili ilişkinizde lütfen birbirinize karşı anlayışlı olmaya çalışınız. Her ikinizin de, hedef ve kişilik farklılıklarına saygı duyunuz. Beraberliklerde çok dikkatli olunması gereken bir haftaya adım atıyoruz. Denge, saygı, sevgi ve anlayışın önemi bir hayli fazla. Çekişmelerin, bencilliklerin hiç kimseye faydası olmaz. Sen ve ben demek yerine biz demeyi başarmamız gereken günlerdeyiz.

14-20 Nisan haftası:  Geçen haftaya göre çok daha dikkatli olunması gereken bir haftalık süreçteyiz. 15 Nisan tarihinde burcunuz üzerinde oluşacak Ay Tutulması,  ardından 19 Nisan tarihindeki Güneş-Kuzey düğüm karşıtlığı bir hayli zorlayıcıdır. İlişkilerde bilhassa sizin, anlaşmaya gönüllü olmadığınızı, kendi isteklerinizi dayatmaya çalışacağınızın işaretçisidir.  Geleceğinizi birlikte kuramıyorsanız veya düşünmüyorsanız ayrılmalar gündeme gelebilir. Aranızdaki bütün dengeler sarsılabilir, ilişkilerdeki bakış açınız değişebilir.

21-27 Nisan haftası: Çiftlerin mutlaka birbirleriyle geleceğe dönük bir şekilde planlarını konuşmaları, eğer farklı bir yöne gitmeyi düşünüyorlarsa, iyice düşünerek karar vermeleri gerekiyor. 22 Nisan tarihi bu anlamda önemini koruyor. Yeni tanışacak çiftler aralarındaki iletişimi en başından güçlü tutmalılar. Ancak siz Koçlar konuşmalarınızda kendinizi daha fazla önde tutmaya, benim dediğim dedik tarzı düşünmeye yatkısınız. Buna lütfen dikkat ediniz. Nazik bir dönem yaşanacak. Söylediklerinizi ve kararlarınızı mutlaka bir daha gözden geçirerek yürürlüğe koyun. Hatta ben derim ki, bu hafta bir ayrılık yaşanırsa, tekrar geri dönme ihtimaliniz çok yüksek olacaktır.

28-30 Nisan arası: 29 Nisan tarihinde Boğa burcunda oluşacak Güneş Tutulması aşk hayatınız çocuk ve yuvanızla alakalı konularda geçtiğimiz yıldan bu yana düşünülen ve mali anlamda ele alınan konuların artık tamamlanma vaktinin işaret ediyor. Bunlar üzerinde tekrar bir düşünerek ne yapmak istediğinizi bu tutulma ile karar verebilirsiniz.

İŞ ve Kariyer

1-6 Nisan haftası:  İş hayatınızla ilgili konularda bir değişim ve dönüşüm söz konusu olacaktır. Konumunuz ve geleceğiniz söz konusu olduğunda lütfen sakin ve bilinçli bir şekilde gözden geçiriniz. Patron konumundaki kişilerin üzerinizde bir baskısı söz konusu olabilir. Onların davranışları, aldıkları kararlar gerginlik yaratabilir. Dikkatli olunması gereken tarih 3 Nisan.

7-13 Nisan haftası: Bu hafta Merkür burcunuzda ilerliyor. İletişim, haberleşme ve fikirlerinizi ortaya koyabilme yönünde güçlüsünüz. Ancak ne dediğimizi de bilmemiz gerekiyor.  Çünkü önümüzdeki hafta stresli konuşmalar söz konusu. Bazı kişilerle aranızda tatsız ve rahatsız edici konuşmalar geçebilir.

14-20 Nisan haftası: Bu hafta ideallerinize uygun tarzda bir iş ve ortamda çalışmaya karar verebilirsiniz. Çünkü şu anki mevcut işinizdeki yeni dönüşüm ve değişimler pek umduğunuz gibi olmayabilir. Çok gerçekçi olmak ve girişimde bulunurken, konuşurken sözcükleri ve kararları iyi tartmak lazım. Bazen dilimizi tutamayız veya başkaları ağzına geleni konuşabilir. Dikkat edilecek tarihler 15, 18, 20 Nisan. 19 Nisan tarihinde burcunuz üzerinde oluşacak Ay Tutulması ortaklaşa iş ilişkisine dayalı, sözleşmeye bağlı işlerde stresin işaretçisidir.

21-27 Nisan haftası: 21 Nisan tarihindeki görünüm, hem yenilikleri arzu etme hem de dış dünyanın üzerimizdeki baskısını yoğun şekilde hissetme anlamında önem taşıyor. Hem ev hem iş yaşamı açısından dengeli, birbirini engellemeyecek tarzda düşünmemiz gerekiyor. Bir şeyler artık değişmeye başlıyor. Emir altında çalışmak yerine kendi işinizi kurmak veya birisiyle ortak olmak isteyebilirsiniz.  Ancak Mars geri hareketi devam ediyor. Her değişimin mutlak çok iyi mercek altına alınması lazım. Eğer çok önceden yeni bir adım atılmışsa, bugünlerde bir hayli dirençle karşılaşabilirsiniz.

28-30 Nisan arası: Geçtiğimiz hafta iş hayatınızla ilgili verilecek bir kararın mutlaka iyi düşünülmesi gerekiyor demiştim.  Mars gerilediği için her durumun analiz edilmesi gerekiyor.  Olumlu bir iletişim, derinlikli düşünmenizi sağlayan enerjiler mevcut. Bu tarihte kararlarımızı bir daha gözden geçirelim.

PARA

1-6 Nisan haftası: Başkalarıyla olan her türlü finansal bağlantının çok dikkatle ele alınması şart. Beklenmedik hesap yanlışlıkları veya bir takım engeller nedeniyle mali anlamda bir sıkıntı yaşanabilir.

14-20 Nisan haftası: Genel olarak tüm alanlarda zorlayıcı bir haftaya adım atmaktasınız. İş hayatınızla ilgili değişimler, iş ilişkilerini zorlayıcı durumlar, parasal anlamda da bir hayli etkiliyor. Şartlar, düzen ve değişimler nedeniyle bizim kararlarımızı çok iyi tartmamız gerekiyor. Zaten dış etkenler üzerimizde baskın olacağından, finansal hayatımız, bütçemiz konusunda başka tercihlere zorlanabiliriz, istemediğimiz kararlar verebiliriz. Bu değişimler yeni bir yolu işaret ediyor.

21-27 Nisan haftası:  Merkür kazanç evinizde seyrine başlayacak. Kazanç anlamında dikkatli düşünebilirsiniz. Mali konular üzerinde bir hayli duracağız.  Parasal alışverişlerde bulunmayalım. Borçlarımız varsa bunları mutlaka ödeyelim ki, bir sıkıntı yaşamayalım.

28-30 Nisan arası: Güneş Tutulması maddi konularda bir hayli hırslı, istekli ve kendinizle alakalı kararların işaretçisi. Geleceğinizi sağlam temellere dayalı bir şekilde kurmak, paranızı ilerisi adına güvenli bir şekilde değerlendirmek isteyebilirsiniz. Mali konularda bu hafta, hem iş hem ailevi anlamdaki kararlar alabilir,  hesaplamalarda bulunabilirsiniz.


MAYIS

AŞK ve İLİŞKİLER

1-4 Mayıs arası: Bu hafta Venüs burcunuzda ilerleyecek ve sizler için, karşı cins üzerinde etkili olacağınız bir dönem başlayacak. Arzu ve isteklerinizi bir ilişkide elde etme gücünüz yüksek. Genelde bu geçişte, kimseye hesap vermeyiz. Bizim ilişkideki beklentilerimiz önemlidir. Ancak şunu da belirteyim, partnerinizle ve karşı cinsle olan bağlantılarda dengeli hareket etmek gerekiyor. Sen ve ben diye diretmek yerine, biz olmayı bilmek lazım.

5-11 Mayıs haftası: Bizim için ailevi değerlerimiz ve güven içinde, huzurlu bir yaşam sürme arzumuz yoğun şekilde haftaya adım atacağız. İlişkilerde iletişime dikkat etmemizde yarar var. Birbirimizi kırıcı, hayal kırıklığı yaşamasına yol açıcı şekilde konuşmamak lazım. Ayrıca iyi niyetliliğin sınırlarını da belirlemek gerekiyor. Eğer bir ilişki gelecek vaat etmiyorsa, sorunlar devam ediyorsa ve birbirinize karşı dürüst davranmıyorsanız, bu beraberliğin uzun soluklu olması çok zor. Bir küsüp bir barışmak, sonra başkasıyla tanışıp, tekrar eski ilişkiye şans tanımak sizi yorabilir. Merkür-İkizler burcunda 7 Mayıs tarihinde etkili olacak. Bu sizler için hem akıllıca düşünmek hem de kendinizi dilediğiniz şekilde ifade etmek anlamına geliyor. Ancak biraz önce değindiğim gibi, dilimizin ayarını da bileceğiz.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta isteklerimizi elde etmek ve kendimizi güçlü hissetmek isteyeceğiz. Karşı cins üzerinde etkin olmak, sözümü dinletmek, ilişkide hakim partner profili çizebiliriz. Tutkular bir hayli yoğun olacak. Özellikle cinsellik merkezde yer alıyor. Bir yandan benim arzularım diyeceğiz, diğer taraftan karşı tarafı kaybetmemek için esneklik göstereceğiz. Ancak baskı ile yine son sözü söyleyen kişi olmaya çalışacağız. Beraberliklerde zorlu bir hafta olacak. Haftanın bir başka özelliği, özgür olmak, ilişkilerde denetim altına alınmamak, farklı olana yönelmek, değişim ve yenilenmek isteği önde olacak. Bir anda aşık olabiliriz, bir anda vazgeçebiliriz. Problemli bir ilişkimiz varsa, koparıp atabiliriz.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor. Uzun aylardır bir ileri bir geri ilişkilerde pek lezzetli dönem yaşamadık. Bazen ayrıldık sonra barıştık. Aramızdaki bağ bir gerildi, bir koptu. Gözden geçirdiğimiz beraberliğimizi veya aşka bakış açımızı, olan ve bitenleri şimdi bir başka gözle ele alarak dengeli bir beraberlik için, al gülüm ver gülüm halini kollayacağız. Güneş bu hafta itibariyle İkizler burcunda seyrine başlayacak. İletişim, bilgilenme, hazır cevaplılık, meraklılık ve seyahat arzusu bir hayli ön planda olacaktır. Karşı cinste zeka, hareketlilik, fikir paylaşımı, yolculuklar, yazışmak, haberleşmek, hobilerimizi paylaşmak, yeni insanlar tanımak arzumuz yükselecek. İkna edemeyeceğimiz pek kimse yok. Karşı cins bizim çok zeki ve oldukça aktif biri olduğumuzu görecek.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta Venüs-Boğa burcunda seyrine başlıyor. Aşk hayatımızla ilgili konularda olumlu bir enerji. Hem dürüstlük hem huzur hem güven unsurunu gözeteceğiz. Mali konularda gücü olan kişileri tercih edeceğiz. İlişkimizde tutkularımız yükselecek. Cinsellik etkili. Sadakat unsuru bir hayli kıymetli olacak. Konuşarak, fikir alışverişinde bulanarak ilişkimizi güçlendireceğiz. Yeni bir aşk kapıyı çalabilir. Beraberlikte sorunlar tatlı şeker yaklaşımlarla çözülebilir.

İŞ VE KARİYER

1-4 Mayıs arası:  Bu hafta görevlerimizi düzgün şekilde planlamamızda, kendimizden emin bir şekilde üstümüze düşen görevleri yerine getirmemizde yarar var. Zaten siz de, gayretli olacaksınız. Otorite konumundaki kişilerle iletişiminiz gayet güçlü, yenilikleri uygulama arzunuz, derleyip toparlama işleriniz başarıyla sonuçlanır. Bir işi yaparken, anlamadığınız bir şey olursa sorular sorunuz, bilgileniniz, projelerinizi yenilikçi bir gözle ele alınız. Hangi sektörde çalışıyorsanız, o sektörle ilgili piyasanın durumuna bir bakınız. Yeni fikirlerinizi etrafınızdaki kişilerle konuşarak, alışverişlerde bulunarak uygulayınız. Acele etmeyiniz. Bilinçli, sakin, kendinizden emin bir şekilde her işin altından kalkabilirsiniz. Ortaklaşa iş yaptığınız veya birlikte çalıştığınız kişilerle yapıcı, çözüm bulucu tarzda konuşunuz. İlla ben haklıyım demek yerine, nasıl birlikte ilerleriz, bunu düşününüz.

5-11 Mayıs haftası: İletişim ve işbirliğinin, dilden çıkan her sözün dikkatli ve akıllıca edilmesi gereken bir haftaya adım atıyoruz. Hem kendi değerlerimize hem de başkalarının görüşlerine saygı göstermek lazım. İyi niyetin, ortaklaşa düşünmenin, aynı dünyada yaşadığımız gerçeğinin göz ardı edilmemesinde yarar var. Merkür bu hafta İkizler burcunda ilerleyecek. İş hayatımız, haberleşme ve bilgilenme anlamında gayet yararlı. Girişimlerde bulunarak, ticari, ulaşım, satış-pazarlama, eğitim, medya ve yayıncılık faaliyetlerinde bulunarak, dil öğrenerek, kendimizi geliştirerek hızlı bir biçimde işlerimizi yoluna koyacağız.

12-18 Mayıs haftası: Ortaklık ilişkilerinde özellikle dikkatli olmak gerekiyor. Görevimizi yaparken, işin sahipleri veya iş yaptığımız insanlarla bağlantımızda özenli davranalım. Olumlu birçok görünüm var. Bunlar hem yeni projeleri, girişimleri, bağlantıları işaret etmekte. Yeni ve farklı olana yöneleceğiz. Özgür olmak isteyeceğiz. Hızlı ve gayet aktif çalışacağız. Bir yandan hareketli ve kendine özgü davranırken, diğer yandan güvenceyi de göz ardı etmeyeceğiz. Doğur alan da bu zaten. İletişim becerimiz, kendimize güven duygumuz yüksek olacak. Ancak en başta da belirttiğim gibi başkalarıyla da bağlantılarda özenli davranmamızda yarar var.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona eriyor. Kişisel ve ilişkiler anlamında içe yönelerek düşündüğümüz, üzerinde çalıştığımız, ortaklaşa hareket etmeye özen gösterdiğimiz bütün meseleleri şimdi yeni bir bakış açısıyla insanlara sunacağız, işbirliği yapacağız.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta iletişimde dikkatli ve ölçülü hareket etmek, sırf çıkarımız var diye kimseyi de yanıltıcı konuşmamak gerekiyor. Bir yandan aktif olacağız diğer taraftan yaratıcı tarzda yeteneklerimizi bir iş veya proje üzerinde gösterebileceğiz. Bazen dağınık çalışabiliriz. Böyle hallerde bir plan üzerinden gidilirse yanlışlık yapılmaz. Sağlımıza da özen göstereceğiz.

PARA

1-4 Mayıs arası: Bu hafta kazanç konularında, borçlarımızla ilgili meselelerde bilinçli davranalım. Sonradan pişman olacağımız harcamalara, işlere kalkışmayalım. Üzerimizde bir baskı oluşabilir. Bazen ödenmemiş bir borç veya dikkat edilmeden yapılan bir alışveriş bütçemizi zorlayabilir. Hafta içinde olumlu bir görünüm var. Bu sizi kazanç anlamında rahatlatabilir. Paranıza daha fazla dikkat edersiniz.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta, paranın ve bizim için kıymetli olan her şeyin hayatımızdaki anlam ve önemi üzerine düşüneceğiz. Ne olursa olsun, yaşadığımız ve öğrendiğimiz dersleri unutmayacağız. Çünkü bu dersler bize maddiyatın ne kadar önemli olduğunu öğrettiği için dikkat edeceğiz. 10 Mayıs tarihinde maddi konularda biraz nakit paraya ihtiyaç duyabiliriz. Bir şeyler yapmak isteriz ancak elimizdeki yetersiz olabilir. Bankalarla alakalı konularda hesabımızı bilelim. Ortaklaşa paralar, miras, hisse payları, kredi borçları anlamında bilinçli olmak durumundayız.

12-18 Mayıs haftası: Haftanın en etkili görünümü, Akrep burcunda oluşacak Dolunay. Ortaklık ve paylaşım ilişkilerinde tedbirli olmamız lazım.  Çok iyi düşünmeden alınan kararların bizi zor duruma düşürebileceğini göz ardı etmeyelim. Bir mülkün satışı, bir mirasın paylaşımı, bir iş ortaklığının maddi anlamda ele alınması yönündeki her türlü meseleyi bilinçli şekilde inceleyelim.

19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketinin bitişi, ortaklaşa kazançların pay edilmesi, görüşülmesi, uzun aylardır devam eden problemlerin şimdi yeni bir bakış açısıyla tekrar ele alınarak düzenlenmesi anlamında yararlıdır. Hafta içindeki görünümler sağlamlaştırmak, güven altına almak yönünde önem taşıyor.

26-31 Mayıs haftası:  Venüs-Boğa burcunda seyrine başlıyor. Mali açıdan bu bizi rahatlatıcı ve sağlam bir şekilde bütçemize yapmamızda, borçlarımızı ödememizde, yeni kazançlar elde etmemizde faydalıdır. Elimize para geçer. Merkür-Yengeç burcunda ilerleyeceği için Ailemizle veya kendimizle alakalı ihtiyaçlar üzerinde dururuz.


HAZİRAN

AŞK ve İLİŞKİLER

2-8 Haziran haftası: İlişkilerde ruhsal ve tensel çekim bir hayli güçlü. Birlikte özel paylaşımlarda bulunabilir, sözlerinizle, tavırlarınızla birbirinize ne kadar önem verdiğinizi hissettirebilirsiniz. Bekar Koçlar için bu hafta yeni biriyle tanışmak mümkün olacak. İletişim veya bir yolculukta karşılaşacağınız bir kişi dikkatinizi çekebilir. Fanteziler bir hayli güçlü. Ancak güven de çok önemli. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek.

9-15 Haziran haftası:  Aşkta güvence, paylaşım, eşit haklar, ortaklaşa hareket etmek ve güç birliğinde bulunmak çok önemli. Hafta boyunca etkin görünümler altındayız. Öncelikle ilişkide bulunduğumuz kişinin iş ve mali durumuna bir bakmak lazım. Güven vermiyorsa içtenlik yoksa ve basit hareketler söz konusu olduğunda geri çekileceğiz. 14 Haziran tarihi bu açıdan biraz zorlayıcı geçebilir. İlişkideki dengeler bozulabilir.

16-22 Haziran haftası:  Güneş bu hafta Yengeç burcunda seyrine başlayacak. Aşk hayatımızı ilgilendiren her konuda güven, teminat, ılımlı davranışlar bekleyeceğiz. Bir yuvamız olsun, çocuklarımızla mutlu bir hayat sürelim, huzur bulalım. İşte bunlar hem ailevi hem de özel dünyamızda karşımıza çıkabilecek kişiden veya şu anda beraber olduğumuz kişiden beklentimiz olacak. Ancak Merkür 17-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. Söylenene, söylediklerimize dikkat edelim.

23-29 Haziran haftası: 23 Haziran tarihinde Venüs-İkizler burcunda ilerleyecek. Merkür geri hareketini göz önüne alınca, daha önce buluştuğumuz kişiyle tekrar bir araya gelebiliriz. İletişim önemli. Muhabbet etmek, şöyle dışarı çıkmak, biraz gezmek isteyeceğiz. Tanıştığımız kişinin veya sevgilimizin aktif, bilgili, neşeli biri olmasını isteyeceğiz. 25 Haziran tarihinde ikili ilişkilerde bir yandan hakimiyetçi tavırlar diğer yandan taviz vermeye dönük hareketler gözlemlenir. Bir anda kararlar verilir, sonra vazgeçilir. 27 Temmuz tarihindeki Yeniay, aile içindeki birlik ve beraberliğe verilen önemi işaret eder.

İŞ VE KARİYER

2-8 Haziran haftası: Güneş-İkizler burcunda, ancak 7-17 Haziran arasında Merkür geri harekette olduğu için, konuştuğumuz insanlara, söylenenlere dikkat edelim. Müzik ve sanatsal konularda 4 Haziran tarihi olumlu gözükmektedir.

9-15 Haziran haftası:  İş hayatımızı ilgilendiren konularda da etkin bir haftadayız. Toplumsal ilişkilerimizi önemseyeceğiz. Gerçekçi düşünmek gerektiğini söylemeliyim. Eğer bir ortaklık ilişkiniz varsa, mutlaka mali konularda birbirinize karşı dürüst davranınız. Venüs yönettiği Boğa burcunda ilerliyor. Güven, istikrar, dürüst insanlarla çalışıyorsak, hiçbir sorun çıkmaz. Fakat iddiacı, her şeyi bildiğini söyleyen, bir de kendince karar veren bir ortakla anlaşmak zor olur. Bu hafta Yay burcunda oluşacak Dolunay ve diğer etkilere baktığımızda parasal konular çok daha öne çıkıyor. İşimizle ilgili bir dönüşüm, bir karar aşamasına gelebiliriz. Sakinlikle meseleleri ele alalım.

16-22 Haziran haftası:  17 Haziran itibariyle, çalışma hayatımızla ilgili konular üzerinde oturup şöyle bir düşünmek lazım. Merkür, bu hafta ters hareketini İkizlerde sürdürecek. Hangi alanda çalışıyorsak onunla ilgili bilgiler edinmeli, doğru bir hamle için gerekli olanları tespit etmeliyiz. Aceleci davranmamalı, enine boyuna düşünmeliyiz. Güneş-Yengeç burcunda ev ve ailevi konular üzerinde durmamızı sağlarken, Merkür geri hareketi durup olan bitene bir bakmak gerektiğini gösteriyor.

23-29 Haziran haftası:  Merkür geri hareketi devam ettiği için, işlerimizin takibini dikkatle yapmaya devam edelim. Bu hafta iş ortaklıklarının ev içinde konuşulması mümkündür. Şöyle bir gözden geçirebiliriz. Girişimlerde akıllıca hareket edelim. Venüs 23 Haziranda ikizler burcunda ilerleyecek. Bu da iki ortaklı bir işin göstergesi olabilir. İki iş üzerinde durabilirsiniz. Fakat ben Temmuz ortasına kadar bu meseleleri çok dikkatli şekilde ele almanızdan yanayım. Hayal kırıklığı yaşamamak için bu şart.

PARA

2-8 Haziran haftası: Maddi açıdan bu hafta ufak tefek paralar elinize geçebilir. Sanatla uğraşanlar, mistik faaliyetler, ev, emlak, güzelleştirme alanında çalışanlar, insanlarla birebir iletişimde bulunanlar, haberleşme sektöründe çalışanlar için de maddi açıdan fırsatlar getirici bir hafta diyebiliriz. Ancak Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Hesabımızı, aldığımızı verdiğimizi de bilelim lütfen.

9-15 Haziran haftası:  Bu hafta her anlamda önemli enerjiler mevcut. Finansal ortaklıklarda tarafların çok dikkatli bir şekilde hareket etmeleri yararlıdır. Venüs Boğa burcunda gayet olumludur. Eğer her iki taraf da, dürüstçe hareket etmeyi ve ilerisi adına istikrarlı ilerlemeyi biliyorsa bu zorluklar güce dönüştürülür, kazanç elde edilir. Tam tersine, biri diğeri üzerinde baskı kurmaya kalkarsa zor olur. Gizli saklı işlerden kaçınmak lazım. Maddi konularda da alışverişlere dikkat etmemizde yarar var. Kazanç getirici işlere ağırlık verelim. Sorumluluklarımızı bilelim.

16-22 Haziran haftası:  Bu hafta finansal konularda dikkatli bir şekilde hem evimizin ihtiyaçları hem de ailemizle ilgili gereksinimler üzerinde duracağız. Güven içinde yaşamak ve bir ev sahibi olmak isteyeceğiz. İşimiz emlak sektörü, ailelere yönelik hizmetler, güzelleştirme, üretimle alakalı bir alanda ise, kazanç anlamında neler yapabiliriz bunlar üzerinde duracağız. Aceleci kararlar vermeyeceğiz. Merkür geri hareketi iş görüşmelerinde dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

23-29 Haziran haftası:  Mali konularda özellikle ortaklıklar söz konusuysa dikkatli olacağız. İş görüşmelerinde bize sunulan şartlara bakacağız. İşin içinde para varsa, bizim de temkinli olmamız dağılmamamız gerekiyor. Hem Merkür geri hareketi hem de Venüs-İkizler geçişi, zaten özen göstermenin işareti. Hesap yapacağız, artıları eksileri gözden geçireceğiz. Böylece Temmuz ortasına kadar bir yön tespit edeceğiz.


TEMMUZ

AŞK VE İLİŞKİLER

1-6 Temmuz haftası: İlişkide her iki tarafın da akıllıca düşünerek, dürüst bir şekilde konuşmalarında fayda var. Ancak bu şekilde ilişkide dengeler yerine oturur ve gelişim sağlanır. 4 Temmuz tarihinde beraberliği zorlayan, anlaşmazlığa yol açan sert bir görünüm oluşacak. Bütün değerlerinizi hassasiyetle koruma altına alacaksınız. İlkelerinize uymayan bir kişiyle anlaşmanız mümkün değil. Bu sert duruşunuz karşı cinsle aranızda sorun oluşturur. Sert ve itici bulunabilirsiniz.

7-13 Temmuz haftası: İlişki anlamında olumlu enerjilerle haftaya başlayacağız. Özellikle ciddi ve uzun süreli ilişkiler kurulabilir. Sağlam temelli olanlar güçlenir. İleriye yönelik kararlar alınır. Kısa süreli olup, flört ilişkilerine pek önem verilmeyecektir. Bu yönde arkadaşlıklardan ziyade evliliğe dönüşebilecek beraberlikler önemsenecektir.

14-20 Temmuz haftası: Bu haftaki enerjiler oldukça etkileyici. Bir yanıyla ilişkilerde aktif olmak isterken aslında bir taraftan da uyumdan yanayız. Hani şu istemem yan cebime koy misali. Evlilik, doğru bir insan çıktığında tabii ki istediğimiz bir şey. Ancak bu zamanda oldukça zor diye düşünüyoruz. Evli olanlar ise, sorunlarını bazen tartışarak çözmeye çalışsalar da, biliyorlar ki başka biriyle olsalardı farklı bir şey olmayacaktı. 16 Temmuz tarihinde Jüpiter-Aslan burcunda ilerleyecek. Ağustos 2015 dek sürecek. Bir yanıyla gelişim, büyüme, verimlilik, keşif dönemi olan bu süreçte özel biri olduğumuzu ve bizimle olmanın karşı cins için şans anlamına geldiğini düşüneceğiz. Zevkli olan her şeyi denemek, görmek, yaşamaktan yana olacağız.

21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihinde Güneş-Aslan burcunda ilerleyecek ve  aşk hayatınızla ilgili konularda olumlu gelişmelere, zevkli paylaşımlara işaret olacak. Hem kendinizi güçlü bir şekilde ifade edeceksiniz hem de karşı cins üzerinde etkiniz yüksek olacak. Çocuklarınızla ilişkiniz güçlenecek veya onlarla olan bağlantınız olumlu yönde gelişecektir. 24 Temmuz tarihinde yeni tanışmalar ve oldukça etkileyici karşılaşmalar gerçekleşir. Aşk hayatımızın merkez sahnesinde yer alır. 27 Temmuz tarihinde Yeniay-Aslan burcunda gerçekleşecek. Bu da son derece olumlu bir enerjidir. Aşk hayatımızla ilgili konularda alınan kararların, gelişmelerin işaretçisidir.

İŞ VE KARİYER

1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketi sonlanmış bulunuyor. Böylece çalışma hayatınızla ilgili konularda başvuru, görüşmeler, işlerinizi yoluna koymanız, gayet akıllıca planlamalar yapmanız mümkün. Ortaklık işlerinde de her iki taraf bir araya gelerek görüşebilir. İş güvenliği ve şartları üzerinde durulur.

7-13 Temmuz haftası: Dolunay 12 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. İş hayatımızda sorumluluklar belirgin bir şekilde artar. İşimize önem vermemizi gerektiren ciddiyet ve disiplin yorucu gelebilir. Bir yanıyla ailevi hayatımıza önem vereceğiz, diğer taraftan görevlerimizi ihmal etmeyeceğiz.

14-20 Temmuz haftası: İş ilişkilerinde duyarlılık ön planda olacaktır. İşe gitmek istemeyiz veya bazı insanlara kırgınızdır evde dinlenmek isteriz. Kendimize göre değerlendirmede bulunuruz, yanlış anlarız veya hata yapabiliriz. Özellikle ortaklaşa çalışıyorsak, uyumsuz davranabiliriz.

21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihinde çalışma hayatınızı ilgilendiren konularda duygusal düşünmeyi bir yana bırakıp, güçlü bir şekilde işinize, sorumluluklarınıza sarılın. Çünkü bu sizi geliştirecek ve güçlendirecektir. Tam tersi bir durum gelgitler arasında yanlış kararlar vermenize sebep olur. Hayata güçlü yanıt vermenin yolu, kendinizin ve hedefinizin farkına varmaktan geçiyor. 25 Temmuz tarihinde yenilikleri hayatınıza uyarlamanız ve değişime kucak açmanız için, gereksiz meseleleri aşırı duyarlılık altında ele almamak lazım. Çünkü hem iş hem mali anlamda kriz yaşanmasına sebep olur.

PARA

1-6 Temmuz haftası: Venüs 18 Temmuz tarihine kadar Yengeç burcunda.  Mali konularda evimiz ve ailemizle ilgili gereksinimlerimiz, kişisel ihtiyaçlarımız üzerinde duracağız. Ev-emlak-geleceğin güvence altına alınması gibi hususlar üzerinde duracağız.

7-13 Temmuz haftası: Maddi konular üzerinde dikkatlice duracağız. İş ortaklıklarımızı sağlamlaştıracağız. Genel olarak bu haftadan mali anlamda yararlanacak kişiler, birlik ve beraberlik içinde olan aileler, hesabını bilen kişiler ve dayanışma içinde olan iş ortaklarıdır.

14-20 Temmuz haftası: Maddi konularda kendi huzurumuz ve ihtiyaçlarımızı öne alarak düşüneceğiz. Kendimizi huzursuz hissettiğimizde daha fazla para harcayabiliriz. 18 Temmuz tarihinde kazanç evimizle ilgili konularda etkili olacak Venüs-Yengeç burcu geçişi, mali konularda ailenin ihtiyaçlarını göre kendinizi ayarlamanız gerektiğini işaret ediyor. Ayrıca bir mülkün, bir paranın pay edilmesi gibi konuları gündeme taşıyor.

21-27 Temmuz haftası: 24 Temmuz tarihinde maddi konularda çok dikkatli ve gerçekçi bir şekilde bütçenizi gözden geçiriniz. Ne fazla hayalci ne gereğinden çok özverili davranarak mali konularda kendinizi zor durumda bırakmayınız. 26 Temmuz tarihinde Mars-Akrep burcunda seyrine başlayacak. Bu ortaklıkların ve ortaklaşa kazanç konularının tekrar derinlikli ele alınması ve güçlendirilmesi anlamında önem taşıyor. Sorunlu ortaklıklar bir testten geçecek. Sağlam olanlar kuvvetlenecektir.


AĞUSTOS

AŞK VE İLİŞKİLER

1-3 Ağustos arası: 1 Ağustos tarihinde Merkür-Aslan burcunda seyrine başlıyor. Bu geçişte hem zevk aldığınız hobilerinizle ilgilenebilir hem de aşkta ilk ve son sözü söyleyen kişi olmak istersiniz. Etkilemek istediğiniz kişiye nasıl konuşmanız gerektiğini bilirsiniz. Yazışma, haberleşme ve zihne dayalı oyun ve aktiviteler, gezmek, görmek, yaşamak için bağlantılar kurmak kolaylaşır. Ancak dinlemeyi de bilmeli, her söylediğinizin kabul edilmesini beklememeli. Bu hafta ailevi konular başta olmak üzere ikili ilişkilerde birbirinizle olan sevgi alışverişinizi şöyle bir yenilemek, tekrar gözden geçirip sağlamlaştırmakta yarar var. Yoksa bağlarımız zayıflar ve sonrasında birlik bütünlük bozulur.

4-10 Ağustos haftası:  6 Ağustos tarihinde ailevi ve ilişkinizle ilgili konularda birbirinize olan yaklaşımınıza dikkat ediniz. Bazen ölçüyü kaçırabilirsiniz. Burada önemli olan ortaklaşa hareket etmektir. Yıkmak değil, yapıcı olmaktır.  8 ve 9 Ağustos aşkta özgürlük, sürpriz tanışmalar, kendinizi dilediğiniz gibi ifade edebilme ve kişisel anlamda her türlü yeniliğe açık olmanızı sağlıyor. Gayet olumlu, heyecan verici tanışmaların da göstergesidir. Çevrenizde bulunan tüm güzellikleri anında fark eder, merakla incelersiniz. Fikirleri farklı, görüş zenginliği olan, hayata heyecan katabilen kişilere yönelirsiniz. Aşkta en olumlu günlerdir ve eğer siz sevgilinize sürpriz yapmak istiyorsanız bu iki günü tercih edebilirsiniz. Her türlü sorunun üstesinden gelebilecek özgüven duygusu ve parlak fikirleriniz karşı cins üzerinde bir hayli etkili olur.

11-17 Ağustos haftası: 11 Ağustos tarihinde aşk hayatınız güçleniyor. Bu hafta hem uzun süreli ilişkiler hem de flört tarzı yakınlaşmalar yönünde fırsatlar getiricidir. Yeni biriyle tanışabilirsiniz. Bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Kendinize duyduğunuz güven sözlerinize yansır. Sohbet etmek, gezmek, eğlenmek, dikkatleri çekmek hoşunuza gider. 12 Ağustos tarihinde Venüs-Aslan burcunda ilerliyor ve sizler aşkta bir kat daha güçlenmiş oluyorsunuz. Her an hayatınıza biri girebilir ve onun başını döndürebilirsiniz.

18-24 Ağustos haftası:  18 Ağustos tarihindeki görünüm, aşkla buluşmanın,  aşkla yol almanın, coşmanın belirtisidir. Gönül tahtına kurulacağımız sevgiliye cömertçe merhaba demeye hazırızdır. Kozadan çıkmaya hazır kelebekler gibi özgürce uçmaya hazırlanırız.  Eğlenceli, keyifli olan aktiviteler ilgimizi çeker. Hayatın tüm güzelliklerini yaşamak isteğimiz yüksektir. Ancak aklımız da başımızda olmalıdır. Şöyle bir olan bitene bakmalı, doğru ile yanlış mutlaka ayırt edilmelidir. Böylece doğru bir saptamada bulunulabilir.

25-31 Ağustos haftası: Bu hafta flört türü ilişkiler ön planda olacak. Cinsel anlamda arzularımız yoğun. Bu türden beraberlikleri tercih edebiliriz. Hayatın zaten yeteri kadar yükü olduğunu düşünerek, kendimizi üzmek, yormak istemeyiz. Tensel zevklerimizi öne alarak, ciddiyeti geride tutarak aşkı zevkli ve eğlenceli tarafından görürüz. Açıkça niyetimizi belli ederiz. Lafı sözü uzatmadan arkadaşlıklara, hızlı aşklara yöneliriz. İlişkimiz uzun süredir devam ediyorsa, yine aynı şekilde üzerimizde baskı kurulmasından hoşlanmayız. Bizim için fanteziler, eş ile yaşanan özel saatler çok daha anlamlıdır.

İŞ VE KARİYER

1-3 Ağustos arası: 1 Ağustos tarihindeki Merkür-Aslan geçişi çalışma hayatınızı aktif hale getirici, yeni işler, yeni görüşmelerde bulunmanızı sağlayıcıdır. Bu işler iletişime, el becerilerine dayalı olup gönlü hoş kılan, yenileştiren sanat veya farklı alandaki çalışmalardır. Sağlıkla da alakası vardır. Kişi sosyal hayatta insanlarla birebir görüşerek yaptığı işi gayet iyi lanse edebilir. Ancak bir şeye dikkat etmek gerekir ki, her sözünüz veya yaptığınız her işte dikkat şarttır. Bazen aşırı kendinden emin olmak, farkında olmadan hata yapmanıza neden olabilir.

4-10 Ağustos haftası:  İş hayatınızla ilgili konularda şu aralar hoşunuza gidebilecek ve maddi açıdan doyurucu olabilecek işler bulmak zor. Özellikle iş arayanlar için bu durum bir hayli etkili. Ancak üzülmeyiniz. 15 Ağustos sonrası arzu ettiğiniz işi bulabilirsiniz.  Bu hafta mevcut işinizde ilişkilere dikkat ederek rutin akışa uymakta yarar var. 10 Ağustos tarihindeki Dolunay kendinize duyduğunuz güveni ve yeteneklerinizi bir grup veya toplum içinde ifade edebilmektir. Böylece daha geniş bir çevrede kendinizi göstermiş olursunuz.

11-17 Ağustos haftası:  Bu hafta işlerinizi şevkle yaparsınız. Yeteneklerinizi işinizde göstermek, başkalarını sunmak, iletişimde bulunmak sizin için zevklidir. İş girişimi veya ortaklık düşünüyorsanız bu hafta görüşmelerde bulunabilirsiniz. 15 Ağustos tarihinde Merkür-Başak burcunda seyrine başlayacak. İş hayatınız aktif hale gelecek. Bir yandan iletişimde bulunacak diğer taraftan işlerinizi organize edeceksiniz. Sıkı çalışmak, detaylar üzerinde durarak mükemmel işler çıkarmak mümkündür. Düzenleme, işlerlik kazanma yönünde de başarılı çalışmalarda bulunabilirsiniz.

18-24 Ağustos haftası: İş konularında bir yandan seçici düşünen aklımız diğer yandan hayal gücünün sonsuz sınırlarında gezinir durur. Hangi seçenek bizim için daha doğrudur? İyice bir bakmak gerekir. Kararsız kalabiliriz. Böyle zamanlarda, deneyimli kişilere sormak, şöyle bir araştırma yapmak yerinde olur.  Bu yanılmamızın önüne geçtiği gibi,  farklı açılardan durumu görmemizi sağlar.

25-31 Ağustos haftası: Bu hafta iş hayatımızda enerjimiz gayet yüksek olacak. Ancak bu gücü doğru şekilde kullanmak için de aklımız başımızda olmalı. Eğer ortaklaşa bir iş yapılacaksa, kazanç-kayıp anlamında mutlaka düşünmeliyiz. Eğer bir yerde çalışmaya başlayacaksak, görevimiz ne olacak, konum olarak bize uygun mu diye düşünelim. Ancak gerginliğe düşmeden ve çok da fazla baskıcı tutum göstermeden. Çünkü hırsımız bir hayli yükselecek. 25 Ağustos tarihindeki Başak burcunda oluşacak Yeniay, tam da zamanında doğar ve bizim tercihlerimizi gözden geçirmemizde yardımcı olur.

PARA

1-3 Ağustos arası:  Maddi konularda özellikle banka ödemeleri,  krediler, bir mülkün satışı, bir işin bağlanması yönündeki hesapların çok iyi kontrol edilmesi şarttır. Akıllıca işler ve yatırımlar yapmanın yolu budur. Bu hafta başkaları yoluyla elinize geçen paraları iyi değerlendirmeniz, ortaklaşa işlere önem vermeniz yerinde olur. Sağlamcılık ve garantili düşünme çok önemli. Hemen halledeyim demek yerine, düşünüp karar vereyim demek faydalıdır.

4-10 Ağustos haftası: 5 Ağustos tarihlerinde maddi konularda ve ortaklaşa kazançlar anlamında yapıcı ve yararlı biçimde hareket edilmesinde yarar var. Sağlam ve uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Ayrıca yatırım anlamında olan işlerinizde de, sizi kimsenin manipüle etmesine izin vermeyiniz.

11-17 Ağustos haftası:  12 Ağustos tarihinde yaratıcı yöndeki becerilerinizi sergileme, bundan kazanç elde etme yönünde şansınız yükseliyor. İş hayatınız ve mali konularda aklı başında kararlar verebilirsiniz. Başkalarıyla ortaklaşa çalışarak mali açıdan da para kazanabilirsiniz.
18-24 Ağustos haftası:  Maddi konularda iyimser düşünmemizi, kazanç anlamında umutlu olmamızı sağlayan 18 Ağustos tarihi olumludur. Ayrıca elimize bir miktar para geçebilir. Gayet sevinçli, güzel bir güne uyanmanın zevkiyle alışverişimizi yapabiliriz, hoşumuza giden bir şeyler yaparız. Tatilde isek, farklı yerler görürüz. Bol bol para harcayabiliriz.

25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda 25 Ağustos tarihi ortaklaşa yapılacak işler ve kazançların tespiti, çıkarlarımızın gözetilmesi yönünde kuvvetlendirici ve gayet akıllıca hareket etmemizi sağlayıcıdır. Nereden ne gelir, ne yaparsam payıma uygun olan düşer, kimler üzerinde etkili olurum, bunların hepsini tespit edebiliriz.


EYLÜL

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Eylül haftası:  2 Eylül tarihinde Merkür-Terazi burcunda ilerleyecek. İlişkinizle ilgili konular üzerinde düşüneceksiniz. Bir yandan akıllıca duruma bakmak diğer taraftan partnerinizin de fikirlerini almak yararlı olur. Ortaklaşa düşünme zamanı da diyebiliriz. Kararlar alınabilir ve sorunlar varsa bunlar birlikte çözüme kavuşturulur. Eğer partnerimizle yeni tanışmışsak,  hem kişisel düşüncelerini hem de ilişkilere bakış açısını öğrenelim.  Biz bu hafta ilişkilerde titiz ve seçici davranacağız.

8-14 Eylül haftası:  10 Eylül tarihinde şartlar gereği partnerimizle iyi geçinmemiz,  dikkatli konuşmamızda yarar var. Bu işimize gelmeyecek. Ancak sözlerimize ve davranışlarınıza dikkat edelim. 13 Eylül tarihinde, cesaretle ilerlemek ve kendi yolunuzu  çizmek isteyeceksiniz. İlişkilerde köprüleri yıkmadan aklı başında düşünmelisiniz. 14 Eylül tarihinde Mars-Yay burcunda ilerleyecek. Yenilenmek, hayatı keşfetmek, deneyimler yaşamak üzere seyahate çıkabilirsiniz. Yeni birçok kişiyle tanışabilirsiniz.

15-21 Eylül haftası:  17 Eylül tarihinde iki önemli görünüm oluşacak. İlişkinizle alakalı konularda bireysel yaklaşımda bulunabilirsiniz. Kendinize dönük düşünüp, endişeli bir şekilde hareket edebilirsiniz. Oysaki bugün, tarafsız, mantıklı, artı-eksi yönleriyle meseleleri ele almalısınız. İster dargınlık, ister evlilik, ister yeni tanışıklık olsun fark etmez. Bugün geleceğe dönük düşünmek ve ilişkilerde dengeli hareket etmek durumundasınız. Mantıklı olmak kazanç getirir.

22-28 Eylül haftası: 22 Eylül tarihi harika bir gün. Attığınız her adım başarıyla sonuçlanır. 23 Eylül tarihinde Güneş-Terazi burcunda seyrine başlıyor. İlişki hayatınızla birebir konularda etkili olan bu geçiş sizin istek ve arzularınız ile partnerimizin beklentileri arasındaki farklılığın ortaya konduğu, her iki kişinin de birbirine ayna olduğu zamandır. Sağlam ilişkilerde birlik ve beraberlik içinde bütünlük sağlanır. Ancak problemli çiftlerde uyumsuzluk rahatsız edici olabilir. 25 Eylül tarihinde Jüpiter-Uranüs arasında olumlu bir görünüm meydana gelecek. Aşk hayatınızda çok şanslı bir dönemdesiniz. Çocuk sahibi olabilirsiniz. Hayatınızda yepyeni bir değişim meydana gelecek.

İŞ VE KARİYER

1-7 Eylül haftası:  Bu hafta iş ortaklıkları, sözleşme, çalışma hayatınızla ilgili konular üzerinde düşüneceksiniz. Yeni bir işe başlanacaksa, mutlaka sözleşme yapınız.  İş şartları, ortam, kazanç ve konumunuzla ilgili önemli kararlar verebilirsiniz. Venüs-Başak burcu geçişi 5 Eylül tarihinde gerçekleşecek. İş alanındaki ilişkiler, ortam ve maddi konular üzerinde durabiliriz. Eğer bir iş ortaklığı düşünüyorsak şartları gözden geçirebiliriz.

8-14 Eylül haftası:  9 Eylül tarihindeki Dolunay, bir yandan hayatın üzerimizdeki baskılarından, karmaşasından, problemlerinden, çaresizliğimizden kaçış arzumuzun işaretçisi, ancak diğer taraftan çalışmamız, çaba sarf etmemiz, hayatımızı düzene koymamız gerektiği yolundaki bir ikaz ışığı. 10 Eylül tarihi zorlu gibi dursa da, çalışma hayatınızı ilgilendiren tüm konularda durumunuzu titizlikle gözden geçiriniz. Zevk aldığınız bir işte çalışıyor musunuz?  Çalıştığınız alanda bilgi ve deneyiminiz yeterli mi? burada çalışmaya devam etmek size ne faydalar sağlar? Bunları gerçekçi bir şekilde yanıtladınız mı sorun kalmaz.

15-21 Eylül haftası:  17 Eylül tarihinde gerek ilişkiniz ve gerekse çalışma hayatınızla ilgili konularda değer yargılarınıza ters düşen ve sizi bir hayli rahatsız eden, gerilim yaratan meseleler üzerinde bugün geleceğe dönük bir karar alabilirsiniz. Stres altında kalmamak için çok mantıklı ve tarafsız bir şekilde düşünmelisiniz.

22-28 Eylül haftası: Bu hafta çalışma hayatınızla ilgili konularda derinlikli bir şekilde düşüneceksiniz. Yakın çevrenizden biriyle veya dışarıdan bir kişiyle mali anlamda bir ortaklık kurmayı düşünüyorsanız, öncelikle bu kişilerin güvenilirliği hususunda mutlaka iyi düşününüz. Sigortasız ve sözleşmesiz işe başlamayın.

PARA

1-7 Eylül haftası:  5 Eylül tarihinde Venüs-Başak burcunda seyrine başlayacak. Sizin için önemli olan, yapılacak işe alınacak bedelin hakkaniyetli bir şekilde olmasıdır. Devam eden işinizdeki gelir yetersiz ise, aynı ortamda çalıştığınız kişilerle aranızda ücret farklılığı varsa bunlar üzerinde görüşmelerde bulunabilirsiniz. Çalışmamız, kazanmamız, görevlerimizi yerine getirmemiz, emek sarf etmemiz gerekiyor. Bu iki hususu öyle bir ayarlamalıyız ki, hem ruhsal anlamda huzur bulalım hem de sağlıklı bir şekilde yaşayarak hayatımızı düzenleyelim.

8-14 Eylül haftası: 11 Eylül tarihinde çalışma hayatımızı ve ortaklaşa kazançlarımızı bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmamızda yarar var. Sadece kendi bakış açımızla hareket etmeyelim. Titiz dikkatli bir şekilde olan bitene bakalım.

15-21 Eylül haftası: 21 Eylül tarihinde iş hayatınız ve ortaklaşa kazanç ilişkisi içinde olduğunuz insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Miras ve hisseli paralarla alakalı görüşebilirsiniz. Eğer bir iş ortaklığı söz konusuysa bütün şartları gözden geçirebilirsiniz.

22-28 Eylül haftası: 28 Eylül tarihinde Merkür-Akrep burcunda ilerleyecek. Ortaklaşa kazanıp bölüştüğümüz insanlarla olan ilişkimizi, mali hesaplarımızı, bankalarla alakalı işlerimizi gözden geçirmeye başlayacağız. Miras bölüşümü, hisseli paralar, eş ve iş ortağınızın mali durumu, borçlarımız, ödememiz gereken vergiler, yükümlü olduğumuz ve altına imza attığımız belgeler, kredi başvuruları gibi meseleler üzerinde düşüneceğiz.


EKİM AYI

Ekim ayı özel dosyası- Aşk-İş-Para
Güneş ve Ay Tutulmaları ve
Merkür Akrep-Terazi geri hareketleri

1-5 Ekim haftası: Merkür 4-10 Ekim arasında Akrep burcunda gerileyecek. İş veya özel anlamdaki finansal hesaplarınızı kontrol ediniz. Kardeşleriniz, çocuklarınız veya yakınlarınızla ilgili mali konuları, bir malın paylaşımını, işletimini, bir mülkün devredilmesi gibi durumları da gözden geçiriniz. Genel olarak Akrep burcundaki gerileme süreçlerinde size birilerinin finansal anlamda desteği olmaz. Bu yüzden de, kredi çekmek, miras konularında sonuç almak, birilerinden finansal yardım istemek mümkün değildir.  Bir ortaklığı bitirmek, başka bir ortakla yola devam etmek, kurulmuş bir mali anlaşmayı iptal etmek doğru olmaz. Beklemede kalınmalıdır. Paranızı başkasının işletmesine izin vermek,  bir mülkü satmak, devretmek, bir iş kurmak gibi planlarınızı beklemeye alınız. Ayrıca çalışma hayatınız nedeniyle yaşanan finansal sıkıntı, kriz veya problemleriniz varsa bunları da bu süreçte gözden geçiriniz.

6-12 Ekim haftası:  8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması ve aynı gün gerçekleşecek görünümler her ne kadar bireysel hareket etmenize neden olsa da, bu ilişki bir ortaklıktır. Partneriniz ve siz bu beraberliği yeniden yapılandırmak, dengeli hale getirmek için üzerinde düşüneceksiniz. Yeni bir ilişki, ortaklık gündeme gelebilir.  İki ayrı alanda etkili olacak Merkür geri hareketleri de aslında size yardımcıdır. Evet, bir gerginlik oluşacak. Fakat sabırlı olursanız kazançlı çıkarsınız.

Merkür, 10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür, bu seferde ikili ilişkileri ele alış biçiminiz, evlilik, uzun süreli ciddi beraberliklerdeki tutum ve davranışların, iletişim anlamındaki durumunuzun gözden geçirilmesi yönünde önem taşımaktadır. Mutlaka karşı tarafı da dinlemelisiniz. İster olumlu ister olumsuz yönde olsun hep dengeyi muhafaza ederek düşünmeye çalışınız.

24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması, ortaklaşa kazançlar, hisseli paraların bölüşümü, kredi, miras, nafaka davalarında 9 Kasım tarihine kadar sabırlı olmanız, uyumlu davranmanız gerekir.  Bu tarih sonrası netleşme başlar. Eğer bir iş kurmak veya iş ortaklığında bulunmak istiyorsanız 11 Kasım tarihi uygundur.


KASIM

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Kasım haftası:  9 Kasım tarihindeki Merkür-Akrep geçişinde, iş ve özel amaçlı beraberliklerimizi maddi ve manevi değerlerimiz, ihtiyaçlarımız yönünde gözden geçireceğiz. “Birlik ve bütünlük içinde hareket ediyor muyuz,  aramızda ne gibi sorunlar var ve her iki taraf da bir arada olmaktan dolayı büyüyor ve gelişiyor mu? Keseri kendine yontan taraf hangisi? “diyerek bunlara bir bakacağız. Burada tabii ki, çıkarlarımızı gözetmekten yana davranabiliriz.

10-16 Kasım haftası:  16 Kasım tarihindeki Venüs-Yay burcu geçişi genel açıdan bakıldığında insanın özgürce ilişkiler yaşamak, her görüşten insanı kucaklamak, gönlünün kapılarını açmak, pozitif yönde anlaşmak, samimiyeti her daim öne almak şeklinde özetlenebilir. Yaşam sevincinizin bir hayli yükseldiği bu süreçte ayrıntıların üzerinde pek durulmaz. Bütüne ve bütünün hissettirdiği coşkuya, hevese, keyiflere önem verilir.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım Yay burcunda oluşacak Yeniayı gayet olumlu buluyorum.  Yenilikleri işaret ettiği gibi ideallerimizin peşinden gitmemizi de sağlayacak. Keşif, bilgilenme ve kendinizi ifade edebilmede kuvvetiniz olacak. Yaşamın çok farklı yönlerini ve kendinize yeni bir dünya kurmayı başaracaksınız. Fikirlerinizi insanlarla paylaşacak. Medya, yayıncılık, turizm, seyahat, ticaret konularında girişimlerde bulunacaksınız. İnsanlarla ilişkiniz kuvvetlenecek. Pozitif anlamda büyüyeceksiniz. İki hafta bekleyiniz.

24-30 Kasım haftası: Farklı ufuklara açılma arzusu 22 Kasım Güneş-Yay burcu geçişinde bir hayli yoğundur. Dünyayı ele alış biçiminize ve bakış açınıza göre aşkı şekillendirirsiniz.  Kendinizi olduğunuz gibi ifade etmekten hoşlanırsınız. İyimser ve neşeli, bağımsız ve çok yönlü bir sevgi alış verişi ilişkilerde öne çıkar.

İŞ VE KARİYER

3-9 Kasım haftası:  1 Kasım tarihindeki görüşmeler olumlu yöndedir. Bağlantıda bulunacağınız kişiler size olumlu yönde geri döneceklerdir.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım tarihindeki Güneş-Yay burcu seyri, uzak yollara gitmek, oralarda yaşamak, çalışmak veya yerleşmek, özgür olmak, farklı fikirlere sahip insanlarla tanışmak, değişik yerler görerek hayatın farkına varmak, eğitim-iş ve kişisel anlamda yeni kararlar almak mümkündür.  Bizi sıkıştıran, önümüzde engel oluşturan hiçbir şeyden zevk almayız. Özünde iyimserlik olan cesarete sahibiz. Uzak yollara gitmek, oralarda yaşamak, çalışmak veya yerleşmek, özgür olmak bizim için gayet önemlidir.

24-30 Kasım haftası:  28 Kasım tarihinde Merkür-Yay burcunda seyrine başlıyor. Keşif süreci. Gayet olumlu buluyorum.  Bir yandan yeniliklere hevesli olacağız diğer yandan uygulayacağız.  Bildiklerimizi başkalarıyla paylaşacağız. Değişimler hayatımızda faydalı şekilde gelişecek. Medya, yayıncılık konularında ihtisas görebilir, içinde yer alabiliriz. Daha çok okuyacağız, fikir sahibi olacağız ve ufkumuz genişleyecek. Eğitimden ticaret hayatına kadar geniş bir alanda hızlanma görülecek.

PARA

3-9 Kasım haftası: 7 Kasım tarihindeki Dolunayda, paranıza sahip çıkmak, kişisel değerlerinizi korumak ve kollamak arzunuz yüksek olacaktır.  Maddi ve manevi güvenliğinize önem göstermeniz gayet faydalıdır. Paranızı bilmediğiniz alanlarda değerlendirmeye kalkışmamalı, mütevazı bir şekilde yaşamaya özen göstermelisiniz.

10-16 Kasım haftası: 13 Kasım tarihi, mali yönden son derece önemli bir anlaşmanın, ortaklığın işaretçisidir. Sorumluluk yükleyicidir ancak gelişiminiz anlamında gayet kıymetlidir. Bir iş kurulması, bir işin ilerletilmesi, mali anlamda yararsız bir ortaklığın son bulması gibi. Bu bir yolun ayrımı ve bir yolun başlangıcıdır.

17-23 Kasım haftası:  20 Kasım tarihinde parasal konularda dikkatli olalım. Kredi kartlarına fazla yüklenmeyelim. Ortaklık hesaplarımızı da kontrol edelim.
24-30 Kasım haftası:  27 Kasım tarihinde yine dikkatli olacağız. Elimize geçeni bir kenara koymakta yarar var. Yolculuk veya sağlık nedenli harcamalar olabilir.


ARALIK

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Aralık haftası:  1 Aralık tarihinde, çabuk kararlar almaya, yenilikleri uygulamaya dönük düşüneceğiz. Ancak diğer taraftan çabucak sıkılabilir, boş verebiliriz. Gizli dünyamızın içindekileri kimse bilmez. Sohbet ederiz, iletişimde bulunuruz ama pek tatmin olmayız.

8-14 Aralık haftası:  İlişki konularında 10 Aralık Venüs-Oğlak geçişi önemlidir. İlişkinizin toplum içindeki yeri, konumu, ciddiyeti, taşıdığı misyonu değerlendirmeniz ve sorumluluklarınız konusunda daha ciddi hareket etmeniz şarttır.  Aranızda sorun yaratan maddiyat, sorumluluk, saygınlık, toplumsal durumunuz,  beraberliğin sağlamlığı gibi konular ciddi bir biçimde ele alınmalıdır.

15-21 Aralık haftası: Bu hafta itibariyle ikili ilişkilerde daha bir ciddi olacağız. Enine boyuna partnerimizi gözlem altına alacağız. Dürüstlük, güvenilirlik çok önemli hale geliyor.

22-28 Aralık haftası: Güç ve kariyer sahibi, toplum içinde belli saygınlığı olan kişiyi tercih edeceğiz Güneş-Oğlak burcu seyri 22 Aralık tarihinde başlayacak. Bu geçiş, mesleki konularda etkili olsa da, aşk açısından da önemlidir. Bu dönemde ilişkinizdeki sorunları ciddi biçimde ele almanızda yarar var.

İŞ VE KARİYER

1-7 Aralık haftası:  5 Aralık tarihinde Mars-Kova burcu seyri başlıyor. Özgürce hareket etmek, yeni hedefler belirlemek, bir grubun içinde kendinizi göstermek, sosyal aktiviteler arkadaşlık ilişkileri ön planda olacak. Toplumsal ilişkileriniz, amacınıza giden yolda size rehber olacak. İnsanları belli bir amaç çerçevesinde organize edebilirsiniz. İnternet aktif kullanım alanınız olacaktır.

8-14 Aralık haftası:  10 Aralık tarihinde Venüs-Oğlak burcunda seyrine başlıyor. Ciddi ve sorumluluklarınızın farkında olarak otoritelerle ilişkinize dikkat ederek dönemi geçirmekte yarar var. İş yaptığınız kişilerle aranızda belli bir mesafe bulunması doğaldır. İş başvurularında giyiminizden konuşmanıza kadar duruşunuzla güven uyandırmayı unutmayınız. Dürüst olmak, net bir tavır koymak, isteklerinizi ve yeteneklerinizi öne sürmek yararlıdır.

15-21 Aralık haftası: 15 Aralık tarihi önemlidir. (Uranüs-Pluto görünümü) Uzun senelerdir mücadele ettiğiniz halde, gittiğiniz yol, kurduğunuz ilişki, sürdürdüğünüz yaşam size bir fayda sağlamamışsa artık veda etmek zamanı gelmiş demektir. Bütün bunlar tabii ki çok kolay olmaz. Kişi yeniye yer açabilmek için, eskiyle vedalaşmak zorundadır. 17 Aralık tarihindeki Merkür-Oğlak geçişi,  iş hayatında disiplinli düşünmemizi, planlarımızı gözden geçirmemizi ve analizde bulunmamızı sağlayacaktır. İş yaptığımız insanlarla ve bir arada çalıştığımız mesai arkadaşlarımızla belli bir mesafeyi koruyacağız. İş başvuruları veya görüşmelerde uzun vadeli, güvenilir olanı tercih edeceğiz.

22-28 Aralık haftası: 22 Aralık Güneş-Oğlak burcu geçişinde merkez aldığınız nokta,  disiplinli çalışma, sorumluluk, kariyer yapmak, yükselmektir. Yavaş ve emin adımlarla ilerleyerek en üst noktaya gelebilirsiniz. Hedef belirlemek ve bu hedefe göre çalışma planınızı yapmak, uygulamak, işinize göre sosyal ilişkilerinizi düzenlemek, sabırlı olmak vaktidir. Oğlak burcunda oluşacak Yeniay, iş hayatınızla ilgili konulardaki sorumlulukların olumlu yönde  artışı, karşınıza çıkabilecek yeni fırsatların işaretidir.

PARA

1-7 Aralık haftası:  Bu hafta ortaklaşa kazanç konularında fırsatlar olumlu gelişmeler yaşayacaksınız. Girişimler kazandırıcı olacaktır.

8-14 Aralık haftası:  Kazanç konularında da etkili olacak Venüs-Oğlak geçişi, bütçenizin sınırları çerçevesinde  hareket etmenin, sorumluluklarınızın farkında olarak avucunuzdaki parayı idareli kullanmanın önemini göstermektedir. Bu süreçte,  seçimlerinizi doğru bir biçimde yapmanız, karşınıza çıkabilecek engellerin üstesinden gelebilmek için güven duygunuzu ayakta tutmanız lazım.

15-21 Aralık haftası:  20 Aralık civarı harcamalara dikkat edelim. Kazandığımız her kuruşun değerini bilelim. Maddi konularda güçlenmemizi sağlayacak ilişkiler gündeme geliyor.

22-28 Aralık haftası: Geleceğimizi teminat altına alacak ortaklıklarda bulunmak zamanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder