Translate

7 Ocak 2014 Salı

2014 Burç Yorumları Akrep

OCAK

AŞK VE İLİŞKİLER
 Akrep1-5 Ocak haftası: Çevremizle olan ilişkimizde gayet güçlüyüz. İnsanlar bizim gücümüzü, düşündüklerimizi, davranışlarımızı onaylamak zorundalar. O denli kuvvetliyiz. Çekici yönlerimiz tümüyle ön planda olacaktır. Bir şeye karar verdik mi, elimizden kurtuluşu olmaz. Tutkuluyuz, inatçıyız. Karşı cins üzerinde de gayet etkili olabiliriz.  Gizli bir meseleyi aydınlığa kavuşturmak isteriz. Ancak dikkatli olalım. Dengeleri sarsmadan hareket edelim. İlişkilerde, karşı tarafın sizden bir şeyler gizlemesine izin vermeyin. Siz de aynı şekilde buna özen gösterin. Uzaklarla iletişim yoğun. Geçmiş konularla ilgili bazı gelişmeler yaşanabilir. Bir de lütfen yeni tanışmalarda özellikle güven olgusuna önem verelim. Ne de olsa Venüs geri hareket dönemindeyiz.

6-12 Ocak haftası: Hem çevremizle olan iletişimde hem de ilişkilerde tekrar bazı noktalar üzerinde ciddiyetle durabiliriz. Bir daha düşünmek ve temkinli olmaktan yanayız. Venüs geri harekette olduğu için tabii ki bu yeniden ele alma durumu gayet yararlıdır. Hafta sonu doğru enerjiler olumlu bir akış gösteriyor. Ne istediğimizi biliyoruz. Kararlıyız ve söylenenler değil ortaya konulanlar önemlidir diyerek incelemede bulunuyoruz. Aile, yuva, kişisel anlamdaki konular üzerinde hafta sonu itibariyle baskılardan hoşlanmayacağız. Ev içinde özgür düşünmek, bireysel görüşlerimizi kabul ettirmek isteyeceğiz.

13-19 Ocak haftası: Haftanın başında gayet olumlu bir görünüm devreye girecek. Neptün’ün hoş ve tılsımlı etkisi bize aşkta ilerisi adına umut veriyor, hayallerimizi güçlendiriyor. Bizi aşkın derin maviliğine davet ediyor. Hafta sonuna doğru, ilişkimizle ilgili elde olmayan durumlar güvensizlik yaratabilir.

20-26 Ocak haftası: Ailevi meseleler bir hayli önde olacaktır. Ev içinde, ailenizle olan iletişimin dikkatlice ele alınmasında yarar var.

27-31 Ocak haftası: Merkür bu hafta burcunuzla uyumlu görünüm yaptığı Balık burcunda ilerlemeye başlıyor. Aşk hayatımızda romantik sözlerin, şiirsel anlatımların, aşkla kelam etmenin zamanıdır. Bir tatlı söz, bir içten bakış bizi mest eder. Ay sonuna doğru Venüs geri hareketi sona erince, ilişkilerde geçmişten ziyade artık bugüne ve önümüze bakılır. Güven unsuru, sağlamlık yine ön plandadır.

İŞ VE KARİYER

1-5 Ocak haftası: Yılın ilk gününde gerçekleşecek Yeniay, iş alanında, yakın çevrenizle olan temaslarınızda, bilgilenme anlamında uzun vadeli ve güvenilir olanı tercih etmenizi, disiplinli bir şekilde kendiniz için bir yol belirlemenizi sağlıyor. Enerjiniz gayet olumlu. Hırslısınız ve hedefinize odaklanmış durumdasınız. Bu güçlü duruşunuz herkes tarafından fark edilecektir. Hafta sonuna doğru, daha önce bağlantı kurduğunuz kişilerden haberler alabilirsiniz.

6-12 Ocak haftası: Hedeflerinizi tekrar bir gözden geçiriniz. Bazı gelişmeler, aldığınız haberler nedeniyle karar vermekte zorlanabilirsiniz. Çok iyi incelemek gerekiyor. Hafta sonuna doğru enerjiniz olumlu hale gelecek. O zamana kadar bekleyiniz.

13-19 Ocak haftası: Hafta ortasındaki Dolunay, bir yandan ciddi ve disiplinli bir şekilde kendimizi ifade etmemizi, diğer yandan duygusal anlamda değerlerimize sahip çıkmamızı sağlıyor. Kafamızı kurcalayan ve karar vermekte zorlandığımız meseleleri halletmedikçe kendimizi pek rahat hissetmeyeceğiz.

20-26 Ocak haftası: Hafta başı itibariyle Güneş-Kova burcunda seyrine başlayacak. Bir yanıyla özgür olmak isterken, diğer taraftan iş hayatımızda yenilik arayışımız yükselecek. İlerisini, gelişimi hedefleyeceğiz. Ancak şartları bize uygun olmayan işler veya tümüyle hayatımızın önüne geçen kısıtlamalar rahatsızlık yaratabilir. Tam olarak ne yapmak istediğimizi bilmemiz gerekecek. Fakat bu pek kolay olmayabilir.

27-31 Ocak haftası: Saatlerini bizim ayarlayacağımız ve bize uygun olabilecek iş seçeneklerimizi gözden geçirebiliriz. Ev içinde değişik uğraşılar keşfedebiliriz. Ay sonunda Venüs geri hareketi sona erecek. Bu yeni iş bağlantıları kurmamızda faydalı olabilir.

PARA

1-5 Ocak haftası: Parayla birebir alakalı olan iletişim, bağlantı ve görüşmelerde mutlaka bilinçli hareket edelim. Hem bizim için maddi anlamda güven verici hem de arzu ettiğimiz şartlara uygun olsun. Devlet sektörüyle alakalı bir yer olabilir. Biraz bekledikten sonra işe başlamanız mümkündür.

6-12 Ocak haftası: Maddi konularda hesabınızı bilerek hareket edersiniz. Şu andaki elinizdeki mevcut paraya dikkat etmekte yarar var. Hafta sonuna doğru, ev ve kişisel ihtiyaçlarınız için parasal harcamalar artabilir.

13-19 Ocak haftası:  Kiralama, ev içinde yapılacaklar vb. konularda hesabımızı iyi yapalım. Sağlığımızla alakalı konularda mali anlamda dış desteğe ihtiyaç duyabiliriz.

20-26 Ocak haftası: Hafta ortasında maddi konularda bir miktar kısıtlanabiliriz. İhtiyaçlarımızı karşılamak adına neler yapmalı, diye düşüneceğiz.

27-31 Ocak haftası: Merkür-Balık burcunda ilerleyecek. Bu durum, başkalarının maddi konularda bize anlayışlı davranmasını, durumumuzu göz önüne alarak yardımcı olmasını sağlar. Ancak bu burçta Merkür zayıf etkili olduğundan, bize söylenenlerin yerine getirilip getirilmeyeceği hususunda bilinçli olalım.


ŞUBAT

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Şubat haftası: Hafta boyunca gayet olumlu enerjilere sahipsiniz. Aşk hayatınız bir hayli canlanacaktır. Yeni tanışmalar, ilişkinizin tazelenmesi, sıkıntılarınız devre dışı kalması mümkün. Böylece hafta başındaki ufak sıkıntıları unutabilirsiniz. Ancak şunu da belirteyim. Merkür aşk evinizde gerileyecek. Onun için, tercihlerinizi bilinçli bir şekilde gözden geçirmeyi de unutmayın.

10-16 Şubat haftası: Aşkta tercihlerimizi yaparken ve durumumuza göre kararlar verirken lütfen çok iyi düşününüz. Bitişler olur, yanlış anlaşılmalar olur, yeni tanışmalar, aşık olmalar bunların tümü doğaldır. Ancak sizler, mutlaka gerçekçi olmayı da ihmal etmeyiniz.

17-23 Şubat haftası: Bu hafta özellikle ailevi ve kişisel anlamda bizi özel olarak ilgilendiren konular üzerinde geçmişi de göz önüne alarak düşüneceğiz. Özgür olmak, kendi bildiğimiz şekilde hayatımızı düzenlemek istiyoruz. Ancak dış baskıların üzerimizdeki tesirleri bizi bir hayli yorabilir. Merkür geri hareket döneminde olduğumuz için, kararlarımızı, durumumuzu iyice gözden geçirmemizde yarar var.

24-28 Şubat haftası: Ciddi ve tutarlı bir ilişkilere yönelten enerjiler, hafta başında etkili gözüküyor. Ayrıca problemleri veya şu andaki mevcut durumunuzu gözden geçirerek, gerçekten neyi istediğinizi tespit edecek hoş etkiler de mevcut. Haftanın sonuna doğru, önemli bir görünüm meydana gelecek. Hem hayata bakış açımızı güvence anlamında ele alacağız hem de yeniliklere, değişimlere bilinçli bir şekilde hazırlanacağız. Bizim ne istediğimiz ve isteklerimizi nasıl elde etmemiz gerektiğini dış şartları da göz önüne alarak bakmamız lazım.

İŞ VE KARİYER

3-9 Şubat haftası: Bu haftanın başında gerçekleşecek görünüm, kişisel anlamda hangi konuda olursa olsun tercihlerinizi uyumlu, bilinçli ve kendinizin farkında bir şekilde belirlemeniz gerektiğini işaret etmektedir. İdeallerinizi lütfen geleceğinizi göz önüne alarak yapınız. Hafta ortasında olumlu bir görünüm meydana gelecek. İşte bu görünüm, biraz önce söylediğim idealleri belirleme anlamında size ışık olacaktır. Gayet olumludur ve talih işaretidir. Hafta sonunda Merkür gerileyecek. Bu durum şu andaki mevcut durumların, özellikle aşk ve parasal konularda tekrar bir gözden geçirilmesi yönünde önem taşımaktadır.

10-16 Şubat haftası: Hafta ortasında meydana gelecek Dolunay, iş hayatınızla ilgili konularda önem taşıyor. İş ve ailevi meseleler üzerinde zorlayıcıdır. Sorumluluklarınızı hatırlatır. Takdir edilme arzunuz yüksektir. Size değer verilmesini beklersiniz. Bunu göremediğinizde iş ve toplumsal konularda zorlanabilirsiniz.

17-23 Şubat haftası: Güçlü ve ılımlı kişisel özellikleriniz, yetenekli olduğunuz alanlarda sizi geleceğe taşıyıcı, gelişiminizi yükselticidir. Bu hafta gayet yaratıcı tarzda ve insanlarla uyumlu bir şekilde kendinizi ifade edebilir, öne çıkabilirsiniz.

24-28 Şubat haftası: Bu hafta önemli bir görünüm oluşacak. Sizin güvence anlamında eğitim, ticari, iş hayatınızla ilgili konular üzerinde bilinçli bir şekilde tercihlerinizi belirlemeniz gerektiğini işaret ediyor. Yanlış ve boş yere zamanınızı alan seçeneklerden uzak durunuz. Hem çalışıp hem okuyabilirsiniz veya yaşınız gereği hem arzuladığınız bir yaşam için şöyle bir araştırmada bulunabilir hem de fiziksel ve ruhsal anlamda kendinizi güçlü tutacak alternatif yollar arayabilirsiniz. Sizin kendinizle ve hayatla olan barışıklığınız önemli. Ancak kararsızlık, değişkenlik, bir öyle bir böyle hareket etmemek gerekiyor.

PARA

3-9 Şubat haftası: Hafta başı itibariyle ihtiyaçlarınıza göre bütçenizi düzenlemenizde yarar var. Eviniz ve kişisel anlamdaki gereksinimlerinizi karşılamaktan yana olacaksınız. Fakat ayarımızı da bilmemiz gerekiyor.

10-16 Şubat haftası: Merkür geri hareketi nedeniyle aileniz, eşiniz, yaşınız icabı büyükleriniz veya diğer kişiler aracılığıyla beklenti içinde olduğunuz paraları elde etmekte yavaşlık görülebilir. Eviniz ihtiyaçlarını karşılamak veya iş sorununuz varsa araştırmalarda bulunmak gerekebilir. Biraz sıkıntılı bir hafta. Genelde iş, ev, duygusal meseleler üzerinizde bir hayli etkili olabilir.

17-23 Şubat haftası: Haftanın ikinci günü baskı altına alıcı mali konular nedeniyle rahatsız olabilirsiniz. Desteğe ihtiyaç duyabilirsiniz. Ev kiralama, satış, kira sözleşmesi gibi konular üzerinde bir hayli duracaksınız. Bunlar da doğal olarak paraya bağlı olduğu için, hesabı iyi bilmek gerekiyor.

24-28 Şubat haftası: Bu haftanın en önemli oluşumu, maddi konularda da etkili gözükmektedir. Jüpiter-Uranüs arasındaki mücadeleci görünüm, hem mali anlamda güvenceye sahip olmak hem de sizi zorlayan iş ve sağlık konuları üzerinde bir hayli önem taşıyacak. Hafta sonunda Merkür geri hareketi bitecek. En azından mali konularda düşündüğümüz, gözlemde bulunduğumuz noktaları tekrar farklı bir açıdan ele alabileceğiz. Bu da bir çıkış yolu bulabilmemizde yardımcı olabilir.


MART

AŞK VE İLİŞKİLER

1-2 Mart arası: Mars bu ay gerileme hareketine başlayacak.  Bu durum iş hayatınızdan ilişkilerinize kadar tüm kararların geri planda mutlaka düşünülmesini gerektirecek. Yavaşlayabilirsiniz. Uygulamakta zorlanmalar, kendinizi hedefsiz veya engellenmiş hissetme tarzında durumlar yaşanabilir. Gizli saklı hareket etmekten kaçınınız. Aynı şekilde siz de bu yönde hareket eden kişilere dikkat ediniz.  Özellikle sağlığınıza özen gösteriniz. Siz bu geri hareket boyunca kiminle ilişki kurduğunuza ve ilişki konularında gözden geçirmede bulunmalısınız. Balık burcunda oluşacak Yeniay, tabii ki rahatlatıcı, hoşluklar yaratıcı ve insanı aşkla buluşturucudur. Bütün naif duygularımız, sevgi, merhamet hislerimiz yoğunlaşır. Ancak hafta sonunda söylenenlere, söylediklerimize dikkat etmeyi unutmayalım.

3-9 Mart haftası: Haftaya olumlu bir enerjiyle adım atacağız. Aşkta hem bir hayli dikkatlisiniz hem de sevgilinizi mutlu etmekten yanasınız. O da aynı şekilde size yönelecektir. Aşkı bir ritüel gibi görmektesiniz. Sevgilinize yönelişiniz, birçok kişiden farklı ve siz duygularınızla çok özelsiniz. Bu hafta Venüs-Kova burcunda seyrine başlıyor. Ailevi ilişkiler açısından sizlerin de biraz daha paylaşıma önem vermenizi gerektiriyor. Ailenizi önemsiyorsunuz ancak onların da sizin farklılıklarınıza saygı göstermesini isteyeceksiniz. Ev içinde bir hareketlenme söz konusu olabilir.

10-16 Mart haftası: Akrepler için bu hafta ailevi konular başta olmak üzere aşk hayatlarıyla ilgili meselelerde enerjiler bir hayli etkili. Öncelikle bazı meseleler ev içinde konuşularak, fikirler yapıcı bir şekilde tartışılarak ortak bir karar verilebilir. Aşkta hem ılımlı ve hem de duyarlı bir şekilde, aklımız başımızda hareket edebiliriz. Güzel duygularla çevrelenmiş duygularımızı hissettirebiliriz. Sezgilerimiz oldukça kuvvetli. Başak burcunda oluşacak Dolunay hem arkadaşlıklarımızda titiz hem de aşkta özverili yönlerimizi işaret ediyor. Bunların bize fayda ve zorlayıcı yanlarını tespit edeceğiz.

17-23 Mart haftası: Merkür bu hafta Balık burcunda seyrine başlıyor. Aşkta hem olumlu hem de dikkatli olmayı gerektiren hususlar var. Çünkü Merkür-Balık burcunda hayali düşünme ve sonucunda gerçeklerin göz ardı edilmesi anlamı taşır ki, bir hayli zorludur. Olumlu açıdan baktığımızda aşkta şairane paylaşımlar, ılımlı ve şefkatlilik, mistizme ilgi duyma, aşka aşık olma şeklinde bir zaman dilimidir. Onun içindir ki, karşımızdaki kişi veya tanışacağımız kişinin sözlerine, fikirlerine dikkat etmeyi de bilelim.

24-30 Mart haftası: Aşkta bizi mutlu ve keyifli kılacak iki güzel görünüm altındayız. Ilımlılık, vericilik, aşkın kıymetini bilme, derinliklerindeki maviliği keşfetme, güzelliklerini bölüşme ve aşka sahip çıkma gibi bütün bu güzel duyguları hissedeceğiz. Ne zamana kadar değil, ne kadar mutlu olduğumuzu düşüneceğiz. Bizim için bu önemli olacak. Evet, belki ilişkimizde, hayatımızda hala halledilmemiş sorunlar var. Bunları da düşüneceğiz. Fakat bu iki enerji bizi destekleyicidir.

İŞ VE KARİYER

1-2 Mart arası: Kendinizi güçlü ve güvende hissetmek isteğiniz,  bu iki gün boyunca yüksek olacak. Zaten siz dürüst davranışlarla karşılaştığınızda, elinizden geldiğince herkese yardım etmektesiniz. Yeter ki, davranışları ve düşünceleri bir olsun, ben o zaman iyimser yaklaşabilirim diye içinizden geçireceksiniz. Görüşleri sizinle aynı yolda olan kişilerle görüş alışverişinde bulunabilirsiniz. Kariyerinize bir hayli önem vermektesiniz.

3-9 Mart haftası: Bir şeyler üretmek, temelini sağlamlaştırmak, kendinizi tecrübeli olduğunuzu alanlarda göstermek isteyeceksiniz. Ev içinde uğraşılar edinebilirsiniz. Bunları başkalarıyla paylaşarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

10-16 Mart haftası: Hedefimize varmamızın, isteklerimizi elde etmemizin önüne geçen, son zamanlarda bir hayli zorlayan Mars geri hareketi nedeniyle, iş hayatında odaklanma sorunları yaşıyor olabiliriz. İşimizdeki teknik sorunlar, yavaşlıklar, mecburen bizi düşünmeye sevk ediyor. Birçok güçlükle uğraşmak zorundayız. Ailevi konular da bunlara dahil. Bizim elimizde olmayan gecikmeler bizi yorabilir. Başak burcunda oluşacak Dolunay, hedeflerimizi tekrar ele almamızda önem taşıyor.

17-23 Mart haftası: Yaratıcı tarzda yeteneklerimizi ifade edebileceğimiz çalışmalara ağırlık vereceğimiz Merkür-Balık burcu seyrinde ticari konularda mutlaka dikkatli olalım. Hesap hataları yapmayalım. Mistik konularla ilgilenebiliriz veya bu yönde faaliyetlerde bulunabiliriz. Güzel konuşma ve yazı, güçlü sezgiler, sanatsal yaratıcılık, insanlara yardımcı olma yönündeki mesleklerde başarılı çalışmalar verilebilir. Güneş-Koç burcu seyri, çalışma hayatımızla ilgili konularda etkili olacak. Bir yandan detaylı işlerle uğraşacağız diğer yandan aktif ve cesur bir şekilde kendimizi öne sürmek isteyeceğiz. Üzerimize gelinmesinden veya bizi sıkboğaz etmelerinden hoşlanmayacağız. Kuzey düğüm Terazi burcunda ilerliyor. Bu durum ilişkiler ve iş ortaklıklarında mantıklı düşünmek, işbirliğinde bulunmak, adil davranmak gibi konularda bize gelişim dersi veriyor.

24-30 Mart haftası: İş konularında etkili olacak Koç burcundaki Yeniay, bazı baskıları, yılgınlıkları devre dışı bırakmak ve kendi isteklerimizi öne sürmek yönünde bizi itekliyor. Ne olursa olsun kimliğimiz ve beklentilerimiz önemli. Anlıyoruz ki, biz sistemin insanı olmaktan yorulduk. Çalışıyoruz, çabalıyoruz ancak gereksiz kurallar, adım kayırmalar, ikinci plana itilmeler bize göre değil. Biz de hem durumumuzu hem de isteklerimizi öne sürmekten yanayız. Ancak şunu belirteyim. Mars geri hareketini sürdürmekte. Onun için biraz daha dikkatli hareket etmek ve iş ilişkilerinde dengeyi korumak durumunda kalabiliriz.

PARA

1-2 Mart arası: Parasal açıdan rahatlatıcı etkiler söz konusu. Hoşunuza giden bir şeyler satın alabilirsiniz. Sevdiklerinizi mutlu etmek isteyebilirsiniz. Maddi anlamda geleceğe dönük düşünürsünüz.

17-23 Mart haftası: Ortaklaşa kazançlar anlamında mutlaka hesabınızı iyi biliniz. Ticari konularda yapacağınız finansal anlaşmalara veya daha önce yapılmış olanlara bir daha bakınız. Hesabınızı yapmadan yatırımda bulunmayınız, spekülatif ve risk içeren kazanç ortaklıklarına karşı dikkati olunuz. Hesaplarınızı kontrol ediniz.

24-30 Mart haftası: Parasal konular bizim için öncelikle hayatımızı rahat ve huzur dolu geçirmemiz yönünde önem taşıyor. Becerilerimizi sosyal hayatta paylaşımda bulunarak göstermemiz işimize yarayabilir. Bu bize mali anlamda katkı sağlayabilir. Ailemizden destek görebiliriz.


NİSAN

AŞK ve İLİŞKİLER

1-6 Nisan haftası: 3 Nisan tarihinde olumlu bir enerjimiz var. Aşk hayatımızla ilgili konularda ılımlı düşüneceğiz. Kimseyi kırmak gücendirmek, sonra da uğraşmak niyetinde değiliz. Romantik sözlere, güzel niyetlere, sevgi dolu buluşmalara açığız. Ancak bir yandan da tabii ki dikkatliyiz, bize ait olanı sahipleniyoruz, tutkuluyuz. Hafta sonunda Venüs-Balık burcunda seyrine başladığında bizim için ilişki anlamında güzel, olumlu, güçlü ruhsal etkilere sahip aşklar gündeme gelecek.

7-13 Nisan haftası: Hafta sonunda çok olumlu bir enerjiniz var. Bu aşkı emrinize sunuyor, ruhsal anlamda besliyor, gönülleri birleştiriyor, huzur veriyor. Aşk karşımızda arz-ı endam ediyor, bize gülümsüyor. Olumlu bu enerjinin hepinize aşkı getirmesini, aşkla sarmaş dolaş olmanızı diliyorum şimdiden.

14-20 Nisan haftası: Bu hafta iş konularında çok önemli. Aşk ve ilişkilerde 18 ve 20 Nisan tarihlerinde hoş etkiler söz konusu. Hayatın daha ılımlı, sevimli yönlerini paylaşmaktan, güzelliklerini yaşamaktan hoşlanacağız. Sözgelimi müzik dinlemek, sevdiğimiz insanlarla sohbet etmek, güzel kokular, mumlar, fırsat buldukça sahilde yürümek gibi aktivitelere yönelmemiz, üzerimizdeki baskıyı biraz olsun hafifletebilir. Güneş bu hafta Boğa burcunda seyrine başlayacak. İkili ilişkilerde kendi değerlerini daha fazla önemseyen kişilerle karşılaşmamız mümkün. Ancak tutkulu, cinsel tarafı güçlü, huzur ve güvenliği önemseyen karşı cinse yönelebiliriz. İlişkimizde ise, birbirimizin değer yargılarına saygı göstermeyi bilmeliyiz.

21-27 Nisan haftası: İş hayatımızla ilgili meseleler üzerinde gerginlik, işimizi yapmakta isteksizlik ve çabucak parlamaya hazır gibiyiz. Özellikle beklenmeyen bir takım durumlar bizi epeyce meşgul edecek, düşündürecek. Yine dikkatli ve sağduyulu olmamız gerekecek. Kolay değil belki ama aceleci karar vermeyelim. Bizi en çok rahatsız eden mesele, insanları idare etmek zorunda kalışımız. Toplumsal ilişkilerdeki yanlışlık ve haksızlıklar üzerinde bir hayli duracağız. Bu anlamda bir mesleğimiz varsa, mücadelemiz bir hayli yüksek olacak. Hak aramak, haklının yanında olmak isteyeceğiz. İkili ilişkilere de bu bakış açısıyla yanaşacağız.

28-30 Nisan arası: Karşıt burcunuzda oluşacak Güneş Tutulması aslında geçtiğimiz yıldan beri etkili olan konuları, meseleleri yine önümüze getiriyor. İlişkilerde sorun yaratan, iki kişinin birbirinden farklı isteklerini, ortak bir noktada buluşturmamaları sonucu oluşan gerilimin işaretçisi. İşte bütün bunları artık mutlaka düzeltmek gerekiyor. İnatçı, taviz vermez, illa benim dediğim doğru tarzda davranan kişilerle anlaşmak çok zor. Bizim de ilişki meselelerinde yaşadığımız, tecrübe ettiğimiz dersleri, olayları unutmamamız lazım. Yoksa aynı sorunlar bizi yine gerginleştirir.

İŞ VE KARİYER

1-6 Nisan haftası: Haftanın başında çalışma hayatımızda hem güvence hem doğru bilgilenme hem de işimize yarayanı tercih etme yönünde etkiler mevcut. Bir anda yeni bir işe, aktiviteye adım atabiliriz. Serbest çalışmaya başlayabiliriz. İşimizde yeni bir gelişme sonucu biz de farklı bir görev üstlenebiliriz. Yaratıcı tarzda çalışmalara ağırlık verebiliriz. Bir teklifle karşılaşabiliriz. Ancak sistemli çalışmayı da bilmek gerekir. Hangi işi yapıyor olursak olalım, detayları gözden kaçırmayalım.

7-13 Nisan haftası: Çalışma hayatınızla ilgili meselelerde dikkatli olacağız. Hem zekice hareket ederek, işlerimizi düzene koymaktan yana davranacağız hem de bizim istediğimiz olsun isteyeceğiz. Tabii ki, dikkatli olmayı, sınırımızı bilerek konuşmayı, şartlara uygun şekilde durumları tartmayı da ihmal etmeyelim. Acele edeyim derken, çamlara devirmeyelim. Özellikle sağlığımıza da önem verelim. Gerginlik, benim dediğim dedik tarzında hareket edersek hem kendimizi yorarız hem de başkalarıyla aramızda problemlere neden oluruz.


14-20 Nisan haftası: İş hayatımızla ilgili konularda çok zorlayıcı bir haftaya adım atıyoruz. Hem fazlasıyla aktif hem de gerginlik nedeniyle kendimizi denetlememizin kolay olmadığı 19 Nisan tarihindeki Ay Tutulmasında iş değişikliğinde bulunabilir, artık sabrımızın sonuna geldiğimizi, kendi istediğimiz gibi hareket etmemiz gerektiğini düşüneceğiz. Bu Tutulma tüm burçları farklı alanlarda zorluyor. Bu nedenle çevremizdeki insanların da gerilimli tepkiler vermesi mümkündür. Sağlığımız çok önemli. Çünkü stres bir hayli yoğun olacaktır. Bu da bizim verimli çalışmamızın, doğru kararlar vermemizin önüne geçebilir.

21-27 Nisan haftası: İş konularında üç önemli görünüm etkisi altındayız. Bunların hepsi, bizim kendi içimizdeki dengeleri yerli yerine oturtamadığımız için, dış dünya, çalışma hayatımızla ilgili konularda da zorlanmamıza neden oluyor. Peki bizim yapmamız gereken nedir? İçimizdeki savaşı sonlandırmak lazım. Kararsızlıktan, her şeyi kafamıza takmaktan, sürekli düşünmekten, gereksiz zaman kayıplarından uzak durmak lazım. İşte bunlar bizi hem duygusal hem de fiziksel anlamda zorladığı gibi, verimli çalışmanın da önüne geçiyor.

28-30 Nisan arası: İş ortaklıkları açısından Güneş tutulması tabii ki önemli. Aynen ilişki bölümünde söz ettiğim gibi, işlevini kaybetmiş ve kişiler arasında inatlaşmaya dönüşmüş, yarar getirmeyip zaman alan iş ilişkilerinin, parasal sorunların, hakkaniyet içinde olmayan ortaklıkların son bulması veya bunların artık bir düzene kavuşturulması gerektiğini gösteriyor. Bu durumdan çok fazla zarar gördük, artık dikkatli olmamız lazım. Yoksa Ekim 2014 yılında aynı problemler çekilmez hale gelir.

PARA

1-6 Nisan haftası: Maddi konularda hesabı bilmekte yarar var. Bazen dalgınlık sonucu yanlışlar yapabiliriz. Bu hafta mistik konularla uğraşanlar, güzelleştirme sektöründe çalışanlar, edebiyatla uğraşan yazarlar, el ile şifa veren kişiler açısından kazanç anlamında getiriler yüksek olacaktır.

7-13 Nisan haftası: Maddi konularda tabii ki dikkatli olmamızı gerektiren noktalar var. 8 Nisan tarihinde isteklerimizi mutlaka elde etmek ve mali açıdan arzularımıza uygun şekilde gelişmeler olsun diye düşüneceğiz. Fakat bize uymayan talepler, teklifler veya zoraki kabul ettirmeler oluşursa, bizim sabır gücümüz pek fazla olmadığından isyan edebiliriz. Bekle derler, ancak beklemeye pek gönlümüz yoktur. İş görüşmelerinde de aynı şekilde, biz miktarı söyleriz. Ancak karşı taraf hele bir deneyelim sizi der. Böyle durumlarda bir bakalım, duralım, düşünelim. Unutmayalım, Mars geri hareket dönemindeyiz. Ani kararlardan, tepkilerden uzak duralım.

14-20 Nisan haftası: İş sorunları, gerginlikler yaşanan bir haftaya girmemiz sebebiyle, mali konularda tabii ki dikkatli olmamız gerekiyor. Her şey biraz da iş hayatımıza, kazancımızla alakalı konulara bağlı gelişiyor. İşlerde durgunluk, piyasanın durumunun nazik oluşu bizim de bastığımız yere dikkat etmemizi gerektirecek.

21-27 Nisan haftası: Parasal konuları bir hayli kafamıza takıyoruz. Aslında bir çıkış yolu bulmak istiyoruz. Fakat ihtiyaçlar, zaruri giderlerin fazla oluşu zorlayabilir bizi. Bu hafta Merkür-Boğa burcunda ilerleyecek. Biz de, maddi konularda tasarrufa gideceğiz. Daha dikkatli hareket edeceğiz, hesap kitap yapacağız.

28-30 Nisan arası: Mali konularda ortaklaşa olan her türlü alışverişin, bağlantının mutlaka gözden geçirilmesi, konuşulması ve çözüme bağlanması gerekiyor.


MAYIS

AŞK ve İLİŞKİLER

1-4 Mayıs arası: Bu hafta beraberliklerde inatlaşmak, birbirinizin üzerinde baskı kurmaya kalkışmak, ben haklıyım sen haksızsın tarzında tavır almak hiçbir işe yaramaz. Şu sıralar Mars geri hareketi devam ediyor ve kafamız bir yandan iş hayatına, diğer yandan ortaklık ilişkilerine takılı. Bu durumda bir de özel meseleler bizi yorarsa, bu gerginlik sağlığımızı da etkileyebilir.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde olumlu enerjileriniz var. Şu ilişki meselelerini tatlı ahenkli ve ilerisi adına düzgün bir şekilde ılımlı açıdan ele alabilirsiniz. Özellikle partneriniz, eğer bu beraberliğe önem veriyorsa, bu enerjilerin desteğiyle size karşı daha olumlu şekilde yaklaşabilir. 10 Mayıs tarihinde yine sert etkiler altındasınız. Beraberlikte bu sefer de karakter ve görüş farklılığı birbirinize karşı anlayışsız davranmanıza yol açabilir. Dikkatli olmakta yarar var.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta enerjiler bir hayli yoğun ve yine dikkat etmemizi gerektirici hususlarla dolu. 14 Mayıs tarihi problemleri çözümlemek adına şifa verici gözüküyor. Eğer bu ilişkide sevgi birliği güven sadakat ve kararlılık en başından bu yana tesis edilmiş ise hiç korkmayınız. Ancak iki kişi arasında kimliksel ve hedefsel anlamda ayrımlar bir hayli fazla ise ve bugüne dek bunlar çözüme kavuşturulmamışsa Akrep burcunda oluşacak Dolunay, özellikle 15 Mayıs tarihinin sert geçmesine neden olur.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi bitiyor. Böylece kişisel, duygusal, ruhsal anlamda sizi zayıf düşüren, kendi kendinizi kısıtlamanıza, geri çekilip her meseleyi gözden geçirmenize, hedef belirleyememenize, mücadele edememenize  yol açan zorlayıcı dönem yarı yarıya azalmış oluyor. 24 Mayıs tarihinde olumlu bir görünüm var. Bu ikili ilişkiler açısından ilerisi adına umut vericidir.  Evet Mayıs ayının başından bu yana epeyce gerilim yaşadınız. Ancak bu tarihte bazılarınız yeni bir ilişkiye adım atabilir,  beraberlikteki sorunlar çözümlenebilir.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta Venüs-Boğa burcunda seyrine başlayacak. Böylece her ne kadar devam eden problemlerimiz olsa da, bu geçiş sizler için rahatlatıcı olacaktır. Venüs, ikili ilişkilerde gerginliği azaltıcı, ortamı yumuşatıcıdır. İlişkisi olmayanlar açısından olumlu yönleri vardır.

İŞ VE KARİYER

1-4 Mayıs arası: Bu hafta Venüs Koç burcunda ilerlemeye başlıyor. İş ortamında ve genel olarak ilişkilerimizde sert, taviz vermez bir şekilde hareket edebiliriz. Başkaları üzerinde etkin olmaya çalışabilirsiniz. Hakimiyeti elinde tutan taraf olmak isteriz. Bazen canınızı sıkan bir şey olduğunda uyumlu davranayım susayım dersiniz bazen de yetti artık içime attığım diyerek tepkinizi koyarsınız. Kariyer hayatınızı ilgilendiren konularda 4 Mayıs tarihinde derinlikli bir şekilde düşüneceksiniz. Hem parasal getirisi olan işleri hem de güvenli olanları tercih edebilirsiniz. Ortaklaşa çalışan kişiler de, bu tarihte şöyle bir durum değerlendirmesi yapmaları iyi olur.

5-11 Mayıs haftası: Özellikle 10 Mayıs tarihi yine bir direnç ve baskının işaretçisidir. Özellikle iş sözleşmeleri, maddi konular, kariyer hayatınızı birebir ilgilendiren meseleler üzerinde baskı yaratabilir. Taleplerimizi otoritelere iletiriz. Sıkıntılarımızı dile getiririz. Üzerimizdeki sorumluluklardan söz ederiz. Eğer biz iş sahibiysek, yanımızda çalışan kişiler hakkında bir karara varabiliriz.

12-18 Mayıs haftası: Dolunay burcumuz üzerinde gerçekleşecek. Kariyer hayatımızı ilgilendiren konularda belli bir baskı, üzerinizde artan yük, duygusal gerginlikler sebep olabilir. Eğer iş sahibiysek çalışanlarla, ortaklık ilişkimiz varsa ortağımızla, bir yerde çalışıyorsak patronumuzla aramızda anlaşmazlıklar yaşanabilir. İş arayan bir kişiysek, bize sunulan ücret yeterli olmayabilir. Sabırsızlık,  değişim arzusu, başka bir seçenek aramaya bizi yöneltebilir. Ancak 29 Mayıs tarihine kadar mutlaka iyi düşünmekte yarar var.

19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi sonlanıyor. Çalışma hayatınızı ilgilendiren konulardaki kararlarınızı bir daha gözden geçirerek uygulanabilir hale getirmenizde yarar var. Ancak şunu da belirteyim. Temmuz sonuna kadar yine geri planda çalışmanız, yine iş ortaklığı ve çalışma hayatınızla ilgili konular üzerinde durmanız gerekiyor.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta Venüs Boğa burcunda seyrine başlayacak. İlişkilerimiz başta olmak üzere iş sözleşmeleri ve iş ortaklıklarında sağlam ve maddi anlamda doyurucu olan çalışmalara yöneleceğiz. İş tercihlerimizi yaparken güçlü bir finans akışı ve ilerisi adına güve verici tercihlerin karşımıza çıkması mümkün olabilecek.

PARA

1-4 Mayıs arası: Maddi konularda hesabımızı bileceğiz. Elimize geçen miktara göre hareket etmemiz gerektiğinin farkında olacağız. Eğer eşimiz veya bir ortakla çalışıyorsak aramızdaki alışverişin sağlamlığını gözden geçireceğiz. Sözleşmesiz veya sigortasız çalışmayacağız. İş haklarımızı gözeteceğiz. Parasal konularda hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız.

5-11 Mayıs haftası: Başkalarıyla olan her türlü paylaşımınızda, ortaklık ilişkinizde akıllıca hareket etmeye çalışacağız. Eğer sıkıntılarımız varsa,  bunları bilinçli bir şekilde ele almak gerekiyor.  Merkür ikizler burcunda zaten çıkarlarımız konusunda gözümüzü dört açmamızı sağlıyor.  Düşünmeden borç altına girmeyeceğiz. Parasal alışverişlerimizde akıllı hareket etmenin faydası büyük.

12-18 Mayıs haftası: Finansal konularda hem hesapların gözden geçirilmesi hem de yapılacakların dağılmadan akıllıca tespit edilmesi gerekiyor. Şu andaki mevcut işimizden elde edilen gelir, mecburen bizi birilerine uymaya zorluyor. Bu zorlanma yüzünden yeteri kadar baskı altındayız. Para konusunda tam ve sağlıklı bir yol izlemek pek kolay değil.

19-25 Mayıs haftası: olumlu bir görünüm meydana gelecek. Bu yeni iş imkanları, yeni maddi olanaklar, eğitim, ticari ve gelecekle alakalı olarak önümüzü görmemizi sağlıyor. Buna çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçtiğimiz için, umudumuz da yükseliyor.

26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcu geçişiyle, başkalarından destek görmeye başlayacağız.


HAZİRAN

AŞK ve İLİŞKİLER

2-8 Haziran haftası: 4 Haziran tarihini olumlu buluyorum. Partnerinizle romantik bir gece için emrinize amade enerjiniz var. Birbirinizle güzelce anlaşabilirsiniz. Ayrıca dışarıda bir yemek yiyebilir, sinemaya gidebilirsiniz. Evde de hoş bir ortam yaratabilirsiniz. Sevgiliniz veya eşiniz size karşı daha ilgili davranır. Yeni tanışanlar için de haftanın hoş bir günü olarak dikkat çekiyor. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Güvenli değil mi diye bir düşünmemiz gerekiyor.

9-15 Haziran haftası: Tüm burçlar için önemli bir haftaya adım atıyoruz. Burada önemli olan, yapıcı ve sahiplenici şekilde hareket edilmesidir.  Temeli sağlam olan beraberliklerin güçlenmesi mümkünken,  anlaşmazlık yaşayan çiftlerin aralarındaki gerilim artabilir. Yanlış ve doğru olanların kefede tartıma zamanıdır. Kişisel farklılıkları, bir bütünün yarısıyız şeklinde ele alabilirseniz, almaya gönüllüyseniz, problemleri düzeltilmesi gereken unsurlar olarak görebilirseniz bu haftayı güçlenmiş bir şekilde bitirirsiniz. Karşılıklı inatlaşmalar, sürekli bir şeyleri kurcalanması stres yaratıcıdır ve bir işe de yaramaz.

16-22 Haziran haftası:  18 Haziran tarihindeki görünüm, ilişkimizde huzur ve güvenin yükselmesini ve aramızdaki sorunları ılımlı bir şekilde ele almamızı sağlayacaktır. 21 Haziran tarihinde Güneş-Yengeç burcunda ilerleyecek. Birbirimizin görüşlerine saygı duymamız ve ailevi değerlerine, aradaki farklılıklara ılımlı bir şekilde yaşlaşmamız gerekecek. Daha çok bağlanacağız, sevdiklerimizi koruyacağız. Onların yanında olmak isteyeceğiz.

23-29 Haziran haftası: Bu haftanın en etkin tarihi 29 Haziran. Bir yanıyla bizi rahatlatan, olumlu yönde güven duymamızı sağlayan gelişmeler, diğer taraftan ilişkimizde hala yerli yerine oturmayan iletişim sorunları yine kendini hatırlatacak. Kafamız karışacak. Gönlümüz sürdürmekten yana ancak bu dengesiz ilişkinin canımızı bir hayli sıktığı da aşikar.

İŞ VE KARİYER

2-8 Haziran haftası: 6 Haziran tarihi bu haftanın iş konularında etkili tarihidir. Hem mali konuları hem de ortaklıkları birebir ilgilendiren meseleler üzerinde durabilirsiniz. İş sözleşmenize uymayan işlerde bulunmanız istendiğinde buna karşı çıkabilirsiniz. Serbest çalışanlar için bu hafta mali konular önem taşıyor. Baskı altında kalmak size göre değil. İş ortamındaki zorluklar, sağlığınız tümüyle kıymetli sizin için. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Güvenli ve garantili olmayan bir yerde çalışmak istemezsiniz. İş anlamında çok olumlu bir hafta diyemeyiz. Sanat, sağlık, mistik alanda çalışanlar için 6 Haziran tarihi aktif ve başarılı geçebilir. Ameliyat olacaksanız, hastane, ödeme koşulları ve doktorunuzu iyi seçiniz. Özel sağlık sigortanızın ödemelerini ihmal etmeyiniz. Muayenelerinizi geciktirmeyiniz.

9-15 Haziran haftası: Bu hafta iş ortaklığı ve sözleşmeli çalışanlar açısından dikkate değerdir. Bir süre önce işe başladıysanız ve başarılı bir grafik çizdiyseniz işverenleriniz sizinle çalışma koşulları ve para konusunda görüşebilirler. Eğer problemli bir işiniz varsa veya başka bir planınız varsa, işiniz sizi tatmin etmiyorsa ayrılmaya kalkışabilirsiniz. Ancak Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek.  Eğitim ve yeni projeler, işler hakkında çok iyi düşünelim. 13 Haziran tarihi bu anlamdaki gelişmeleri işaret ettiğinden dikkatli olmamız gerekiyor.

16-22 Haziran haftası: Kariyer hayatımızı ilgilendiren her konuda bilgi ve tecrübelerimiz önem taşıyacak. Eğer bir alanda deneyimimiz yoksa, yetersiz bir donanıma sahipsek, okuyacağız, araştıracağız ve kendimizi geliştireceğiz. Güven içinde yaşamak adına ve yarınlarımız için daha dikkatli seçimlerde bulunacağız. Yüksekokul ve işe girme sınavları bu dönemde önem taşıyacak.

23-29 Haziran haftası: Görüş yapımıza uymayan insanlarla aramızda uyum sorunu yaşanabilir. Bu haftanın en önemli tarihi 25 Haziran. Hem birileriyle uzlaşmakta güçlük çekebiliriz hem de baskı altında kaldığımızda ani kararlar verebiliriz. Aklımız başımızda olmalı. Yüksekokul veya işle ilgili seçeneklerin çok dikkatli şekilde yapılması lazım. Çünkü bir yandan okuyup bir yandan çalışabiliriz. Şu andaki mevcut işimizi sonlandırmayı düşünebiliriz.

PARA

2-8 Haziran haftası: Mali anlamda çok da olumlu veya aktif bir hafta değil. Ortaklaşa yapılan işlere dikkat edelim. Bir de günü gecikmiş borçlarımızı ödeyelim. Sağlığımızla ilgili laboratuvar tetkikleri için bir miktar para ayırabiliriz. Aybaşı olması sebebiyle diğer burçlar gibi ödemelerimizi yapabiliriz.

9-15 Haziran haftası: Bu haftanın en etkili görünümleri 9 ve 13 Haziran tarihlerinde oluşacak. Mali konularda özellikle Yay burcundaki Dolunay önem arz ediyor. Kişisel veya ortaklaşa kazançlar anlamında finansal durumumuza gerçekçi bir şekilde incelememiz lazım. Ne gibi zorlanmalar yaşanır, bunları 13 Haziran tarihinden önce bütçemizi, mali konuları, ortaklıkları, alacak ve borçlarımızı tetkik ederek tespit edebiliriz. Parayı hayatın merkezine koyan veya tam tersine sürekli harcayan hiç düşünmeyen biriysek, tabii ki bu Dolunay bizi sıkıntının işaretçisi olabilir.

16-22 Haziran haftası:  Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. Başvurularımız beklemeye alınabilir, geçmiş borçların ödenmesi gerekebilir. Bir yavaşlama meydana gelir. Hesap hataları yapmamak için dikkatli olmakta yarar vardır. Aldığımız bir kredi, geri hareket sonrası ödemelerde zorlayabilir. Ticari anlaşmalarda dikkatli olmalı, yarar-zarar hesabı mutlaka iyi hesaplanmalı hatta beklemede kalınmalıdır.

23-29 Haziran haftası:  Mali konularda dikkatli olmamız gereken bir haftaya adım atıyoruz. Gayet akıllıca hareket edelim. Ortaklaşa kazançlarımızı bir daha gözden geçirelim. Banka ödemeleri, iletişimle ilgili harcamalar, ödenecekler, kredi kartı kullanımlarında çok dikkatli olalım. Çünkü mevcut işimizle ilgili bir sorun yaşarsak ve bu beklemediğimiz bir durum yüzünden olursa, zor durumda kalmayalım.


TEMMUZ

AŞK VE İLİŞKİLER

1-6 Temmuz haftası: Bu hafta Merkür geri hareketi sona eriyor. İlişkilerde iletişimin geçtiğimiz aydan bu yana aksaklık yaratan sorunların açık ve net bir dille konuşulması gerekecek. İlişkide canımızı sıkan ve ilerisi adına bizi kuşkulandıran, yoran noktaların yine üzerinde duracağız. 4 Temmuz tarihinde net bir dille hatta bazen sert bir şekilde fikrimizi söyleyeceğiz. Bundan da çekinmeyeceğiz.

7-13 Temmuz haftası: 8 Temmuz tarihinde yakınlaştırıcı, ılımlı, duyguları okşayan, kendinizi güvende hissetmenizi sağlayan paylaşımların işaretçisidir.  12 Temmuz tarihindeki Dolunay, duyarlı ve sahiplenici yönde düşündüğünüzü gösteriyor. Siz gönlünüzün içine öyle kolay kolay kimseyi almazsınız. Sözler, tavırlar çok önemli. Bu Dolunay, duygularınızı köklendirme ve güven içinde yaşama arzunuzu işaret ediyor. Buna göre ilişkiyi değerlendirmenizde etkili olacak. Güven vermeyen veya değerlerinize saygı göstermeyen kimseyi hayatınızda tutmayacaksınız.

14-20 Temmuz haftası: 18 Temmuz tarihinde Venüs-Yengeç burcunda seyrine başlıyor. Bu karşı cinsle uzlaşı içinde olmamızı ve onun duygularını hissetmemizi sağlayacak. Biz agresif sadece kendini öne süren bir kişi değiliz. Gerektiğinde kibarlıkla davranabilen, en derin kuytularımızı paylaşan, anaç veya babacan biriyiz. İşte bu dönemde de yine böyle yaklaşımlar bekleyeceğiz. 19 Temmuz tarihinde bu anlamda bize yaklaşan, biri dikkatimizi çekebilir, gönlümüzü okşayabilir. Partnerimiz de aynı şekilde bu tarihte kendimizi iyi hissetmemizi sağlayabilir.

21-27 Temmuz haftası:  24 Temmuz tarihini olumlu buluyorum. Romantik bir ortamda, sevdiğiniz kişiyle aşkı yüreklerinizde,  hem de en anlamlı şekilde paylaşırsınız.  Yeni bir tanışma veya devam eden ilişkide güzel bir gün olarak öne çıkıyor. Bu anlamda 25 Temmuz tarihi de olumlu. İş konularında belki sorun yaratabilir. Ancak ilişkilerde temeli güçlendiren konuşmaların işaretçisidir.

İŞ VE KARİYER

1-6 Temmuz haftası: 4 Temmuz tarihinde eğitim veya iş nedenli yolculuklar, görüşmeler gündeme gelecektir. Sizin için son derece önemli olup bir karar verme aşamasını gösteriyor. Bir işe girebilirsiniz veya bir ortaklığı bitirebilirsiniz. Başka bir şehre tamamen yerleşebilirsiniz. İş projelerinizi yürürlüğe koyabilirsiniz. Bazı kişilerle yolları ayırabilirsiniz. Kendinize yeni bir hedef belirleyebilirsiniz. Ancak ben derim ki, mali anlamda çok iyi düşününüz ve bir karar vermeden önce her türlü olasılığı gözden geçiriniz.

7-13 Temmuz haftası: İş ve eğitim hayatımıza önem verdiğimiz bir haftaya adım atıyoruz. Merkür-Yengeç burcunda 13 Temmuz tarihinde seyrine başlıyor. Bir yanıyla iletişim alanındaki faaliyetlerin göstergesi, diğer yanıyla aile işlerinin de simgesidir. Okuyup çalışabiliriz veya ailelere yönelik bir iş için kolları sıvayabiliriz. Eski işimizden haber alabiliriz. Satış pazarlama yoluyla internet üzerinden evde faaliyetlerde bulunabiliriz.

14-20 Temmuz haftası: 14 Temmuz tarihinde iş konularında özellikle ortaklaşa yapılan projelerde çok dikkatli olalım çünkü bir yandan hızlı biçimde çalışmak gerekiyor diğer yandan beraber çalıştığımız insanlarla uyum içinde olmamız lazım. 16 Temmuz tarihinde Jüpiter-Aslan burcunda seyrine başlayacak ve Ağustos 2015 tarihine kadar etkili olacak. Bizim için işimizle ilgili konularda bilgilenme, tecrübe edinme, deneyim sahibi olma zamanımız. Ancak kendimizi kabul ettirmek istediğimiz zirveye ulaşmak için çok çalışmamız, sabırlı olmamız, tevazu içinde hareket etmemiz lazım. Satürn burcunuzda hakem görevini sürdürerek bazen yoracak, kısıtlayacak ancak çalışan kişi ödülünü alacaktır.

21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihindeki görünüm, fikirlerinizi otoritelere, güçlü kişilere, toplum içinde bazı insanlara ifade etmenizde önem taşıyor. Bir yandan ne konuştuğunuzu bilerek diğer taraftan önünüzdeki seçenekleri akıllıca gözden geçirerek kararlar vermek yerinde olur. Aynı gün kariyer evinizde seyrine başlayacak Güneş, önümüzdeki bir aylık dönemde yeni hedefler belirlemeniz anlamında önem taşıyor. Ancak burada dikkat edeceğiniz nokta, gerekli yerlerde esnek davranmayı bilmektir. Kurallar, kısıtlamalar, disiplin gibi olgular ön planda olacaktır. Egomuz bizi şaşırtmasın.24 Temmuz tarihinde yine iş görüşmeleri veya iş ile alakalı gelişmeler gündeme gelebilir. Sorumluluklar artabilir. Bu sizi biraz rahatsız etse de, gelişim yönünde ele alırsanız faydalı olur. İş tercihlerinizi, durumunuzu 27 Temmuz tarihindeki Aslan burcu Yeniayında gözden geçirebilir, kendinize hedef belirleyebilirsiniz.

PARA

1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketinin sona erişiyle ortaklaşa kazançlar anlamındaki işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Bir iş ortaklığı kurulacaksa veya bitirilecekse taraflar olarak bir araya gelebilirsiniz. Mali sözleşmeler, vergiler, miras, hukukla alakalı konularda dikkatli olunuz. Borçlanma meselelerinde etraflıca düşününüz.

7-13 Temmuz haftası: Mail konularda 13 Temmuz tarihindeki Merkür-Yengeç burcu geçişi önemlidir. İş bölümünde de izah ettiğim gibi, satış pazarlama, iletişim, yemek sektörü, çocuk bakımı, iç turizm, psikoloji, ev, aileye dönük hizmetlerden gelir elde edebiliriz. Ders verebiliriz. Ancak bütün bunlar çok da getirisi olan işler değil. Ek iş olarak düşündüğümüz alanlardır. Dış yardımlar pek etkili gözükmüyor.

14-20 Temmuz haftası: 19 Temmuz tarihinde mali konularda başkalarıyla olan olumlu bağlantılarınız kazandırıcı olacaktır. Gayet akıllıca hareket ederek, kimlerle temasa geçebileceğimizi nasıl bağlantılar kurarsak para kazanabileceğimizi tespit edebiliriz. Duyarlı ve sezgisel yanlarımız girdiğimiz ortamlarda dikkatleri çekmemizi sağlar. Eh bunun da getirisi ona göre olacaktır.

21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihinde maddi konularda size sunulan teklifleri veya karşınıza çıkan işleri mutlaka hem akıllıca hem de piyasa şartlarına uygunluğu ölçüsünde ele alınız. 24 Temmuzda yeni bir işe başlayabilirsiniz veya iş görüşmelerinde sunulan maddi şartlara göre kararınızı verirsiniz. 26 Temmuz tarihi itibariyle burcunuzda ilerleyecek Mars, sizi bir hayli kuvvetlendirici ve her alanda kararlı bir şekilde ilerlemenizde destekleyicidir. Ancak gücünüzü kanıtlamaya, birileri üzerinde baskın kılmaya çalışmayınız. Gerektiğinde esnek ve birlik içinde hareket etmeyi de biliniz.


AĞUSTOS

AŞK VE İLİŞKİLER

1-3 Ağustos arası: Duyarlılığımız yüksek bir haftaya giriyoruz. Arzu ettiğimiz şekilde gelişmeler bekliyoruz. İlişkimizi önemsiyoruz. Uzlaşıya açığız ancak biz hassasız. Bu hassasiyetin de önemsenmesini bekliyoruz. Peki, bunu anlayacak bir insan bulmak kolay mı? Bu hafta farklı bakış açısında olan partnerimizle aramızda istemeden de olsa bir tatsızlık çıkabilir. Ancak gerçekten temeli sağlam olan ilişkiler bundan etkilenmeyecektir.

4-10 Ağustos haftası: 5 Ağustos tarihindeki görünüm, aşkta sağlamlık ilkesi çerçevesinde düzenlemelerde bulunmayı, tercihlerinizi ilerisi adına düşünerek yapmanızı, bugüne dek aşkta yaşanmış bir takım sorunların nedenlerini fark ederek önlem anlamınızı sağlayıcıdır. 6 Ağustos tarihi hassasiyetimiz olan konuları pek de önemsemeyen kişiler nedeniyle yaşadığımız gerginliğin işaretçisidir. Sevgiyi bu kadar çok arzularken, birilerinin paylaşmayı bilmemesi ne acı diye düşünürüz.

11-17 Ağustos haftası:  İlişkilerde 15 Ağustos tarihi ve gerçekleşecek görünümler olumludur. Kendi arzu ve isteklerinize göre çevreniz üzerinde etkili olabilirsiniz. Son derece güçlü arzularınızı günlük hayattaki tüm iletişimsel bağlantılarda bir manyetik güç gibi kullanırsınız. Erk gücünüz sizi hakim partner haline getirir. Sevdiğiniz insanın her hareketini, sözünü, arzularını bilerek onun üzerinde etkin olmaya çalışırsınız.

18-24 Ağustos haftası:  19 ve 21 Ağustos tarihlerinde ve haftanın geneline aşk anlamında baktığımızda ben olumlu buluyorum. Hem bilinçli bir şekilde olayları ele alabilecek güçtesiniz hem de karşınıza çıkabilecek bir kişinin göz boyama ve kulak okşama tarzındaki sözlerinin doğruluğunu gayet iyi sezebilirsiniz. Arkadaşlık ve sosyal çevrenizde bilinçli ve ruhsal anlamda güçlü kişilerle bağlantılar kurabilirsiniz. Aşk, sizin idealleriniz çerçevesinde ele aldığınız ve sezgisel anlamda bütünleştiğiniz bir olgu haline gelir. Aldatmalara karşı sizi koruyan mantığınız ve iç görünüz olacaktır.

25-31 Ağustos haftası: Tüm burçlar için önemli bir hafta olacak.  Yeniay-Başak burcunda gerçekleşecek. Sosyal çevremiz, arkadaşlıklarımız gözden geçirilecek ve hedeflerimiz belirlenecek. Yazın sona ermesiyle iş ve eğitim hayatı aktif hale gelecek. Bizim de bu döneme hazırlanmamız lazım.  Neler yapmak istediğimizi ve nelerden artık bıktığımızı belirleyeceğiz. Kişisel veya toplumsal anlamda gücümüzü kanıtlamak zamanı. İşte bu bizim kararlılığımıza bağlı.

İŞ VE KARİYER

1-3 Ağustos arası: 1 Ağustos tarihinde başlayacak Merkür-Aslan burcu seyri iş hayatınızla ilgili konular üzerinde ifade gücü ve zekanın önemini işaret eder. İş alanında insanların ilgisini çekebilmek için sözlerini etkileyici olmalıdır. Yetenek ve becerilerinizi disiplinli bir şekilde çalışarak söze dökebilirseniz etrafınızdaki insanları etkilemeniz kolay olur. Ancak şunu da ekleyeyim. Konuşmak kadar dinlemeyi bilmek de faydalıdır. 2 ve 3 Ağustos tarihlerinde iş hayatımızla ilgili önemli bir karar verebiliriz.  Kendi istediğimiz bir işi kabul edebiliriz. Ancak ben işin şartları, çalışma ortamına dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

4-10 Ağustos haftası:  8 Ağustos tarihindeki görünüm, sürpriz bir şekilde işe başlamanın, bir projeye adım atmanın veyahut aklınıza estiği gibi kararlar alarak işten ayrılmanın da işaretçisi olabilir. Kişiden kişiye yaşanacaklar değişse de, şu bir gerçek ki, bu beklenmeyen bir gelişim değişim halidir ve bundan kaçınmak öyle kolay değildir. Kimileri, bu görünüm altında kariyer hayatını sürdürürken, bir yandan da çok önemli bir projeye gönüllü olarak katılabilir. Dinlenecek zaman dahi bulmak zordur. Ben sağlığınıza dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. 10 Ağustos tarihindeki Dolunay, ev sınırları içinde yaşanan bir değişimin işaretçisidir. İş hayatınız ile ev arasındaki dengeye çok dikkat etmek gerekir. Baskıdan hoşlanmazsınız. Özgür olmak istersiniz.

11-17 Ağustos haftası:  12 Ağustos tarihinde Venüs-Aslan burcunda seyrine başlıyor. Sizin de iş ortamında, dış dünyada, ilişkilerinizde baskın rol oynama arzunuz yükseliyor. Amaca dönük bir şekilde hem arzuladıklarınızı elde etmek hem de ilgi uyandırmak mümkün. Tutkular bir hayli yüksek. Çünkü bu arada Mars-burcunuzda ilerlediği için, kendinizden başka hiç kimsenin öne geçmesine izin vermezsiniz. İşte bu dönemde ayarı bilmek iyi olacaktır. Çünkü bundan hoşlanmayan kişiler iş hayatında önünüzü kesmeye çalışabilirler.

18-24 Ağustos haftası: 18 Ağustos tarihinde iş hayatınızda ilişkileriniz, iletişiminiz, başkalarıyla olan her türlü bağlantınız yeni bir şeyler ortaya koymak, alanınızda büyümek ve gelişmek, kazanç elde etmek amaçlı gelişir. Önemli bir organizasyon, bir tanıtım filmi, sanat yönetmenliği, ticaret ve yabancılarla iş görüşmeleri, başka bir iş için girişimde bulunmak gibi konular ön sırada yer alır. Bu yöndeki her türlü gelişmeyi 19, 21 tarihlerinde ve de 23 Ağustos Güneş-Başak burcu geçişinde ele almanız yerinde olur.

25-31 Ağustos haftası:  Başak burcunda oluşacak Yeniay ve oluştuğu günkü tüm görünümler önemli kararların da işaretçisidir. Çalışacağım, okuyacağım, emekli olacağım, kendi işimi kuracağım, aşk hayatımı düzene sokacağım gibi birçok cümle kurulabilir. Bunları kurmak tamam da bir de net olarak belirleyip tamam demek lazım. İşte o tamam işaretini Yeniay bize sunuyor.

PARA

1-3 Ağustos arası: İş hayatınızla ilgili bölümde iş şartlarına dikkat ediniz diye bir uyarıda bulunmuştum. Bunun en başlıca sebebi, parasal konulardı. Hani düşünmeden etmeden hesap yapmadan kabul edeceğimiz bir görev hem bize büyük sorumluluk yükleyebilir hem de getirisi umduğumuzdan az olabilir. Bu hafta mali konularda abartılı kararlardan kaçınalım.

4-10 Ağustos haftası:  8 Ağustos tarihindeki görünüm, mali konularda da önem taşıyor. Yüklendiğiniz proje veya karar verdiğiniz iş ortaklaşa bir kazanç elde etmek amaçlı yapılabilir veyahut mali konular üzerinde tedbirli hareket etmek, riskli bir iş ise kendinizi zor duruma sokmamak gerekir.

11-17 Ağustos haftası: 11 ve 15 Ağustos tarihlerinde ortak kazançlar, bir paylaşım, bankalarla ilgili borçlar, parasal anlamda kurulan birlikteliklere dikkat ediniz.

18-24 Ağustos haftası:  18 Ağustos tarihi mali konularda kazanç getirici işlerin işaretçisidir. İlerisi adına düşünmenizi sağlar. Geleceğe atılan bir adım gibi diyebiliriz. Hedefimize olan uygunluğuna göre ölçüp biçeriz. Bütün şartları gözden geçirerek kararımızı verebiliriz. Bu karar aşaması bazılarınız için emekliye ayrılma süreci, kimileri için eğitim sonrası göreve başlama, farklı bir işe yönelme sonucu edinilecek geliri simgeler. 19 ve 21 Ağustos tarihlerinde ortak kazançlar, miras, bankalar, hisseli paralar, muhasebeyle ilgili mali durumumuzu, hesaplarımızı gözden geçirebiliriz. Bir sergi, ortak bir proje, mistik faaliyetler, sağlık, iletişim gibi alanlardan para kazanabiliriz.

25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda da etkili olan bu hafta ortaklaşa kazançlarımız üzerinde duracağız. Projemiz varsa sponsor arayışında bulunabiliriz. Paraya ihtiyacımız varsa bir arkadaşımızla görüşebiliriz. Yeni bir ürün piyasaya sunacaksak tanıtım faaliyetleri, bir iş ortaklığı düşünüyorsak araştırmada bulunmak gibi işlere yöneleceğiz. Ancak şu var ki, bu haftaki Yeniay ve tüm görünümleri bizim için önemli bir sayfa açacak.


EYLÜL

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Eylül haftası:  5 Eylül tarihinde Başak burcunda ilerleyecek Venüs, öyle her karşımıza çıkanı beğenmek anlamına gelmez. Mesafeyi koruyarak, uzaktan uzağa bakarak, kimmiş neymiş anlamaya çalışarak beraberlik hakkında karar veririz. O kararı da vermek için epeyce düşünürüz. Baktı ki,  içimize sindi, aklımıza yattı, o zaman merhabadan öteye geçebiliriz. Arkadaşlık ilişkilerinde de güvendiğimiz, daha önceden zaten tanıdığımız insanlarla sohbet etmeyi isteriz. Öncesini bilmek, sonrasını görmektir niyetimiz.

8-14 Eylül haftası:  10 Eylül tarihinde, sosyal ilişkilerinizi, kimlerle bağlantılarınız var ve kimlerle arkadaşlık ediyorsunuz? Üye olduğunuz ve faaliyette bulunduğunuz dernekler, kulüpler var mı? İlişkilerinizde seçici misiniz? Bunlara gerçekçi bir şekilde yanıt veriniz. Aşk hayatınızla ilgili kriterlerinizi doğru biçimde belirlerseniz hayal kırıklığı yaşamazsınız. 13 Eylül tarihinde çalışma hayatınızla ilgili konularda beklenmedik bir ters durum nedeniyle tartışmalar yaşanabilir.

15-21 Eylül haftası: Bu hafta, hedefleriniz ve aşk hayatınızla ilgili konularda hem titiz hem de özverili tarzda düşünebilirsiniz. Bir taraftan hiçbir şey istediğim gibi olmuyor dersiniz. Diğer taraftan her şey yolundaymış gibi davranırsınız. Bu gelgitler ne amacınıza ulaşmanızı sağlan ne de aşkta doğru tercihler yapmanızı. Bu tarihte her sözü kafanıza takmayın.  Bir problem varsa, mantıklı bir şekilde ele alın.

22-28 Eylül haftası:  23 Eylül tarihinde Terazi burcunda ilerleyecek Güneş, fiziksel ve ruhsal anlamda huzur ve uyum arzumuzun işaretçisidir. Bir takım olaylar nedeniyle belli bir güvensizlik, çelişki ve kararsızlık hissedebiliriz.  Ortayı bulayım derken, yoruluruz. Bulmadığımızda tadımız kaçar.

İŞ VE KARİYER

1-7 Eylül haftası:  3 Eylül tarihindeki görünüm, gayet olumludur. Kariyer hayatımızda hem hedefimize uygun şekilde planlar yaparız hem de derinlikli olarak düşünüp sağlam olana yöneliriz. Yavaş ve emin adımlarla yürürüz. Otoritelerle ilişkimize dikkat ederiz. Hangi işi yapıyor, hangi görevde bulunuyorsak, titizlikle yerine getiririz. Bir işe odaklandık mı, her engelin üzerinden geçip onu hallederiz. Hangi iş bizim için daha faydalı hangi iş bizi güçlendirir onun ayrımını iyi yaparız. Sezgilerimiz bize rehberlik eder. Diğer taraftan 2 Eylül tarihinde Merkür-Terazi burcunda ilerleyecek. Bu geçiş, başkaları hakkındaki düşüncelerimizi şöyle bir kendi içimizde düşünmemizi, tartmamızı sağlayacak.

8-14 Eylül haftası:  Balık burcunda 3 Eylül tarihinde oluşacak Dolunay, yaratıcı yeteneklerinizi ortaya koyma, çocuklarınızla alakalı konularda şefkatli ve ılımlı davranma, ruhsal açıdan rahatlama, sanat, edebiyat ve şifa anlamındaki mesleklere ilgi duyma ve bizzat uygulama, metafizik ve ritüel çalışmalarla ilgilenmek anlamındadır. Hedef belirleme, amacınızın peşinden gitme, sosyal ilişkilerinize, iş hayatınıza önem verme yönünde de tesirlidir.11 Eylül tarihinde karşınıza güzel bir fırsat çıkabilir. İşlerinizi başarılı bir şekilde halledebilirsiniz.

15-21 Eylül haftası: 17 Eylül tarihinde, çalışma hayatınız veya özel yaşamınızda ilerisi adına bir karar vermek için bir hayli düşüneceksiniz. Önemli olan sizin iç dinginliğinizdir. Bunu bozabilecek bir şeye izin vermezsiniz. Hangi konu olursa olsun yasalara uygun şekilde yapılmalıdır. Yapacağınız iş üzerinde çok iyi bilgi edininiz. İlerisini düşünerek karar veriniz.

22-28 Eylül haftası:  22 Eylül tarihinde Jüpiter-Uranüs arasında olumlu bir görünüm meydana gelecek. İş hayatınızdaki özgüven duygunuz yükselişe geçecektir. Artık sıradan, rutin bir görevde kalmak istemezsiniz. Sorumluluk almak yerine, kendi istediğiniz bir alana yönelirsiniz.

PARA

1-7 Eylül haftası:  Maddi konularda etkili olacak 3 Eylül tarihindeki paranın hangi alan ve işlerden gelebileceği yolunda güç kazandırır. Sezgilerimiz ve yaptığımız işe olan güvenimiz de bunda etkilidir. Ben bu işte ustayım diyenler için gelişmeler olumlu yöndedir. İşe başlayanlar için bu dönem sunulan ücret az miktarda olsa da, zamanla artış gösterecektir.

8-14 Eylül haftası:  10 Eylül tarihinde para konusunda endişeli olabiliriz.  Gecikmiş bir alacağın tahsilat zamanı artık gelmiştir veya beklediğimiz bir haberin gelmeyişi nedeniyle vakit kaybetmektesinizdir. Bu durum nedeniyle gerilirsiniz ancak   mecburen birilerine uymak zorunda kalırsınız. Konuşsanız olmaz, sussanız kimsenin kılını kıpırdatacağı yoktur.

15-21 Eylül haftası:  Mevcut işinizden elde ettiğiniz geliri yetersiz bulduğunuz için, farklı bir şeyler yaparak kazanç elde etmek istersiniz. Ancak tam anlamıyla sağlam olmadıkça risk altına girmeyiniz.  Serbest çalışma fikri size daha cazip gelebilir.

22-28 Eylül haftası: 24 Eylül tarihinde Terazi burcunda oluşacak Yeniay, mali konularda tatminkar gelişmelerin işaretçisidir. Arzu ettiğiniz yetenekli olduğunuz bir alanda başkalarından büyük fayda ve destekler görürsünüz. Bunlar 29 Eylül tarihi itibariyle görülmeye başlar.


AKREP EKİM AYI

Ekim ayı özel dosyası Aşk-İş-Para
Güneş ve Ay Tutulmaları ve
Merkür Akrep-Terazi geri hareketleri

1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür burcunuz üzerinde gerileyecek. Tüm kişisel anlamdaki kararlarınızı gözden geçirirsiniz. Hiç kimseyle de bunları paylaşmazsınız. Bu bir planlama, araştırma, derinlikli ele alma zamanıdır. Odaklanma gücünüz gayet yüksektir. Sezgileriniz bir hayli artar. İnsanları, çevrenizde olan bitenleri gözlersiniz. Zaten geri hareket dönemleri içe yönelme ve insanın kendiyle olan söyleşisi gibidir. O nedenle aceleci kararlar vermemeniz yönünde bir ikazda bulunmak pek gerekmiyor. Ancak şu var, takıntılı düşünmemek gerekiyor. Araştırın ve soruşturun. Bu süreçte ekip liderliği, takım kaptanlığı, yaşam koçluğu, sosyal kulüp çalışmaları, geleceğe dönük bir hedef belirlemeniz, bir gruptan ayrılmanız, bir grup kurmanız, bağlı olduğunuz bir ortaklıktan ayrılmanız veya bir ortaklıkta başa geçmeniz gibi konular üzerinde derinlikli düşünmenin, beklemede kalmanın, ilişkilerinizi dikkatlice gözden geçirmenin işaretçisidir. Ayrıca ortaklaşa kazanç elde etmek amaçlı düşündüğünüz işler, maliye ile ilgili meseleleriniz, bir araştırma işi için görevlendirilme, alacağınızla ilgili konular üzerinde analizde bulunmak, miras, hisseli paralara alakalı meseleler üzerinde düşünmek ve kendiniz adına karar verme aşamasıdır. Ancak bu kararların yürürlüğe konmaması gerekir. Saydığım bu alan ve konulardaki işleriniz yavaşlayabilir.

6-12 Ekim haftası:  6-12 Ekim haftası:  8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması, çalışma hayatınızla ilgili konularda gerginliğin, yaptığınız işten zevk almamak nedeniyle yaşanan uyumsuzlukların, iç dünyanızda tepkili davranmanıza neden olan stresin işaretçisidir. Bu stres sağlığınız açısından pek iyi olmaz. Bazılarınız bu tutulmada düşünmeden etmeden bir karar verip işi gücü bırakabilirsiniz. Çalışma ortamında biriyle tartışabilir, gereksiz sözler sarf edebilirsiniz. Bir kısmınız bu tutulmada daha fazla kazanmak amaçlı bir girişimde bulunabilirsiniz. Ancak Merkür geri hareket dönemindeyiz. Çok iyi düşünmek lazım. Sizin iç dünyanıza şöyle bir çekilerek sakinleşmenizde yarar var. Fiziksel ve ruhsal anlamda bedeninize özen gösteriniz. Tutulmanın görünümleri de bunları işaret etmektedir.

10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür süresince, şöyle bir geriye çekilip iş ilişkilerinizi, ortaklıklarınızı, girişimlerinizi, eğitimden ticarete kadar olan tüm konuları ele alınız. Ani kararlar vermeyiniz. Eğer sakin, adil, mantıklı düşünürseniz gayet olumlu tespitlerde bulunursunuz.

24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması kişisel anlamda yeni bir karar, girişim, adım atmak için 9 Kasım tarihini beklemenizin faydalı olacağını gösteriyor. 11 Kasım tarihi itibariyle eğitim, ticaret, iş girişimi ve yeni bir çevrede yaşama yönünde çok güçleneceksiniz.


KASIM

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Kasım haftası:  7 Kasım tarihindeki Dolunay, ciddi ilişkiniz olmak üzere, evliliğiniz konularında etkili olup, sözleşme, iş ortaklığı veya yasal konularda da bağlayıcı durumların göstergesi. Dolunay zamanları genelde duygularla, isteklerin karşı karşıya geldiği için, partnerinizle veya iş anlamındaki ortaklarınızla aranızda yaşanabilecek uyuşmazlıklar ve yanlış anlaşılmalar konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

10-16 Kasım haftası:  12 Kasım tarihi haftanın güzel bir günü. Hem tutkulu hem de aşkla dolu bir gün. Sözler karşı tarafı etkileyici tarzda olacaktır. Partnerinizin de buna sevgiyle, bağlılıkla karşılık verecektir.

17-23 Kasım haftası:  20 Kasım tarihinde ilişkide kendi özgürlük alanınızı korumak yanlısı olacaksınız. Aslında bağlanmaya dünden razısınız ancak partnerinizin tepkilerini görmek isteyeceksiniz. Geri çekilir gibi yaptığınızda bakalım size yönelecek mi şeklinde bir durumdur bu. Ancak dozunu iyi ayarlamak gerekir. Fazlası da sıkabilir onu.

24-30 Kasım haftası:  27 Kasım tarihinde ilişkimizi gözden geçirelim. Eğer uzun vadeli bir beraberlik istiyorsak,  geleceğimizi düşünerek hareket etmemiz lazım. İyi niyetin dozunu ayarlamak, hayallerimizin gerçekleşebilir olanına bakmak lazım.

İŞ VE KARİYER

3-9 Kasım haftası:  İş ortaklıkları açısından dikkatli olunması gerekir. 7 Kasım tarihindeki Dolunay, karşılıklı çıkarların ön planda olması ve bu nedenle yaşanabilecek gerilimi işaret ediyor. 9 Kasım tarihinde bir tanıdığınız, iş ortağınız veya partnerinizden destek görebilirsiniz.

10-16 Kasım haftası:  16 Kasım Venüs-Yay burcu geçişi, Bir işe girebilir, maaşınızda yükselme görülebilir. Harcamalar da artabilir. İhtiyaçlar tabii ki belli ölçülerde yapılmalıdır. Bu geçiş, kazanma arzusu verir. Size ortaklaşa hareket edebileceğiniz yeni insanlar kazandırır. Kuruntular azalır, iyimserlik yükselir. İnançla ve kazanım potansiyeliniz artar. Hem işinizden zevk alırsınız hem de keyifli bir şekilde arzu ettiğiniz ihtiyaçları satın alırsınız. Sevdiklerinize küçük hediyeler almak onlara jest yapmak hoşunuza gider.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım tarihinde Yeniay, Yay burcunda oluşacak. Parasal konular üzerinde yeniliklerin işaretçisi olsa da, iki hafta içinde mutlaka sağlık ve kariyer hayatınızla ilgili meseleler üzerinde çok iyi düşünün. İş seçiminde bulunurken alacağınız ücreti, iş şartlarını mutlaka gözden geçirin.

24-30 Kasım haftası:  27 Kasım tarihi, doğru bir yatırım ve kazandırıcı bir iş ve mutlaka geleceğimizi düşünerek hareket etmemiz gerektiğinin işaretçisidir. Harcamaların da bu anlamda tedbirli yapılmasında yarar var.

PARA

3-9 Kasım haftası:  9 Kasım Merkür-Akrep burcu geçişinde ilişkilerimiz, amacımız ve maddi ve manevi ortaklıklarımız anlamında önem taşıyor. Bütün bunlar üzerinde bir hayli dikkatli, derinlikli, konulara hakim ve odaklanmış bir şekilde gözlemde bulunacağız. İlişkilerimize bir bakacağız. Bizim üzerimizde kimler tesirli, biz hayatta neleri önemsiyoruz, kimlerle iş birliğine yatkınız ve kimlerle birlik ve bütünlük anlamında sorunlar yaşıyoruz? Bütün bunlara bir bakacağız.

10-16 Kasım haftası:  16 Kasım tarihinde Venüs-Yay burcunda seyrine başlayacak. Maddi konularda harcamalara dikkat edelim.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım Güneş-Yay burcu geçişi, parasal meselelere bir an önce çare bulunması ve soruların çözüme kavuşmasını istediğimiz, bu yönde odaklandığımız zamanlardır. Bütün enerjimizi yenilikleri uygulamak, hayatımıza bir yön çizebilmek için paraya bağlayabiliriz. Bunun yanı sıra, iyimser düşünmeye çalışırız. Her şey kötü gitmez, mutlaka bir çare bulurum sözcüğü dilimizde dolanır. Çok kolay para harcayabiliriz.

24-30 Kasım haftası: 28 Kasım Merkür-Yay burcunda seyrine başlıyor. Bu geçişi yöneten Jüpiter-Aslan burcunda. Cesaretlilik ön planda. Kazanmak adına kendinizi gösterecek,  fikirlerinizi ifade edecek, yaratıcı yeteneklerinizi sergileyeceksiniz. Bu anlamda güçlüsünüz.  Geniş alanlarda sanatınızı icra edebilirsiniz. Eğitim ve iş hayatını bir arada sürdürerek para kazanabilirsiniz. Tecrübe edinebilirsiniz. Bu yılki geçiş, büyümek adına akıllıca düşünmeyi, buna göre deneyim sahibi olma anlamı taşıyor. Parayı kazanıyoruz ama bunu çalışarak, kendimizi ifade ederek yapabiliyoruz.


ARALIK

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Aralık haftası:  5 Aralık tarihinde Mars-Kova burcunda ilerleyecek. Aile içinde özellikle birbirinizin özgürlüğüne, fikirlerine, hedeflerine saygılı olmanız gerekir. Eş veya anne-baba fark etmez. Bu dönemde kimsenin kimseyi denetlemeye, baskı altına almaya hakkı yoktur. Zaten böyle bir şeye de izin vermezsiniz. Partnerle aynı ortamda yaşama fikri sürecin hoş yansımaları arasındadır. Fakat belirttiğim gibi, bireysel hedefler ve kararlar her iki taraf için de kendine dönük şekilde düzenlenmelidir. Arkadaşça birbirinize yanaşmanızda fayda vardır.

8-14 Aralık haftası: 10 Aralık Venüs-Oğlak geçişi sizden yaşça büyük kişilerle kurulacak ilişkileri veya mevcut ilişkinizde ciddiyetin simgesidir. 14 Aralık tarihi yeni bir buluşma için uygundur. Ayrıca eşler arasındaki bağı güçlendiricidir.

15-21 Aralık haftası:  17 Aralık tarihindeki Merkür-Oğlak geçişi işinize ciddi biçimde odaklanmanızı, disiplinli ve planlı şekilde çalışmanızı sağlar. 20 Aralık tarihinde güçlü kişilerden destek görürsünüz. 21 Aralıkta iş yoğunluğunuz artabilir. Sağlığa dikkat edelim.

22-28 Aralık haftası: 22 Aralık tarihindeki Yeniay ve Güneş-Oğlak geçişi, belli bir mesafe ve ciddiyetin hakim olmasını sağlıyor. Duygularımızı kontrol ediyoruz. Öyle kolay kolay birisine kapılıp gitmemiz mümkün değil. Bazen kendimizi disiplin altına alınmış gibi hissedebiliriz. Ancak bu pek de yormaz bizi.  27 Aralık tarihi olumludur. Paylaşımlar hem ılımlı hem de arzu ettiğimiz gibi güven doludur.

İŞ VE KARİYER

1-7 Aralık haftası:  Özgün çalışmalar genelde ev olarak da kullanılan ofis ortamında yapılır. Günlük hayatta daha sıkı çalışırsınız. Ciddiyetle işlerinizin üzerine eğilirsiniz.

8-14 Aralık haftası:  8 ve 14 Aralık tarihlerinde iş konularında bir başvuruda bulunmanızı tavsiye etmiyorum. Çalışanların da, işlerini kontrol etmelerinden yanayım. Gözden kaçan bir şeyler sonradan sizi rahatsız edebilir. 10 Aralık Venüs-Oğlak geçişinde, çevrenizde bulunan kişilerle iş ilişkilerinizi güçlendirir.  14 Aralık tarihi de yine olumlu paylaşımları işaret ediyor. Motive edici enerjiniz var.

15-21 Aralık haftası: 15 Aralık Uranüs-Pluto görünümü, eski, verimsiz, kurallarla sınırlı, disiplinli çalışmayı reddedebiliriz. Her şeyde öne çıkmak, farklılıklarımızı kabul ettirmek niyetinde oluruz. Ancak gelin görün ki, sınırlarınızın farkında olmanızda yarar vardır. Akıllıca davranmayı bilmeliyiz. Eğer sağlıktan, iş hayatına kadar alanda sıkıntılar yaşamak istemiyorsak, kendimize çeki düzen vermemizde yarar var. Yoksa pek istikrarlı olamayız. Yenilikleri takip edelim ve bunları uygulamak için istekli olalım. Değişime biz gönüllü olalım. Yaşadığımız zorlu deneyimlerle bunları öğrenmek zorunda kalmayalım.

22-28 Aralık haftası: 22 Aralık tarihindeki Güneş-Oğlak geçişi ve ardından Oğlak burcunda oluşacak Yeniay, çevre ilişkilerinde size güven, istikrar ve sağlamlık getiriyor. Girişimler başarılı şekilde yürütülür. 23 Aralık tarihinde temkinli olalım. 25 ve 26 Aralık tarihlerinde yine disiplinli çalışmak lazım. Sağlığımıza da dikkat edelim.

PARA

1-7 Aralık haftası:  4 Aralık tarihinde iş ve mali konularda hızlanmalar oluşacaktır. Maaşımızı almamız nedeniyle elimiz rahatlar. Ayrıca yapılan işlerden bir miktar elimize para geçebilir. Ticari konularda olumlu getiriler mevcuttur. Biz de zaten, yaptığımız görüşmelerde para konusunda dikkatli olursak ve de hesabımızı bilerek bağlantılarda bulunursak olumlu gelişmeler yaşanır.  6 Aralık tarihinde Dolunay İkizler burcunda oluşacak. Ortaklaşa kazançlar veya finansal paylaşımlarda iki yönlü düşündüğümüz için, kararsız kalırız.

8-14 Aralık haftası:  Bu hafta 8 ve 14 Aralık tarihlerinde harcamalara lütfen dikkat edelim.

15-21 Aralık haftası:  17 Aralık Merkür-Oğlak burcu geçişi, mali konularda yakın çevremiz vasıtasıyla göreceğimiz desteği işaret ediyor. Ayrıca tutumluluk işaretidir. Kolay kolay kimseye para vermeyiz. Biz de harcamayız.

22-28 Aralık haftası: 23 Eylül tarihinde Satürn-Yay burcunda seyrine başlayacak. 2,5 yıl boyunca maddi kazanımlarda belli bir daralma ve zorlanmalar yaşanabilir. Yatırım yapmak, üretmek, çoğaltmak zorlaşır. Bütçeniz kısıtlanır. Yabancı ülke bağlantılı işleriniz varsa, bunlarda zorluklar yaşanır. Değerlerinizi elinizde tutmak için mücadeleniz yoğun olur. Bu bir Satürn eğitim dönemidir. Har vurup harman savurmamayı öğreniyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder