Translate

7 Ocak 2014 Salı

2014 Burç Yorumları Oğlak

OCAK
Oğlak
AŞK VE İLİŞKİLER

1-5 Ocak haftası: Burcunuzda oluşan Yeniay, sizi bir hayli güçlendiriyor. Yeni atılımlar, girişimler, iş hayatından özel yaşamanıza kadar her konuda olumlu bir haftaya adım atıyorsunuz. İlişkilerde güçlü taraf sizsiniz. Kendinizi arzuladığınız şekilde ifade edebilirsiniz. 5 Ocak civarı günlerde, partnerinizle ciddi bir konuşma yapabilirsiniz. Onun kendi içindeki değerlerine, fikirlerine tabii ki önem vereceğiz. Biz de düşüncelerimizi dile getireceğiz. Ancak birbirimize anlayışlı olmayı ihmal etmeyelim. Şu anda konuştuğunuz meseleler, bir iki ay sonra farklı gelişmelerle netleşebilir.

6-12 Ocak haftası: Venüs burcunuz üzerinde geri hareketini sürdürüyor. Onun içindir ki, aşk hayatımızla ilgili konularda özellikle geçmişin bir gözden geçirilmesi, üzerinde düşünülmesi yararlı olacaktır. Haftanın ilk günlerinde ilerisi adına bazı meseleler üzerinde görüşülse de,  bunlar ancak geri hareket sonrası aydınlığa kavuşur, yerine oturur. Bizi rahatlatabilecek en azından kendimizi güvende hissetmemizi sağlayacak ufak tefek gelişmeler hafta ortasında etkili olacaktır. Hayatın güzellikleri ve konfor duygumuz bir hayli yükselecektir.

13-19 Ocak haftası: Haftanın ortasında karşıt burcumuzda oluşan Dolunay, partnerimiz ve ilişkimizle alakalı konulardaki hassasiyeti vurgulayıcı olacaktır.  Kafamızda, gönlümüzde hem işimiz, ilişkimizin geleceği önem taşıyacak.

20-26 Ocak haftası: Bu hafta aşk hayatımızla ilgili konularda etkin görünüm yok. Sosyal ilişkilerde ciddiyet ön planda ve bizim kafamızın içinde genel olarak hedeflerimiz daha fazla önem arz ediyor. Güçlü insanlardan destek görmek isteyeceğiz. Eski arkadaşlarımızla bir araya gelebiliriz.

27-31 Ocak haftası: Bu hafta gerçekleşecek Kova burcundaki Yeniay, özgüven duygumuzu, bireysel özelliklerimizi, toplumla birebir alakalı konuları bir hayli vurguluyor. Ben mi, biz mi, sorusunu soruyoruz kendimize. Bu sorunun cevabı, bizim hayata bakış açımız, aşkı ele alış biçimimize göre olacaktır. Hafta sonunda aşk evimizin yöneticisi Venüs geri hareketi sona erecek. Bu durum, ilişkiler ve hayatın lezzetli yanlarını kendimizce değerlendirmemizde vesile olacaktır.


İŞ VE KARİYER

1-5 Ocak haftası: Otorite konumunda olan kişilerle iş anlamında dengeli hareket edelim. İsteklerimizi eğer, nazik bir şekilde sunabilirsek, kendimizden de emin durursak, başarılı sonuçlar alabiliriz. Özellikle kariyer hayatımızla ilgili konularda kimseyle çatışmaya, isteklerimizi illaki baskın şekilde ifade etmeye çalışmayalım. Ortaklık gibi konularda ise, abartılı değil, güven unsurunu göz önüne alacak şekilde temkin davranalım.

6-12 Ocak haftası: Bu hafta ciddi şekilde hem toplumsal ilişkilerimize ağırlık vereceğiz hem de çalışma hayatımızla ilgili konular üzerinde değerlendirmede bulunacağız. Ancak unutmayalım ki, Venüs geri hareketini sürdürüyor. Bir alanda yeni bir adım, yeni bir iş, ciddi bir yol belirlemek pek doğru olmaz. Genelde akışa göre hareket edelim. Yarım kalan işlerimizi tamamlayalım. İş konularında ciddi ve derinlikli şekilde düşünelim. Hafta ortasında iş paylaşımları, bitirdiğimiz çalışmaların sunumlarıyla ilgilenebiliriz. Hafta sonu itibariyle kazanç konuları gündemimizde yer alacak.

13-19 Ocak haftası: Hedefimize uygun olan, umudumuzu yükseltecek haberlere ihtiyacımız var. Özellikle maddi konular bunların başında geliyor. İş veya çalışma hayatımızla ilgili meseleleri de zaten bu anlamda ele alacağız. Güvence ve güvence sahibi olmanın getireceği özgürlüğü istiyoruz. Hafta sonuna doğru, bize bir adım olumlu yaklaşana, bin adım gidebiliriz. Yeter ki, iş hayatımız, sorumluluklarımız anlamında isteklerimize cevap verilsin. Tam tersi durumda anlaşmaya pek gönlümüz olmaz.

20-26 Ocak haftası: İşimizle alakalı konularda değerlerimiz çok önemli. Bireysel düşünüyoruz ancak çok da isyankar durumda değiliz. Arzu ettiğimiz gelişmeler olduğu takdirde kendimizi huzurlu hissedebiliriz.  Hafta sonuna doğru, sağlığımız, stresli oluşumuz veya sakinliğimiz iş konularına bağlı olarak değişebilir. Kafamız rahatsa biz de iyiyiz. Bir şeyler umduğumuz gibi gitmezse mesafeli davranabiliriz.

27-31 Ocak haftası: Hafta sonuna doğru hem Merkür-Balık burcunda seyrine başlayacak. Hem de Venüs geri hareketi bitiyor. Demek oluyor ki, zihnimiz tamamıyla iş meselelerine bir hayli takılı olacak. Kariyerimizi önemseyeceğiz. Olumlu gelişmeler beklemenin, hakkımız olduğunu düşüneceğiz.

PARA

1-5 Ocak haftası: Bu haftanın ve bu yılın başında burcunuzda oluşan Yeniay, iyiye ve olumlu gelişmelere, özellikle başkalarının desteğini görme yönünde etkili olacaktır. Dileriz ki, tüm Oğlaklar bundan yararlansın. Siz ne olursanız olun, ekmeğiniz söz konusuysa, nezaketinizi ihmal etmeyiniz. İlişkilerde bu olgu size faydalı kapılar açacaktır. Bu Yeniay, güç ve kontrolünüzü sağlamanızda yararlıdır. Mali anlamda da uyumluluk özellikle otoritelerle ilişkilerde fayda getiricidir. Bu hafta mali konular bir hayli önem taşıyacaktır.

6-12 Ocak haftası: Hafta ortasında, enerjiler başka kişilerle olan bağlantılarda rahatlatıcıdır. Ancak yenilik anlamında değil, eskiye dönük meselelerin ele alınması yönündedir. Kaynaklarınızı doğru şekilde değerlendirme ve beklediğiniz paraların size ulaşması yönünde sabırlı olmamız gerekecek. Hafta sonu itibariyle, kova burcunda ilerleyen Merkür, tamamen parasal konular üzerinde odaklanmamızı sağlıyor. Bu mesele bizim için hayli önem taşıyor.

13-19 Ocak haftası: Hafta ortasındaki Dolunay, iş ortaklıkları, sözleşme, ailevi ve ilişki konularının maddi anlamda da bir hayli önemli olduğunu gösteriyor. Eşimizin veya partnerimizin finansal desteğine ihtiyacımız olabilir. O nedenle, onun da iş hayatıyla ilgili konular bizim için önem taşıyacaktır. Mali anlamda hafta sonuna doğru harcamalara dikkat etmemizde yarar var.

20-26 Ocak haftası: Hafta başı itibariyle Güneş-Kova burcunda seyrine başlayacak. Mali konularda hem ilişkilerimizi önemseyeceğiz hem de başkalarıyla olan paylaşımlarımız gündemimizde baş sıraya oturacak. Biz hedeflerimizi, ortaklıklarımızı, toplumsal yaşamdaki rolümüzü, maddi anlamda da belirlemek istiyoruz.  Kazancımızla rahat bir yaşam sürmekten yanayız.

27-31 Ocak haftası: Mali konularda özellikle eş, partner, aile büyüğümüz veya dış desteklerin önemi bir hayli yükselecek. Kazanç evimizde oluşan Yeniay, değişimlerin, yeniliklerin işaretçisi olarak önem taşıyor.


ŞUBAT

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Şubat haftası: Haftanın en önemli görünümü 5 Şubat tarihinde gerçekleşecek. İlişkinizle alakalı konular üzerinde hem yeni bir iyileşmeyi sağlayacak hem de işlemeyen ne varsa bunları net olarak gözlemleyerek güçlendirmenizi sağlayacaktır. İlişkisi olmayanlar için, evlilik ve uzun süreli bir beraberlik anlamındadır. Bu görünüm sayesinde, ilişki tercihlerinizi doğru şekilde yapabilmeniz mümkündür. Ayrıca bu yönde düşünen kişiyle karşılaşmanızda rehberlik edicidir.

10-16 Şubat haftası: Hafta ortasında gerçekleşecek Dolunay, ilişkinizle alakalı konularda birbirinizle olan paylaşımların önemini vurguluyor. Sizin, partnerinizden beklentilerinizi, bu konuda problemler varsa çözümlenmesi gerektiğini işaret ediyor. Dengeleri sarsmadan, egosal baskılardan kaçınarak,  ilişkiyi bir bütün olarak görmekte yarar var.

17-23 Şubat haftası: Haftanın ilk gününde Güneş-Balık burcunda ilerleyecek. Böylece çevremizle olan iletişim ve paylaşımlarda ılımlı yaklaşım, yardımseverlik, hoşgörü ön planda olacak.

24-28 Şubat haftası: Hafta başında ilişkinizde olumlu yönde gelişmeler güçlenmenin, ciddiyetle ilerlemenin ve birbirinizle aynı hedefi gözetmenin işaretçisidir. Ciddi niyetle size yaklaşan bir kişiyle karşılaşabilirsiniz. İletişim açısından bu haftanın ilk iki günü gayet faydalıdır. Hafta sonuna doğru, ilişkilerde yenilenme ve dönüşüm söz konusu. Bu geçtiğiniz süreçle de yakından ilgilidir. Düzenlenmesi gerekenler ele alınır. Beraberliklerde farklı bir yön tayininde bulunulur.

İŞ VE KARİYER

3-9 Şubat haftası: Hafta başında hem iş hayatınızla ilgili projeleri yürürlüğe koymak hem de hedeflerinizi gerçekleştirmek yönünde düşüneceksiniz. Mali konular da bir hayli önem taşıyacak. Kazandırıcı projelere, işlere ağırlık vermeyi düşüneceksiniz. Çünkü toplum içindeki yerinizi kuvvetlendirmek için bu oldukça önemli.

10-16 Şubat haftası: Merkür geri hareketi, hem yakın çevre temaslarında hem girişimlerde hem de yapmak istediğiniz işler üzerinde tespitlerde bulunmanız yönünde önem taşıyor. Ancak yeni bir girişim veya uygulama söz konusu olduğunda, karşınıza bir teklif veya proje çıktığında mutlaka üzerinde iyi düşününüz.

17-23 Şubat haftası: Maddi konular üzerinde Merkür gerileme hareketi bir hayli etkili. İleriye dönük bir şekilde durumumuzu anlamak ve belirlemek pek kolay olmayabilir. Ani harcamalardan kaçınmak veya bütçemizle ilgili apansız kararlar vermemek gerekiyor. Aslında sabırla, derinlikli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmamızda yarar var.

24-28 Şubat haftası: Hafta başında işlerinizi düzgün ve gayet ciddi bir şekilde sürdürebilir, bazı kişilerle iş konularında temasa geçebilirsiniz.


PARA

3-9 Şubat haftası: Parasal konular üzerinde bir hayli duracaksınız. Bir yandan isteklerinizin kabulünü diğer yandan ileriyi görmek isteyeceksiniz. Gelişmeler hafta başında özellikle bu anlamda etkili. Kararlarınızı bir daha gözden geçirmenizde yarar var. Arkadaşlıklar, sosyal yaşamda kurulan ilişkiler yoluyla para kazanabilirsiniz.

10-16 Şubat haftası: Maddi konular bu hafta gündem maddemiz olacak. Merkür geri hareketi kazanç evinizde oluştuğundan, mevcut durum hakkında çabuk tepki verebilir, yeterli bulmayabilir, elde ettiğiniz gelirle alakalı olarak işvereniniz veya iş yaptığınız kişilerle görüşebilirsiniz. Ancak şunu belirteyim ki, bu görüşmelerin dikkatli ve karşılıklı çıkarlar gözetilerek bilinçli şekilde ele alınması gerekir. Ay sonuna doğru gelişmeler aydınlığa kavuşur. Ortaklaşa kazanç evinizdeki Dolunay da, bu konuları bir hayli vurgulayıcı olacaktır.

17-23 Şubat haftası: 19 Şubat tarihinde parasal kazanç, işinizden elde ettiğiniz gelirle ilgili konular yine baskın olacaktır. İleriye dönük bir şekilde bütçenizi düzenlemekten yana olduğunuz için, şartlarınızın iyileştirilmesi için neler yapabileceğinizi tespit edersiniz. Görüşmeler olacaktır. Bunlar ay sonuna doğru sonuçlanmış olur.

24-28 Şubat haftası: Bu haftanın maddi açıdan da bir hayli önemi olan görünümü 26 Şubat tarihinde meydana gelecek. Arzu edilmeyen durumlar oluşabilir. Yeni ayarlamalar, bizim umduğumuz tarzda olmayabilir. Bunların kişisel olarak algılanmasından ziyade, çalıştığınız şirket veya dış kaynaklıdır. Bunu böyle düşünürsek, ona göre meseleleri ele alabiliriz.


MART

AŞK VE İLİŞKİLER

1-2 Mart arası: Bu iki gün boyunca yakın çevre ilişkileri başta olmak üzere partnerinizle olan paylaşımlar anlamında olumlu gelişmeler yaşanabilir. Birbirinize olan güven duygunuz artabilir. Siz, kendine güvenen insanlardan hoşlanıyorsunuz. Bu anlamda da ilişki seçeneklerinizi değerlendirirken, hem davranışlara hem düşüncelere hem de bu güvenilirlik olgusuna önem veriyorsunuz. İyimser olsun ama dibi boş olmasın, birlikte yürünsün ancak dürüst olunsun diye düşüneceksiniz. Balık burcunda oluşacak Yeniay, hassas duygularınızı, kırılganlıklarınızı öne çıkartıcı olsa da, her yeniay bir tohum gibidir toprağa ekilen. Şimdi siz de güzellikler ekeceksiniz ve iki hafta sonra bunların karşılığını göreceksiniz. Dinlenmeye önem veriniz. Ancak yapılacak işleri de yine planlı bir şekilde gözden geçiriniz. Yakınlarınıza bu Yeniayda tüm şefkatinizle yanaşacak ve onların da aynı şekilde sizi sevgiyle sarıp sarmalanmak isteyeceksiniz. Mistik çalışmalar, sanat, soyut yöndeki faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

3-9 Mart haftası: Yeni haftanın ilk etkili enerjisi, çevrenizle olan uyumlu, ılımlı paylaşımların işaretçisi. Sizi bir hayli takdir etmekteler. Bu durum tabii ki sizi teşvik ediyor, onurlandırıyor.

10-16 Mart haftası: Haftanın başlangıcında fikirlerimizi tarafsız bir şekilde ifade etmemiz gerekecek. Evet, bize uymayan durumlar var. Ancak bireysel ve sosyal ilişkilerde uyumlu davranmamızda yarar var. İlerleyen günlerde böyle davranmanın güzel neticelerini göreceğiz. Haftanın sonlarına doğru meydana gelecek Başak burcundaki Dolunay mantık ve hassasiyet arasındaki dengeyi kurmamızı sağlayacak. Çevremizde bulunan kişiler olsun veya başkaları hiç fark etmez. Sizin temelleriniz gayet sağlam ve bu Dolunay sizi kuvvetlendirici.

17-23 Mart haftası: Merkür yeniden Balık burcunda ilerliyor. Bizler yine çevremizle olan ilişkilerimizi, yakınlarımızla olan temasımızı ılımlı bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak yanılma payı bırakmayı da ihmal etmiyoruz. Bize yaklaşan dost görünen ancak tam olarak tanımadığımız kişilere karşı dikkatli olacağız.

24-30 Mart haftası: Bu hafta ilişkilerde illaki karşınızdaki kişiden beklemeden, siz güzel düşüncelerinizi ona iletmeyi deneyiniz. Olumlu enerjiler sayesinde, arzu ettiğiniz sonucu görebilirsiniz. Hani iyi bir zamanlama deriz ya, işte haftanın ilk günleri bu anlamda hoş gözüküyor. Yeni tanışmış iseniz, birbirinizin fikirlerini öğreniniz. Siz de ılımlı bir şekilde ifade ediniz. Koç burcunda oluşacak Yeniay ise, ailevi konularda etkilidir. Biraz agresif veya isteklerimizi kabul ettirme yönünde hırslı davranabiliriz.

İŞ VE KARİYER

1-2 Mart arası: Mayıs ayının üçüncü haftasına kadar etkili olacak Mars geri hareketi bu hafta başlıyor. Bu durum, kariyer hayatınızı ilgilendiren konularda çok fazla girişken, atılımcı, dediğim dedik tarzda hareket etmenizin önüne geçebilir. Karşılıklı anlaşmak, uzlaşıdan yana olmak gayet akıllıcadır. Bu dönemde otoriteler de size karşı aynı şekilde davranmak zorundadır. Ne de olsa bu geçiş tüm burçları etkiliyor. Ekip ve ortaklık çalışmalarında işin başarısı adına hareket etmek zorundayız. Bencilce hareket edemeyeceğiz. Bu süreçte işlerinize ağırlık veriniz ve disiplinli çalışınız.

3-9 Mart haftası: Hafta başındaki enerjiniz, gayet dikkatli bir şekilde işlerinize odaklanmanızı sağlarken,  gücünüzü kanıtlamak, dönüşüm ve yenilikte bulunmak arzunuz da bir hayli öne çıkıyor. Hem ılımlı hem de ciddi bir şekilde kendinizi ifade edebilirsiniz. Gizli ilimler, çeşitli ruhsal çalışmalar, sanatsal konularda olumlu etkiler mevcut.

10-16 Mart haftası: İş girişimlerinde özellikle ilişkilerimizi mantıklı bir çizgide sürdürmemiz gerekiyor. Mars geri hareketinde otoritelerle ve dış dünyada huzur bulmanın yolu biraz da böyle davranmakla mümkün. Zaten sizin de çatışmak gibi bir niyetiniz yok. Başak burcundaki dolunay, çalışma hayatınızla ilgili konularda yeteneklerinizi öne çıkartıyor.

17-23 Mart haftası: İş evimizin yöneticisi Merkür-Balık burcu seyri, hedeflerimizin bilinçli bir şekilde farkında olmamız gerektiğini gösteriyor.  Mistik konular, sanatsal becerilerimiz, insanlarla olan samimiyetimizi sürdürürken, hayati anlam taşıyan konularda gözümüzü de dört açacağız. Güneş Koç burcunda ilerliyor bu hafta. Ailevi ve yuvamızla ilgili konular üzerinde etkin rol oynayacağız. Kuzey düğüm Terazi burcunda bize kariyer konularında işbirliği yapma, mantıklı kararlar verme, nazik ölçüler dahilinde başkalarıyla irtibatta bulunma yönünde gelişim dersleri verecek.

24-30 Mart haftası: Çalışma evimizin yöneticisi Merkür, iş ortaklıkları ve fikirlerimizi başkalarına iletme yönünde önem taşıyor. Geniş açıdan ve zamanlamayı iyi tespit edebilirsek, olumlu görüşmelerde bulunabiliriz. Bunları Mynet sitemizde günlük yorumlarda geniş şekilde açıklayacağım. Dikkat etmemiz gereken bir görünüm var. 29 Mart tarihinde oluşuyor. Otoritelerle ilişkilerimize dikkat etmemiz yönünde bizi uyarıyor.

PARA

1-2 Mart arası: Sorumluluklar hem sizin hem de genel olarak başkalarının üzerinde bir hayli etkili olacağından maddi konularda çatışmak, benim dediğim doğru demek yanlıştır.

3-9 Mart haftası: Bu hafta kazanç evinizde seyrine başlayacak Venüs, parasal anlamda özgür hareket etmek, şöyle keyfinizce alışveriş yapma arzunuzu işaret ediyor. Farklı işlere yönelebilir, çeşitli kişilerle bağlantı kurabilir, yeteneklerinize göre para kazanabilirsiniz. Finansal anlamda genelde dikkatli biri olsanız da, bu geçişte parasal konularda biraz dikkatli hareket etmekte yarar var.

10-16 Mart haftası: Bu hafta iki önemli görünüm, mali konularda hızlı ve aktif olmamızın önüne geçiyor. Kafamızın içindeki planlara uymayan durumlar oluşabilir. Sizin beklentileriniz ile dışarıdan sunulan teklif arasında fark oluşabilir. Ancak iyi bir iletişimle, güven duygunuzla bu farklılığı, lehimize Söndürebiliriz. Dikkatli konuşmamızda yarar var.

17-23 Mart haftası: Parasal konularda hafta içinde olumlu bir görünüm var. Ancak hesabımızı şaşmadan, belli sınırlar dahilinde evimizin ve kendi ihtiyaçlarımızın giderilmesinde yarar görüyorum.

24-30 Mart haftası: Mali konularda otoritelerle görüşmek, işimizle ilgili yenilikleri onlara sunmak yönündeki tüm işlerimizi ılımlı ve akıllı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Ne baskıcı ne isyankar ne de her şeye susar tarzda hareket etmeyelim. Amacımızı ve güven duygumuzu hissettirmeye çalışalım.


NİSAN

AŞK ve İLİŞKİLER

1-6 Nisan haftası: Bir yandan kendi isteklerimiz, çabucak yolunu koymak istediğimiz işlerimizle uğraşıyoruz diğer yandan ilişki meselelerinde sorun kaldıracak halimiz yok. Ailemiz, değerlerimiz, huzurumuz ve arzularımız önemli. Karşı tarafın yüce gönüllü davranması şart gözüküyor.

7-13 Nisan haftası: Ev içinde bir hayli değişim var. Belki bir yere taşınmamız veya bir değişimde bulunmamız icap edebilir. Bu da bizi düşündürüyor. Nerden çıktı şimdi bu diyerek bir şekilde işlerimizi yoluna koymak zorunda kalacağız. Venüs hafta sonunda Balık burcunda ilerleyecek. Bu huzurlu bir çevreyi istediğimizi, biraz kafamızı dinlemekten yana olduğumuzun işaretçisi.

14-20 Nisan haftası: Bu hafta evimiz, ailemiz, ilişkimiz ve kariyer hayatımızla ilgili konularda ortaklaşa yaşam veya başkalarıyla paylaşım içinde olduğumuz alanlarda değişim ve dengelerin yerli yerine oturtulması anlamında bize çok iş düşüyor. Ailevi yaşam tümüyle hareketli hale geliyor. Bir yere taşınmak, işimizde değişiklikler, aile içinde bir hareketlilik, anne veya kadınlarla alakalı konular gündeme gelebilir. Hem aktif olmamız hem de bu değişimleri olağan ve akıllıca idare edebilmemiz şart. Ailenin öneminin ve dış dünyanın üzerimizdeki etkisinin farkında olacağımız bir hafta. Evliliğimiz, ilişkimiz, farklı bir boyut kazanabilir. Bir anda evlenebiliriz veya durduk yere boşanabiliriz. Bunlar da yine bu haftanın etkin görünümlerinin karşılığıdır. Bu farklılık sizi tek başına mücadele etmeye ve dış dünyada da konumunuzu düşünerek kararlar vermeye yöneltecek.

21-27 Nisan haftası: İlişkilerde haftanın girişinde biraz stresli görünüm oluşacak. Bir yanıyla iş hayatıyla da alakası var. Sanki bir şeylere sıkılmışsınız da, partnerinizden destek bekliyormuşsunuz, ancak bulamadığınız için sinirlenebilirsiniz. Bazılarınız için anlamı, hem dış dünyada mücadelenin hem de ilişkide kendinizi pek mutlu hissetmeyişinizin etkisi de olabilir. Merkür-Boğa burcunda 23 Nisan günü seyrine başladığında kendinizi en azından rahat hissedebilirsiniz. Bu enerji sizin gibi toprak burcu kişiler için olumludur, rahatlatıcıdır. Hafta sonu hoş etkiler devam edecek. Güzel sözler duyabilirsiniz, haberler alabilirsiniz, biriyle tanışabilirsiniz veya sevgilinizle özel saatler geçirebilirsiniz.

28-30 Nisan arası: Aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş Tutulması sağlam ve güvenilir bir ilişkinin işaretçisidir. Gelişim, verimlilik, büyüme anlamında sizi destekler. Geçmişi geride bırakmak sağlam ve tutarlı bir ilişki yaşamak arzunuzun da işaretçisidir. Bu üç günlük süre içinde enerjiler gayet olumlu. Derinlikli, tutku dolu, kendinizi güvende hissedeceğiniz günler olarak yorumluyorum.

İŞ VE KARİYER

1-6 Nisan haftası: İş anlamında öncelikle çevrenin önemi bu hafta bir hayli etkili olacak. Bildiğimiz, zaten bağlantımız olan kişilerle bir araya gelebiliriz. Ayrıca işimizle ilgili maddi konularda gelişim yönünde kararlar verebiliriz. Konusunda deneyim sahibi olan kişilerle fikir paylaşımında bulunabiliriz. Eğitmenlik, sanatsal beceriler, gizli bilimler, edebiyat ve yazım gibi konularda başarılı çalışmalarda bulunabiliriz.

7-13 Nisan haftası: Dikkatli olmamız gereken gün, 8 Nisan. Bir yandan işlerimizi hızlıca yoluna koymamız gerekiyor diğer taraftan ev içinde o kadar yoğunluk var ki, hangi bir yere yetişeceğimizi bilmiyoruz. Doğaldır ki, gerilim yüklüyüz. Yarım kalan işlerimizi bitirirken, bir de yeni bir şeyler ortaya koymak kolay olmayacak. İş konularında toleranslı düşünmek durumundayız. Bu yüzden de evin içinde gergin olabiliriz.

14-20 Nisan haftası:  Ay Tutulması yeni bir gelişimin ailevi konularda etkili olmasını sağlarken iş hayatımız ve toplumsal hayatımızı da etkileyicidir. Fakat bütün bunlar bir yol ayrımını işaret etse de, bunlar gereklidir. Bizim burada düşünmemiz gereken husus, değişmeyen her şeyin zamana yenik düşmesi halidir. Demek oluyor ki, bir gün geri dönüp baktığımızda aslında bu değişimlerin bizim hayatımızda önemli mihenk taşları oluşturduğunu anlayacağız. İçinde yer alırken insan farkına varmaz birçok şeyin, anlık duygularla değerlendirir. Hepimiz yaşamda aynı yol üzerinde mi hayatımızı sürdürdük. Hayır, büyüdük, evlendik, çocuk sahibi olduk, yaşadık ve yaşlandık. Herkes bu dönüm noktalarından geçmiştir. İşte biz de ilişki, iş, ailevi anlamda olacak bu gelişmeleri bu bakış açısıyla ele alarak, hayatın kendi içindeki dengesine uyum sağlamış oluruz.

21-27 Nisan haftası: Bu hafta pek iş yapmak, bir şeyler ortaya koymak kolay olmayabilir. Bir şeylere heveslenirsiniz fakat çabucak cayabilirsiniz, erteleyebilirsiniz. Karar vermekte zorlanırsınız. Çalıştığınız kişilerin veya iş ortamının bazı noktalarda yetersiz kaldığını düşünebilirsiniz. Özel meselelere kafanız takılı olabilir. Bu yüzden dikkatiniz çabuk dağılabilir. Birilerini idare etmek veya anlayış göstermek zordur. İki ayağınız bir pabuca girmiş gibi, hangi işe öncelik tanımak gerektiğini bilemezsiniz. Sakince tekrar, bir iş planı yapmak yararlı olur. İş görüşmelerinde net bir sonuç almadığınızda ümitsizlik duymayınız. Sizinle ilgili düşünmek istiyorlardır.

28-30 Nisan arası: İş hayatınızla ilgili konularda bu hafta gayet yapıcı bir biçimde, dikkatli değerlendirmeler yaparak kendinizi ifade edebilirsiniz. Yeteneklerinizi insanlar takdirle karşılarlar. Kararlarınızı düşünerek verirsiniz. Saygınlık kazanırsınız. Hobi olarak uğraştığınız bir işi, sıkı çalışarak ilerletebilirsiniz.

PARA

1-6 Nisan haftası: Maddi konularda hem başkalarına yardımcı olabiliriz hem de ilişkilerimizi güçlü tutarak para kazanabiliriz. İnternet ortamında alış ve satış anlamında işler yapabiliriz. Böyle bir iş düşünebiliriz. Evimizden çalışmalarımızı sürdürecek şekilde bir düzen kurabiliriz. Zaten bu hafta, genel olarak ev ve ailevi konular merkezimizde yer alacak.

7-13 Nisan haftası: Para harcamalarımız en çok yuvamızla ilgili konularda lazım olacak. Bu arada mali işlerimizin üstesinden gelmek için, dışarıdan desteğe ihtiyacımız var. Taşınmak veya aileyle ilgili konularda harcamalar artabilir.

14-20 Nisan haftası: Bu hafta Ay tutulması kadar etkili olan üç evrensel değişim ve dönüşüm, gelişim yönünde görünüm oluşacak. Bunlar mali kazançlarımız üzerinde de önem taşıyacak. Her ne kadar değişimler ilk önceleri zorlayıcı gibi dursa da, bunlar yeniden paraya bakış açımızı değerlendirmemiz, bütçemizi düzenlememiz, yuvamızla ilgili konularda derinlikli düşünmemiz, dönüşüme adapte olmamız yönünde önem taşıyor. Bunların birçoğu, bir mülkün satışı, evlilik veya boşanma kanalıyla olabilir.  Tabii ki kişisel haritalarımız bu önemli görünümlerin nasıl yönde gerçekleşeceğini gösteren kılavuzdur. Ben genel olarak maddi konuların da en az ilişkiler, iş hayatı ve ailevi konular kadar önemli olduğunu düşünüyorum ve olumlu, hayrımıza gelişmeler diliyorum.

21-27 Nisan haftası: Bu hafta mali konularda nakit sıkıntısı veya elimizdeki miktara göre evimizin ve özel ihtiyaçlarımızın karşılanması gerekecek. Sorumluluklar, yapılması gerekenlere göre bütçemizi düzenleyeceğiz.  Hafta sonuna doğru, para konusunda mecburen yapılacak alışverişlerde ekonomik davranmakta yarar var.

28-30 Nisan arası: Güneş Tutulması, size başkaları kanalıyla ulaşacak gelirin simgesidir. Eşiniz, aileniz destek verebilir. Ancak geri ödenecek şekilde bir borcun altına girmemek lazım. Çünkü bu başta hoş gibi gelebilir. Fakat sonrasında zorlanmaya neden olur. Bu hafta kendi aşım kaygısız başım diyerek, bütçemizi de başkalarına bağlamayarak hareket edelim.


MAYIS

AŞK ve İLİŞKİLER

1-4 Mayıs arası: Venüs-Koç burcunda ilerlemeye başlıyor ve ilişkide baskın taraf olmak istersiniz. İstekleriniz mutlaka kabul edilmeli ve üzerinize gelinmemelidir. Güven ve bağlılık sizin için çok kıymetli. Bu kriterlere uymayan bir ilişkide yokum diyerek kestirip atabilirsiniz. Ancak ben derim ki, bu kadar çabuk kestirip atmayın.

5-11 Mayıs haftası: Aşk hayatınızla ilgili konularda neyi istediğinizi biliyorsunuz. Sizi memnun edecek gelişmeler de yaşanacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Maddi ve manevi anlamda rahatlamaktan yanasınız. Doğal olarak beraberliği bu açıdan da ele alıyorsunuz. Bu zaten sizin her zamanki ölçünüzdür. Ancak 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde birbirinizin farklılıklarına, aile yapınıza, hedeflerinize ve ilerisi adına düşündüklerinize saygı gösteriniz.

12-18 Mayıs haftası: Dolunay Oğlaklar açısından gayet önemli. Mevcut ilişkilerde partnerinizin hedefleri sizinle örtüşmeyebilir. Başka bir yön tayininde bulunabilir. Böyle durumlarda sakince düşünelim. Eğer uzun zamandır devam eden bir sorun varsa bu haftaki etkiler altında ani bir kararla ayrılmayı düşünebilirsiniz. Ancak emin olunuz, bu kararı önümüzdeki hafta tekrar gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz.

19-25 Mayıs haftası Mars düz seyre geçişiyle biraz yatışırsınız. Hafta içindeki olumlu bir görünüm sanki şu son üç haftada hiçbir şey olmamış gibi düşünmenizi sağlar. Birçoğunuz için bu ilişki sorunlarının çözümü anlamında da faydalıdır.

26-31 Mayıs haftası: Venüs-Boğa burcu seyri maddi ve manevi anlamda doyuma ulaşmanızı sağlayacak. Aşk ve iş hayatında güzel gelişmelerin, kazandırıcı ortaklıkların ve rahat bir dönemin yaklaştığını gösteriyor.

İŞ VE KARİYER

1-4 Mayıs arası: Bu birkaç günlük süreç iş anlamında önemli geçiş ve görünümleri işaret ediyor. Çalışma hayatımızla ilgili konularda hem kendimizi gayet güçlü bir şekilde ifade edeceğiz hem de tercihlerimizi, hedeflerimizi gözden geçireceğiz. Bunları yaparken maddi konular da bizim için önem taşıyacak. Kendi isteklerimizi erteleyip, otorite konumundaki kişilerin beklentilerine uymak istemeyeceğiz.

5-11 Mayıs haftası: Merkür-İkizler burcunda ilerleyecek. Çalışma hayatında bir yandan günlük programımıza uygun şekilde hareket etmek, işleri yoluna koymak durumundayız. Diğer yandan dağılmadan ne yapmamız gerektiğini bilerek yol almamız lazım. Bazen kafamız karışabilir,  hangi işe yetişeceğimizi bilemeyiz. Hangi tercih daha doğru hangisi yanlış diye analizde bulunuruz.  Tam bir iş bitti derken, diğer bir iş önümüze gelir. Detaylara takılıp, bir de sağlam olsun diye düşünürsek, zaman kaybederiz. 11 Mayıs tarihinde bir yandan evimiz diğer yandan iş hayatımızla alakalı işlerimizi aynı anda yoluna koymak biraz zorlayacak bizi.

12-18 Mayıs haftası: Bir yandan kendimizi kanıtlamak, dış dünyada güçlü biri olduğumuzu göstermek istiyoruz ancak diğer taraftan tam anlamıyla tatmin olamıyoruz. Şartlar bizi zorluyor. Doğal olarak hangi bir yana yetişeceğimizi bilemiyoruz. Hedeflerimizi tekrar bir gözden geçirmek gerekecek.  Hafta sonuna doğru işlerimizi yetiştirme telaşı ve ayrıca ev içindeki koşuşturma yine bizi yoracağa benziyor.

19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Mars geri hareketi sona erecek. İş hayatımızın bizi kısıtlayan, bazen kendimizden şüphe etmemize ve karar almakta zorlayan etkisi yarı yarıya azalacak. Peki, şimdi ne yapacağız? Önümüzdeki hafta Venüs-Boğa burcunda ilerlediğinde işlerimizi düzene koymamız, bir rahat nefes almamız, dinlenmemiz mümkün olacak. Ancak bu haftanın sonuna kadar yine yoğunluğumuz yüksek olacak bilesiniz.

26-31 Mayıs haftası: Hafta başındaki önemli görünümler hem iş hem de ev yaşamınızı dengeli ve ölçülü şekilde düzenlemenin önemini işaret ediyor. Çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacak. Yeniay, iş hayatınız ve sağlığınızla ilgili konular üzerinde etkili olacak.

PARA

5-11 Mayıs haftası: Finansal konularda hesabımızı iyi bileceğiz. Hem gelirimizi çoğaltmak hem de dış dünya ile irtibatta bulunarak çıkarlarımıza uygun şekilde hareket edeceğiz. Venüs Koç burcunda bu hafta ilerleyecek ve bizim finansal konularda özellikle evimizle ilgili harcamaların göstergesi olacak. Ancak bunlar bizim zaten yapmak istediğimiz yenilikler olduğundan çok da zorlamayacağız.

12-18 Mayıs haftası: 7 Mayıs tarihinde Merkür İkizler burcunda ilerliyor. Parasal konularda harcamalar artabilir. Bunların bir kısmı sağlık giderleri, bir kısmı evimizin ihtiyaçları nedeniyledir.

19-25 Mayıs haftası:  Partnerimizden, ailemizden destekler görebiliriz. Biz de işlerimize dört elle sarılarak para kazanmaya dönük girişimlerde bulunabiliriz. Bazılarımız bu dönemde bir iş sözleşmesine imza atabilir. Evlilik veya iş ortaklığımız gelir artışında etkili olabilir.

26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcunda ilerleyecek. Bu mali anlamda rahatlatıcı olabilir. Keyifli paylaşımlar, elit ortamlarda bulunmak, kaliteli ve uzun ömürlü olanı tercih etmekten yanayız.


HAZİRAN

AŞK ve İLİŞKİLER

2-8 Haziran haftası: Venüs’ün hafta boyunca aydınlatacağı kişilerden birisi olarak, 4 Haziran tarihini olumlu buluyorum. Aşk hayatınızda hoş paylaşımların, nazik, uyumlu, şefkatli yaklaşımların ruhunuzu huzurlandıracağı bugün, kendinizi şımartın.  Sevdiğinize ve kendinize minik bir hediye verin. Birbirinize güzel sözler fısıldayın. Bekar oğlaklardan birisi iseniz, böyle bir günde her an güzel bir teklifle karşılaşabilirsiniz. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. İkili ilişkilerde mutlaka güven unsurunu öne alarak düşünmemiz gerekiyor.

9-15 Haziran haftası:  Hafta başında olumlu bir görünüm var. 9 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Aşk hayatınızı güçlendirici, huzur ve sevgiyi temin edici, maddi ve manevi anlamda da kendinizi güçlü hissetmenizi sağlayıcıdır. Çocuklarınızla ilgili konularda da olumludur.

16-22 Haziran haftası:  18 Haziran tarihinde flört veya evlilik türü ilişkilerde güven, huzur, sevgi birliği içinde hareket edebilmek mümkün gözüküyor. Ayrıca duygusal hayatımızı tekrar bir analiz etmek, neleri çok fazla dert etmekteyiz veya neler sorun çıkarıyor, yolunda gitmeyen bir durum var mı, bunlara bir bakmamızda yarar var. 21 Haziran tarihinde Güneş Yengeç burcunda ilişki evinizde etkili olacak. Bu geçiş, partnerin duygu dünyası, ilişkiye verdiği değer, ailevi yapısı ve beklentilerini davranışlarıyla bize hissettirdiği dönem olacaktır.

23-29 Haziran haftası: İlişkilerde gayet önemli bir haftadayız. Hassasiyetle ele aldığımız, ancak güven unsurunu bir hayli göz önünde tuttuğumuz bu beraberlikte tutarsızlık, dengesizlik bizi yoruyor. Evet, bir ilişki yaşanıyor fakat büyümüyor, yerinde sayıyor. Bu da bizi yoruyor. Her taraftan mücadele içindeyiz. Yengeç burcundaki Yeniay, bu beraberliğin duygusal ve kişisel tatminkarlık açısından ne durumda olduğunu gözlem altına almamızı sağlayacak. Ben ve sen, birbirimizin yaşamında ne anlam ifade ediyoruz? İşte bunu bilmek isteyeceğiz. İki hafta boyunca sakin olmakta yarar var.

İŞ VE KARİYER

2-8 Haziran haftası: İş hayatınızla ilgili konularda da 4 Haziran tarihini olumlu buluyorum iş ilişkileri olumlu yürür, yeteneklerinizi gösterme ve ifade etme olanağı bulursunuz. Moraliniz düzelir, motivasyon gücünüz yüksektir. Yaratıcı tarzda çalışmalarla etrafın dikkatini çekersiniz. 6 Haziran tarihinde ofis veya evde pek uzun saatler kapalı kalmaktan hoşlanmazsınız. Özgür olmak isteğiniz bir hayli yoğundur. Kendinize göre bir iş planı yaparak uygulamak istersiniz. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte geri harekette. Bizim iş konularında bu süreçte çok iyi düşünmemiz gerekiyor.

9-15 Haziran haftası:  13 Haziran tarihi ise, tüm burçlar üzerinde mücadeleci ve farkındalık yaratıcıdır. Yeni bir hedef belirlemek, amacınıza uygun şekilde seçimlerde bulunmak anlamında önem taşır. Aynı gün gerçekleşecek Dolunay, ilişkilerde veya duygusal anlamda yargılayıcı ve ben haklıyım tarzında düşünmenize neden olabilir.  İş yoğunluğu ve stresi sizi yorabilir. Otoritelerin üzerinizdeki baskısı veya dış dünyadaki rekabet gerginlik verebilir.  Sağlığınıza özen gösteriniz. Altından kalkamayacağınız hiçbir şey yok.

16-22 Haziran haftası:  Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek.
İş sorunlarımız üzerinde bir hayli duracağız. Çok daha akıllıca ve bir formül bulabilmek için gayretli olacağız. Dağılmadan, piyasa şartlarını, iş ilanlarını, iş araştırmalarını sürdüreceğiz. Yeteneklerimizi tekrar bir gözden geçireceğiz. Mevcut durumda çalışıyorsak, işlerimizi dikkatli yapmamızda yarar var. Sağlığımız üzerinde duracağız. Yoğun bir çalışma programımız varsa, gergin biriysek tabii ki dikkatli olacağız. Yeni bir projeye başlamamak gerekir. Çünkü bizi epey uğraştırır. Rutin işlerimizi düzgün şekilde yaparak dönemi değerlendirebiliriz. Sağlık kontrollerimizi yaptıralım.

23-29 Haziran haftası:  Venüs-İkizler burcunda seyrine başlıyor. Böylece hem çalışma hayatımızla ilgili konularda bilgilenmeye önem vermek hem de iş ilişiklerinde karşılıklı fikir alışverişini önemsemek lazım. Merkür geri hareketi Oğlaklar için aslında gayet olumlu. Yeter ki, dağılmadan, belli bir projeye, işe odaklanalım. Yoksa onu mu yapacağız, bu işe mi ağırlık vereceğiz şaşırabiliriz.

PARA

2-8 Haziran haftası: Parasal harcamalar 6 Haziran tarihinde yoğun olabilir. Evinizin ihtiyaçları veya ailenizle ilgili yapılması gerekenler için bir miktar para harcayabilirsiniz. 4 Haziran tarihi güzel bir gün ve gece olduğu için, bir kutlama veya özel bir davet için harcamalarda bulunabilirsiniz.

9-15 Haziran haftası:  Maddi konularda 13 Haziran tarihinde oluşacak Dolunay, iş hayatınızdan elde edilen gelir ve ortaklaşa kazanç anlamındaki düzenlemelerin, analizlerin çok dikkatli yapılması gerekiyor. Çünkü Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Partnerinizin iş hayatı, mali durumuyla ilgili vereceği kararları, iş ortaklarınız varsa onlarla olan ilişkinizi de hoşgörülü ve önyargısız bir şekilde ele almanızda, güvence unsurunu önemsemenizde yarar var.

16-22 Haziran haftası:  Eş veya iş ortaklıklarımızla her türlü maddi ve manevi ilişkilerimizi gözden geçireceğimiz Güneş-Yengeç burcu seyri 21 Haziran tarihinde başlıyor. İş sözleşmelerimizle ilgili de bu geçiş etkili olacak. Dayanışma içeren beraberliğimiz varsa, bu süreçte birlikte ileriye dönük bir yatırım düşünebiliriz. Eşimizden destek görebiliriz. Ancak problemli devam eden bir boşanma davamız varsa, nafaka için eş ile görüşme talebinde bulunabiliriz. Ancak Merkür geri hareketi anlaşmanın önüne geçebilir.

23-29 Haziran haftası:  Maddi konularda Güneş-Yengeç burcu geçişi, kendi gelirimizden ziyade başkalarıyla aramızdaki parasal bağlantıları vurguluyor. Eşimiz, iş ortağımız bize destek veriyorsa veya birileriyle bölüşmemizi gereken bir para varsa bunun vicdanlı, adil ve yasalar çerçevesinde yapılmasını bekleyeceğiz. Hiç kimsenin hakkı kimseye geçmemeli diye düşüneceğiz.


TEMMUZ

AŞK VE İLİŞKİLER

1-6 Temmuz haftası: Bu hafta ikili ilişkilerde dikkat edilmesi gereken tarih 4 Temmuz. Anlaşmazlık yaşayan çiftlerin birbirleri üzerinde baskı kurması, kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışması mümkündür. Pluto burcunuzda ilerlediği için, bu baskıyı kurabilecek taraf siz olabilirsiniz. Kutuplaşmalar, birinin öbürünün ne dediğini umursamaması, gücü elinde bulundurmak isteyen kişinin ilişkiyi risk altına alması pek hoş bir günün işaretçisi değil. Kafanıza bir şeyi takmışsanız, böyle bir günde onu çözmeden rahat etmezsiniz. Ancak çözüm yöntemleri her iki kişinin de farklı olunca gerilim kaçınılmazdır.

7-13 Temmuz haftası: 7 Temmuz tarihinde partnerimizin kendi sınırlarını güçlü bir şekilde çizmesi, bizim için beklenmedik bir durum olabilir. Buna tepki gösteririz. İlişkinin bir ortaklık olduğunu hatırlatırız. 8 Temmuz tarihinde partnerimiz kendisiyle alakalı meselelerini bizimle paylaşması gerektiğini düşüneceğiz.  12 Temmuz tarihindeki Dolunay, böyle davranan partnerimizle aramızdaki gerilimin işaretçisidir. 13 Temmuz tarihinde Merkür-Yengeç burcunda ilerleyecek. İletişime açık ancak kendi değerlerini önde tutmak isteyen partnerimizle zaman zaman ters düşebiliriz.

14-20 Temmuz haftası: 18 Temmuz tarihindeki Venüs-Yengeç burcu geçişi, bir yandan partnerinizle uyumun diğer yandan hassasiyetin işaretçisidir. Bazen nazik ve ilgili davranmasını beklersiniz, kimi zaman da anaç veya babacan tavırlarla size yönelmesini. Sizin de aynı şekilde bu tarz yönelişiniz dönemin olumlu geçmesini sağlar. Bekar Oğlaklar bu dönemde nezaketi ve ılımlı davranışları bir hayli önemserler. Bu tarz insanları kendilerine çekeceklerdir. Ancak partner duygularını pek göstermek taraflısı olmayabilir. Bunu saygı duyun.

21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihinde ilişkinizi ilgilendiren her türlü meselede birbirinizi dinlemekte, değer verdiğiniz kriterlerinizi önemsemekte, ortaklaşa hareket etmekte yarar var. Biriniz hassas düşünür veya konuşmak istemez. Böyle durumda illaki benim dediğim dedik tarzında hareket ederseniz sorunlar yaşanır. Bu hafta tümüyle ilişkiler önem taşıyor. Bir yol ayrımı bile diyebiliriz. 24 Temmuzda ılımlı şekilde tekrar bir konuşmakta yarar var. 25 Temmuz tarihinde bir tartışma aranızda yaşanabilir. Aynı gün olumlu bir görünüm var. Demek oluyor ki, eğer problem üzerinde dış etkenler söz konusuysa, el ele vererek aşabilirsiniz. 27 Temmuz tarihinde partneriniz beraberlik hakkında iki hafta boyunca düşünmek isteyecektir. Bu süre içinde tartışmayınız. Yeni başlayacak ilişkilerde ise,  açık ve dürüst biçimde en başından fikirlerinizi, beklentilerinizi konuşunuz.

İŞ VE KARİYER

1-6 Temmuz haftası: Geçtiğimiz aydan bu yana etkili olan Merkür geri hareketi sonlanmış bulunuyor. Çalışma hayatınızı ilgilendiren konularda sizi hayli yoran projeleri şimdi bir daha gözden geçirerek yürürlüğe koyabilirsiniz. Akıllıca düşünerek, insanları ikna ederek her işi başarıyla sonuçlarsınız. Ancak çok fazla iş üzerinde düşünmek yorucu olabilir. İş ortaklığı, sözleşmeler gibi konularda ise, 4 Temmuz tarihinde önemli bir gelişme yaşanabilir.

7-13 Temmuz haftası: Çalışma hayatımızda hem iletişimi önde tutup, etrafımızdaki insanlarla bağlantılar kurmalıyız hem de yenilikler düşünmeliyiz. 13 Temmuz tarihinde hangi yana dağılacağımızı bilemeyiz. Bir yandan insanlarla paylaşımda bulunmak diğer yandan sadece başkalarını memnun etme çabası bizi yorabilir.

14-20 Temmuz haftası:14 Temmuz tarihindeki görünüm, kariyer konularında bir yandan hırslı diğer taraftan uyumlu bir şekilde çalışmanın faydalı olacağını gösteriyor. Sorumluluklarımız veya konum gereği bazen uyumlu olmayabiliriz veya hırslı davranmayız. Oysaki ilk ifade ettiğim şekilde ayarımızı yaparsak gelişim anlamında kazanan biz oluruz. 19 Temmuz tarihi bu anlamda önemlidir. Çalışma hayatımızla ilgili konularda hem akıllı hem de gereksiz duygusallıklardan kaçınarak ortak fikir ve projelerde başarılı işler çıkarabiliriz.

21-27 Temmuz haftası: Bu hafta iş sözleşmelerimiz, ortaklaşa işler, projeler üzerinde duracağız. Biz kendi fikrimizi ve düşündüklerimizi ortaya koyarken, otoriteler de isteklerini ve şartlarını sunacaklar. Karşılıklı dayanışma önemli. Yeni işler, ortaklıklar veya teklifler karşınıza çıkabilir. 24 Temmuz tarih bu anlamda olumludur. Ancak mevcut işinizden daha az bir getirisi varsa, sırf değişimde bulunmak ne derece akıllı olur, bir düşünelim. 25 Temmuz tarihi bu anlamda önemli. Kendinizi sağlama almak isteyeceksiniz. Şu andaki işinizde mali kazanç sizin çok önemli. O yüzden de yetersiz gelir nedeniyle bazen pek istekli çalışmıyorsunuz. 26 Temmuz tarihinde güçleniyorsunuz. Hedefe varma ve kazanma hırsınız yükseliyor.

PARA

1-6 Temmuz haftası: Maddi konularda 4 Temmuz tarihinde bir ortaklığın, bir ilişkinin, bir davanın sonuçlanması mümkündür. Yeni bir iş sözleşmesi yapabilirsiniz veya eski sözleşmenizi iptal edebilirsiniz. Bu değişimlerin tümü bir dönüşüm ve yeniliğin işaretçisidir.

7-13 Temmuz haftası: Şu andaki maddi koşullarımız bizi duyarlı yapıyor. Borçlarımız varsa, bunlardan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Bu hafta paramızı idareli kullanmak durumundayız.

14-20 Temmuz haftası: 16 Temmuz tarihinde Jüpiter-Aslan burcunda seyrine başlayacak. Bu dönemde bir yandan büyümek, gelişmek, arzularımıza kavuşmak amaçlı düşünürken, diğer yandan başkalarıyla bölüşmeyi de bileceğiz. Tevazu içinde hareket ettiğimizde rızkımız bollaşır. Ummadığımız yerlerden destek gelir. Bir mirastan hissenize pay düşer,  eş veya farklı bir yoldan destek gelir, yeteneklerimiz sayesinde gelir elde ederiz. Ancak dediğim gibi dozunu, yerini, bölüşmeyi, kendimizi aşmayı, ortak hareket etmeyi bilmek lazım.

21-27 Temmuz haftası: Bu hafta birçok meselenin özünde maddiyat önem arz ediyor. 22 Temmuz tarihinde maddi konularda bencilce davranmamak, size destek veren veya bir şekilde yardımcı olan kişilerle ilişkinizde bencil yaklaşımlardan uzak durmak yararlı olur. 24 Temmuz tarihinde elinize toplu bir para geçebilir. Bu miras veya bir paranın size nakli şeklinde olabilir. Beklenmedik bir yardımı da işaret edebilir.


AĞUSTOS

AŞK VE İLİŞKİLER

1-3 Ağustos arası:  Bu hafta ilişkilerde iki görünüm aynı güne denk geliyor. 1 Ağustos tarihinde sorun yaratabilecek bir ufak tartışmanın ardından sular çabucak durulur. Aslında bir yanlış anlama veya gereksiz bir meselenin büyütülmesi, kıskançlığa neden olsa da bunun telafisi mümkün olacaktır. Sadakat üzerinde bir hayli dururuz. İlişkisi olmayanlar kolay kolay sürpriz aşklara kapılmazlar. İlişkide tutarlılık, denge, hassasiyet ve uzun ömürlülük ararlar.

4-10 Ağustos haftası: 6 Ağustos tarihi ilişki konularında gayet önemlidir. Bütün odak noktanız evlenmek ve ortaklaşa bir yaşamı sürdürmektir. Bunun nedenleri birçok şıkta toplanabilir. Sözgelimi uzun zamandır tek başınıza mücadele etmekten yorgun düştüğünüz için bir evlilik yaparak rahat bir yaşam sürmek istersiniz. Bazı Oğlaklar yine aynı nedenlerle bunu istedikleri halde partnerleri çekimser kalabilir. Bir kısım Oğlaklar eşleriyle beraber bir iş kurmayı düşünebilirler. Son örnek biraz olumsuzdur. Birlikte olduğunuz kişi ailesinin baskısıyla bir başkasıyla evlenebilir.

11-17 Ağustos haftası:  15 Ağustos tarihindeki olumlu görünüm, sosyal çevremizdeki gücümüzü yükseltiyor. Ancak bu yükseliş bazen ayarı yapmak gerektiğini de gösteriyor. Çünkü çok fazla baskın tavırlar içinde olursak, ilişkilerde sorunlar çıkabilir. Sizler bu dönemde gözünüz bir hayli açık olacaktır. Olan bitenleri, samimi olmayan, arkadan çevrilen işleri, dostlarınızı, düşmanlarınızı gayet iyi tespit edersiniz. Fazla bir şey yapmanıza gerek yoktur. Yanlış olan önünüze gelir. Karşınıza çıkan bir kişi, ne kadar etkileyici olursa olsun, onun ağına düşmezsiniz. Durup bakar, inceler, tam anlamıyla emin olmadığınızda güle güle dersiniz.

18-24 Ağustos haftası: 18 Ağustos tarihindeki görünüm, astrolojik olarak ortaklaşa kazançların işaretçisidir. Ancak 12 yıl sonra gerçekleşince, bir de işin içinde Venüs olunca özel ilişkilerde kendimizi güçlü, önemli ve özel hissetme arzumuz da yüksek oluyor. Ancak ilişki demek, kendimizden başka bir beden ve ruh ile bütünleşmek hali değil midir? İşte bu hafta biz neler sunmaktayız, neler bulmaktayız? Bunlar üzerinde duracağız.  Bunu yaparken aşırı gurur, kibir ve bencillik kadar, dozunu aşan cömertlik de tehlikelidir.  İlişki ortaklıksa, bunun sağlıklı olması şarttır. Yoksa insanı bir hayli yorabilir.

25-31 Ağustos haftası: Aşk hayatımızla ilgili konularda bir yandan partnerimizle olan sevgi alışverişimizi gözden geçireceğiz. Ardından bu ilişkide hakim olan tarafı tespit edeceğiz. Ortaklaşa bir ilişkide maddi ve manevi anlamda kararlar nasıl veriliyor? Bunlar üzerinde duracağız. İlişkimiz olmadığını düşünelim. O zaman da bir beraberlikte duygusal ve ruhsal anlamda güvenilirlik, paylaşım nasıl olmalı bunları ele alacağız. Yeniay-Başak burcunda oluşacak. Bu durum, çiftlerin hayata bakış açıları arasındaki farkı belirgin kılıyor. Bizim bu farklılıkları ele alış biçimimiz önemli. Sorunlara yol açıyor mu yoksa size zenginlik katıyor mu? Bu sorulara cevap arayacağız.

İŞ VE KARİYER

1-3 Ağustos arası: İş hayatınızla ilgili konularda yeniliklere pek açık değilsiniz. Biraz dinlenmek, kendinize gelmek arzunuz ön planda olacaktır. Mali açıdan doyurucu bir işte çalışmıyorsanız hafta boyunca pek verimli çalışmazsınız. Bir işi yapsanız bile, insanların kıymet bilmediğini, getirisi olmadığını düşünürsünüz. Sağlam ve uzun vadeli ancak kazanç getirici bir iş düşünebilirsiniz.

4-10 Ağustos haftası:  5 Ağustos tarihindeki görünüm, sosyal hayattaki ilişkilerinizi güçlendirici, karşınıza fırsatlar çıkartıcı, insanları etkilemenizde, yönlendirmenizde destekleyicidir. İyi bir eğitmen, çalışan kişi, güzel bir dost, çevresini düşünen bir insan olarak güzel niyetlerinizin size geri döndüğünü göreceksiniz. 6 Ağustos tarihinde kariyer hayatınızla ilgili konularda ekip çalışmalarının veya ortaklaşa bir işi sürdürmenin zorlukları sizi yorabilir. Ancak eğer alternatif bir seçeneğiniz yoksa uyumlu davranmak zorunda kalırsınız.

11-17 Ağustos haftası: Kariyer hayatınızla ilgili konularda da etkili olacak Venüs-Aslan burcu seyri 12 Ağustos tarihinde başlayacak. İş alanınızdaki tüm ilişkilerde kendinizi göstermek ve bu alanda önemli biri olduğunuzu hissetmek isteyeceksiniz. Yöneticiniz bu zamanda size her ılımlı yaklaşımında, daha fazla çalıştığınızı fark eder.  Bu dönemde yaratıcı yeteneklerinizi sergileme arzunuz yoğundur. Bazen de kimseye söylemeden bir proje üzerinde çalışırsınız.  Takdir edilmek arzunuz bir hayli yoğundur. Kimseye belli etmeseniz de, yaptığınız bir işin karşılığını görmek istersiniz. 15 Ağustos tarihinde başlayacak Merkür-Başak burcu geçişi, çalışma hayatınızda başarılı işlere, insanların takdirini kazanmaya, detaylı bilgi edinmeye ve edindirmeye dönük olumlu gelişmelerin işaretçisidir.

18-24 Ağustos haftası:  19 ve 21 Ağustos tarihlerinde çalışma hayatımızı ilgilendiren konular üzerinde mantıklı düşünme zamanıdır. Mevcut durumumuzu, iş şartlarımızı, bize sunulacak talepleri veya bizim beklentilerimizi, projelerimizi, yenilikleri mutlaka bilinçli şekilde ele almamız yararlı olur. Zaten bu iki görünüm ve 23 Ağustos tarihindeki Güneş-Başak burcu geçişi bu yönden gayet olumludur. Hem mercek altına alırız işlerimizi hem de bilgilenerek, araştırarak karar veririz. Fikirlerimizi süzgeçten geçiririz. Tecrübe ve yeteneklerimizi nasıl değerlendirmemiz gerektiğini saptarız. Olumlu bulmaktayım.

25-31 Ağustos haftası: Bu hafta tüm burçlar açısından önem taşıyan bir Yeniay oluşacak. Bu Yeniay, öncelikle tüm planlarımızı, hedeflerimizi, bilgimizi ve tecrübelerimizi doğru iş ve doğru biçimde ele almamız gerektiğini işaret ediyor. Sosyal hayattaki ilişkiler, seçimlerimiz ve insanlarla olan bağlantımızda çok güçlü bir pozisyona gelmek üzereyiz. Karşımıza çıkabilecek fırsatlar hem aktif bir şekilde hareket etmemizi hem de yüksek bir odaklanma ile doğru şekilde karar vermemizi sağlayacaktır.

PARA

1-3 Ağustos arası: Merkür, 1 Ağustos tarihinde Aslan burcunda seyrine başlıyor. Bu dönemde akıllıca ve zeki tarzda konuşarak ilişkilerde menfaatlerimizi gözetiriz. Bir ortaklık yapılacaksa zekice düşünürüz. Para hesabı yaparız. Kurnazca stratejilerde bulunarak karşımızdakini etkilemeye çalışırız. Bu geçişte önemli olan bizim neye ihtiyacımız olduğunu bilmek ve onu elde etmek amaçlı konuşmaktır. Bu para, ilişki veya bir ortaklık olabilir.

4-10 Ağustos haftası:  8 Ağustos tarihindeki önemli görünüm ortaklaşa bir yatırımın bölüşümü veya kirada oturduğunuz bir evin satışı gibi nedenlerle farklı bir yere taşınmanın işaretçisi olabilir. Bazılarınız bir ev satın almaya, başka bir yere taşınmaya aniden karar verebilir. Bu sürpriz durum sizin kararınız da olabilir veya sizin dışınızda gelişebilir. 10 Ağustos tarihindeki Dolunay, kazancınızla ilgili değişimlerin işaretçisi olup, becerilerinizi farklı bir alan ve meslekte göstermeniz anlamına gelir. Ek kazançların işaretçisi olabilir.

11-17 Ağustos haftası:  Parasal konularda önemli bir hafta. 11, 12, 15 Ağustos tarihlerinde ortak çalışmalar kazandırıcıdır. Maddi anlamda kazandırıcı çalışmalara ağırlık verebilirsiniz. Kimlerle bağlantı kuracağınızı tespit etmek ve buna göre ilişkilerinizi düzenlemek akıllıca olur. Belki çıkarcılık gibi durabilir. Ancak benim söz ettiğim, işinizi bilmek halidir.

18-24 Ağustos haftası: Maddi konularda da etkili olacak Güneş-Başak burcu seyri 23 Ağustos tarihinde devreye giriyor. Finansal anlamda getirisi olan işlere bizi yöneltiyor. Bazılarımız için yeni bir eğitim yılının başlaması, kazanç anlamında gayet yararlı, kimileri için yeni iş ve teklifler açısından faydalı. Bir yandan da, önümüzdeki ay,  okuldu şuydu buydu derken masrafların artışı. O zaman gelin, şimdiden alacağımıza vereceğimize bir bakalım. Bütçemizi bir düzenleyelim. Hesabımızı da iyi yapalım.

25-31 Ağustos haftası: Bu hafta ortaklaşa kazançlar ve ailemizi ilgilendiren konular üzerinde mali anlamda duruma bir bakacağız. Aceleci düşünmeyeceğiz. Önce bir hedeflerimiz yönündeki gelişmeleri takip edelim. İş ve kariyer bölümünde, güçlü kararlar ve değişimlerden söz etmiştim. O değişimlerin gerçekleşmesini beklemekte yarar var. 25 Ağustos tarihindeki Yeniay ve diğer kuvvetli görünümler, zaten ileriye doğru atılan bir adımı işaretlemektedir. Böylece daha düzgün ve doğru şekilde bütçemizi düzenlemiş olacağız.


EYLÜL
AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Eylül haftası:  Venüs, 5 Eylül tarihinde Başak burcunda ilerleyecek. Oğlaklar için bu dönem hayatın bir başka yönüyle tanışmak gibidir. Farklı insanlar görürüz, selamlaşırız, konuşuruz. Ancak prensiplerimize uymayan tarzda hareket edildiğinde mesafemizi koyarız. Oysaki bu süreçte bu denli keskin yargılar pek hoş olmaz.  Şu kişi işe yaramaz, bu kişi tuhaf desek de, bir aradaysak ve aynı dünyada nefes alıyorsak, insanları oldukları gibi kabul etmek durumundayız. İkili ilişkilerde bu dönemde partnerimizin davranışlarına daha fazla dikkat ederiz. Bize karşı titiz ve dikkatli olmasını bekleriz. Görünümler bu hafta olumlu olduğu için, bu katı prensiplerimiz sorun yaratmaz. İnsanlar bize karşı saygılı, biz de kendimize güvenli hareket ederiz.

8-14 Eylül haftası:  3 Eylül tarihindeki Dolunay, iyi niyetli ve şefkatli yaklaşımlarda bulunmanızı, yaratıcı şekilde düşünmenizi, mistik konularla yakından ilgilenmenizi sağlar. Sizler ruhsal anlamda arındığınızı, hayata sevgi ile sarıldığınızı hissedebilirsiniz. Çevre ilişkilerinde duyarlısınızdır. Eğer gerçekçi bir hedef belirlerseniz ona ulaşmanızı sağlayacak güçlü yeteneklere sahip olduğunuzu anlarsınız. 14 Eylül tarihindeki Mars-Yay geçişi, kişisel projelerinize eğilme ve bunlar üzerinde çalışma zamanı olarak gayet etkili bir enerjidir. Uygulamaya koyacağınız yenilikler için geri planda çalışabilirsiniz. Enerjiniz çok yüksek olacaktır. Sağlığınız açısından risk taşıyabilir. Egzersiz yapmakta yarar var.

15-21 Eylül haftası:  17 Eylül tarihinde, çevremizdeki insanlar ve iletişimde bulunduğumuz diğerleriyle aramızda fikirsel anlaşmazlıklar yaşanabilir. Anlayışlı olmaya çalışabiliriz veya dayanamayıp insanları eleştirebiliriz. Bir problem varsa, ılımlı şekilde konuşalım. Beklentilere girmeyelim, kimseyi değiştiremeyiz, sakin olalım.

22-28 Eylül haftası: 24 Eylül tarihinde oluşacak Yeniay, ilişkinizle alakalı konularda da etkilidir. Partnerinizin ailesiyle bir mesele üzerinde konuşması mümkündür. Bu özel de olabilir, beraberliğinizle ilgili konuları da kapsayabilir. Uyum sağlamak adına iki yönlü düşünebilir.

İŞ VE KARİYER

1-7 Eylül haftası:  2 Eylül tarihindeki Merkür-Terazi burcu geçişi, iş hayatında ve önemli ortamlarda yapılacak görüşmelerde dengeli ve ölçülü bir iletişimin önemini işaret eder. Hem fikir alışverişlerinde bulunulur hem de tarafsız şekilde düşünülür. Bunu yapmak kolay mıdır? Bir Oğlak zaten kimseyle çok içli dışlı olmadığından, gereken yerde ayarlamayı bilir. Otorite konumunda bulunan kişilere fikrini beyan eder. Onların da saygı çerçevesinde bu fikre önem vermelerini ister. Bu süreçte bunu görmekte zorluk yaşanabilir. Sert tavırlı konuşmalar Oğlakların canını sıkabilir. Uzlaşmaya yanaşmak ile karşı durmak arasında kalabilir.

8-14 Eylül haftası:  10 Eylül tarihinde birilerine veya sisteme uymak zorundayız. Bir yandan tarafsız düşüneceksiniz diğer yandan gücü elde etmek için yoğun bir çalışmayı kabul edeceksiniz. Bunlar zor gibi görünebilir. Ancak şu aralar hünerli, önündeki şartlara göre hareket edebilen kişiler kazançlı çıkar. Yüksek eğitimden, uzak ülkelere, ahlaki değerlerinizden inancınıza kadar geniş bir alandaki özel veya iş ilişkilerinizi, planlarınızı gözden geçiriniz. 11 Eylül tarihi gayet olumlu. Güzel gelişmeler, fırsatlar sayesinde amacınıza ulaşabilirsiniz. 13 Eylül tarihinde iş ve ev hayatınızla ilgili konularda lütfen bilinçli şekilde düşününüz. Aceleyle kararlar vermeyiniz.

15-21 Eylül haftası:  17 Eylül tarihinde önemli bir görünüm oluşacak. Mesleki konularda gayet önemli görüşmelerde bulunabilirsiniz. Teklifler alabilirsiniz. Eğitmenlik, yolculuk, ticari ve iletişimle alakalı bir alanla ilgili olabilir. Bu gelişiminiz yönünde gayet önemlidir. Toplumsal alanda yükseliyorsunuz. Bu gelişmeler daha da devam edecek. Uzun vadeli düşünün ve sorumluluk yükleyici olsa da kabul edin.

22-28 Eylül haftası:  23 Eylül tarihinde Güneş-Terazi burcunda ilerleyecek. İş hayatında uyum, huzur, iş birliğinin önemsendiği zamandır. Otoritelerle aramızda belli bir ölçü, mesafe vardır. Sorumluluklar yerine getirilir. Fakat bunun karşılığında değer bilirlik bizim için önemlidir. Ortama uyarız. Nazik davranmaya çalışırız. İstersiniz ki, insanlar hiçbir şeyi çarpıtmasınlar, iyi niyetimizden istifade etmeye kalkışmasınlar

PARA

1-7 Eylül haftası:  Maddi açıdan 2 Eylül tarihindeki görünüm olumludur. Bağlantımız olan kişiler veya görüşmede bulunduğumuz insanlardan kazanç elde edebiliriz. Yeteneğimiz olan işlerden para kazanabiliriz.

8-14 Eylül haftası:  Maddi konularda bu hafta 11 Eylül tarihi olumlu. Ancak 13 Eylül tarihinde ani kararlar vermeyiniz.

15-21 Eylül haftası:  Bu hafta mali konularda etkili bir geçiş veya görünüm yok. Ancak önümüzdeki hafta 25 Eylül tarihinde ortaklaşa kazançlar ve aileyi ilgilendiren konularda önem taşıyacaktır.

22-28 Eylül haftası:  22 Eylül tarihinde maddi konularda çabuk karar vermeyiniz. 25 Eylül tarihinde Jüpiter-Satürn arasında hızlı kararlar vermeyi işaret eden bir görünüm oluşturacak. Ev satın almaya kalkışabilirsiniz. Bir kredi çekmek isteyebilirsiniz. Miras veya ortaklaşa bir mülkün paylaşılması için harekete geçebilirsiniz. İçinizdeki baskın duygular değişimden yanadır. Böyle hızlı kararların mutlaka gözden geçirilmesinde yarar var. Kendi gerçeğinize ve arzularınıza bir hayli düşkün olacaksınız.


OĞLAK EKİM AYI

Ekim ayı özel dosyası Aşk-İş-Para
Güneş ve Ay Tutulmaları ve
Merkür Akrep-Terazi geri hareketleri

1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasındaki Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu süre içinde sosyal ilişkilerinizi, arkadaşlıklarınızı, grup faaliyetlerinizi, ekip çalışmalarınızı derinlikli bir şekilde gözden geçirebilirsiniz. Yetenekli olduğunuz konularda bilgilenme ve araştırmalarda bulunabilirsiniz. Pek konuşmazsınız. Genelde sessiz bir haliniz vardır. Fakat o sessizlikte birçok gözlemde bulunursunuz. Eski bir arkadaşınızla tekrar karşılaşabilirsiniz. Bir meseleyi araştırırsınız. Düşünce zamanıdır. Ancak uygulamada bulunulmaz. Sadece incelenir.  Bu süreçte akademik anlamdaki çalışmalarınızı bir grup içinde göstermek, araştırma yapmak,  bilgilenmeye dönük sosyal çalışmalarda bulunmak, gönüllü olarak yapılan işler, ortaklaşa bir hedef için bir araya gelinmesi gibi konular üzerinde tekrar düşünülmesi gerekir. Bu işlerin mali anlamdaki bütçesi ve bir araya geldiğiniz kişilerin düzgün ve doğru kişiler olup olmadığının araştırılması gerekir. Ayrıca kazanç anlamında işlere yönelmek, mali gücü ve otoritesi olan kişilerle temasta bulunmak, kaynak arayışı (mali yönde) bir işe, ürüne veya projeye para yatırmak anlamındaki her türlü planın bu kısa süreçte gözden geçirilmesinde yarar vardır.

6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması ailevi konularda en başta etkili olup, evinizdeki değişimlerin, hareketliliğin de göstergesidir. Zaten Uranüs’ün etkisiyle bu epeydir var. Sırayla hepimiz, bu değişimi yaşayacağız. Kimi evini satacak başka yere taşınacak. Kimi kiraya çıkacak. Kimi satın alacak. Kimi aile kuracak. İşte şimdi kim bilir kaç Oğlak bu tutulmayla harekete geçiyor. Ancak Merkür geri hareket dönemindeyiz ve bizim bu değişimler için çok iyi düşünmemiz lazım. Tutulmanın görünümlerine baktığımızda bütün değişimlerin,   mesleki, ortaklaşa kazançlar yönünde de ele alınması gerekiyor. Bunlara uygunluğuna bakmak lazım.

10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür, iş hayatımız, otorite konumundaki kişilerle ilişkimiz, arzularımız ve hedeflerimiz işte bütün bunları gözden geçireceğiz. Venüs bu bölgede, geri hareketi olumlu yönde destekliyor. Demek oluyor ki, düşündüğümüz yeniliklerde sabırlı olursak, gerginleşip kararlar vermezsek, dış dünyada ilişkilerimizi güçlü tutarsak her şey yoluna girer.

24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması sosyal ilişkiler, faaliyetler, hedefleriniz anlamında 9 Kasım tarihi sonrası yapılacak görüşmeleri işaret ediyor. Bunların tümü olumludur. 11 Kasım sonrası çok olumlu, kuvvetlendirici bir döneme adım atmış olacaksınız. Çok olumlu bir gelişmeler, dönüşüm yaşayacaksınız. Çok güçleneceksiniz.


KASIM

AŞK VE İLİŞKİLER

3-9 Kasım haftası:  7 Kasım tarihindeki Dolunay, aşk hayatınızla alakalı konular başta olmak üzere, varsa çocuklarınız, sanatsal faaliyetleriniz, yaratıcılık ihtiva eden her türlü aktivitenizde dikkatli ve temkinli hareket etmeniz gerektiğinin işaretidir. Dolunay zamanlarında duygular ve düşünceler birbiriyle zıtlaştığı için, kişinin kendi içinde veya çevresiyle olan ilişkisinde sorunlar yaşaması mümkündür.

10-16 Kasım haftası:  16 Kasım Venüs-Yay geçişinde bilgece düşünüldüğünde birçok meselenin derinlerine inebilir ve iç yüzünü öğrenebiliriz. İlişkilerimizi gözden geçirir, ideallerimizi, felsefemizi, mevcut durumumuzu, yapmak istediklerimizi ele alabiliriz. İlişkilerimiz ruhsal anlamda gelişim dersimiz gibidir. Dışa karşı belli etmeyiz ama iç dünyamız renklidir. İşlerimiz yoğunsa, canımız sıkkınsa, bu süreçte dinlenmemiz faydalıdır.

17-23 Kasım haftası:  Sosyal ilişkilerde güven unsuru sizin için kıymetli. Bu nedenle herkese güvenmemektesiniz. İkili ilişkilerde 22 Kasım tarihindeki Yeniay, sizi heveslendiricidir. Pozitif anlamda destekleyicidir.

24-30 Kasım haftası:  28 Kasım tarihindeki Merkür-Yay burcu geçişi ve ardındaki güçlere baktığımda, hem bir içe yöneliş hem de bir gözden geçirişin işaretçisidir. Neler üzerinde duracağız? Finansal meseleler, maddi ve manevi anlamdaki zenginliklerimiz, enerjimizi doğru kullanma teknikleri, yaratıcı düşünme ve temel dürtülerimiz. Bizi biz yapan birçok olgu üzerinde duracağız. Düşüncelerimiz dış dünyadan ziyade iç aleme yönelik olsa da, bize gerçekten güzel niyetle yaklaşanlara can olmaya hazırız.

İŞ VE KARİYER

3-9 Kasım haftası:  9 Kasım Merkür-Akrep burcu geçişinde, sosyal yaşam, hedeflerimiz, eğitim ve ticari konular, çalışma hayatımızla ilgili meselelerin derinlikli olarak ele alındığı zaman dilimidir.  Oğlaklar için bir arayış, problemlerin ana nedenlerine bir bakış ve odaklanma süreci anlamı da taşır.  Etrafımızdaki her şeyi gözlem altına alırız. Bilinenle, görünenle yetinmeyiz. Her şeyiyle anlamak isteriz. Sanki gözlerimiz bir kamera gibidir. İzleriz, saptamalarda bulunuruz ve kendimizce anlamlandırırız.

10-16 Kasım haftası:  Haftanın en önemli görünümü 13 Kasım tarihinde gerçekleşecek. İş anlamında kuvvetli ve üstün konumda olan birinden büyük bir destek göreceksiniz. Bu bir iş teklifi veya ileriye yönelik olarak atılmış önemli bir adım, sorumluluktur.

17-23 Kasım haftası: 22 Kasım Güneş-Yay burcu geçişi,  yoğun bir çalışma döneminin işaretçisi olduğu gibi, kendi içinizde zenginlikleri keşif sürecinin de simgesidir. Sosyal yaşam kısıtlıdır. Pek dışarıyla irtibatta bulunmak istemezsiniz. Bir proje üzerinde çalışabilirsiniz veya olumlamalarda bulunursunuz. Hayat çoğu zaman kolay değil,  ancak nefes aldığımız sürece her zaman umut vardır cümlesini tekrarlarsınız. Karamsarlıktan uzak, bilakis bilgece düşünürsünüz.

24-30 Kasım haftası: Bir müddet, bir proje üzerinde sıkı çalışmanız gerekiyor. Ancak bu gelişim anlamında gayet faydalıdır. Bu tarihlerde özgür olmak çok zor. Fakat işiniz gereği buna değer olacak.

PARA

3-9 Kasım haftası:  4 Kasım tarihi mali konularda fırsat getirici ve destekleyicidir. 7 Kasım tarihindeki Dolunay, finansal açıdan olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.

10-16 Kasım haftası:  13 ve 14 Kasım tarihlerinde taşınma veya evinizle alakalı parasal harcamaların işaretçisi. Kimileri için anlamı, mali yönde bir borcun sizi sıkıştırması şeklinde yorumlanabilir.

17-23 Kasım haftası:  22 Kasım tarihinde Yay burcunda oluşan Yeniay, iç dünyanızda iki konuyu çok iyi düşünmenizi gerektiriyor. Para ve ailevi durum. Hatta buna yuvanızla ilgili konuları da katabilirim. İki hafta içinde, şu anda elinizde bulunan proje veya işleri bitirmenizde yarar var. Mali konularda açılmayın. Altına imza atacağınız belgelere dikkat edin. Sağlığınıza da önem verin.

24-30 Kasım haftası:  27 Kasım tarihindeki görünümler, finansal anlamda beklenmedik masrafları işaret ediyor.


ARALIK

AŞK VE İLİŞKİLER

1-7 Aralık haftası:  Dış dünya ile pek iletişimde bulunmak istemeyeceğiz. Kafamızı kurcalayan konular üzerinde duracağız bir gün. Bunlar biraz da bizim kendi içimizdeki meseleler olabilir. İçimizde, kendi dünyamızda bazı olayları büyütmezsek, şöyle akıllıca ele alırsak, abartmazsak iyi olacak dostlarım.

8-14 Aralık haftası:  8 ve 12 Aralık tarihleri yine biraz sakıntılı geçebilir. İş konuları baskındır. Bitirilmesi gerekenler nedeniyle neşemiz yoktur. 10 Aralık tarihinde Venüs, burcunuzda ilerlediğinde yavaş yavaş toparlanırsınız. 14 Aralık tarihi olumludur.

15-21 Aralık haftası: 15 Aralık Uranüs-Pluto görünümü 6.kez gerçekleşiyor. Hepimiz sırayla değiştik ve Mart 2015 de bu değişimler tamamlanmış olacak. Gelişiminiz adına gerekli olan bu görünüm sayesinde eski düzen yerini yeniye açmaktadır. Yaşadığınız acı deneyimler size hayatı öğretiyor ve öğretmeye devam ediyor. İnatlaşmalardan vazgeçmelisiniz. Hayatı kendi akışına bırakmalı ve kendiniz için en hayırlısı olanı istemelisiniz. İnsanlar sizin gibi düşünmek ve hareket etmek zorunda değil. Bunu artık biliniz. Değişen koşulları esneklikle karşılamalısınız.

22-28 Aralık haftası: 22 Aralık burcunuzda oluşan Yeniay ve Güneş seyri sizler için yeni kararların, düzgün ve mantıklı bir şekilde alınmasını sağlar. Geçtiğimiz haftaların baskıcı enerjilerinden sonra bu hafta evinizle, ailenizle ilgilenirsiniz. Çok yüksek enerjiler olmasa da, dayanıklılığınız artar. Bu da dış dünya ile olan bağlantılarda size kuvvet vericidir.

İŞ VE KARİYER

1-7 Aralık haftası:  İş anlamında ve özel hayat bakımından pek aktif ve olumlu enerjilerimiz yok. 1 Aralıkta bir olumlu görünüm var. Dayanıklı kılacaktır sizi. Genel olarak bakıldığında, mecburiyetler veya elde olmayan nedenlerle sorumluluklarınız üzerinde baskındır. Para ve iş konuları üzerinde durabilirsiniz. Bu hafta iş girişimleri veya görüşmeler açısından uygun enerjimiz yok.

8-14 Aralık haftası:  Haftanın başında iş hayatında uzlaşıya açık olmak, iş ilişkilerinde ortaklaşa düşünmek mecburiyetindesiniz. Ancak sağlığınıza da dikkat ediniz. Onu idare edeyim buna susayım derken sıkılırsınız. Çok büyük yüklerin altına girmeyiniz. 10 Aralık tarihinde Venüs-Oğlak burcunda seyrine başladığında, mesleki konularda sizi destekleyicidir. İş ilişkilerinde saygı ve takdir görmenizi sağlar.

15-21 Aralık haftası:  17 Aralıkta Merkür, burcunuzda seyrine başlıyor ve 20 Aralık tarihinde çok olumlu bir görünüm meydana geliyor. Bu sizi kuvvetlendirici olacaktır. Tanışacağınız bir kişi veya patronunuz sizi güçlendirici bir karar verebilir. İş sorununuz varsa, sizin lehinize olacak şekilde sonuçlanır. İş görüşmelerinde tercih edilen siz olursunuz.

22-28 Aralık haftası: 23 Eylül tarihinde yöneticiniz Satürn-Yay burcunda seyrine başlayacak. Bu dönemde, iç dünyanıza çekilerek kendi moral ve motivasyonunuzu yükseltme çalışmalarında bulununuz. İnancınız birçok kereler sınanacaktır. Hayatın içindeki insan ve imtihan edilen insan, doğru olanın dışına çıkmamalıdır. Eğri büğrü işlerden uzak durmalıdır. Kadere isyan dönemi değil, bilakis kendi içinizdeki öz ile barış yapmak zamanıdır.

PARA

1-7 Aralık haftası:  5 Aralık tarihindeki Mars-Kova burcunda seyrine başlayacak. Finansal harcamalar evimizle alakalı olabilir veya sosyal aktiviteler, alışverişler, grup faaliyetleri şeklinde gerçekleşir. Aktif gelirlerimiz olur. Bunlar istikrarlı olmasa da, bu dönemde bütçemizi rahatlatır. Elimizdekini tutmak kolay olmasa da, tedbirli olmayı da bilmek gerekir. Yardımlaşma bu süreçte görülebilir. Ufak veya büyük miktarda birilerine destek verebiliriz. Bu amaçla kermeslere katılabiliriz. İnternet üzerinden alışverişler de dönemin etkileri arasında yer alır.

8-14 Aralık haftası:  12 Aralık tarihinde mali açıdan sizin yararınıza olacak şekilde miras, hisseli para, ortaklaşa kazançlar yönünde şansınız artar. Eğer bir maddi sorununuz varsa, bir davanız veya ödenmesi gereken bir borç, bunları halledersiniz.

15-21 Aralık haftası:  Eviniz ve ailenizi ilgilendiren konularda eğer bir kiralama, satış, elden çıkarma, yatırımda bulunmak düşünceniz varsa, ben bu hafta beklemede kalmanızı tavsiye ediyorum. İş anlamında olumlu gelişmeler var. Hele onlar bir yoluna girsin. Ondan sonra karar verirsiniz.

22-28 Aralık haftası: Başkaları aracılığıyla elde edilecek paralar açısından ki bunların içinde miras, veraset davaları, eş kazancını sayabilirim. İşte bu kaynaklar açısından etkili bir haftaya adım atıyorsunuz. Tabii ki yine bilen birine danışmak, bu işleri doğru bir şekilde yapmamızı sağlayacaktır. Maaş artışı veya iş görüşmelerindeki parasal mevzuları ciddi biçimde ele alacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder