Translate

7 Ocak 2014 Salı

2014 Burç Yorumları Terazi

OCAK
Terazi
AŞK VE İLİŞKİLER

1-5 Ocak haftası: Bu hafta ailevi ilişkilerimiz bir hayli önemli. Sorumluluklar nedeniyle arzuladığınız şekilde hareket edemeyebiliriz. Bu da bizi bir hayli yorabilir. İş hayatı bir yandan ailevi meseleler bir yandan bizi sıkıştırır. Ancak, sabırlı ve soğukkanlı bir şekilde hareket edersek, istediğimiz gibi durumları yönlendiririz. Ne de olsa Mars, burcunuzda ilerliyor.

6-12 Ocak haftası: Hafta ortasındaki enerjiler, bir yandan ilişkide bulunmaya hevesli olduğumuzu gösteriyor. Ancak fazla duygusal, aşırı hassas tiplerden, sürekli duygusal takılan tiplerden hoşlanmayacağız. Hele hele bizi bir takım ajitasyonlarda bulunarak etkilemeye çalışan kişilerden hiç mi hiç haz etmeyeceğiz. Hafta sonuna doğru Merkür-Kova burcunda ilerleyecek. Sosyal yaşam, aşk hayatımız canlanmaya başlayacak.

13-19 Ocak haftası: Hafta sonuna doğru, bir hayli aktifiz. Yeniliklere açığız ve aşkta gayet hevesliyiz. Sürpriz bir aşk gönül kapımızı çalabilir. Değişim arzumuz bir hayli yoğunlaşıyor.

20-26 Ocak haftası: Hafta başında Güneş-Kova burcunda seyrine başlıyor ve bizim için arkadaşlıklar bir hayli etkili oluyor. Kendimizi gayet dışadönük bir şekilde ifade edebiliriz. Her insanla bağlantı kurabiliriz. Özellikle arkadaş toplantıları, aktiviteler bizi kendine çekiyor. Aşkta her an her şey olabilir.

27-31 Ocak haftası: İlginç birisi dikkatimizi çekebilir. İlişkiler açısından, yenilikler anlamında haftanın başındaki enerjiler bir hayli olumlu gözükmekte. Yeniay da bunu destekleyici Kova burcunda oluşacak.

İŞ VE KARİYER

1-5 Ocak haftası: Yılın ve haftanın başında oluşan Yeniay, ailevi konularda olduğu gibi, kariyer hayatımızla ilgili meselelerde de önem taşıyor. İş konuları ev içinde bir hayli etkili olacaktır. Geleceğinizi garanti altına almak niyetiniz hayli etkili. Orta yaşta olanlar artık dinlemek arzusundalar. Gençler, yeni bir iş arayışında. Sizin de şöyle bir kendinizi gözden geçirerek neler yapmak istediğinizi tespit etmenizde yarar var.

6-12 Ocak haftası: İş konularında hafta ortasındaki enerjiniz bir yandan hedefinize uygun iş arayışlarınızı diğer yandan duygusal düşünebileceğinizi gösteriyor. Güvende olmak istiyorsunuz. Biraz daha rahat etmek ve huzur bulmak. Duygularınız ve amacınız arasındaki çelişki, şartlarınız, sizi zorlayabilir.

13-19 Ocak haftası: Hafta başında çalışma hayatınız ve maddi konularda ilerisi adına düşünmenizi ve sizi tatmin edecek bir şekilde geleceğinizi yönlendirmenizi sağlar. Sağlığınız veya iş koşullarınız, kazancınız, verilecek kararlarda bir hayli etkili olabilir. Hafta ortasındaki Dolunay, iş konusunda hassasiyeti yükseltiyor. Ev ve iş arasındaki dengenin sağlıklı bir şekilde kurulması gerekiyor. Yoksa zorlanabilirsiniz.

20-26 Ocak haftası: İş hayatınızla ilgili konularda kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek, hayatın da güzelliklerini hissetmekten yanasınız. Hem çalışayım ancak yaşamdan da kopmayayım, sosyal hayatım da önemli diye düşüneceksiniz.

27-31 Ocak haftası: Yeniay Kova burcunda oluşacak. Bu enerji sizi canlandırıcıdır. Sosyal yaşamı aktif hale getirir. Özgür olmak, dış dünyada görünmek, hayatın güzel yanlarını hissetmek istersiniz. Ay sonuna doğru, yöneticiniz Venüs’ün geri hareketi sona erdiğinde üzerinizdeki baskı, sorumlulukların yarattığı sıkıntılar biraz hafifler. Ancak yine de tam olarak rahatlamış sayılmayız. Bir takım baskılar özellikle ailevi ve iş konularında etkili olabilir.

PARA

1-5 Ocak haftası: Venüs geri hareketini sürdürdüğü için, başkalarıyla olan maddi paylaşımlar konusunda bizi zorlayabilir. Sürekli olarak mücadele etmek, kazanç anlamında geleceğinizi garanti altına almak baskısı bir yandan, diğer taraftan sorumluluklar derken kendinizi yorgun, sürekli bir şeyleri düşünmek, ayarlamak zorunda hisseden bir kişi olarak görebilirsiniz. Hafta arası bunu daha fazla hissedebilirsiniz.

6-12 Ocak haftası: Maddi konularda rahat etmek, işinizden düzgün bir gelir etmek istiyorsunuz. Elinize geçen miktarın yeterliliği veya yetersizliği sizi bir hayli düşündürebilir. Hafta boyunca bu meseleler üzerinde düşünmemiz gerekecek. Daha iyi şartlarda yaşamak, güven içinde olmak isteyeceksiniz.

13-19 Ocak haftası: Maddi konularda kendimizi ifade edebilmemiz, geçen haftaya kıyasla olumlu gözükmekte. Şimdi bizim bu hafta üzerinde duracağımız husus, kazanç anlamında durumumuzu, işimizi, yeteneklerimizi, ihtiyaçlarımızı derinlikli bir şekilde gözden geçirmektir.

20-26 Ocak haftası: Parasal konularda özgür hareket etmek, dilediğimizi satın almak, biraz rahat olmak istiyoruz. Ancak Kuzey düğüm, güvencenin önemli olduğunu hatırlatıyor.

27-31 Ocak haftası: Ayın sonunda yöneticiniz Venüs’ün geri hareketi sona erecek. Maddi anlamda yaptığımız gözlemleri, geleceğe dönük hesaplamaları şimdi yeni bir bakış açısıyla değerlendirebileceğiz. Yine ciddi düşüneceğiz. Ancak bir ileri bir geri salınmaktan kurtulacağız.


ŞUBAT

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Şubat haftası: Bu hafta aşk hayatınızla ilgili konularda düşünceleriniz hassasiyet ve bazen gelgitli tarzda gelişebilir. Merkür geri hareketinin Balık burcunda gerçekleşmesi nedeniyle bizim de her durumu detaylı bir şekilde gözden geçirmemiz lazım. Bu hafta iş konularında çok daha önem taşıyor. Ay sonuna doğru Merkür geri hareketi bittiğinde,  düşünceleri farklı, yaşamı seven, ilerisi ne olacak diye kaygı duymayan, arkadaşlıktan hoşlanan kişilerle tanışabilirsiniz.  Kısa bir kaçamak hoşunuza gidebilir. Bu yazışma yoluyla veya bir arkadaş toplantısında karşılaşma şeklinde gerçekleşebilir. Ancak kalıcı değildir.

10-16 Şubat haftası: Aşkta bir yandan özgür olmak, dilediğiniz gibi hareket etmek isteyeceksiniz. Ancak diğer taraftan dış dünyanın baskısı, uymanız gerekenler yüzünden kendinizi bir şeylere uymaya zorunlu hissedersiniz. Bu durum, aşkta tatmin olmamanıza yol açabilir. Mantıklı insanlarla, hayatın güzelliklerinin tadını çıkaran kişilerle birlikte olmak isterken, aradığınız bulamamanın sıkıntısını yaşayabilirsiniz.  Bu hafta Merkür Kova burcuna gerileyecek, ardından dolunay derken, aşk hayatınızla ilgili konularda ancak 15 Şubat tarihi hoş gözükmektedir.

17-23 Şubat haftası: Bu hafta aşk hayatınızla ilgili konularda özgür düşünmekten yanasınız. Siz, farklı, özgün ve baskı verici ilişkilerden hoşlanmıyorsunuz. Mevcut ilişkinizde bu yönde problemler varsa zorlayıcı görünümler nedeniyle kendinizi kıskaç altında hissedebilirsiniz. Ancak unutmayalım ki, Merkür geri hareket dönemindeyiz. Aceleci kararlar vermeyelim, gerektiğinde esnek düşünmeyi, beklemede kalıp olan bitene bakmayı ihmal etmeyelim.

24-28 Şubat haftası: Bu haftanın başında hem ailevi ilişkiler hem de finansal konular üzerinde ciddi şekilde durabilirsiniz. Aşk tabii ki sizin için önemli, ancak bir yandan da güvenceye önem vermektesiniz. Haftanın ortası itibariyle önemli bir görünüm meydana gelecek. Bu görünüm, ilişkilerde oldukça tuhaf, ne yaptığını bilmeyen, ani dürtülere sahip kişi veya kişiler nedeniyle kendinizi huzursuz hissetmenize neden olabilir.

İŞ VE KARİYER

3-9 Şubat haftası: 5 Şubat tarihinde tüm burçları, farklı alanlarda olumlu yönde destekleyici bir oluşum meydana gelecek. Bu siz Teraziler için, iş hayatınız, toplumsal yaşamınız, kendiniz için ilerisi adına bir yol belirleyeceğiniz, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek adına güven duygunuzu yükseltici bir enerjidir. Her şeye rağmen, hayat daima önümüze fırsatlar çıkarır cümlesini siz şimdi kendiniz için söylemelisiniz. Hafta sonunda Merkür Balık burcunda geri hareketine başlayacak. Sizler de şimdi, çalışma ve sağlık şöyle bir gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz. Yaratıcı el becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Ancak dikkat dağınıklığı, aşırı hassasiyet görülebilir. İş takiplerinizi ve iş tercihlerinizi bilinçli bir şekilde ele alınız.

10-16 Şubat haftası: Bu hafta çalışma hayatınızla ilgili konularda hem parasal hem de ilerisi adına başarılı olabilmek için, iletişimin önemi bir hayli fazla. Reklam sektörü, sanatsal faaliyetler, mistik alanlar, ruhsal çalışmalar gayet olumlu yürüyebilir. Hafta ortasında hedef belirleme, sosyal ilişkilerde başkalarıyla dengeli paylaşımlarda bulunmanızda yarar var.

17-23 Şubat haftası: Güneş Balık burcunda ilerlemeye başlıyor. Yaratıcı sanatsal yetenekler, fiziksel ve ruhsal anlamda çalışmalar, ılımlı paylaşımlar, şefkatli insan ilişkileri, hem genel hem de çalışma hayatınızla ilgili konularda sizin için faydalıdır.  Ancak şunu da ekleyeyim, ne istediğinizi, hangi yönde faaliyette bulunmayı arzuladığınızı lütfen iyi belirleyiniz. Kazanç getirici olmasına da dikkat edin.

24-28 Şubat haftası: İş hayatınızla ilgili konularda kendinizi yetersiz hissettiğiniz alan ve konular varsa, onları yeniden ele alarak, hayata güçlü bir yanıt verebilir, seçeneklerinizi belirleyebilirsiniz.

PARA

3-9 Şubat haftası: Bu hafta, hem yeteneklerinize göre kazanç getiren işlere yönelmek hem de gerçekten kendinizi doyumlu hissedeceğiniz şekilde belirlemelerde bulunmak lazım. İnsan sevdiği işi yapmalı, kazanmalı da, diyorsanız, o zaman lütfen seçeneklerinizi tekrar gözden geçiriniz.

10-16 Şubat haftası: Bu hafta gayet dikkatli bir şekilde hem iş hem maddi konulardaki durumunuzu bilinçli bir şekilde ele alınız. Merkür geri hareketi Balık burcunda gerçekleşiyor. Ve sizlerin dağılmadan, ideallerinize uygun bir şeklide tercihlerinizi mutlaka ele almanız gerekiyor. Ayrıca bir yandan yaşamın zevkli yanlarının tadını çıkarmak diğer yandan bütçenizin ayarını bilmemek yanlış olur.

17-23 Şubat haftası: Bu haftaki belirgin enerjilere baktığımızda, hem uzun vadeli düşünmek hem bütçenizin durumu, kazanç konularını gözden geçirmek hem de düzgün bir şekilde paranızı yönlendirmek lazım. Acele kararlardan kaçınınız. Geleceğe dönük düşünmeyi ihmal etmeyiniz.

24-28 Şubat haftası: Evinizin, ailenizin ve kişisel ihtiyaçlarınızın karşılanması yönünde harcamalarınız olabilir. Ancak bunlar bütçenize uygun şekilde düzenlenmelidir.


MART

AŞK VE İLİŞKİLER

1-2 Mart arası:  Bu tarihlerde Mars burcunuzda geri hareketine başlayacak. Kişisel anlamdaki hedefler, ilişkinizle alakalı konular, dış dünya ile olan temaslarda tam olarak yön belirlemede zorlanmalar yaşanabilir. Bazen alttan almak zorunda kalırsınız kimi zaman tamam diyerek uygulamak istersiniz. Hedefe ulaşmak veya hedef belirlemek kolay değildir. Sağlığınıza mutlaka özen gösteriniz. İlişkilerde karşı tarafın üzerinizde baskısı olabilir. Bu baskı, zaman zaman sıkıntı vericidir. Bir yandan kendi istekleriniz, diğer taraftan onun beklentileri arasındaki dengenin sağlanması sizi yorabilir. Ev içinde özellikle iş veya ailenizle ilgili konularda hafta sonunda biraz sıkılabilirsiniz. Sorumluluklar, baskı nedeniyle kimseyi idare etmek istemezsiniz.

3-9 Mart haftası:  Bu hafta Venüs-Kova burcunda seyrine başlıyor ve sizler için aktif, paylaşımcı, arkadaşlığa dönük, sosyal anlamda güçlendirici enerjiler devreye giriyor. Yeni tanışmalara işaret olan bu geçişte hayatın güzel yanlarını özgürce yaşamak isteyeceksiniz.

10-16 Mart haftası: Üzerinde durulmayan ancak sonrasında can sıkıcı olan ufak tefek problemler yine kendini hissettirebilir. Aslında karşı tarafın pek umurunda değildir ancak siz bunu içten içe dert edebilirsiniz. Değerlerinizin hafife alındığını düşünürsünüz. Mars geri hareketi nedeniyle karar vermekte zorlanabiliriz. Bir daha düşünmek, olan bitene bir bakmalıyız. Tamam derken, gelişen durumlar aşkta tekrar dememize neden olabilir. Ancak iyi düşünelim.

17-23 Mart haftası: Bu haftanın ortalarına doğru aşkta olumlu bir enerjimiz var. Hızlı bir şekilde tanışmaya, farklı biriyle karşılaşmaya işaret olabilir. Devam eden ilişkinizde arkadaşlık olgusu bir hayli etkili olur. Özgür ilişkilere, aşklara, kuralsız beraberliklere açıksınız. Güneş-Koç burcunda bu hafta ilerlemeye başlayacak. Bu, ciddi ilişkilerde özellikle partnerin baskın ifadesinin işaretidir. Kendini bu ilişkide hakim partner olarak görebilir. Hafta sonunda çok önemli bir karmik gelişim dersi başlıyor. Kuzey düğüm Terazi burcunda ilerleyecek ve böylece biz bir ilişkide paylaşım, uyum, huzur ve denge gibi hususlarda gelişmeye başlayacağız. Buna göre beraberlikler kuracağız. Bencil ve kaba hareket eden, kendi bildiğini okuyan kişilerle ilişkilerimizi sona erdireceğiz. Artık böylelerine ihtiyacımız yok.

24-30 Mart haftası: Hafta sonuna doğru, aşk hayatımız hareketleniyor, cinsel anlamda paylaşımlar güçleniyor, sevdiklerimizle temasımız olumlu yönde gelişiyor. Belki bazı noktalarda bizden farklı düşünen partnerimize içerlediğimiz oluyor ancak bu hafta sorunlarla pek uğraşmak niyetinde değiliz. Koç burcunda oluşan Dolunay, hem partnerimizin ilişkiye verdiği önem hem de bizim beklentilerimiz yönünde önem taşıyor. Baskıcı, sadece kendinden yana düşünen, beraberliği yenileştirici çözümler bulan bir partner özlemi içindeyiz. Bu yeniay, bizim de bütün bu noktaları ele almamızı, tespitlerde bulunmamızı sağlayıcıdır.

İŞ VE KARİYER

1-2 Mart arası: Çalışma hayatınızı ilgilendiren konular üzerinde güvencenin bir hayli önemi var. Siz işiniz söz konusu olduğunda, özverili çalışıyorsunuz. Elinizden geldiğince işinize dört elle sarılıyorsunuz. Ancak otoritelerin de bunun takdirini bilmeleri ve size karşı dürüst davranmaları gerekecek. İşte bu iki gün boyunca bunları şöyle bir kafanızın içinde gözden geçireceksiniz. Ayrıca sağlığınıza da özen göstermelisiniz. Balık burcunda oluşacak Yeniay, çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olup, özellikle sanatsal, mistik, artistik, insanlara hizmet konularında önem taşıyor. İşimizi gönülden yapmaya gayret ediyoruz. Ancak tabii ki işin koşulları, çalışma hayatının kendi içindeki zorluklarını da biliyoruz. İşte bu Yeniay, bu konularda durumumuzu gözden geçirmemizde de etkili olacaktır.

3-9 Mart haftası: Hafta başında iş hayatımızla ilgili konularda dikkat dağınıklığı, özverili çalışma, başkalarını idare etme, yardımcı olma yönünde etkili bir görünüm var. Bitirilmeyen işler eve taşınabilir. Rahatlamanızı, enerjinizi yükseltmenizi, stresten etkilenmemenizi sağlayacak meditasyon, yoga, alternatif yöntemler size iyi gelebilir.

10-16 Mart haftası: Bu hafta çalışma hayatımızla ilgili konularda mutlaka bitirilmesi gereken işlere öncelik tanıyalım. Başkalarına yardımcı olayım derken gereksiz işler yüzünden zor durumda kalmayalım. Pratik olmamız gerekiyor. Aklımız bazen karışabilir. İşimiz gereği bir hayli yorulabiliriz. Yarım kalan işleri tamamlamak, sağlığımıza da dikkat etmek şart. Başak burcunda oluşacak Dolunay, iş ve duygusal anlamdaki meseleler yüzünden zorlandığımızı işaret ediyor.

17-23 Mart haftası: İş konularında Merkür-Balık burcu seyri bir hayli etkili olacak. Bu hafta devreye girecek bu geçişte işlerinizi çok iyi takip etmelisiniz. Dalgınlık, dağınıklık, bir işi yaparken başkaları nedenli zaman kaybetmekten kaçınınız. Sezgiye, şifaya, sanatsal becerilere yöneltici olan bu geçişte disiplin çerçevesi dahilinde planlı çalışmayı ihmal etmeyiniz.

24-30 Mart haftası: İş konularında etkili bir haftaya adım atacağız. Mesleki kariyerimizi ve yaptığımız işin niteliği, bizi tatmin edip etmediği üzerinde düşüneceğiz. Mekanik ve teknik anlamda bilgimizin yeterli olması gerekiyor. Medya ve yayıncılık, işimizle ilgili sunum ve paylaşımlarda önem taşıyor. Sadece iş değil günlük tempoda da bunu önemseyeceğiz ve etkili olmak isteyeceğiz.

PARA

1-2 Mart arası: Yuvanızla ilgili harcamalarda bulunabilirsiniz. Bütçenizin sınırlarını aşmayınız. Kiralama, satın alma gibi hayati konularda lütfen aceleci kararlar vermeyiniz. Kira artışınızla ilgili konular üzerinde mutlaka iyi düşününüz.

3-9 Mart haftası: Hafta sonunda parasal konular üzerinde geleceğe dönük düşünmeli, bütçenizin sınırlarına taşmamalısınız. Sizi mali anlamda geliştirici, destekleyici kişilere ihtiyaç duyabilirsiniz.

10-16 Mart haftası: Kazanç konuları bir hayli önem taşıyor. Sağlığımızla ilgili harcamalarda bulunabiliriz. Dikkatli hareket ettiğimiz halde, tahmin ettiğimizden biraz daha fazla paraya ihtiyacımız olabilir.

17-23 Mart haftası: Parasal konular üzerinde de bu hafta duracağız. Özellikle kazandırıcı işlere yöneleceğiz. Sağlığımızla ilgili harcamalar yapacağız. Alternatif tedavi yöntemleri bir hayli etkili olacak.

24-30 Mart haftası: Maddi konularda önemli bir görünüm haftanın sonlarına doğru etkilidir. Paramızın kıymetini bilerek hareket etmeliyiz. Evet, siz sosyal anlamda etkili olmak, paylaşımda bulunmak, keyifli ve güzel olan her şeyi yaşamaktan yanasınız. Fakat günlük harcamaların da limitini bilmek lazım.


NİSAN

AŞK ve İLİŞKİLER

1-6 Nisan haftası:  İlişkilerde bir taraf kendi istekleri doğrultusunda hareket etmeye, kendini ifade etmeye çalışabilir. Ortak sorunların veya yapılacakların mutlaka gözden geçirilmesi gerekir. Bazı ufak tefek anlaşmazlıklar bu hafta abartılı bir şekilde ele alınabilir. Yeni tanışmalarda partnerin kendine güvenli halleri sizi mest eder. Ancak bu ilişkiyi uzun vadede düşünüyorsanız, zamanla bu halleri sizi rahatsız etmesin. İyice bir düşünün lütfen. Yeni bir ilişki bir anda hızla başlayabilir. Özellikle yeni tanışmalar bu anlamda çok etkili olacaktır. Fakat sorunlu birliktelikte, partnerin yeter artık demesi mümkündür. Böyle ilişkisi olanlar bu hafta lütfen sakin olunuz.  Hafta sonuna doğru gelişmeler olumlu. Problemleri çözebilmek mümkün. Aşk hayatımızda yenilikler, paylaşımlar bir hayli etkili olacak.

7-13 Nisan haftası: Bu hafta ilişkilerde ölçüsü kaçan tarzda konuşmalar, iletişimsel sorunlar yaşanması mümkün. O nedenle fikirlerinizi birbiriniz üzerinde baskıyla kabul ettirmeye çalışmayınız. Sert bir hafta olacağı için, istenmeden sarf edilen sözler, bencil düşünmek, partnerin ne dediğini bilmeyen halleri aranızda bir hayli sorun yaşanmasına sebep olur. Mars geri hareket dönemindeyiz. Çok dikkatli olmamız lazım.

14-20 Nisan haftası: İlişkilerde 19 Nisan tarihindeki Ay Tutulması çok önemli. Karşıt burcunuzda gerçekleşen bu önemli yansıma birçoğunuz için zorlayıcıdır. Sıkıntı ve gerginlik epeyce etkili olabilir. Tabii ki her Terazi aynı durumları ve dersleri yaşamadığı için, sizin açınızdan durum nedir? Bunu ancak eşleşim haritanız söyleyecektir. Genel olarak ideallerin farklılığı, bir türlü yerli yerine oturmaya ilişkilerde çok daha yıpratıcı olabilir. Bir taraf diğerine muhalif gibidir. Partner kendince meseleleri ele alır, kararını verir ve uygulamak ister. Ancak Mars geri hareket döneminde alınan bu kararın kalıcılığı tartışılır. Bu haftanın bir başka özelliği değişimlerin artık kaçınılmaz olduğudur. Bu değişimler de ilişkilerde bir hayli etkili olacaktır.

21-27 Nisan haftası: İlişkilerimizde dikkatli olmayı gerektiren hususlar bulunuyor. Bu hafta en etkili tarih 23 Nisan. Tümüyle birbirine aykırı, en ufak bir olayda burun buruna gelen, baskıda bulunmaya, çabucak kopmaya, ayrılmaya yönelik tarzda enerjimiz var. O nedenle kavga ve tartışmaların artabileceği bir gündeyiz. Mars geri hareketinde yanlış bir karar veya adım atmak sonrasında zarar getirir.

28-30 Nisan arası: Güneş Tutulması ortaklaşa kazançlar alanında etkili. Ancak ilişki konularında da öneme sahip. Cinsel hayatımız, bir başka kişiyle bedensel ve ruhsal anlamda tatmin duygumuz gayet kıymetli. Biz değerli bulunmak, karşımızdaki kişinin hayatında önemli bir yere sahip olduğumuzu bilmek istiyoruz. İşte o zaman tutkulu, cömert ve aşk doluyuz. Tutulma etkisiyle bu açıdan da durumumuza bakacağız.

İŞ VE KARİYER

1-6 Nisan haftası: Bir iş ortaklığınız varsa, bu hafta biraz dikkatli olmanızda, aksayan noktaları birlikte ele almanızda yarar var. Sözleşme yenilenmesi ve imzalanması konularında ise, maddeleri bir daha gözden geçirmemiz gerekir. Çalışma hayatınızla ilgili konularda mali denetim, inceleme, hesap kontrolleri, iş şartlarının tekrar ele alınmasını gerektiren hususlar ön planda olacak. Hafta sonunda sanatsal çalışmalar, güzelleştirme, makyaj, mistik faaliyetler, pozitif düşünmeyi sağlayan aktiviteler anlamında bir hayli olumlu. Venüs Balık burcunda seyrine başladığı için, yardımseverlik, ılımlı düşünme gibi konularda da etkin olacaktır.

7-13 Nisan haftası: Merkür-koç burcu geçişi iş konuların da etkili olacak. Belirsizlikler karşısında çabuk gerginlik duyabiliriz. Muhalif kişiler veya rakiplerimizin bize karşı sert çıkışlı sözleriyle karşılaşabiliriz. Bencil konuşmalar, bencil istekler sizi bir hayli rahatsız edebilir. İş sözleşmesi gibi yeniliklerde veya iş anlaşmalarında mutlaka çok iyi düşününüz. Çünkü karşı taraf kendini daha fazla düşünebilir.

14-20 Nisan haftası: İş konularında da bir hayli etkili haftaya adım atmaktasınız. Bu bir tek sizin için, haftanın enerjileri tüm burçlar için önem taşıyor. Bir yanıyla titiz, dikkatli çalışmak diğer tarafıyla kariyere önem vermek gereken bir haftadayız. İşimizi diğer insanlara sunacağız, hizmet götüreceğiz, yakın irtibatlarda bulunacağız. Fakat bunu bir hedefe yönelik tarzda yapmamız lazım. Bir amaç, bir yol belirlemelisiniz. Zaten değişimler bu hafta kendini yavaş yavaş hissettirir. Mücadele yoğun olacak. Yenilikçi düşünmeniz, rakiplerinizin veya size muhalif kişilerin ne yaptığını iyi takip etmek gerekecek.

21-27 Nisan haftası: Daha önce başvuruda bulunduğumuz işlerden haber bekleyeceğiz. Bu anlamda biraz sabırsız olabiliriz. İş projelerini otoritelere sunmak isteyen kişiler, eksiklerini gözden geçirmeliler. Biraz durgunluk, bazen yön tespit etmekte zorluklar yaşanabilir. Yenilikten ziyade, eskiye dair işler ön planda olacaktır. Toplumsal konular üzerinde duracağız. İlişkiler her alanda önemli olacak. İşimiz söz konusu olduğunda hassas yönlerimizi bir parça olsun ayarlamak lazım. Genelde sanat ve mistizm, renkler, sağlık sektöründe çalışanlar için enerjiler daha olumlu olacak. Yazarlık, bir konu üzerinde yaratıcı tarzda düşünmek, evcil hayvanlar ve onların hakları üzerine olan aktivitelerde bulunmak hoşumuza gidebilir.

28-30 Nisan arası: İş hayatımızla ilgili konularda 29 Nisan tarihinde bir görünüm oluşacak. Eğer ailemizle, bir yakınımızla, eşimizle çalışıyorsak gelişim ve büyüme anlamında kararlar alabiliriz veya neler yapabiliriz bunlar üzerinde durabiliriz. İş görüşmesinde bulunanlar, iş şartlarının mali açıdan doyurucu olmasına önem verirler. Yasal hakkınız olan ödemeleri tahsilat için hukuk yollarına başvurabilirsiniz.

PARA

1-6 Nisan haftası: Maddi konularda 3 Nisan tarihi önemli. Hem dağılmadan hesaplarımızı yapmamız, görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor hem de disiplinli olmamızda yarar var. Çünkü bu maddi anlamda bize getiri sağlayabilir. Yeteneklerimizi değerlendirmek isteyeceğiz. Ve para kazanmak amaçlı neler yapabiliriz bunlar üzerinde düşüneceğiz.

7-13 Nisan haftası: Maddi konularda çok fazla etkili bir görünüm yok. Genel olarak ilişki ve iş hayatı çok daha fazla ön planda olacak.

14-20 Nisan haftası: Mars geri hareketinin devam ettiği ve bir hayli önem taşıyan bir haftaya adım atıyoruz. Hem ilişkiler hem iş ortaklıkları hem maddi konularda olayları yönlendirmeye çalışmak, toparlayacağım derken içinden çıkılmaz hale getirmek yanlış olur. eğer bir ilişki bitiyorsa, nafaka veya parasal bölüşümler üzerinde gerginlik yaşanabilir. Eğer bir iş ortaklığı sona erdiriliyorsa, taraflardan biri zararın yarısını karşılamakta, borçlarını ödemekte inatlaşabilir.

21-27 Nisan haftası: Maddi konularda haftanın sonuna doğru kendimizi denetlemek pek kolay değil. Hem dışarıdan destek bekleyeceğiz hem de gerekli ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Hesabımızı bilmek zorundayız.

28-30 Nisan arası: Ortak kazançlar anlamında etkili olan Güneş tutulması, parasal anlamdaki krizlerin, belirsizliklerin, geri ödemelerin, iptal edilecek ortaklıkların veya destek amaçlı girişimlerin tümünde etkilidir. Hesapların denetimi, ödenmemiş vergiler, gecikmiş faizli borçlar, krediler bizi sıkıştırabilir. Bunlara çare bulmak için başka borçlar altına girmemek lazım. İş ortaklıklarının zamanı değil. Özellikle ev almak üzere çekilmiş krediler sizi bir hayli sıkıştırabilir. Bunlara dikkat ediniz.


MAYIS

AŞK ve İLİŞKİLER

1-4 Mayıs arası: Mars gerileyişi burcunuzda devam ediyor. Bu nedenle kişisel anlamda bir yön belirlemek, ilişki hakkında karar vermek kolay değil. Bazen devam etmekten yanasınız kimi zaman da,  sizi tatmin etmeyen noktalar var. Venüs bu hafta Koç burcunda seyrine başladığında, her iki taraf da birbirinin kişilik özelliklerine ve isteklerine dikkat etmek zorunda kalacaktır.  Ben derim ki, ne olursa olsun, konu ilişki ise,  29 Mayıs tarihine kadar lütfen her şeyi gözden geçirmeye devam ediniz.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta Merkür-İkizler burcunda seyrine başlıyor ve sizler dış dünya ile iletişim anlamında bir hayli aktifleşiyorsunuz. Bu da, yeni tanışmaları, karşılaşmaları işaret etse de, açıkçası bunlar kafaca anlaşma, konuşma, yazışma tarzında etkili olacaktır. Ancak şunu da ekleyeyim. Eğer ilişkiniz bitmişse, yeni bir arayış içindeyseniz veya şu arada biraz da kafamı boşaltayım diye düşünüyorsanız, biriyle konuşmak, şöyle bir rahatlamak size iyi gelebilir. 11 Mayıs tarihinde yine ilişkilerde karşılıklı restleşmeler ve anlaşmazlıklar gündeme gelebilir. Ancak bunlar bir şekilde halledilir. Ayrılık olsa dahi, telafisi mümkündür.

12-18 Mayıs haftası: Bu hafta ilişki konularında hayli aktif, ilginç gelişmelere işaret. Hem yeni tanışmalar bu hafta da bir hayli etkili hem de ilişkinizle alakalı konularda oturup konuşmak, birbirinizin sözünü kesmeden dinlemek mümkün gözüküyor. Bunun yanı sıra Teraziler sürpriz bir aşka kolayca yelken açabilirler. Mevcut ilişkideki sorunlar iyice tatsızlaştıysa sabır göstermek her iki taraf için de zor olabilir.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi bitiyor. Ardından Güneş-İkizler burcunda seyrine başlıyor. Bütün bunlar hem ciddi ilişkilerde yavaş yavaş bir karar aşamasına geldiğimizi, ayrıca kendimizi istediğimiz şekilde ifade etmekten yana olduğumuzun göstergesidir. 25 Mayıs tarihinde oturup iyice bir düşününüz. Çünkü bu tarih gelişim anlamında kendinize bir yol belirlemeniz demektir. Ancak asıl önemlisi, gelecek haftaki görünümler ve etkilerdir.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta son derece önemli bir görünüm oluşacak. Bu şu andaki mevcut ilişkiniz hakkında geleceğe dönük bir kararın verilmesi anlamı taşıyor.  Kimileri evlilik kararı verebilir. Ki bu kararı verecek olanlar uzun süredir bir arada olan veya geçtiğimiz haftalarda birden bire aşık olan çiftler için geçerlidir. Bazıları yürümeyen evliliğini sonlandırabilir. Onlar zaten uzun zamandır anlaşmayan, ayrı yolların yolcusu çiftlerdir. Bir kısım Teraziler ise, ufak tefek anlaşmazlıkları doğal sayarak ilişkilerine devam ederler.

İŞ VE KARİYER

1-4 Mayıs arası: Hafta boyunca hem mali konuları hem sağlığımızla ilgili meseleleri önemseyeceğiz. İşimizin veya günlük hayatımızın rutin gidişatı ve bizi pek tatmin etmeyen yönleri üzerinde duracağız. Bazen yapıcı düşüneceğiz. Bazen en ufak bir sorunu kendi içimizde büyüteceğiz. Moral gücümüzü, bizi kaygılandıran meseleleri umutsuz bir şekilde ele almak yanlış olur. Verimli çalışmanın ve yaşamanın da önüne geçer.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta iletişim, zihin faaliyetleri ve haberleşme açısından aktif bir gündeme sahibiz. İş girişimlerinde zihnimiz pek hızlı çalışacak. Ne istediğimizi gayet net ifade edebileceğiz. Yeni işler, çalışmalar, akademik ve mesleki konular üzerinde duracağız. Merkür sizi destekleyici bir pozisyonda olduğundan akıllıca tespitlerde bulanabilirsiniz. 10 Mayıs tarihinde yine mali konular üzerinde odaklanacağız. İşimizden elde ettiğimiz gelir bizi tatmin etmiyorsa, borçlarımız sıkıştırıyorsa bir de şartlar umduğumuz gibi değilse, haftanın sonlarına doğru biraz sıkabiliriz.

12-18 Mayıs haftası: Kariyer hayatımızı ilgilendiren konularda Akrep burcunda oluşacak Dolunay son derece önem taşıyor. İdare etmek, anlaşmak, yapıcı düşünmek hayli zor. Ancak şu anda daha yüksek gelir imkanı olan bir iş bulamıyorsak tabii ki mevcut işimizi sürdürmek zorundayız. İş ortaklıklarında ise, her iki tarafın da finansal konuları mutlaka gözden geçirmeleri gerekecek.

19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi bitişinin ve ardından Güneş-İkizler burcu seyri bize rahat bir nefes aldıracak. Birilerine uymak istemediğimiz halde bizi mecbur bırakan nedenler, sağlıktan iş hayatına kadar olan geniş alanda bizi kilitleyen yavaşlamalar azalmaya başlayacak. Şimdi onca aydır olan biteni, düşündüklerimizi, yaşananları şöyle bir bilinçli şekilde ele alarak, tamam budur diyecek kıvama geleceğiz. Aslında biraz da kendimiz çelişkide kalmıştık. Çünkü Mars burcunuzda gelgitler yaratan, cesareti azaltan bir enerji. Şimdi o zaman toparlanıp işimize gücümüze yapacaklarımıza bir bakalım.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta artık geçmişi, olmuş bitmişi, yaşanmışı bir kenara bırakınız ve bundan sonrası adına sizin kendinizi huzurlu, mutlu, güvenli hissedebileceğiniz bir yol belirleyiniz. Ona uy, buna sus, şuna katlan, aman dengeli davran derken zaman akıp geçiyor. Geri harekette yeteri kadar düşünmüş olmalısınız. Yeniay, İkizler burcunda oluşacak. İşte size güzel bir fırsat enerji. Başka şehir, mekan, iş değişikliği, yeniye yer açmak, yolculuklar iş ve ticari konularda girişimde bulunmak için bu taze enerji işinize yarayacaktır.

PARA

1-4 Mayıs arası: Finansal konularda pek hoş bir hafta değil. Özellikle gelir ve gider dengesinin sağlanması zor olduğu gibi, dış destekler görmemizde pek kolay değil. Atılımda bulunmak, başka bir iş tercihi yapmak, problemleri halletmek istesek de, karşımıza uygun bir çözüm çıkmadığı için mecburen eldekiyle yetineceğiz.

5-11 Mayıs haftası: Bu hafta finansal konularda 10 ve 11 Mayıs tarihleri zorlayıcıdır. İki ayrı alanda bizi sıkıştırıyor. Bir yandan ödenmemiz gerekenler, diğer yandan kazanç yetersizliği. Gündem maddemizde sürekli bu konular, hafta boyunca etkili olacak. Eş veya iş ortağıyla olan sorunlar, destek görememek, çıkarlarını düşünen, çözüm bulmak yerine zorlaştıran insanlar, bizim de bütün bunlar karşısında çıkış yolu aramamız haftaya damgasını vuruyor. Merkür İkizler burcunda akıllıca düşünmemizde yardımcı olabilir. İş girişimlerine veya düşündüklerimizi daha rahat ifade ederek bir çözüm bulmaya çalışabiliriz.

12-18 Mayıs haftası:  Bu hafta bir yandan iletişimde bulunacağız diğer taraftan yolculuklar, görüşmeler gündeme gelecek. Hani parasal konularda zorlanıyoruz ya, işte bunların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Dolunay Akrep burcunda gerçekleşecek. Bu bizi zaten bildik parasal, ilişki ve ortaklaşa kazançlar anlamında zorlarken, en azından bir hareketlilik olması moralimizi düzeltebilir.

19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi bitiyor ve ardından Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Her ikisi de olumlu. Hem ortaklaşa kazançlar, miras, hisseli paralar, bir malın bölüşümü, taraflar arasında pay edilişi gibi konular üzerinde önümüzü görmemizi sağlayacak hem de girişimde bulunma ve sorunlarımızı çözebilmek anlamında destekleyecek.

26-31 Mayıs haftası: Bu hafta hem hukuki alacakların hem de başkalarıyla alakalı tüm finansal konuların ileriye dönük bir şekilde ele alınmasını gerektirecek bir mücadelemiz olacak. Bu mücadele nafaka davaları, miras pay edişleri, eş veya ortaklarla ilgili de söz konusudur. Bir dönemeçtir. Hakkımız olanın peşine düşeceğiz, borcumuz varsa mutlaka ödeyeceğiz.


HAZİRAN

AŞK ve İLİŞKİLER

2-8 Haziran haftası: 6 Haziran tarihi yeni bir yakınlaşmanın işaretçisi. Bu kişiyle yazışarak, telefonlaşarak paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Bir araya gelebilirsiniz. Evlilik tarzı konularda tam olarak güvenmemiz zor olabilir. İlişkimiz devam ediyorsa, partnerimizle bu tarihte bazı meseleler üzerinde konuşabiliriz. Fikir paylaşımında bulunabiliriz. Birbiriniz üzerinde baskı kurmadan, özgürlüklerinize saygı duyarak iletişimin önemi büyük. Kısa geziler hoşunuza gidecektir.  Fakat Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Bu aradaki süreçte güven olgusunu mutlaka ön planda tutalım.

9-15 Haziran haftası: Tüm burçlar olarak zorlayıcı bir haftaya adım atıyoruz. Öncelikle ailevi ilişkilerde veya iç dünyanızda yaşanan bir takım problemleri büyüterek içinden çıkılmaz hale getirmemek lazım.  Bilakis birlikte çözüm bulunmalı, bu krizler aşılmalıdır. Bu hafta finansal iletişim veya bir takım sebeplerle beraberliklerde sorunlar çıkabilir. Sadakat, güven, sevgi ve huzur ilkesine dayalı olmayan aile veya ilişki birliği bozulabilir. Dikkatli olmakta yarar var. Dolunay, uzak yakın akrabalarla olan sorunlar, eğitim veya ticari konularda yaşanan sıkıntılar, fikirsel anlaşmazlıkların ortaya çıkabileceği zamanı gösteriyor. Oysaki bu Dolunayda kardeşler, aile, akraba ve eş ile olan problemlere eğilip güzelce anlaşmaya çalışılsa pürüzler ortadan kalkabilir.

16-22 Haziran haftası:  Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. Sizler bu süreçte tanıştığınız insanlar hakkında hemen karar vermeyiniz. Tanımaya, bilgilenmeye, araştırmaya önem vererek, görüşlerini, tavırlarını, fikirlerini dikkatli inceleyerek tespitte bulunmaya çalışınız. Kimdir, neyin nesidir bir bakalım. Yaşamı ele alış şekli, ahlaki anlayış, aile yapısı,  gelenek ve görenekler ve dil farklılıklarına saygı gösterelim.

23-29 Haziran haftası: İlişkilerde test haftası diyebiliriz. Görünümlerin bir çoğu, ilişkisine renk katabilen, arkadaşlık yönünü besleyen, birbirine baskı uygulamayan çiftlerin bu testi geçeceğini gösteriyor. İlişkisi olmayanlar için sorun görmüyorum. Çünkü karşı cinsle olan bağlantılarda kişiler birbirlerini ilginç bularak arkadaşlık yapabilirler. Problemli çiftler açısından sen ve ben dengesinin her an bozulması mümkün. Venüs bu hafta ikizlerde seyrine başlıyor. Kolayca arkadaşlık kurabiliriz, eski ilişkime geri mi dönsem yoksa yeni biriyle olsam diye düşüneceğiz. Merkür gerilediği için, bize düşen gerçekçi olmak.

İŞ VE KARİYER

2-8 Haziran haftası: Çalışma hayatınızı, sağlığınızı ilgilendiren konularda pek huzurlu değilsiniz. Ortamdaki kişilerin ne yaptığını bilmeyen halleri bazen canınızı sıkabilir. Eğer mesleğiniz sanatsal, evcil hayvanların bakımı, makyaj, masaj ve insanların sorunlarına psikolojik destek vermek amaçlı bir alanda ise,  4 Haziran tarihi olumlu gözüküyor. Şu sıralarda Mars burcunuzda ilerlediği için sizi bir anlamda destekliyor ancak tam olarak tatmin değilsiniz. Bazen dar bir alanda, belli kişilere hizmet vermenin sıkıntısını yaşamaktasınız. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileme hareketinde olacak. İş konularında hemen karar vermemek, garantiyi önemsemek lazım.

9-15 Haziran haftası: İş hayatımızla ilgili konularda 13 Haziran tarihi diğer alanlarda olduğu gibi önemli gözüküyor. Ve birçok problemin altında yatan sebeplere baktığımızda,  aile ve parasal konular, güven olgusu çok önemli. Yay burcunda oluşacak Dolunay, kiminle olursa olsun bir konuyu mantıklı bir şekilde ele almadan, ben bilirim tarzı konuşmamak gerektiğini gösteriyor. Bu haftaki görünümler evdeki anlaşmazlıkları tetikleyici veya verilen kararların hem mali hem de iş yönünde ele alınması gerektiğini gösteriyor. Sağlık yine önemini koruyor.

16-22 Haziran haftası:  18 Haziran tarihindeki görünüm ve ardından 21 Haziran Güneş-Yengeç burcu geçişi iş hayatında çıkarların, insanların birbiriyle olan ilişkilerinin, maddi ve manevi anlamdaki güvencemizin daha fazla önemsenmesini sağlıyor. Sadece iş ile sınırlı kalmayıp çalıştığımız sektörün piyasadaki yeri, nefes aldığımız dünyayı her şeyi derinlikli gözden geçiriyoruz. Teminat istiyoruz, huzur bulmak istiyoruz ve yarınlarımızı bilmekten yanayız.

23-29 Haziran haftası: Venüs-İkizler burcunda seyrine başlıyor. Ekip halinde iki proje üzerinde yapılan çalışmalar, hem okumak hem bir işe girmek, iletişime dayalı işler, kültürel etkinlikler ön planda olacak. Genelde iki ayrı işte koşturacağız. Ancak bir hazırlık süreci gibi değerlendirmeliyiz. Çünkü Merkür geri hareketi devam ediyor. Uyumlu olmak lazım. Eğer yaptığımız iş, insanlarla yüz yüze olmamızı gerektiriyorsa, başkalarının fikirlerine saygı duyacağız. Yeniay-Yengeç burcunda oluşacak. Mesleki alanda çok kırılgan olmamak, kendinden emin bir duruşla işimize sarılmak gerekiyor.

PARA

2-8 Haziran haftası: Mali konularda açıkçası çok olumlu bir akışı olan haftada değiliz. Aybaşı oluşu hepimizin maaşlarını aldığı bir zamandır. İşte bu tarz gelir söz konusu. Mesaiye kaldıysanız ufak bir miktar ödeme alırsınız. Borçlarınızı ödersiniz ve gereksinimlerinizi karşılaşırsınız. Günü birlik yapılan işlerden komisyon veya ufak miktarlarda elinize para geçebilir. Sağlık giderlerinizi karşılarsınız.

9-15 Haziran haftası:  Parasal konularda da bir hayli etkili haftaya adım atıyoruz. 9 Haziran tarihinde ailenizle aranızda bir mal taksimiyle ilgili konuşmalar geçebilir. Taşınma veya çevre değişimi yaşanabilir. Aileniz veya sizin sağlığıyla ilgili konular gündeme gelebilir. Miras, hisseli olan paralar veya hukuksal konular üzerinde durulabilir. Bütün bu meseleler mantıklı bir şekilde ele alınmalıdır. Aceleye getirilmemeli,  çatışmalara, çelişkilere karşı dikkatli olunmalıdır.

16-22 Haziran haftası:  Bu hafta ortaklaşa kazancımız üzerinde duracağız. İşimizden elde ettiğimiz gelir veya elimize geçen miktarla geçinebiliyor muyuz yoksa dış desteklere ihtiyacımız oluyor mu? Yetersiz imkânlar, düşük kazanç doğal olarak insanı rahatsız edebilir. Araştıracağız, soruşturacağız, başka işler düşüneceğiz. Ancak Merkür geri hareket döneminde ani kararlar vermeyeceğiz.

23-29 Haziran haftası: Parasal anlamda iki ayrı işten gelir elde etmek yönünde girişimlerimiz olabilir. Ancak gelir-gider dengesini de iyi muhafaza etmek lazım. Harcamalar artabilir.


TEMMUZ

AŞK VE İLİŞKİLER

1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketi sona eriyor. Şimdi fikirlerimizi daha kolay ifade edebileceğiz. İnsanlarla konuşacağız, bir araya geleceğiz ve açık bir dille ne düşündüğümüzü söyleyeceğiz. Arkadaşlıklarda, ikili ilişkilerde iletişimi önemseyeceğiz. Tabii ki farklı görüşlere de açığız. Önemli olan açık ve net bir dille konuşulması.

7-13 Temmuz haftası: Popülerliğimiz yükselişte. Hem karşı cins üzerinde zekamızla, konuşmalarımızla etki uyandıracağız hem de fiziksel anlamda çekiciyiz. Ancak partnerimiz bu halimizi biraz kıskanabilir. Onunla ilgilenmediğinizde tepki gösterebilir. Bazı çiftler bu hafta ayrı ayrı program yapabilirler. Siz dışarıda arkadaşlarınızla olursunuz, eşiniz kendi çevresiyle bir arada olabilir. Problemli ilişkilerde ise 7 Temmuz tarihi sıkıntılı geçebilir. Hafta sonunda olumlu görünümler var. 13 Temmuz tarihi bu anlamda aktif geçecektir. Eğitim, bilgilenme, yeni tanışmalar anlamında gayet olumludur.

14-20 Temmuz haftası: 14 Temmuz tarihinde partnerini hem baskın hem de uzlaşıya açık tarzda davranışları üzerinde duracaksınız. İlişkinin geleceği açısından sizin ne düşündüğünüz de önemli. Eğer böylesi aktif partnerlerden hoşlanıyorsanız, bu yeni bir ilişkinin işaretçisidir. Eğer tam tersine siz baskın olmaya çalışan biriyseniz, onun üzerinizdeki bu etkisi özgürlüğünüzü kısıtlayıcı olabilir. İlişki ortaklık demekse hem siz hem de o birlik içinde kenetlenmeniz gerekir. 19 Temmuz tarihi beraberlik anlamında duyarlılığın yüksek olacağını işaret ediyor.

21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihinde Güneş-Aslan burcunda seyrine başlayacak. Sosyal ilişkilerimiz güçlenecek. Yeni arkadaşlıklar kuracağız. Özgüven duygumuz yükselecek. Toplumsal hayatta yeteneklerimizi gösterebileceğimiz fırsatlar karşımıza çıkacak. Yeni aşklar, yeni hedefler belirleyeceğiz. Bize uymayan bir fikir, tavır, hareket içinde olan kişilere katlanmak istemeyeceğiz. Kafamızın içinde başka bir yol, yenilik, çevre arzusu yer aldığından, problemli bir ilişkiye sabır göstermemiz zor olabilir. Kararlarımıza saygı gösterilmesinden yanayız.

İŞ VE KARİYER

1-6 Temmuz haftası: İş hayatında 4 Temmuz tarihinde gerginlik yüksek olabilir. Görüşlerini sevmediğimiz, tavırlarından hoşlanmadığımız insanlarla çalışmak istemeyiz. Değerlerimizi savunuruz ve buna saygı gösterilmesini isteriz. Buna uyulmayan bir ortamda çalışıyorsak, kesip atabiliriz. Baskın tavırlar gösterildi mi, cevabını veririz. Zorlayıcı bir gün olduğu için genelde ailevi ve iş hayatıyla ilgili konularda dikkatli olmak gerekiyor. Toplumsal ilişkilerde de bu tarih önemli. Haksızlıklara, baskılara başkaldırabiliriz.

7-13 Temmuz haftası: Bu hafta iş hayatımızla ilgili konularda zorlanabiliriz. 7 ve 12 Temmuz tarihlerinde gerilim yüksek olabilir. Duyarlılık gösterdiğiniz ve sizin için son derece önemli olan noktalara başkaları pek önem vermez. Maddi konular sizi bir hayli düşündürür. Mevcut işinizde kendinizi göstermeniz, öne çıkmanız bazı sebeplerden zorlaşır. Kendinizi geri çekersiniz veya duygusal düşünürsünüz. 12 Temmuz tarihindeki Dolunay, bazı Teraziler için hem ailevi hem de iş konularında dengelerin zorlandığı zamandır. 13 Temmuz tarihinde Merkür-Yengeç burcunda ilerleyecek. İş hayatıyla pek örtüşmeyen bu geçişte, duyarlılık yüksek, sinirler çabuk gerilmeye müsaittir.

14-20 Temmuz haftası: 16 Temmuz tarihinde Jüpiter-Aslan burcunda ilerleyecek. Bilgilenme, tecrübe edinme hedef belirleme, kendinizi gösterme, ilgi uyandırma, tüm yeteneklerinizi bir alanda sergileme, medya yayın hayatına dahil olma, artistik yetenekler, popülerlik gücünüzün yüksekliği gibi geniş alanda etkili olacaktır. Bu süreç Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecektir. Ancak tevazu ve ayarı bilme hali çok önemli. Çünkü Satürn Akrep burcunda kazanç elde etme yönünde yine test etmeye devam edecek.

21-27 Temmuz haftası: 24 Temmuz tarihinde toplum içinde tanınmanızı, güçlenmenizi, parlamanızı sağlayan fırsatlar karşınıza çıkabilir.  İşiniz, göreviniz, uğraşılarınız farklılaşabilir. Artık dokuz altı işler yerine toplumla birebir alakalı, insanlarla bağlantılar kuracağınız çevreye dahil olursunuz. Sizi bağlayan, kısıtlayan, yoran işler yerine, serbest şekilde çalışabilirsiniz. 27 Temmuz tarihinde oluşan Aslan burcundaki Yeniay önünüzdeki iki haftalık süreçte hayatınızda olumlu yönde gelişmeler olacağını söylemektedir.

PARA

1-6 Temmuz haftası: Maddi konularda etkin bir görünüm yok. Daha ziyade kariyer ve ilişkileri ilgilendiren alanlarda yoğun olacağız. Ancak 4 Temmuz tarihinde iş hayatımızla ilgili veya ailemizi alakadar eden bir hususta problemler yaşanırsa, işten veya evden uzaklaşmak gibi, finansal anlamda ihtiyaçlarımızı düşünmek durumundayız. Tabii ki riskli bir gün ve biz dikkatli olmayı bilmeliyiz.

7-13 Temmuz haftası: Mali konularda 8 Temmuz tarihinde yeni iş arayışları gündeme gelir. 13 Temmuz tarihini olumlu buluyorum. Yolculuklar, iki ayrı görüşme, ticari anlamda bağlantılar açısından etkin bir tarih. Kurulan bağlantılar umut verici gelişmeleri işaret eder.

14-20 Temmuz haftası: 14 Temmuz tarihinde ortaklaşa maddi kazançlarda tarafların aynı istek ve aynı beklenti içinde bir araya gelmelerini sağlıyor. Eğer gelişim anlamında bu ortaklık hayrınıza olacaksa, bu birleşim fayda getirir. Fakat bir taraf diğeri üzerinde veya her iki kişi de birbiri üzerinde baskın olmaya, çelişkili ve kararsız davranmaya çalışırsa zor olur. 18 Temmuz tarihindeki Venüs-Yengeç burcu geçişi, hem iş hayatında uzlaşıdan yana olacağız hem de duyarlı olduğumuz konularda dışa renk vermeyeceğiz. Bu zorlayıcıdır. Hatta bu yüzden 19 Temmuz tarihinde otoritelerle aramızda sorun yaşanabilir.

21-27 Temmuz haftası: Maddi konulardaki değişimler, karşınıza çıkacak yeni tekliflerle güçlenmeye başlar. 26 Temmuz tarihinde Mars-Akrep burcunda seyrine başladığında paranıza sahip çıkarsınız. Paranın büyük bir güç ve insanları etkileme aracı olduğunu hissedersiniz. Çok daha hırsla,  çok daha arzulu şekilde kazanmaya dönük kararlar alırsınız. Bu hırs eğer dengeli ve ılımlı şekilde ayarlanmazsa tabii ki sizi yorabilir. Tamam kazanın, elde edin ancak başkalarıyla uzlaşı içinde olmayı da ihmal etmeyin.


AĞUSTOS

AŞK VE İLİŞKİLER

1-3 Ağustos arası: Merkür-Aslan geçişi iletişimde hem kendinize güvenli konuşmanız hem parlak fikirlerinizle karşı cins üzerinde bir hayli ilgi uyandırırsınız.  Esprileriniz, cömert sözleriniz, ikna kabiliyetiniz yüksektir. Ancak uzun süredir devam eden ilişkide ve evliliklerde her iki taraf da biraz sıkılabilir. Özellikle partneriniz değişik heyecanlar arayabilir. Bu nedenle, beraberliği canlandırmakta yarar var. Birbiriniz üzerinde baskıcı veya liderlik taslayıcı hareketler sakıncalı olabilir. 2 Ağustos tarihi keyifli paylaşımlara işaret bir gün. 3 Ağustos tarihinde iletişime dikkat etmek lazım. Bir söz veya yanlış bir hareket ilişkide tartışmalara neden olabilir.

4-10 Ağustos haftası: 8 Ağustos tarihindeki görünüm, bazılarınız için hızlı verilen bir evlilik kararı veyahut farklı fikirleriniz nedeniyle yıldırım bir boşanmayı da işaret edebilir. Her Terazi aynı olayları yaşamadığına göre, bir kısım Teraziler bu görünüm altında, geleneklere uymayan bir ilişkiyi de başlayabilirler. Bir arkadaşlık yıldırım aşkına dönüşebilir.

11-17 Ağustos haftası: 12 Ağustos Venüs-Aslan geçişi ve diğer olumlu görünümler, sosyal ilişkilerinizde iletişim gücünüz yüksektir. Belki kendinize dönük düşünüyor olabilirsiniz. Fakat sevdiğiniz, anlaştığınız kişiler söz konusu olduğunda onları dikkatle ve saygıyla dinlersiniz. Yeni girdiğiniz ortamlarda ise biraz daha abartılı şekilde konuşabilirsiniz. Bu ilgi uyandırmak içindir. Pek büyük bir sorun çıkarmaz. Her ortamı keyiflendirecek anlatılarda bulunursunuz. Karşı cinsi etkileyecek tarzda iletişimde bulunmayı çok iyi başarırsınız. Sosyal çevre bağlantıları, insanları bir araya getirmek, bir etkinlikte konuşmacı olmak mümkündür.

18-24 Ağustos haftası: Arkadaşlık ilişkilerinin güçlendiği, parlaklık, ışıltının yüksek olduğu 18 Ağustos günü, yeni bir ilişkinin, bir tanışmanın da vesilesi olabilir. Dostluklar kurulur, çevreniz genişler.  Sosyal hayatta yenilikler, öncelikler belirlenir. Özgürce kendinizi ifade edersiniz ve kurduğunuz bağlantılar gönlünüzü okşar, umutlandırır.  Birlikte olduğunuz insanlar sanat ve iş dünyasından önemli kişilerdir.  Çekiciliğiniz, yaptığınız iş, duruşunuzla gözler üzerinize çevrilir. Ancak bütün bunların bilinçli bir şekilde ele alınması gerekir. Ne derece doğru veya değil anlamak için hem mantık hem iç gözlem yararlı olur.

25-31 Ağustos haftası: Bu hafta gökyüzü tüm burçlar için bir hayli değişimi beraberinde getirecek. İlişki açısından duruma baktığımızda evli çiftlerin mali anlamda ileriye dönük düşünmeleri faydalı olacak. Belli bir ayarlama, ne yöne gidiyoruz diyerek bir bakmak gerekiyor. Yeni tanışma yönünde görünümler mevcut. Ancak bunların gelip geçici olma ihtimali yüksek. Kafamızın içinde birçok mesele at koşturacak. Bu arada sosyal anlamda kıpırdanma olması rahatlatıcı gelebilir.

İŞ VE KARİYER

1-3 Ağustos arası: 1 Ağustos tarihinde Merkür-Aslan burcunda seyrine başladığında, sosyal alanda sözleriniz, zekanız, artistik el yetenekleriniz, organize etme gücünüz, sesiniz, taklit yeteneğiniz bir hayli parlaktır.  Animasyon, tiyatro, televizyon şovları, spor, eğlence dünyası, arkadaşlıklar tümüyle ön plandadır. Ortaklaşa işlerde tarafların birbirine karşı dürüst olmasında yarar görüyorum. Ne gibi yenilikler düşünülüyorsa veya sorunlarınız varsa bunu ele almak lazım. İşinizde yenilikler yapmak istiyorsanız bunların çok akıllıca düzenlenmesi ve sağlam olması gerekir. 2 Ağustos tarihinde toplumla birebir alakalı işlerde güven duygunuzun aşırı yüksek oluşu bazı kişilerle tartışmanıza veya abartılı kararlar vermenize yol açabilir. Dikkatli olunuz.

4-10 Ağustos haftası: 6 Ağustos tarihi kariyer hayatımızla ilgili konularda toplumsal ilişkilerin önemini vurguluyor. Bazen görevimiz veya misyonumuz gereği, insanlarla anlaşmamız ve uyumlu davranmamız gerekir. Bazen de bunu hedefimiz olan bir yere ulaşmak için yapabiliriz. 10 Ağustos tarihindeki Dolunay, sürpriz bir aşkın işaretçisidir. Yeni bir hobi, grup faaliyeti, beceri geliştirme, sıra dışı bir aktivitede bulunmanın göstergesidir.

11-17 Ağustos haftası:  11, 12 ve 15 Ağustos tarihlerinde girişimde bulunma, işlerinizi yürürlüğe koyma, görüşmeler, toplantı ve etkinlikler bir hayli yoğun olur. Gayet başarılı geçer. Güçlü ilişkiler size yeni bir çevre kazandırabilir. Tecrübenizi, zekanızı, insanları etkileme gücünüzü hedeflerinizi gerçekleştirme yönünde kullanabilirsiniz.

18-24 Ağustos haftası: Aşk ve ilişkiler bölümünde 18 Ağustos tarihindeki olumlu gelişmelerden söz ettim. İş konularında da bu tarihte mutlaka iyi düşünmenizi tavsiye ediyorum. Biz bilinçli olalım da, gerisi kolay. Güzellik, hoş ortamlar, gözlerin üzerinize çevrilmesi, teklifler ne kadar olumlu dursa da, gerçekçi olmalısınız. Analiz etmelisiniz. Kimlerle iş yapacaksınız veya teklif edilen ne? Bunlara iyi bakınız. Tedbirli ve aklı başında bir insan olarak hareket ediniz. Mantık ve düş gücü aynı anda etkili olacağından, üstünüze bastığınız zeminin sağlam olması gerekir. 19 ve 21 tarihleri bu anlamda önemlidir. 23 Ağustos tarihinde Güneş-Başak burcunda ilerliyor. Geriye çekilip şöyle bir yaşamınızı gözden geçirmenizde yarar var.

25-31 Ağustos haftası: Haftanın tümündeki enerjiler neredeyse hayatımızın her alanında değişimi, yeni gelişmeleri, baskıları, ayıklanmaları işaret ediyor. Yeniay-Başak burcunda oluşuyor ve derlen toparlan artık diyerek bizi uyarıyor. Çünkü parasal konulardan, iş hayatına sağlıktan hedeflerimize kadar geniş alanda yerli yerine oturmayan ne varsa bizi psikolojik anlamda gergin hale getirebilir.

PARA

1-3 Ağustos arası: 2 ve 3 Ağustos tarihlerinde finansal konularda hesabı bilmekte yarar var. Acelecilik, sabırsızlık, sanki arkanızdan biri kovalıyormuş gibi yapılan alışverişler, görüşmeler, bağlantılar sonradan pişmanlık anlamına gelir. O nedenle aldığınız ürünün etiketine iyi bakınız. Verdiğiniz sözlere dikkat ediniz. Zamanlamayı çok iyi yapınız. Sağlam olanı tercih ediniz.

4-10 Ağustos haftası: 5 Ağustos tarihinde kazanç yönünde güven verici, ilerisi adına garanti altında olmanızı sağlayıcı şekilde iş tercihlerinizi ve yatırımlarınızı gözden geçiriniz. Bugüne dek sizi tatmin etmeyen şartlarda yaşadıysanız, bundan böyle akıllıca seçenekleri gözden geçirmek lazım.

11-17 Ağustos haftası:  15 Ağustos tarihinde, mali konular üzerinde hem kişisel hem de ailevi bütçenizi düzenleme, güçlendirme, kararlar verme, derinlikli düşünme yönünde enerjiniz olumludur. Ortaklaşa kazançların idaresi anlamında önem taşır. Aileye ait bir mülk satışı veya kiralanması, ofis açılması gibi konularda parayı nasıl kullanacağınıza siz karar verirsiniz. Ancak hesabı da iyi bilmekte yarar var.

18-24 Ağustos haftası: Parasal anlamda kurulacak bağlantılar, teklifler ve işlerin mercek altına alınarak gözden geçilmesi gayet akıllıcadır. Hesabımızı bilme zamanıdır. Bir proje, bir planlamayı bu tarihlerde her açıdan kontrol edilmelidir. İş tekliflerini yapan kişileri, parayla alakalı bağlantıları ve bize sunulan şartları da araştıralım, soruşturalım. Aklımız başımızda bir bakalım olan bitene. Tanımadığımız insanlarla iş yapmayalım.

25-31 Ağustos haftası: Maddi konular haftanın en önemli meselesi. Çünkü Yeniayın oluştuğu gün hayatımızda eskimiş olan her şeyden kurtulmak isteyeceğiz.  Parasal konularda güçlü ve gerçekten faydası olabilecek destekler, kazanımlar şart. Artık elinizdeki parayla geçinmek, bir gelecek kurmak kolay değil. Ya iyi bir iş ortağı bulup onunla devam edeceksiniz veyahut ne yapıp edip çalışacak çabalayacak hayatınızı kuracaksınız. Sağlığınıza dikkat edeceksiniz. Bunlar hep paraya bağlı olduğu gibi, biraz da sizin kendinize bakmanız gerekiyor.


EYLÜL

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Eylül haftası:  3 Eylül tarihinde Merkür, burcunuzda ilerleyecek. İletişiminiz ve insanlarla olan başarılı paylaşımlar karşı cins üzerinde bir hayli etkili olabilir. Kim nasıl bir hitaptan hoşlanır, kime ne söylemek gönül okşar, kim ne bekler ne ister? Bütün bunları iç sesiniz size söyleyecektir. Ancak bu demek değil ki, herkese mavi boncuk dağıtacaksınız. Ancak Venüs-Başak burcunda ilerlediği için ağzınız laf yapsa da, öyle kolay kolay aşkta tatmin olmanız zordur.

8-14 Eylül haftası:  10 Eylül tarihinde, ailenize yönelik konularda sizin o meşhur adil ve tarafsız, mantıklı düşünmenizi gerektiricidir. Evet, geri planda sizi bir çok mesele zorluyor. Ancak sabırlı olunuz lütfen ve planlarınızı tekrar gözden geçirin.10 Eylül tarihinde, ilişki-iş hayatı ve genel olarak şöyle bir geriye dönerek, yaşadığımız tecrübeler ışığında ele almalıyız. Sizi neler kısıtlıyor, neler engelliyor, neler sağlıklı bir karar vermenizin önüne geçiyor. Bunlara gerçekçi bir şekilde bakınız. 13 Eylül tarihinde, partnerinizle aranızdaki görüş farklılıkları sorun yaratabilir. Karşı karşıya gelebilirsiniz. Fikirsel anlamda taban tabana zıt düşebilirsiniz.

15-21 Eylül haftası: 17 Eylül tarihinde geleceğini yakından ilgilendiren bir teklif alabilirsiniz. Yetenekli olduğunuz bir konuda başkalarının dikkatini çekebilirsiniz. Mantıklı bir şekilde gözden geçirmekte yarar var. İlişkinizle alakalı konularda vereceğiniz kararla ilgili yine tarafsız bir bakış açısıyla hareket edin. Bu tarihte yapılacak görüşmeler sizin adınıza hayırlıdır.

22-28 Eylül haftası: 23 Eylül tarihinde Güneş burcunuzda ilerleyecek. Dış dünyada kişisel anlamda kendimizi merkeze almak ihtiyacı duyabiliriz. Bir yaş daha büyümek, ister istemez hüzün veya heyecan yaratır. İlişkilerimizi doğru şekilde yönlendirmek isteyeceğiz. Uyum ve paylaşımdan yana olacağız.

İŞ VE KARİYER

1-7 Eylül haftası:  Merkür-Terazi geçişi, çalışma hayatınız ve çevre ilişkilerinde de size kapılar açabilir. Hangi konuda yetenekli veya tecrübeli iseniz ona göre insanlarla bir araya gelerek düşüncelerinizden bahsedebilirsiniz. Nazik sözleriniz başkaları tarafından çok beğenilir. Eğer mesleğiniz sanatsal alanda ise, size yeni bir teklif sunabilirler. Bir müddet bu iş için hazırlık yapmanız, çalışmanız gerekebilir.

8-14 Eylül haftası:  3 Eylül tarihindeki Dolunay, şifa teknikleri, arınma ve ruhsal farkındalık gibi alanlarda insanlara destek vermenizi, yol yöntem öğretmenizi sağlayıcıdır. Hem zihinsel hem de ruhsal anlamda kendinizin, sağlığınızın, iş gücünüzün, verimliliğin ne kadar kıymetli olduğunu anlamanızda, keşfetmenizde yardımcıdır. İşlerinizin akıllıca planlanması, günlük rutin hayatınızın düzene kavuşturulması, fedakarlıklarınızın sınırlarının belirlenmesi anlamında da uyarıcıdır. Özel yeteneklerinizi, ilham gücünüzü, sezgilerinizi ortaya çıkarmanızı ve bu alanda çalışmanızı teşvik edicidir. 14 Eylül tarihinde yolculuklar, yeni girişimler, birçok kişiyle görüşme, özgürce kararlar verme zamanıdır.

15-21 Eylül haftası: Bu hafta, çalışma hayatınız başta olmak üzere, iç dünyanızda fazla endişeli düşünebilirsiniz. Kendinizi güvensiz hissedebilirsiniz. Eğer içinizden gelmiyorsa kimseye ağam paşam demek zorunda değilsiniz. Sakin ama mantıklı bir şekilde durumları ele almakta yarar var.

22-28 Eylül haftası: 22 Eylül tarihinde çok önemli bir görüşmeniz başarıyla sonuçlanacaktır. Karşınıza çok güzel bir fırsat çıkabilir. Başka bir şehre yerleşim, eğitim hayatında çok olumlu bir gelişme, istediğiniz hedefe ulaşmanızı sağlayacak güzel bir haber alabilirsiniz. Her anlamda sizi memnun edecek gelişmelere hazırlıklı olunuz.

PARA

1-7 Eylül haftası:  Mali konularda şu anda bir sıkışıklık dönemi yaşıyor olabilirsiniz. Bu sıkışıklığı gidermek adına bir hayli endişeli olabilirsiniz. Haftanın tümüne baktığımızda ben derim ki, iletişimi öne alınız ve akıllıca düşününüz. Fırsatlar ayağınıza gelsin diye beklemek yerine siz yetenekli olduğunuz alanlarda insanlarla birebir görüşmelere ağırlık veriniz. Bunun size finansal anlamda geri dönüşü olabilir.

8-14 Eylül haftası:  11 Eylül tarihinde, canınızı sıkan, kafanıza takılan bir meseleyi sakin ve bilinçli bir şekilde ele alırsanız panik olmazsınız. Özellikle mali konularda daha dikkatli düşünmemizde yarar var.

15-21 Eylül haftası:  21 Eylül tarihinde finansal konularda çok dikkatli olunuz. Bilip bilmediğiniz kişilerle parasal alışverişlerde bulunmayınız. Nakit sıkıntısı çekmemek için alışverişlerinize dikkat ediniz. Kimseye borç vermeyiniz.

22-28 Eylül haftası:  28 Eylül tarihinde Merkür-Akrep burcunda ilerleyecek. Maddi konularda çıkarlarınızı gözetecek şekilde düşünürsünüz. İnsanları nasıl etkileyeceğinizi, kimden ne gibi yararlar elde edebileceğinizi, doğru yatırımlarda bulunacağınızı bilirsiniz.


EKİM AYI
Ekim ayı özel dosyası Aşk-İş-Para
Güneş ve Ay Tutulmaları ve
Merkür Akrep-Terazi geri hareketleri

1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu dönem maddi konular üzerinde birebir etkilidir. Yatırımlar, alış satışlar, miras, hisseli paralar, eş veya iş ortaklı kazançlar tümüyle gözden geçirilmeli, araştırılmadan, piyasanın durumuna bakılmadan yeni bir harekette bulunulmamalıdır. Beklemede kalmak gerekir. Bu geri hareket parasal kazanç elde etmek amaçlı kurulan gizli ortaklık ilişkileri, mistik bir alanda yapılacak işler,  gizli bir araştırma görevi, hastane kurulma çalışmaları, kapalı mekanda yapılacak tüm işlerin ve ortaklıkların gözden geçirilmesinde, tetkik edilmesinde önem taşıyor.  Bu işler üzerinde araştırmadan bir karar verilmemesi gerekir. Bu geri hareket ayrıca yabancı ülke bağlantılı kazanç ortaklıkları ve kurulan ilişkiler, eğitim veya iş harcamaları, yükseköğrenim harçları,  hukuk davalarıyla ilgili harcama ve kazançlar, yabancı ülkeye veya başka bir şehre yerleşimle ilgili yapılan bürokratik harcamalar, kurulan iş ortaklıklarıyla alakalı konularını da içermektedir.

6-12 Ekim haftası:  8 Ekim tarihinde karşıt burcunuzda oluşacak Ay Tutulması partnerinizin ilişkisinde bencil hırsının, ani kararlarının, kendisini düşünmesinin ve ilişkide yarattığı sıkıntıların işaretçisidir. Bu sıkıntılar ev içindeki huzuru da bir hayli kaçırabilir. Oysaki tutulmanın görünümlerine baktığımızda evin içinde tansiyonun bir hayli yükseleceğini söylemek mümkündür. Bu da, problemli ilişkilerde özellikle kopuşlara neden olur. Oysaki birlikte hareket edilse, abartıya kaçmadan konuşulsa, hedefler birlikte saptansa sorun çıkmayabilir. İki ucundan çekiştirilen ip kopar tabii ki. Merkür geri hareketinde her iki tarafın da oturup geçmişte yaşanmışları bir yana bırakıp, bu beraberliği nasıl düzene koyabiliriz sorusuna cevap vermektir.

10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür,  adil bir ilişki ve dengelerin yerli yerinde olduğu bir ortak yaşamın düzenlenmesi, bozulanların tamir edilmesi, yanlış olanın gözden geçirilmesi, anlaşmazlıkların çözüme kavuşmasını sağlayabilecek gözden geçirmeleri işaret ediyor. Tabii ki ilişkinizin bunca yıllık grafiği de önemli. İnişler, sorunlar, fikirsel çatışmaların olduğu bir beraberlik epeyce yıpratıcıdır. Bu tarihler arasında makul ve mantıklı bir şekilde düşünmekte yarar vardır.

24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması kazanç anlamındaki girişimler, mali konulardaki durumunuzla ilgili olarak 9 Kasım sonrası kararlar verebilirsiniz. 11 Kasım tarihinde aileniz, eviniz ve geleceğinizle ilgili güçleniyorsunuz. Kendinize yeni bir dünya kurabilirsiniz.


KASIM

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Kasım haftası:  9 Kasım itibariyle etkili olacak Merkür-Akrep burcunda derinlemesine düşünme, gizlilik, çıkarları gözetme, etkili ve baskın olma tarzında bir süreç olduğu için, öyle pek ılımlı düşünmeyiz. Çıkarlarımızı gözetiriz. Hesabımızı iyi biliriz. Risk altına girmekten çekiniriz. Çünkü kaybetmek istemeyiz. Uzağı görür gözlerimiz ve gayet akıllı bir şekilde olan bitene bakarız. Ne kazanıyorum, ne kaybediyorum diyerek ilişkilerimizi gözden geçiririz.

10-16 Kasım haftası:  16 Kasım Venüs-Yay burcu geçişinde coşkuyla, hevesle ilişkiler kurulur, ilişkilerimiz canlanır, çevremizle olan bağlantılar tazelenir, yenilenir. Bizimle ortaklık kuracak insanlar karşımıza çıkar. Bunlar ister maddi ister manevi anlamda olsun, iletişimin türlü yollarıyla hayatımıza dahil olurlar. İnternet üzerinden, bir etkinlikte, yolculukta, sosyal bir aktivede bir bakarsınız karşılaşmışsınız.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım tarihinde Yay burcunda oluşacak Yeniay, önümüzdeki iki hafta boyunca çevre değişimi, hedef belirleme ve ilişkinizle alakalı konular üzerinde etkili olup, şimdiden bu meselelere eğilmenin faydalı olacağını gösteriyor. Bu olumlu bir Yeniay. İletişim, girişim, bilgilenme, keşif, seyahat konularında da etkilidir. Hayatınıza bir anda yepyeni birisi girebilir. Bir projeniz kabul edilir. Görüşmelerde bulunabilirsiniz.

24-30 Kasım haftası:  27 Kasım tarihinde iletişim yoluyla tanışacağımız bir kişi, bizi bir hayli heyecanlandırabilir. Bekar Teraziler için hoş bir gelişme olabilir. Ancak hemen kapılmayalım.

İŞ VE KARİYER

3-9 Kasım haftası: İş hayatında ve günlük uğraşılarımızda her ne kadar mesafeli gibi dursak da aslında güvenilir birileriyle konuşmak, sıkıntılarımızı paylaşmaktan yanayız. Bu hafta maddi konular üzerinde daha fazla durabiliriz.

10-16 Kasım haftası:  13 Kasım tarihinde bir gerginlik yaşanabilir. Bir yanıyla sorumluluklar ve diğer taraftan insanların bencil tavırları rahatsız edicidir. Biz de bu baskı karşısında bir hayli gerilebiliriz. Ekip çalışmaları ve iş ortaklıklarında dikkatli olmak lazım.

17-23 Kasım haftası: 22 Kasım Güneş-Yay burcu seyri, eğitimden iş hayatına kadar geniş bir alanda yapmak istediğiniz yenilikleri işaret eder. Neyi kafanıza koymuşsanız, onu ideal etmişseniz bunu başarmaya kararlı olunuz. Hem çevrelerindeki insanlarla hem de iş birliğinde bulunacağınız kişilerle iletişime geçiniz.  Geçmişi bırakın, boş yere yargılamayın. Ondan size bir fayda yok. Bu tarih pozitif düşünme zamanıdır.

24-30 Kasım haftası: 28 Kasım tarihinde Merkür-Yay burcunda ilerleyecek. Bu geçişi dispozite eden Jüpiter size destektir. Geçen 2013 yılındaki geçişe göre olumlu bulmaktayım. İletişim-bilgilenme-yolculuklar-çevre değişimi-evlilik-uzun süreli ilişki-sağlık ve düzenlemeler konusunda şimdi yenilikler üzerinde cesur düşüneceksiniz. Uygulamalı eğitim, deneyim, yaratıcılığı dönük projeler, tasarımlarda bulunabilirsiniz. Grup faaliyetleri, kulis çalışmaları, oyun yazarlığı, ticaret ve iş girişimleri açısından da olumlu düşünme zamanıdır. Dağılmazsınız, amaca dönük şekilde incelemelerde bulunursunuz.

PARA

3-9 Kasım haftası:  7 Kasım tarihindeki Dolunayda, bankalarla alakalı her türlü ilişkinizde hesabınızı biliniz.  Elden borç almak veya bir alacak ilişkisi içinde kefil olmak gibi durumlardan uzak durunuz. Yatırımlarınız konusunda beklemede kalmalı, ayrıca sizden biri borç talebinde bulunulduğunda bunu daha sonra düşünebileceğinizi söylemelisiniz.

10-16 Kasım haftası:  Maddi konularda önemli bir haftaya adım atıyorsunuz. Bir iş ortaklığı kurulabilir. Bu güçlü bir ortaklıktır. Ancak şunu söylemeliyim ki, bir hayli sorumluluk alabilirsiniz. Bir iş ortaklığının sona erişi olabilir. Bir iş sözleşmesinin imzalanması şeklinde gelişmeler yaşanabilir. Uzunca süredir devam eden finansal bir görüşmede son aşamaya gelinir. Hangi seçenek olursa olsun menfaatlerinizi düşünerek hareket edeceksiniz.

17-23 Kasım haftası:  21 Kasım tarihinde, finansal konularda hırslı düşüneceğiz. Çünkü evimizin, ailemizin ihtiyaçları bizim için çok önemli. Zorlayıcı bir gün değil. Hesabımızı bildiğimiz gün olacak.

24-30 Kasım haftası:  Bu hafta finansal konularda yapılacak görüşmelerde çok akıllıca hesaplarınızı yapınız.


ARALIK

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Aralık haftası: 5 Aralık tarihinde Mars-Kova burcunda ilerleyecek. Bu süreç bir yanıyla aktif bir şekilde aşkı yaşama arzumuzu diğer yanıyla özgürlük ihtiyacımızı simgeliyor. Bu durumda kolayca aşka kapılarımızı açarız ancak baskı altında kaldığımızda hoşça kal deriz. İlişkilerde arkadaşlık olgusu, farklı bir şeyler yapma isteği ön planda olacaktır. Bireysel yapımızı koruyacağız. Bir başkasının onu ele geçirmesine, yönetmesine izin vermeyeceğiz. Bu Teraziler için çok önemli olacak. Birlikte bir şeyler yapmaktan zevk alacağız. Ancak bir şeyi yapmak istemediğimizde DUR sinyalini vereceğiz.

8-14 Aralık haftası: Kısa seyirli bir yolculuğun planlanması, arkadaşlarınızla bir araya gelme, ailenizle düşündüğünüz bir program, evinizle ilgili konular ön planda olacaktır. Bir buluşma, görüşme için 8 ve 14 Aralık tarihleri olumludur.

15-21 Aralık haftası: 20 Aralık tarihinde partnerinizle aranızda tatsız bir gelişme yaşanabilir. Bir taraf ciddiyete davet edici tarzda hareket ederken, karşı taraf bu baskıdan hoşlanmadığını dile getirebilir. 21 Aralık tarihinde partneriniz kendi isteklerini kabul ettirmeyi başarır.

22-28 Aralık haftası: 23 Eylül tarihinde Satürn-Yay burcunda seyrine başlayacak. 2,5 yıl sürecek bu dönemde eğitim hayatınız, yakın çevrenizde bulunan kişiler, kardeşlerinizle ilgilenmek, onların sorumluluğunu almak zorunda kalabilirsiniz. Sizin yaşınız küçükse ablanız ve ağabeyinize destek vermek durumundasınız. Çocuğunuzun dersleriyle ilgilenmelisiniz. Yolculuklar kısıtlanabilir. Yabancı ülke ve kişilerle alakalı işlerde baskılar yaşayabilirsiniz. İletişim kısıtlanabilir. Bütün bunlar evrensel bir eğitim süreci gibidir. Bu derslere göre kendinizi ayarlayarak, farkında olarak hayatınızı düzenlemelisiniz.

İŞ VE KARİYER

1-7 Aralık haftası: 1 Aralık tarihinde iş ortamında sizi rahatsız edici ancak çok da zorlayıcı olmayan durumlar yaşanabilir. Zihniniz yorulur. 4 Aralık tarihi olumludur. İşleriniz hızlı biter, çevrenizle aranız iyidir. İş ortaklıları veya başkalarıyla olan temasınız 5 Aralıkta yolunda gider. 6 Aralık tarihindeki Dolunay, bir gelişmenin umduğunuz şekilde sonuçlanması anlamına gelir.

8-14 Aralık haftası: 8 Aralık tarihinde enerjiniz gayet olumludur. İşlerinizi kolaylıkla halledersiniz. Bir başka yere taşınmak veya bir yere gitmeyi düşünüyorsanız planlamalarda bulunabilirsiniz. Ancak bu hafta ailevi ve evle ilgili konular bir hayli etkili olacaktır.

15-21 Aralık haftası: 15 Aralık Uranüs-Pluto görünümü işlemeyen, size hiçbir şey kazandırmayan, eskimiş olan beraberlikler sona erebilir. Yanlış gittiği halde sürdürdüğümüz ısrarla devam ettirdiğimiz ortaklıklara tahammül etmemiz pek mümkün değildir. Hangi şekilde yürütülürse yürütülsün Uranüs geçtiği alanda değişimi işaret ettiği için, beraberliklere bakış açınız bir hayli değişir. Beklenmedik bir şekilde ayrılabilir veya aynı şekilde evlenebilirsiniz.

22-28 Aralık haftası: Evin içindeki veya ailevi konuların daha fazla ön planda olduğu bir haftadayız. 25 Aralık tarihinde iş ortaklıkları veya ofis içinde iletişime çok dikkat ediniz.

PARA

1-7 Aralık haftası: Mali konularda özellikle ev ve ofis tarzı giderlerin yoğun olduğu bir haftadayız. Bunlar bir yeniliği işaret ediyor. Ancak tümü de bir hayli uğraştırıcı olacaktır.

8-14 Aralık haftası: Ev borcu olanlar veya evini taşıyacaklar, satın alacaklar, yatırımda bulunacaklar, ofis kurmayı düşünenler lütfen her şeyi iyice hesaplayınız. 10 Aralık tarihindeki Venüs-Oğlak burcu geçişinde ekstradan paraya ihtiyaç duyabilirsiniz. Diyelim ki ev almayı düşünüyorsunuz. Kredi geri ödemelerine dikkat ediniz. Veraset veya miras davanız olabilir. Bir mülkün paylaşımı konuları gündeme gelebilir.

15-21 Aralık haftası: Eğer bir boşanma veya bir iş ortaklığının kurulması-devre dışı bırakılması durumu varsa bunları mali anlamda uzlaşarak çözmekte yarar var.

22-28 Aralık haftası: Bu hafta maddi konularda özellikle ev-ofis-iş ortaklığı-boşanma-kredi alımı gibi konularda çok dikkatli düşününüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder