Translate

31 Aralık 2013 Salı

Johnny Depp

John Christopher Depp II (9 Haziran 1963, Owensboro), Amerikalı oyuncu, senarist, yönetmen, yapımcı, müzisyendir.
2003 yılında Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti, 2004 yılında Düşler Ülkesi ve 2007 yılında Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytani Berberi filmlerindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne ( Oscar ) aday gösterilmiştir. Filmlerde birbirinden zıt, görsel olarak renkli ve tipik karakterleri canlandırmasıyla tanınmaktadır. Resmi Araştırmalara Göre dünya üzerinde en çok hayrana sahip oyuncudur.[kaynak belirtilmeli] Ayrıca Karayip Korsanları'nın son filmi Karayip Korsanları Gizemli Denizlerde filminde oynamak için 55 milyon dolar alarak bir film için en çok ücret alan oyuncu olmuştur . Toplamda ise son 10 yılın en çok para kazanan oyuncusudur.
Dosya:Johnny Depp (July 2009) 2 cropped.jpg
Gençlik yılları
Annesinin 12 yaşında aldığı gitarla garage rock türü müzikler çalmaya başladı. 15 yaşında bir rock müzisyeni olmak umuduyla okulu bıraktı. Aynı sene anne ve babası boşanmış, bu durum kendisine zarar vermeye başlamıştı. The Kids adlı müzik grubuyla çalmaya başladı. Grubun basçı ve vokalistinin kız kardeşi Lori Anne Allison ile 24 Aralık 1983'te evlendi. "Six Gun Method" adını almış grup Depp'in evliliği ile ilgili sorunları nedeniyle stüdyoya giremeden dağıldı. Los Angeles'da eşinin yardımıyla Nicolas Cage ile tanıştı ve ilk filmi Elm Sokağı Kâbusu'nda 1984 yılında oynama şansı buldu. 7 Mart 1986 yılında ise Lori Anne Allison'dan boşandı.[1] İlk evliliğinden sonra Kate Moss ve Winona Ryder gibi ünlü isimlerle beraber olmuştur. Sevgilisi Winona Ryder'ın adını koluna Winona Forever olarak dövme yaptıran sanatçı dövmeyi ayrıldıklarında "sonsuza kadar şarapçı" anlamına gelen "Wino Forever" haline getirdi.
The Kids grubu dağılmış olmasına rağmen hala birlikte çalmaktadır. Tek fark profesyonel olarak değil sadece hobi olaraktır.
Dosya:Johnny Depp Walk of Fame.jpg
Özel hayatı
14 Haziran 1998 tarihinde Vanessa Paradis ile resmen hayatını birleştirmiştir. Çift 2012 yılında boşandıklarını açıklamıştır.
Depp, Robin Williams'ın 1998 yapımı "Patch Adams" filminde canlandırdığı "Hastane-Palyaçosu" tiplemesine gönderme yaparak, "Halk Düşmanları" adlı filminin tanıtımı için gittiği İngiltere‘de, "Karayip Korsanları" film serisinin kült figürü Kaptan Jack Sparrow‘un kostümünü giyerek Londra'da bulunan Great Ormond Street Hastanesi'nin çalışanlarını ve hasta çocukları ziyaret edip, klinikte hasta çocuklarla uzun süre yakından ilgilendi.
Depp, Böbrek yetmezliği sıkıntısı çeken 13 yaşındaki kızı Lily-Rose Melody'nin, 2007 yılında başarılı bir şekilde tedavi edilmesinden dolayı Great Ormond Street Hastanesi'ne 1 milyon Euro bağışta bulunmuştu.

Magazin
People Dergisi Tarafından 2003 Ve 2009 yıllarında Yaşayan En Seksi Erkek Seçilmiştir.
2007 yılında EW sitesinin yaptığı Hollywood'un en yakışıklı 50 insanı arasında 1. olmuştur.[2]
Forbes Dergisinin 2007 yılında yaptığı araştırmaya göre 2006 yılınında aktörün serveti yaklaşık 92 Milyon$ olduğunu belirtmiştir.
Empire dergisinin 2010'da yaptığı araştırmada Johnny Depp, dünya çapında en fazla hayran kitlesine sahip aktör seçilmiştir.Araştırmaya göre hayran kitlesi dünyada 1 Milyarı geçmiştir.

Tim Burton ile tanışması

Johnny Depp'in kariyeri için önemli bir nokta Tim Burton ile tanışmasıdır. Burton'ın yönetmenliğini ve yapımcılığını yaptığı pek çok filmde rol aldı. Çoğu kez Tim Burton'ın eşi Helena Bonham Carter'da filmlerde rol aldı. Ayrıca Depp, Tim Burton'un oğlu Billy Ray Burton'ın vaftiz babasıdır.
1990 yapımı Makas Eller filminde başrol oynadı.
1994 yapımı Ed Wood filminde başrol oynadı.
1999 yapımı Hayalet Süvari filminde başrol oynadı.
2005 yapımı Charlie'nin Çikolata Fabrikası ve Ölü Gelin
2007 yapımı Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi ad film Akademi Ödüllerinde Johnny Depp'e "Yılın En iyi oyuncusu" dalında adaylık getirmiştir. Ancak film, sadece bir dalda Akademi Ödülü kazanmıştır.
2010 yapımı Alis Harikalar Diyarında filminde beraber çalışmışlardır.
2012 yapımı Dark Shadows filminde başrol oynadı.
Depp'in bugüne kadarki doruk noktası Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti filminde olmuş ve bu film sayesinde 2003 yılında Akademi Ödülleri'nde En iyi Erkek Oyuncu dalına aday gösterilmiştir. Bu sayede ilk, bir Disney projesinde yer alıp Oscar'a aday gösterilen aktör olmuştur. Filmdeki Kaptan Jack Sparrow rolü önce yapımcılar tarafından beğenilmemiştir; ancak film yayınlandıktan sonra film bu karakterin üstünde yükselmiştir. Depp daha önceden yaratılmış karakterin en son halini Rolling Stones gitaristi Keith Richards'tan esinlenerek yaratmıştır. Filmin ikinci ve üçüncü bölümleri de birçok rekor kırarak, sinemaseverler tarafından beğenilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder